Petkovicová má prasklý meniskus, znovu tak přijde o Melbourne

30. 12. 2012, 12:05
Aktuality 27
Andrea Petkovicová si z prvního utkání sezony odnesla prasklý meniskus. Německá tenistka se tak z Austrálie vrací domů, aby se podrobila operaci. Stejně jako před rokem tak nestihne úvodní grandslam sezony v Melbourne.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

Andrea Petkovicová v uplynulé sezoně odehrála jen devět turnajů WTA, neboť ji srazily dvě nepříjemná zranění. Nejprve v úvodu sezony léčila komplikovanou únavovou zlomeninu v bederní části páteře, v dubnu si pak krátce po svém návratu přetrhla vazy v kotníku. Během pauzy přišla o tři grandslamy a klesla na současné 126. místo světového žebříčku. 

Andrea Petkovicová odstoupila ze zápasu s Bartyovou se slzami v očíchA sotva začala nová sezona, pětadvacetiletá Němka je znovu zraněná. Ze včerejšího utkání Hopmanova poháru v australském Perthu proti domácí Bartyové

odstoupila kvůli zranění kolena se slzami v očích a testy odhalily, že má prsklý meniskus. 

"Tak je to prasklý menisku, musím se vrátit zpět do Německa a co nejdříve jít na artroskopii. Alespoň se mi ulevilo, že to zase není zkřížený vaz," oznámila Petkovicová prostřednictvím Twitteru. 

"Letos už mě nemůže nic překvapit, protože co se mohlo pokazit, to se pokazilo. Takže mám alespoň radost, že jsem si nepřetrhla zkřížený vaz. Byla to totiž podobná bolest a i příznaky byly takové jako před čtyřmi lety," řekla Petkovicová. 

Na Hopman Cupu tak logicky již pokračovat nebude a je jisté, že stejně jako před roekm nestihne Australian Open. "Doufám, že budu zpátky za tři čtyři týdny. Pokud ale budou muset meniskus sešívat, tak hrozí, že budu mimo dva až tři měsíce," citovala agentura SID Petkovicovou, která už v roce 2008 musela podstoupit operaci pravého kolena kvůli přetrženým zkříženým vazům.

Petkovicovou zastoupí Vekičová
Německý tým však bude v soutěži smíšených dvojic pokračovat, Petkovicovou by měla zastoupit šestnáctiletá náhradnice Donna Vekičová z Chorvatska. "Pro Tommyho (Haase) to bude asi zvláštní, ale už jsem ji naučila pár německých slovíček. Navíc je blonďatá, takže je asi větší Němka, než jsem já," uvedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vieme aké je to prist o 3 GS, good luck..
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi jí moc líto ......
Reagovat
smazaný uživatel
http://hopmancup.com/news/2012/12/30/malek-to-replace-petkovic
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z mála, co tenis bere vážně, snaží se a zrovna jí se stane tohle... :/
Reagovat
smazaný uživatel
me by docela zajimal charakter indicii, podle kterych lze tak snadno a z fleku urcit, ze ostatni holky (vetsina vlastne) tenis vazne neberou.. :-) Jinak s Petkovic soucitim, s kazdym, kdo se blbe a ke vsemu opakovane zrani, samozrejme.
Reagovat
smazaný uživatel
u ženských? tak asi všechny od 20 dolů, kromě nějakých juniorek, co se snaží vyhrabat nahoru (možná). stačí se podívat jak hrajou a co předvádí na kurtu. to je stylem, přijdu, zapinkám, vyhraju nevyhraju, to je fuk, beru prize money a jedu dal. když jsem dneska viděl třeba Johansson, jej :D
Reagovat
smazaný uživatel
zjednodusenej pohled, rekla bych.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ne, naprosto realny. je jim jasny, ze GS, svetova jednicka, to nikdy nebude, tak je to akorat dobrej job, problem je, ze u nich je videt vic nez u chlapu, ze vubec neumi hrat
Reagovat
dadaft
společně se sojkou se domnívám, že "problém" bude někde úplně jinde.
Reagovat
Vojtiik
pzagu, pzagu, asi nejsem ta spravna osoba na to, te poucovat o zenskem tenise (pomožte monty, skotte:D) ale hadam, zes raketu v ruce nedrzel nebo kdyz uz, tak jako prase joystick.. jinak bys tohle napsat nemohl.. nerikam, ze zadna baba nekdy neodchodi zapas, ale rikat o nich, ze vetsina ma pristup jako Ernie Gulbis, to je na hlavu:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jinak, sjou to vymlete slepice, ktere i kdyz hraji roky, tak to mentalne vubec nedavaji, vetsina jich neumi podavat, netreba tak jak isner, ale alespon aby vlastni podani nebylo nevyhodou a stejne tak silne nezvladaji smece na siti, cim jednodussi uder, tim vetsi sance ze to podelaji. hlavne ze pry trenuji, ha ha ha
Reagovat
smazaný uživatel
takhle nizko uz nejdu.. pekny vecer!
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko můžeš poučovat někoho, kdo má takový názor a nejspíš ho ani za žádných okolností nechce měnit... Podle mě je spoustu šikovných tenistek. To je všechno, co k tomu můžu říct. :) A taky si myslím, že ses docela trefil s tím, že dotyčný diskutér asi nikdy nedržel v ruce raketu. Já se přiznám, že jsem ji mockrát v životě taky nedržel a už je to asi tak 10 let, co jsem ji držel naposledy... Ale aspoň nežvaním takové nesmysly. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Toto uz se neda ani nazvat smulou, jakoby to nekdo uhranul. Strasma skoda, takovy talent.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možné... Chuděra. Té je mi fakt líto. V podstatě už je skoro rok mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Některý tenistky dřou jako koně, Petkovič působí totálně strhaně a holt na to nemá tělo, aby to vydrželo...
Reagovat
freeteepek
To už snad ani nemůže být smůla. Jedno zranění za druhým...Jakto, že jejich náhradnice je opět z bývalé Jugoslávie? Být Němec, beru to jako ostudu vlastního více než 80ti milionového národa. Mě z toho vychází, že v Německu se asi už moc nerodí děti původním Němcům, zato mnohem víc různým přistěhovalcům. Jak jsem se dočetl v novinách. Za dvacet let bude celej německej mančaft pravděpodobně už mluvit nejspíš i turecky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo jsou nemecky deti liny a nechce se jim makat. Tenis je o velky drine a odrikani. Stejne tak moc dospelych nemcu nepracuje fyzicky a manualne. Proto se asi ani od deti nedaj cekat zazraky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Donna je Chorvatka, nikoli Němka. Německo by určitě mělo další svou tenistku, ale momentálně to není možné, protože všechny hrajou na turnajích (Angelique a Sabine v Brisbane, Julia a Mona v Aucklandu). Prostě to je taková výjimečná situace. Proto jsem psal, že to bude dost netradiční... Ale pořád je mnohem lepší, když za Německo hraje Chorvatka, než aby museli odstoupit. To by určitě mrzelo Tommyho Haase i Andreu. Donna aspoň bude mít nový zážitek a získá zkušenosti. :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://hopmancup.com/news/2012/12/30/malek-to-replace-petkovic

Tak to vypadá, že mladičká Donna bude muset sbírat zkušenosti jinde než s Tommym...to zamrzí:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že na poslední chvíli sehnali nějakou německou hráčku... Napřed jsem se těšil na Petko, pak na Donnu a nakonec nebude hrát ani jedna. Malek jsem snad ještě hrát neviděl... Co se dá dělat. Stejně mě na tom Hopman Cupu zajímá hlavně Ana. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem napsal komentář do vedlejší diskuse k tomuto tématu... Nezbývá než ještě jednou popřát Petko, aby se brzy uzdravila a vrátila na kurty! Snad to nebude až tak vážné a bude zpátky opravdu za ty 3-4 týdny... Na Donnu se těším, bude to zajímavé a dost netradiční. :) Ale samozřejmě bych byl radši, kdyby hrála Petko. To by totiž znamenalo, že se nezranila.
Reagovat
dadaft
Andrea je vždy naprosto vtažená do hry - její zápal a zaujetí mi na okruhu hodně chybí...
ale zaplať pánbůh, že to nejsou znovu ty vazy. to je ošklivé zranění a kariéra je v ohrožení - obzvlášť, když by bylo opakované.
Reagovat
smazaný uživatel
Chuděra, fakt smolná holka, podobně jako Sabine :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ta holka ma hroznou smulu. To se nevidi. Snad si to uz vybrala vechno a najednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis..chudinka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist