Pavlásek má Wimbledon na dosah. Ve hře o grandslam jsou i Hlaváčková a Štefková

22. 6. 2016, 21:56
Aktuality 10
Jediné vítězství dělí trojici českých zástupců od účasti na letošním Wimbledonu. V kvalifikaci na travnatý grandslam dnes uspěli Adam Pavlásek, Andrea Hlaváčková a Barbora Štefková, kteří si zítra zahrají o hlavní soutěž slavného turnaje.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek se pokoušel probojovat do Wimbledonu kvalifikací už loni, jenže hned v prvním kole pohořel. Letos zvládl oba své duely ve dvou setech, když po Švýcaru Laaksonenovi vyřadil i Dariena Kinga. Český tenista přitom ve druhé sadě prohrával 1-3, od té chvíle ale ztratil jediný game a zvítězil 6-3 6-4.

V rozhodujícím utkání se druhý nasazený hráč kvalifikace utká s Alexanderem Kudrjavcevem, s nímž ještě nikdy nehrál.

Blízko premiérové účasti ve Wimbledonu je i jednadvacetiletá Barbora Štefková. Vítězka turnaje ITF v Namanganu dnes přehrála Slovenku Kristínu Kučovou po setech 6-3 7-5 a připsala si už sedmé vítězství v řadě. Osmou výhru, která by znamenala postup do hlavní soutěže, se pokusí vybojovat v utkání se zkušenou Mandy Minellaovou z Lucemburska.

Suverénně zatím prochází kvalifikací také Andrea Hlaváčková. Pětinásobná účastnice Wimbledonu rozhodla úvodní set zápasu proti Yafan Wang až brejkem za stavu 5-5, který následně potvrdila při svém podání. Druhý set už česká tenistka jasně ovládla a zvítězila 7-5 6-1.

Poslední soupeřkou Hlaváčkové v kvalifikaci je Tamira Paszeková, s níž má bilanci 1-1. Pro Rakušanku je Wimbledon jejím nejúspěšnějším grandslamem: právě tady o sobě dala v roce 2007 v pouhých 16 letech vědět postupem do osmifinále a dvakrát zde poté došla až do čtvrtfinále.

Ze hry o grandslamový turnaj je po dnešku Jan Šátral, který nestačil na Belgičana Yannicka Mertense, a také Tereza Smitková, nad jejíž síly byla Číňanka Kai-Lin Zhang.

Výsledky - kvalifikace na Wimbledon:
Muži - 2. kolo:
Pavlásek (2-ČR) - King (Barb.) 6:3, 6:4
Mertens (Belg.) - Šátral (ČR) 6:4, 7:6 (7:0)
Ženy - 2. kolo:
Štefková (ČR) - K. Kučová (9-SR) 6:3, 7:5
Hlaváčková (ČR) - Wang Ja-fan (Čína) 7:5, 6:1
Zhang (3-Čína) - Smitková (ČR) 6:7 (4:7), 6:1, 6:2

Komentáře

10
Přidat komentář
letityfanousek
Adame toho rusáka musíš dát, a doufám, že Stefkova + Paszek půjdou dál
Reagovat
smazaný uživatel
Tamira se na trávě už napásla dost.Teď to přenechá Andree
Reagovat
letityfanousek
no snad to dopadne dobře, Andrea si to nahrabe vrchovatě ve 4hře
Reagovat
Empe
Správně, vyhraje Andrea, do prvního kola ji nalosujou k Petře a nastartuje zázračné děja-vu. :D
Reagovat
horska.kraslice
Ano, a po posunu Báry Strýcové na č. 24 vzniká možnost duelu Bára x Petra ve 3. kole.
Reagovat
Fandina
a potom by to ještě chtělo Šafi jako tenkrát
Reagovat
tommr
v dubnu jsem sledoval jejich vzájemnej zápas v prvním kole kvalifikace v Praze a tenkrát by mě ani nenapadlo, že se budou brzo prát o účast ve Wimbledonu. Andrea byla v tom zápase o něco lepší, ale obě hrály jen průměrně. Od tý doby ale udělaly obě značnej pokrok. Snad jim zítra vyjde i ten poslední krok ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli porazí Paszek, tak končím s profesionálním tenisem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nedělej unáhlená rozhodnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak Hlaváčková neprojde, pak už těžko říct.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist