Pavljučenkovová: Nemám co ztratit

27. 5. 2008, 09:53
Aktuality 0
Teprve šestnáctiletá Ruska Anastasia Pavljučenkovová je nejmladší účastnicí letošního French Open. Na jednom z nejdůležitějších turnajů sezony jí chybí zkušenosti, ovšem být nejmladší má i své výhody.
Profily hráčů
Anastasia Pavljučenkovová při svém juniorském triumfu v Austrálii

Když před měsícem zvítězila v úvodním kole turnaje v marockém Fesu, byla to její první výhra na turnaji WTA. Teď už má ruská kvalifikantka Anastasia Pavljučenkovová u svého jména zapsanou výhru také na grandslamovém turnaji. Včera porazila Marii-Emilii Salerniovou z Argentiny a v Paříži je ve druhém kole.

Ne, že by to byla její první zkušenost s tak velkým turnajem. V roce 2006, tedy jako čtrnáctiletá, zvítězila v juniorské soutěži na Australian Open. Ten samý rok zvítězila i na US Open a loni obhájila svůj titul v Austrálii. Mezi dospělými se jí ale zatím nedařilo.

"V juniorech jsem měla dobré výsledky. Myslela jsem si, že mezi dospělými to bude OK," tvrdí rodačka ze Samary, která začala s tenisem v šesti letech. "Když jsem začala prohrávat, byla jsem zklamaná. Nechápala jsem, co se děje. Netušila jsem, že je to takový rozdíl. Trochu jsem ztratila sebedůvěru."

Ta by se jí mohla vrátit poté, co v Paříži postoupila do druhého kola. Teď může jen čekat, kdo bude její další soupeřka: jestli nasazená Italka Pennettaová, nebo Ukrajinka Perebiynisová. Hlavu si s tím ale nijak neláme.

"Abych pravdu řekla, necítím vůbec tlak. Nemám co ztratit. Prostě jdu na kurt a hraju, jak nejlépe umím," tvrdí mladá Ruska, která si hru na antuce pochvaluje poté, co přešla do pařížské akademie Patricka Mouratogloua. "Změnila jsem styl hry. Teď je lepší. Musím jen pořád pracovat na svém podání a udělat z něj silnou zbraň."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist