Pavlásek si v Ostravě zahraje poprvé ve finále challengeru

2. 5. 2015, 14:43
Aktuality 6
Adam Pavlásek si na domácí antuce v Ostravě zahraje poprvé finále challengerového turnaje. Dvacetiletý český tenista dnes zdolal 6-4 5-7 7-5 třetího nasazeného Španěla Daniela Muñoze-De La Navu a navázal na včerejší skalp nasazené jedničky Pouilleho.
Adam Pavlásek (© protenis.cz)

Prvním kolem challengeru v Ostravě prošel pouze jeden z devíti domácích zástupců, nicméně Adam Pavlásek drží čest českých tenistů v průběhu celého týdne. Po očekávané výhře nad krajanem Patrikem Riklem vyřadil tři nasazené soupeře a dosáhl na nejlepší singlový výsledek v kariéře.

Pavlásek na antukových kurtech v Komenského sadech porazil turnajovou osmičku Američana Maxima Authoma, nejvýše nasazeného Francouze
Lucase Pouilleho a dnes si potřetí v kariéře zahrál v semifinále.

A vyhrát dokázal i v něm, když udolal po boji 6-4 5-7 7-5 třetího nasazeného Španěla Daniela Muñoze-De La Navu. Dvacetiletý Pavlásek získal úvodní set za 35 minut, o dvanáct let starší soupeř ale ve druhé sadě vyrovnal a i ve třetím setu šel do vedení. Ovšem talentovaný Čech dokázal manko smazat a poprvé postoupil do finále challengeru.


O dosud nejcennější titul si aktuálně 263. hráč světa Pavlásek zahraje s dalším Španělem. Jeho soupeřem bude Inigo Cervantes, který porazil osmého nasazeného krajana Rubena Ramíreze-Hidalga.

Bez ohledu na výsledek si Pavlásek v pondělním vydání žebříčku ATP vylepší osobní maximum, kterým dosud bylo 229. místo z loňského srpna. Finálová účast ho posune těsně za hranici 200. místa, vítězství by znamenalo vstup do druhé stovky.


Pavlásek se v 12. ročníku Prosperita Open může stát už osmým domácím šampionem. V minulosti si trofej ze Slezska odvezli Lukáš Dlouhý, Ivo Minář, Bohdan Ulihrach, Jiří Vaněk, Jan Hájek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Vítězem prvního ročníku v roce 2004 byl Srb Janko Tipsarevič.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (02. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Pavlásek (ČR) - Muňoz-De La Nava (3-Šp.) 6-4 5-7 7-5
Cervantes (Šp.) - Ramírez (8-Šp.) 6-3 3-6 7-5
Martin/Podlipnik-Castillo (3-SR/Chile) - Jebavý/Šátral (4-ČR) 4-6 7-5 10-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
Erakovic 2,1
Govortsova 3,3 + Hcp-5
DUQUE 2,1
Pavlasek 2,28
Badosa 4,8
Carbal Baena 2,0
Reagovat
Oin
Mu?oz určitě spěchal do Madridu :-)
Reagovat
horska.kraslice
Asi to byl boj, tím větší gratulace!
Reagovat
makro99
po prohrané koncovce druhýho byl break dole i na začátku třetího setu... pěknej návrat!
Reagovat
Fandina
Adam dneska super. Ve třetím setu vyhrál předposlední game a pak dopodával. Tak jen tak dál!!! Adame pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist