Paulson v Liberci vybojoval druhou challengerovou výhru

1. 8. 2022, 21:59
Aktuality 0
CHALLENGER LIBEREC - V Liberci dnes odstartoval antukový challenger a jako první z domácích hráčů do něj zasáhl Andrew Paulson. Na divokou kartu startující 20letý Čech na severu Čech zdolal Ukrajince Oleksiie Krutycha a připsal druhou challengerovou výhru. Kvalifikací prošel Petr Nouza.
Profily hráčů
Andrew Paulson (© ltkliberec.cz)

Andrew Paulson v květnu na antuce v Mostu získal třetí titul z turnajů ITF, na úspěch na challengerech ale čeká. Tento týden v Liberci na něm startuje teprve podeváté v kariéře a dnes si připsal druhé vítězství.

20letý Čech startující díky divoké kartě si po více než dvou a půl hodinách boje poradil 6-3 6-7 6-4 s Ukrajincem Oleksiiem Krutychem. Ukončit zápas mohl už ve druhém setu, mečbol v tie-breaku ale nevyužil.

Z webu ltk.liberec.cz: "Paulson byl celý zápas lepším, komplexnějším hráčem. Hrál důrazně a dobře servíroval. I když se mu nepovedlo zápas ukončit ve druhé sadě, tak v rozhodující sadě si vybudoval pohodlný náskok 5-2 s dvěma brejky. První pokus doservírovat zápas sice nevyšel, ale druhý pokus za stavu 5-4 vyšel."

O premiérové čtvrtfinále a zároveň první posun do Top 400 světového žebříčku si 415. hráč světa Paulson zahraje s krajanem Vítem Kopřivou, nebo Chorvatem Dujem Ajdukovičem.

Paulson se představil jako první z osmi domácích zástupců v hlavní soutěži. Nejvýše nasazeným je Jiří Lehečka, roli turnajové čtyřky plní Tomáš Macháč a sedmičkou je Vít Kopřiva. Na Svijany Open startují také Jonáš Forejtek, divokou kartu od pořadatelů dostali Michael Vrbenský a Denis Siniakov a z kvalifikace se překvapivě prodral Petr Nouza.

| los dvouhry X los čtyřhry |

• CHALLENGER LIBEREC •
SVIJANY OPEN
Česko, antuka, 45.730 eur
pondělní výsledky (01. 08. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Paulson (ČR) - Krutych (Ukr.) 6-3 6-7(10) 6-4
Borges (2-Portug.) - Skatov (-) 6-1 6-
Stebe (Něm.) - Rodionov (Rak.) 4-6 6-4 6-2
• Kvalifikace 2. kolo •
Nouza (ČR) - Fanselow (4-Něm.) 4-6 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist