Pět zápasů, tři porážky. 15letá Brenda Fruhvirtová se v Jižní Americe neprosadila

25. 11. 2022, 10:37
Aktuality 9
WTA 125k MONTEVIDEO - Brenda Fruhvirtová má za sebou výsledkově nepovedenou sérii turnajů WTA 125k na jihoamerických antukách. Po nezdaru v Chile a Argentině se neprosadila ani v Uruguayi, kde na akci v Montevideu skončila s kanárem od Ukrajinky Kateryny Baindlové.
Brenda Fruhvirtová

Brenda Fruhvirtová letos 'vtrhla' do ženského tenisu a ještě před 15. narozeninami měla na kontě už dva tituly z akcí ITF W25. Nakonec se během roku dostala na turnajích této kategorie osmkrát do finále a pokaždé v něm vyhrála. 

Z posledních sedmi antukových podniků ITF W25 měla fantastickou bilanci 32 výher a 1 porážky a na závěr roku tak odletěla na mnohem lépe obsazené turnaje WTA 125k na jihoamerických antukách. 

Série tří turnajů v chilské Colině, argentinském Buenos Aires a uruguayském Montevideu se však 15leté Češce výsledkově nepovedla. Z pěti zápasů vyhrála pouze dva, na druhou stranu v roli papírové favoritky propadla jen jednou. Dvakrát nestačila na současnou, čí bývalou hráčku elitní stovky. 

Před dvěma týdny v Chile ztroskotala na rozjeté člence Top 50 Majar Šarífové z Egyptu, jež o měsíc dříve v Parmě slavila premiérový triumf na okruhu WTA a v Colině pak svou neporazitelnost protáhla na deset utkání.

A nyní v Montevideu, kde začala výhrou nad Argentinkou Maríou Carleovou, česká teenagerka skončila na raketě bývalé 62. hráčky světa Kateryny Baindlové (za svobodna Kozlovové). O 13 let starší Ukrajince, jež před čtrnácti dny v Colině prohrála až ve finále, podlehla 4-6 0-6.

Fruhvirtová tak sezonu zakončí kolem 125. místa světového žebříčku WTA, v němž je suverénně nejmladší hráčkou v Top 200. V ní je společně se sestrou Lindou a Sárou Bejlek jednou z pouhých pěti teenagerek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
proch
Viděl jsem její předposlední zápas, tady ten poslední jen ve výsledcích. Rozhodně kromě prohry s Baindlovou(Kozlovovou) získala potřebné zkušenosti na vyšších turnajích a mohla se porovnat s hráčkami z 1.stovky, nebo těsně za ní. V 1.setu to byla bitva o které mohl rozhodnout každý míček. Při diskuzi po předposledním zápasu se všichni shodli, že se do dalšího kola nedostane (podle mě i částečně špatným rozlosováním). To jestli Baindlová turnaj vyhraje záleží jen na ní. Žádná z těch zbylých hráček by ji neměla porazit. Pro Brendu hrát další W25 už nemá smysl a prohry musí přijít. Ta u Lindy Noskové mrzí víc.smile
Reagovat
Dobry-den
Nevadí. Čekal jsem, že si zahraje více zápasů, ale pořád lepší než nic. Přišlo mi, že i trochu experimentovala se svojí hrou, ta aktivní hra pro ni není typická. Možná musela hrát aktivně, protože se necítila fit na delší výměny, těžko říct, působila fakt divně, ale když nejsou k dispozici žádné informace, rozhovory atd., tak nezbývá než jen spekulovat...

Brenda si letos vyčerpala svých 10 turnajů. Do 16. narozenin (2. 4.) jí tak zbývají jen 2 libovolné turnaje + kvalda AO + případně 1 PM, pokud se žebříčkově vejde do kvalifikace. To není mnoho, o to intenzivněji může makat v tréninku.
Tak snad se nezasekne a příští rok ji uvidíme ve stovce, ani letos k tomu nakonec nechybělo mnoho. smile
Reagovat
GaelM
Může odehrát i nějaké juniorské turnaje, třeba AO. Na tři měsíce to není zase tak málo turnajů.

Ale příští rok pro ni bude imho náročný hlavně v tom, že už se bude muset poprat s obhajobami. A že bude co obhajovat smile
Reagovat
ladinec
Možná měla ženské dny.
Reagovat
A211
S tou aktivitou to se mi jeví jako dobrý postřeh,je určitě správné aby se takhle mladá hráčka učila diktovat dění na kurtu,technicky by jí to mělo jít nejlepší kombinace ve sportu je technická - válečnice.
Reagovat
Carter
Iba menšia korekcia - v top 200 je 14 teenegeriek nie 5.
Päť tam je hráčok do 18 rokov ale aj baby co majú 18 a 19 sú stále teenegerky smile
Reagovat
tommr
bohužel se potvrdily moje obavy že Brenda na větší turnaje ještě nemá potřebnou výkonnost ...
Ted nezbývá než doufat že Baindlová získá v Montevideu titul a Brenda se pak bude moct aspoň utěšovat tím že v Chile a v Uruguayi prohrála s pozdějšími vítězkami ...
Reagovat
GaelM
A je to potřeba se něčím utěšovat? Radši ať si z toho vezme seznam na čem je potřeba dál pracovat, vždyť v 15 letech není prohra s takovouhle hráčkou žádná ostuda...
Reagovat
A211
Uvidíme jak ji to půjde na tvrdém povrchu ale v jejím věku je antuka asi ideální.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist