Petkovicová si návrat osladila výhrou, v New Havenu se dál daří Wozniacké

21. 8. 2012, 09:57
Aktuality 11
WTA NEW HAVEN - Po čtyřech měsících, během nichž léčila natržené vazy v kotníku, se na kurty vrátila německá tenistka Andrea Petkovicová. Už druhý letošní velký návrat oslavila výhrou, když v New Havenu zdolala maďarskou kvalifikantku Timeu Babosovou. Ve 2. kole je také čtyřnásobná obhájkyně titulu Wozniacká.
Andrea Petkovicová

Andrea Petkovicová nejprve v úvodu sezony kvůli únavové zlomenině v bederní části páteře přišla o Australian Open a tři měsíce nehrála. Pak si hned na prvním turnaji po návratu přetrhla vazy v kotníku a následovat musela další pauza, která se protáhla na 4 měsíce. Mimo jiné tak přišla i o další grandslamy French Open, Wimbledon a olympiádu v Londýně.

Po dlouhé zdravotní pauze se čtyřiadvacetiletá Němka vrátila na okruh WTA vydřeným vítězstvím. V prvním kole turnaje v New Havenu porazila z kvalifikace rozehranou Maďarku Timeu Babosovou po velkém boji 6-3 5-7 7-5. Utkání trvalo dvě hodiny a 41 minut.

"Byla jsem hodně nervózní, ale taky natěšená. Byl to skvělý zápas, Timea hrála výborně," pochválila Petkovicová o pět let mladší soupeřku.

Rodačka z Bosny a Hercegoviny vítězství oslavila tanečkem 'Petko Dance", kterým slavila na konci sezony 2010 a začátku loňského roku. "Dnes to pro mě byl opravdu emotivní zápas. Když jsem byla mimo hru kvůli zádům a pak jsem se vrátila ve Stuttgartu, bylo to hezké. Ale tentokrát jsem si tím prošla ještě víc. Proto ten taneček. V minulosti jsem někdy cítila povinnost to udělat, ale teď to přišlo samo," přiznala. "Bylo to zábavné."

Petkovicová si prý v době volna užívala víkendy. "Rehabilitovala jsem od pondělí do soboty, ale nejlepší na tom zranění byly volné víkendy. Byla jsem na několika koncertech, na které předtím nebyla šance jít. Byla jsem na mém oblíbeném rapperovi Casperovi nebo na The Cure. A také jsem se často viděla se svými přáteli." 

Ve druhém kole se Petkovicová utká s šestou nasazenou Slovenkou Dominikou Cibulkovou, která si poradila 7-5 6-3 se Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou.

Neporazitelnost v New Havenu si dál drží Dánka Caroline Wozniacká, která zahájila útok na pátý triumf z tohoto turnaje za sebou vítězstvím nad Ruskou Jekatěrinou Makarovovou dvakrát 6-3.

Dvaadvacetiletá Dánka tak vyhrála v New Havenu i svůj osmnáctý zápas. "Cítím se tu jako doma, proto se mi tady hraje dobře," uvedla Wozniacká. Nyní ji čeká Švédka Sofia Arvidssonová, jež snadno postoupila přes lucky losera Melanii Oudinovou.

Svou soupeřku v druhém kole už zná i Petra Kvitová, která měla na úvod volný los. Vítězka nedávného turnaje v Montrealu a nasazená dvojka se střetne s mladou domácí hráčkou Nicole Gibbsovou, americkou univerzitní šampionkou, které patří v žebříčku až 312. příčka. Devatenáctiletá Gibbsová v prvním kole zdolala známější krajanku Alexu Glatchovou.

- WTA INTERNATIONAL NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 637.000 dolarů)
pondělní výsledky (20. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (3-Dán.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-3
Erraniová (4-It.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 7-5
Cibulková (6-SR) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 7-5 6-3
Kirilenková (7-Rus.) - Peerová (Izr.) 6-2 6-2
Petkovicová (Něm.) - Babosová (Maď.) 6-3 5-7 7-5
Govorcovová (Běl.) - Duševinová (Rus.) 6-7(5) 6-4 6-2
Arvidssonová (Švéd.) - Oudinová (USA) 6-4 6-1
Gibbsová - Glatchová (obě USA) 6-4 1-6 6-4
Barthelová (Něm.) - Hantuchová (SR) 6-3 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Amanmuradovová/K. Bondarenková (Uzb./Ukr.) 6-4 5-7 10-8
Chia-Jung Chuang/Peerová (Tchaj-wan/Izr.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 4-6 6-2 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kristýna Plíšková vyhrála první zápas kvalifikace nad Yakimovou 6:4 a 6:1 tak jen tak dál :-) A doufám, ež jí Karolína napodobí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta mi teda rozhodně nechyběla.
Reagovat
Malda
To tedy každopádně!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zase budeme mit v zapase plno autu:0)
Reagovat
Sonja
z toho bude nadšenej, že ji má zpátky:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem z toho taky nadšený a myslím, že zdaleka nejsem sám. :) Andrea je velká sympaťačka a ten návrat jí moc přeju. Těch zranění už bylo dost... Jinak je dokonce možné, že se Caro utká s Andreou ve čtvrtfinále.
Reagovat
Sonja
:-) no já musím mluvit jen za gigina, protože ji sama moc neznám... ale nepochybuju o tom, že je sympaťanda a budu jí držet palce, aby jí hlavně vydrželo zdraví:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sympaticka celkem je:) Ale nejvic me bavi, kdyz ji sleduji, tak behem hry obcas fakt nevim jestli byl zahlasen aut nebo to byla Andrea :D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Caro! :) Bylo by opravdu mimořádné, kdyby ten turnaj vyhrála popáté za sebou, ale pořád je to ještě daleko... Prvního kola jsem se trochu obával, protože Makarova nebývá zrovna příjemnou soupeřkou do těch úvodních kol. Ale na hlavní stránce WTA byla zrovna jejich vzájemná bilance a tu má Caro hodně pozitivní. Samé výhry a všechny ve dvou setech. Asi je to zrovna soupeřka, na kterou Caro umí... Jinak jsem čekal, že v případě postupu si Caro zopakuje zápas proti Nastě, ale ta nakonec do turnaje nenastoupila. Takže ve 2. kole se utká proti Sofii, se kterou už hrála osmkrát a velmi dobře ji zná. Sofii jsem viděl naposledy v Cincinnati proti Agnieszce a to nebyl zrovna povedený zápas...
Reagovat
Bob
Nikde jsem nenašel tvojí recenzi na zápas Caro vs Pavlyuchenkova. Nebo se mýlím? Že bych ho jenom nenašel? Co nám povíš k tomuto zápasu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prej recenzi. :D Nepovím nic, protože jsem ho neviděl. Stejně tak nemůžu napsat nic konkrétního k průběhu zápasu s Makarovou... Poslední zápas Caro, který jsem viděl, bylo semifinále v Montrealu proti Petře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist