Peschkeová je v mixu blízko prvnímu grandslamovému titulu

8. 9. 2010, 07:48
Aktuality 1
US OPEN mix - Květu Peschkeovou dělí jediné vítězství od premiérového triumfu na grandslamovém turnaji. Pětatřicetiletá Češka je společně s Pákistáncem Qureshim ve finále mixu US Open.
Květa Peschkeová

Česká tenistka Květa Peschkeová si zahraje po boku Pákistánce Aisama Qureshiho na US Open v New Yorku o titul ve smíšené čtyřhře. V semifinále společně porazili německo-bahamský pár Anna-Lena Grönefeldová/Mark Knowles ve dvou tie-breacích. Předchozí tři kola prošli až po výhře v super tie-breaku.

Tentokrát všichni čtyři tenisté ztratili v úvodním setu postupně svůj servis. Peschkeová s Qureshim získali v tie-breaku těsný náskok a po dvojchybě Grönefeldové proměnili první setbol. I druhé dějství posléze dospělo do zkrácené hry, v níž zápas ukončil dvojchybou pro změnu zkušený deblový matador Knowles.

Peschkeová po utkání prohlásila, že s Qureshim hráli dobře a vítězství si zasloužili. "Doufám, že minimálně stejně dobrý výkon podáme i ve finále. Při něm doufám budu na kurtu klidná, už jsem si tady finálový zápas smíšené čtyřhry vyzkoušela před čtyřmi lety. Tehdy jsme s Martinem Dammem prohráli s Martinou Navrátilovou a Bobem Bryanem. Letos bych si ráda odtud odvezla vítězný pohár," řekla pětatřicetiletá tenistka.

Rodačka z Bílovce Peschkeová, za svobodna Hrdličková, si v mixu spravila chuť po vyřazení v klasické čtyřhře a ve finále bude usilovat o svůj první grandslamový titul v kariéře. Poprvé hrála v grandslamovém finále v roce 2006, rovněž na US Open, s Martinem Dammem však podlehli duu Bryan/Navrátilová. Letos na French Open byla v premiérovém finále dvouhry žen, ale ani se Slovinkou Srebotnikovou titul nezískaly.

S Qureshim ve finále narazí na vítěze duelu mezi domácí dvojicí Liezel Huberová, Bob Bryan a párem Bethanie Matteková-Sandsová, Daniel Nestor.

- US OPEN mix (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (07. 09. 2010)

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Qureshi (ČR/Pak.) - Grönefeldová/Knowles (Něm./Bah.) 7-6(5) 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist