Peschkeová na titul nedosáhla, čtyřhru ovládly sestry Williamsovy

4. 6. 2010, 17:14
Aktuality 0
Květa Peschkeová na svůj premiérový grandslamový titul v Paříži nedosáhla. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou dnes podlehly americkým sestrám Sereně a Venus Williamsovým 2-6 a 3-6.
Sestry Williamsovy (© FFT)

Favorizované americké duo potvrdilo pozici nejvýše nasazeného páru a na grandslamových turnajích triumfovalo již podvanácté. Navíc zkompletovalo vítězství ze všech čtyř turnajů za sebou, takzvaný nekalendářní grandslam. Přemožitelky našly sestry Williamsovy v grandslamové čtyřhře naposledy loni ve 3. kole Roland Garros. Zároveň tak částečně napravily dojem ze dvouhry, kde se nedostaly ani do semifinále.

Pro Peschkeovou byla samotná účast ve finále životním úspěchem. Její partnerka Srebotniková je i přes prohru nejúspěšnější ženou letošního ročníku French Open, neboť už v pátek slavila titul v mixu.

Podle české hráčky bylo finále utkáním dvou odlišných setů. "Byl to těžký zápas. Ony (Williamsovy) hrály opravdu velmi silový tenis, dobře servírovaly a nám první set trošičku utekl, než jsme se trošku rozehrály a zvykly si na ty rány," řekla česká deblistka Radiožurnálu.

V druhé sadě litovala nevyužitých příležitostí. "Vypadalo to mnohem lépe, měly jsme i dvě brejkové šance i na Venus, i na Serenu, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Ony nás brejknuly a my je ne," konstatovala Peschkeová, vítězka patnácti turnajů WTA ve čtyřhře.

Výsledky - French Open - ženy:
Čtyřhra - finále:
S. Williamsová/V. Williamsová (1-USA) - Peschkeová/Srebotniková (12-ČR/Slovin.) 6:2, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist