Pavljučenkovová porazila Hantuchovou a slaví první triumf

8. 3. 2010, 09:22
Aktuality 11
WTA MONTERREY - Osmnáctiletá Ruska Anastasia Pavjučenkovová si v premiérovém finále připsala první titul. V neděli na turnaji v Monterrey zvládla semifinále proti Sevastovové a následně i finále, ve kterém porazila Slovenku Hantuchovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Anastasia Pavljučenkovová si místo ve finále musela vybojovat až v neděli, protože semifinálový duel s Lotyškou Sevastovovou se v sobotu kvůli dešti odehrát nestihl. Talentovaná Ruska vyhrála ve třech setech a postoupila do svého první finále. 

To se zpočátku vyvíjelo lépe pro Slovenku Danielu Hantuchovou, která získala první set v poměru 6-1. Od té doby však osmnáctiletá Ruska zpřesnila podání a své soupeřce už povolila jen jednu hru.

"Po mém prvním zápase bylo těžké se znovu soustředit," přiznala Pavljučenkovová. "Neměla jsem ze hry dobrý pocit a Daniela hrála solidně. Snažila jsem se pochopit její hru a začala jsem více bojovat," dodala.

Díky svému premiérovému turnajovému vítězství patří bývalé nejlepší juniorce světa v žebříčku již 25. příčka. Nyní ji však čeká cesta do Indian Wells, kde bude obhajovat svůj předchozí nejlepší výsledek. Loni na prestižním turnaji v Kalifornii vyřadila hráčky první světové desítky Jankovičovou a Radwaňskou, vypadla až v semifinále s Ivanovičovou.

Pavljučenkovová je nejmladší hráčkou v první světové čtyřicítce.

Hantuchová hrála ve finále poprvé od roku 2007, v jubilejním desátém souboji o titul však čtvrtý turnaj nevyhrála.

"První set jsem odehrála takřka bez chyb. Ona pak ale začala hrát více agresivně a už nechybovala. Hrála neuvěřitelně, byla jsem pořád pod tlakem," chválila Hantuchová o osm let mladší soupeřku. "Po prvním setu neměla co ztratit, asi proto začala hrát lépe."

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (07. 03. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Sevastovová (Lot.) 6-3 2-6 6-1

Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Hantuchová (2-SR) 1-6 6-1 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
skott
Predne musim smeknout pred Nastou, jak zvladla to neprijemne prelozeni semifinale na nedeli.Sam jsem kvuli tomu o hodne vic veril Daniele, zvlast potom, co jsem videl kolik sil ji stalo strhnuti zapasu se Sevastovou na svoji stranu.A objektine i Daniela na turnaji hrala lepsi zapasy, Nasta sice postupovala tri kola hladce, ale nemusela ukazat ani zdaleka vsechno, co umi, nikdo ji neproveril.
Vykyvy formy asi nezmizi s jednim vitezstvim, porad ma pouze 18 let a cekam, ze vykony ustali spis az pristi sezonu, na druhou stranu v jejim pripade nezni otazka ¨jestli¨ (se dostane do desitky, vyhraje grandslam), ale ¨kdy¨...Ted kdyz nehraje Dinara neni na okruhu hracka s agresivnejsim stylem, snad s vyjimkou Azarenky, nez Pavly.Ten hlad po uspechu je ohromnej a vcera to bylo videt.Prvni set nebyl jednozncny, jak ukazuje skore a leckoho by zlomil.Nasta vyhodila vsechny big points sama svyma chybama, ale i tak sla porad do vseho sebevedome.Tam byl rozdil mezi ni a Danielou, ktera nemela silu cokoliv udelat, kdyz se zacal stav otacet.Byla spokojena i s finale, Nastu by prohra stvala.
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za kvalitni popis.
Btw, ty, zda se mi, dosti fandis Ruskam, co? :)
Reagovat
skott
:D to se ti nezda, pro me jsou duvod, kvuli kteremu sleduju zensky tenis;)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď.. doufám, že lidé schopni věcné debaty (jako ty) časem díky žabomyším válkám R+R úplně nevymizí ze zdejších netových vod.
Reagovat
skott
Kdyz neco chci napsat, tak to napisu bez ohledu na nejaky priblbly taborniky R+R.Vim kdo jsem kvuli nim nechodi a je to skoda, ale zaroven jejich vlastni rozhodnuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Co by na to řekl skott?:)... Že by se konečně alespoň trošku urovnala? Protože o tom, jaký má Anastasia talent, jsem věděl už delší dobu. Na nějakou budoucí superstar jsem ji ale netypoval kvůli hrozné nevyrovnanosti výkonů (no, možná ne "hrozné"). Mohl by jí první titul trochu v tomto ohledu pomoct?... Konečně neblonďatá Ruska, v té záplavě bylo už poměrně těžké se vyznat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na slovo "netypovat", které jsi vytasil, a pak mudruj...Anastasia je další z řady tlustých ruských tenistek, měla by zhubnout asi tak 20 kilo, nedá se na ni vůbec dívat, a to byla ještě relativně nedávno docela hezká, nechápu tu změnu...asi hormony, no...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, samozřejmě jsem chtěl napsat "netipovat = neodhadovat", nikoliv "netypovat = nekategorizovat:)"... Ještě že jsi to slovíčko opravil, v opačném případě by totiž celý komentář obsahově jistojistě ztrácel smysl.
Ale o tom, že by Anastasia měl krapet shodit, se s tebou nikdo nehádá. A že se na ni nedá dívat bych netvrdil - ani při lehce "plnějších" tvarech nění žádná ošklivka. Tedy, podle mne... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nechápem Hantuchovú ako môže po jednoznačnom sete prehrať ďalšie dva 6:1 6:0, keď Pavljučenka len pár hodín predtým dohrala semifnále...ale zvykol som si už na Danieline výsledky a výkony...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, velka skoda. :( Ja utkani bohuzel nevidel, ale take by me zajimalo, co se na zacatku druhe sady stalo. Nejake zraneni nebo psychicky zkrat Daniely? Nebo se Ruska tak rozehrala?
Reagovat
smazaný uživatel
neviem tiež som zápas nevidel, ale asi sa ruske začalo dariť a málo kazila...a Daniela sa už zrejme videla s trofejou nad hlavou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist