Pennettaová si v New Yorku zahraje poprvé v grandslamovém semifinále

4. 9. 2013, 19:23
Aktuality 24
Flavia Pennettaová si v 31 letech zahraje poprvé v semifinále grandslamového turnaje. Italská tenistka se do něj dostala na US Open po dnešní výhře 6-4 6-1 nad krajankou Robertou Vinciovou. O finále se utká s vítězkou duelu Azarenková - Hantuchová.
Profily hráčů
Flavia Pennettaová

V loňské sezoně Flavia Pennettaová laborovala se zraněním zápěstí, kvůli kterému už v srpnu ukončila sezonu. Tu letošní začala až v lednu a po půl roce pauzy se jí nedařilo. Bývalá světová desítka a deblová světová jednička vypadla z Top 100. 

V průběhu roku si však zahrála dvakrát v semifinále, dostala se do osmifinále Wimbledonu a aktuálně tak v žebříčku WTA figuruje na 83. místě. Týden před US Open však vinou bolestí zad odstoupila z kvalifikace turnaje v New Havenu a raději se šetřila na svůj neoblíbenější grandslam. Tři z posledních čtyř startů ve Flushing Meadows totiž italská tenistka proměnila ve čtvrtfinále, které bylo jejím grandslamovým maximem. 

To letos znovu dokázala zopakovat, když porazila Gibbsovou, krajanku Erraniovou, Kuzněcovovou i rozjetou Halepovou. Dnes se tak střetla s další krajankou a dlouholetou kamarádkou Robertou Vinciovou o své první semifinále a uspěla. Jednatřicetiletá Pennettaová o rok mladší soupeřku porazila za pouhých 66 minut hry hladce 6-4 6-1 a ani v pátém zápase na letošním US Open neztratila set.



"Jsem teď plná sebevědomí. Prostě si věřím a to se na mé hře projeví. Hrát proti kamarádce není nikdy příjemné a je to vždy trochu speciální, ale myslím, že jsem to zvládla dobře," pochvalovala si Pennettaová.

"Nevím, s kým budu hrát, ale v každém případě to bude dobrý zápas. A já stále nemám co ztratit," řekla směrem k souboji o finále, ve kterém se utká s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Světová dvojka si po dvou třísetových zápasech poradila hladce 6-2 6-3 se Slovenkou Danielou Hantuchovou.

"Dnes to bylo trochu složitější s větrem, ale myslím, že jsem hrála lépe, než v předchozích zápasech. Daniela je typ hráčky, proti které se příliš nedostanetedo rytmu. Takže jsem se snažila, aby to bylo o jednom až dvou úderech. Myslím, že hlavně v důležitých momentech jsem hrála dobře. Když jsem to potřebovala, zvýšila jsme úroveň své hry. A to bylo klíčem k úspěchu," komentovala Azarenková.

Hantuchová hrála čtvrtfinále US Open podruhé v kariéře, poprvé to dokázala jako devatenáctiletá už v roce 2002.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
středeční výsledky žen (04. 09. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (2-Běl.) - Hantuchová (SR) 6-2 6-3
Pennettaová (It.) - Vinciová (10-It.) 6-4 6-1 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Petrovová/Srebotniková (3-Rus./Slovin.) 4-6 6-4 7-5
Mirzaová/Jie Zheng (10-Indie/Čína) - Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (Tchaj-wan/Čína) 6-4 7-6(5) 
Bartyová/Dellacquaová (8-Austr.) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6:2, 6:3.

Juniorky: 
Dvouhra - 2. kolo:

Siniaková (3-ČR) - Liuová (USA) 6-2 6-3
Blacková (USA) - Krejčíková (4-ČR) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
Flávia vyhraj ten turnaj, vďaka
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že po 1. setu se mi začaly zavírat oči... Ale co jsem viděl, tak Vika předvedla lepší výkon než v předchozích dvou zápasech a možná jí hra Daniely vyhovovala víc, než hra Any nebo Alizé. Taky těch ztracených servisů bylo podstatně méně, což je určitě pozitivní...

Většinou už z prvních výměn zápasu se dá odhadnout, jak ten zápas bude vypadat. Vika do toho vstoupila opravdu dobře, když získala brejk čistou hrou. Pak moje spokojenost zase trochu opadla, když se vzápětí to samé podařilo Daniele. Ovšem potom Vika získala další brejk na 2:1 a následně jí chodil servis mnohem líp, než v předchozích zápasech. Mohla se o něj opřít a nakonec ten první set v pohodě dotáhla, přičemž měla stoprocentní využití brejkbolů (3/3) i stoprocentní hru na síti (7/7)... Co jsem se podíval na průběh zápasu, tak ve 2. setu Vika nezačala moc dobře, když prohrávala 0:2. Ve třetím gemu ale následoval okamžitý rebrejk a Vika to otočila dokonce na 5:2. Pak tedy na rozdíl od 1. setu nedopodávala, ale vzápětí ukončila zápas na příjmu...

Musím říct, že jsem o vítězství Viky vůbec nepochyboval. Přestože ty předchozí dva zápasy byly ubojované, tak mi něco říkalo, že se Vika proti Daniele chytne. Už včera jsem tady psal: "Každý zápas je jiný a já věřím, že v noci proti Daniele se Vika zase chytne a vyhraje ve dvou setech." Jsem rád, že se to povedlo... Pro Danielu je čtvrtfinále bezesporu velký úspěch a na US Open hrála určitě dobře. Byl ale velký rozdíl mezi jejími předchozími soupeřkami (nejvýše Riske na 81. místě v žebříčku) a Vikou...
Reagovat
smazaný uživatel
Viku čeká v semifinále Flavia a tam zase očekávám těžší bitvu. Flavia totiž na rozdíl od Daniely vyřadila velmi dobře postavené hráčky a na US Open má opravdu skvělou formu. Jenom prokazuje, že je to pořád kvalitní hráčka, která klidně může konkurovat těm nejlepším. Její současná pozice v žebříčku je dána pouze zraněním, jinak by byla mnohem výš... Takže to pro Viku nebude nic jednoduchého, ale přesto věřím, že to zvládne a postoupí do finále. Jinak Vika má od osmifinále samé krásné soupeřky (Ana, Daniela, Flavia). Ovšem rozhodně za nimi nezaostává krásou a hlavně tenisem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Postup Katky Siniakové přes Američanku Liu mě potěšil. Věřím, že si Katka bez problémů poradí i dneska s Ruskou Marfutinou... Trochu mě překvapilo vyřazení Báry Krejčíkové ze dvouhry. Bára tentokrát nedodržela svoje motto "S mladšími neprohrávám" a podlehla Američance Black, která je prakticky o 2,5 roku mladší než Bára. No, možná to bude velký americký talent... Každopádně o to větší chuť bude mít Bára v deblu a to je jenom dobře. :)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po zkompletovaným čtvrtfinále USO. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru. Hvězdička znamená, že hráčka postoupila do SF a ještě může na USO získat další body (maximálně 1100 bodů za titul) :

1. Williams, S. 11160 (+7990) *
2. Azarenka 9005 (+5835) *
3. Sharapova 7866 (+4696)
4. Radwanska, A. 6335 (+3165)
5. Li 5565 (+2395) *
6. Errani 4325 (+1155)
7. Bartoli 3746 (+576)
8. Wozniacki 3645 (+475)
9. Kerber 3420 (+250)
10. Jankovic 3245 (+75)
------------------------------
11. Kvitová 3170
------------------------------
12. Vinci 3065 (-105)
13. Stephens 3045 (-125)
14. Flipkens 2806(-364)
15. Suarez Navarro 2775 (-395)
...
20. Kirilenko 2620 (-550)
...
31. Pennetta 1661 (-1509) *
...

Petra Kvitová už má po včerejšku jistý, že po USO bude na 11.místě, protože Pennettaová už jí nemůže předstihnout ani v případě zisku titulu ...

Ve zbytku sezóny se ale bude muset ještě hodně snažit, aby se dál nepropadala žebříčkem, protože hráčky na 12.-20.místě na ní mají jen velmi malou ztrátu. Naděje na účast Petry na letošním TM se mi jeví už jen jako teoretická ...
Reagovat
misa
Petra ale taky do konce roku skoro nic neobhajuje.
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace! Flavii mám na rozdíl od ostatních italek moc ráda, takže jí budu fandit i v semi!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty Italky stejně žerou hormony, to nejsou ženské,ale babochlapi.
Reagovat
petrulinka
Ty si jdi vyčistit oči! Flavia je podle mě krásná ženská a Sara, i když ji nemám ráda, tak je podle mě taky pohledná holka. Taky jsem si všimla, že i Camila Giorgi je celkem hezká holka. Takže nevím, kde se díváš. Jasně Schiavone, tak se hold nevyvedla a Vinci mně přijde, že vypadá tak nejmíň na 45 let.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi co?
http://www.lawntennisnews.com/wp-content/uploads/2011/11/flavia-pennetta-2.jpg
Reagovat
dadaft
včera byla u Barbary Schettové na rozhovoru a je to superkočka, v civilu mnohem hezčí, než spousta jiných tenistek.
Reagovat
Sonja
Souhlas, tam jí to fakt slušelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia, Camila, Nastassja Burnett... Spousta italských tenistek jsou krásky! :)

https://sphotos-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1176410_623181431036871_261807250_n.jpg
Reagovat
Paseka
Samé veteránky !! Kde jsou ty mladé holky ?? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
12 hodin
Reagovat
smazaný uživatel
countdown
Reagovat
Roger_Federer
Kam ten tenis jde?Antukařka Penneta v 31letech ve semifinale Us open..
Reagovat
smazaný uživatel
Prepac, ale myslim ze nemas velmi pravdu. Akoby Pennetta doteraz nevedela uhrat dobry vysledok na inych povrchoch... 3 QF na US Open, z Premier turnajov tiez niekolko dobrych vysledkov na harde, o stvorhre nehovoriac :)
Reagovat
tommr
Italky dozrávají nějak později. Pokud se nepletu tak Schiavone vyhrála FO až ve třiceti a i Vinciová se na vrchol dostala relativně pozdě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Drž se antukáře Federera.
Reagovat
Bob
Gratulace Flavii :))
Reagovat
Reti64
Rád se připojuju, v singlu je to její životní úspěch, v deblu pak titul na AO 2011, kde spolu s Giselou Dulko porazily ve finále pár Vika/Makiri 2:6 7:5 6:1:-)
Reagovat
Fandina
Flavia moc pěkně. Super návrat po zranění. Pokud bude hrát semi s Dankou, budu fandit jí. Jinak Flavia ... go go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist