Pátek v Praze: O semifinále usilují dvě domácí hráčky

16. 7. 2010, 08:18
Previews 0
Český tenis má v dnešním čtvrtfinále štvanického turnaje Prague Open dvojí zastoupení. O postup mezi nejlepší čtveřici závěrečného ročníku budou bojovat Barbora Záhlavová-Strýcová proti Švédce Johanně Larssonové a Lucie Hradecká proti Anabel Medinaové-Garriguesové ze Španělska.

Lucie Hradecká je letos ve čtvrtfinále poprvé a už minimálně vyrovnala loňský úspěch. K postupu jí pomohl opět tvrdý servis, který ve druhém kole dosahoval rychlosti 200 km/h. V Praze se jí navíc daří, v květnu vyhrála turnaj ITF na Spartě.

S Anabel Medinaovou se už letos utkala ve Štrasburku, kde česká hráčka kvůli zranění vzdala. 

Soupeřka Barbory Zahlavové-Strýcové Johanna Larssonová vydělala na odstoupení zraněné Lucie Šafářové a dosud jediný zápas dvouhry sehrála již v pondělí, kdy porazila 2-0 na sety Karolínu Plíškovou.

Dnešní program na centrálním dvorci zahájí bývalá světová sedmička Patty Schnyderová ze Švýcarska, proti které si v premiérovém čtvrtfinále zahraje dvacetiletá Gruzínka Tatišviliová.

O poslední místo v semifinále pak bude v podvečer bojovat Agnes Szavayová, jež za posledních 10 dní vyhrála už sedm zápasů v řadě. Dnes ji čeká Slovinka Hercogová

Semifinálové dvojice se spojí následovně: Zahlavová-Strýcová/Larssonová - Schnyderová/Tatišviliová a Hradecká/Medinaová - Szavayová/Hercogová. Stále tak teoreticky může dojít na české finále.

- WTA PRAHA (Česko, antuka) -
páteční program (16. 07. 2010)

Centrální kurt ČEZ Koloseum (začátek 11:00 SELČ):
Schnyderová (Švýc.) - Tatišviliová (Gruz.)
Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Larssonová (Švéd.)
Hradecká (ČR) - Medinaová-Garriguesová (5-Šp.)
Szavayová (7-Maď.) - Hercogová (Slovin.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist