Paul slaví poprvé na trávě, v Queen's Clubu získal první trofej z turnaje ATP 500

23. 6., 17:15
Aktuality 6
ATP QUEEN'S CLUB - Tommy Paul (27) se stal prvním americkým vítězem turnaje ATP 500 v londýnském Queen's Clubu od roku 2010. Ve finále rodák z New Jersey porazil 6:1, 7:6 Itala Lorenza Musettiho (22) a získal třetí a dosud nejcennější trofej. Z triumfu na trávě se raduje poprvé.
Profily hráčů
Tommy Paul (© Profimedia)

Paul – Musetti 6:1, 7:6

Sedmadvacetiletý Tommy Paul nedal v první sadě nenasazenému soupeři šanci. Ve druhém setu se však Lorenzo Musetti zvedl a musel rozhodnout tie-break. Ten byl dlouho vyrovnaný, Ital odvrátil dva mečboly, ale při třetím už turnajová pětka duel ukončila.

Ve finále v Queen's Clubu se Paul představil jako první hráč z USA od roku 2010, kdy Sam Querrey v americkém duelu o titul porazil Mardyho Fishe. Musetti mohl být třetím italským šampionem za poslední čtyři roky.

Paul si v šestém finále připsal třetí titul v kariéře. Úspěšným tažením si navíc vyrovnal osobní maximum ve světovém žebříčku. V novém vydání se posune na 12. místo a stane se novou americkou jedničkou, když za sebe na 13. příčku odsune Taylora Fritze.

Výsledky turnaje ATP 500 v Queen's Clubu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
australan.tenis
Na tej fotce vypadá jako golfista.
Reagovat
EllNino
Tommy skvěle :)

Sice neměl raketový nástup jako někteří, ale jeho hra nemá slabinu, dokáže hrát tvrdě i technicky a má výborný pohyb ... myslím, že i hlava se mu věkem trochu narovnala a mohl by se z něj stát stabilní člen top 10, už to má jen kousek

Navíc je z něj nová americká jednička a vhrál svou první pětistovku :) Letos už 2. titul, tak jen tak dál!
Reagovat
Pe3k
Pohyb má top
Reagovat
turista
Reagovat
Lunej..
Jj, můj oblíbenec po Johnsonovi.
Reagovat
turista
Paul je borec!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist