Pegulaová vyhrála první zápas po Australian Open, v San Diegu si poradila s Niemeierovou

29. 2., 08:24
Aktuality 0
Jessica Pegulaová (30) úspěšně vstoupila do domácí pětistovky v San Diegu. Nasazená jednička a světová pětka začala v Kalifornii rychlou výhrou 6:0, 6:4 nad kvalifikantkou Jule Niemeierovou (24) a zvládla svůj první zápas po brzkém vyřazení na Australian Open a zdravotní pauze. O zopakování předloňské semifinálové účasti bude usilovat proti Anně Blinkovové, nebo Dajaně Jastremské.
Pegulaová v San Diegu vyhrála svůj první zápas po Australian Open (© Profimedia)

Pegulaová – Niemeierová 6:0, 6:4

Jessica Pegulaová absolvuje na domácí pětistovce v San Diegu svůj první turnaj po brzkém vyřazení na Australian Open a po volném losu v úvodním kole strávila na kurtu pouhých 65 minut. Nasazená jednička a největší favoritka prohrála v úvodním dějství pouhých devět fiftýnů a kvalifikantce Jule Niemeierové nadělila za necelou půlhodinu kanára.

Mnohem více práce měla ve druhé sadě, přestože vedla už 5:1. O náskok však málem přišla, za stavu 5:4 totiž čelila sérii tří brejkbolů. Se všemi hrozbami si ovšem poradila a vzápětí proměnila hned svůj první mečbol.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

"Nehrála jsem od Australian Open, takže jsem věděla, že budu trochu nervózní a první zápas bude takový zvláštní. Ale hrála jsem opravdu dobře. Ona nebyla v nejlepší formě a já naopak předvedla velmi dobrý výkon," radovala se světová pětka po postupu.

Pegulaová neprožívá dobrý začátek aktuální sezony. V United Cupu prohrála s Katie Boulterovou, kvůli žaludečním potížím nenastoupila k semifinálovému utkání v Adelaide, na Australian Open skončila již ve druhém kole na Claře Burelové a kvůli zranění krku zmeškala obě únorové tisícovky na Blízkém východě.

Američanka, která hrála loni včetně Turnaje mistryň pět finále a triumfovala na WTA 1000 v Montrealu a na dvěstěpadesátce v Soulu, účinkuje v San Diegu podruhé v kariéře. O další postup do semifinále (2022) v tomto dějišti se utká s Annou Blinkovovou, nebo semifinalistkou lednového Australian Open Dajanou Jastremskou.

Hned po prvním duelu naopak končí turnajová dvojka Beatriz Haddadová Maiaová. Brazilka na pěti ze šesti letošních podniků vypadla už v úvodních kolech a zapsala již čtvrtou prohru v řadě. Slabší formu potvrdila také v kalifornském městě, když nestačila 6:3, 3:6, 4:6 na Katie Boulterovou. Britka ve svém největším čtvrtfinále vyzve Donnu Vekičovou, nebo Marinu Stakusicovou.

V rámci čtvrtečního programu bude hrát Kateřina Siniaková s domácí nasazenou trojkou Emmou Navarrovou, které může oplatit porážku z poslední akce v Dubaji, kde poprvé v letošní sezoně triumfovala ve čtyřhře.


Výsledky turnaje WTA 500 v San Diegu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist