Petkovicová si v Paříži zahraje o první semifinále, vyzve Erraniovou

2. 6. 2014, 16:56
Aktuality 4
FRENCH OPEN ŽENY - V posledních dvou sezonách bojovala se zraněním zad, kotníku či kolena a o vydřenou pozici mezi desítkou nejlepších tenistek světa brzy přišla. Na letošním French Open si však Andrea Petkovicová vyrovnala postupem do čtvrtfinále své grandslamové maximum a proti Italce Erraniové bude bojovat o jeho překonání.
Andrea Petkovicová

V sezoně 2011 si Andrea Petkovicová zahrála čtvrtfinále na Australian Open, na Roland Garros i na US Open a byla světovou devítkou.

Jenže pak přišlo smolné období, ve kterém ji srážela zranění. Začátkem roku 2012 nehrála tři měsíce kvůli únavové zlomenině v oblasti bederní páteře, další tři měsíce vynechala kvůli poškozeným vazům v kotníku a v úvodu loňské sezony musela na operaci kolena kvůli prasklému menisku, který ji vyřadil ze hry na dalších deset týdnů.

Andrea PetkovicováVinou zdravotních problémů se tak hned na pěti z posledních devíti grandslamů vůbec neobjevila. A když už do soutěže zasáhla, rychle vypadla. Od US Open 2011 se do 2. kola dostala pouze loni ve Wimbledonu.

Letos v dubnu však Petkovicová dokázala vyhrát kvalitně obsazený antukový turnaj v Charlestonu a na French Open si zajistila post nasazené hráčky. A když v její osmině pavouka vypadly hned v prvním kole světová dvojka Na Li a čtrnácka Caroline Wozniacká, před šestadvacetiletou Němkou se otevřela zajímavá šance dostat se daleko.

A Petkovicová toho dokonale využila. Po hladké výhře nad Japonkou Doiovou zvládla tři třísetové bitvy se Švýcarkou Vögeleovou, domácí Mladenovicovou a dnes i s Belgičankou Kiki Bertensovou, kterou zdolala 1-6 6-2 7-5.

Petkovicová v zápase sice snadno prohrála první set a celkem sedmkrát přišla o podání, v druhé a třetí sadě se však také postarala o sedm brejků a vývoj otočila. V rozhodujícím dějství ještě neudržela vedení 4-2 a dovolila Bertensové se dostat do vedení, ovšem poslední tři gamy zase zvládla lépe Petkovicová.

"Byl to těžký zápas, protože jsem soupeřku vůbec neznala. Jen jsem ji včera celý den sledovala na Youtube," přiznala Petkovicová. "Myslím, že má budoucnost před sebou, pokud získá lepší kondici a vzpamatuje se ze zranění, která měla."

Sara ErraniováPetkovicová tak počtvrté v kariéře postoupila do grandslamového čtvrtfinále, čímž vyrovnala své maximum. "Po všech těch zraněních jsem už na nějaké věci trochu zapomněla. Stále ještě nejsem tam, kde bych chtěla být, je to dlouhý proces. Nikdy nesjte blízko cíli," řekla Petkovicová.

O své premiérové semifinále bude usilovat proti světové jedenáctce Saře Erraniové, se kterou minulý měsíc prohrála ve dvou setech na antuce v Madridu.

Italka Erraniová dnes po odvrácení setboly v první 81minutové sadě zdolala 7-6 6-2 světovou šestku Jelenu Jankovičovou, s níž si poradila podruhé během tří týdnů. Na Roland Garros tak postoupila třetí rok po sobě do čtvrtfinále poté, co loni byla v semifinále a v roce 2012 si na oblíbené pařížské antuce zahrála své dosud jediné grandslamové finále.

"Nejdůležitější dnes bylo, že jsem se snažila být agresivní z mého forhendu do jejího forhendu. Musela jsem být agresivní, protože ona má neuvěřitelný bekhend. Jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla," řekla Erraniová.

- FRENCH OPEN 2014 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
pondělní výsledky (02. 06. 2014)
• Dvouhra - osmifinále •
Halepová (4-Rum.) - Stephensová (15-USA) 6-4 6-3
Erraniová (10-It.) - Jankovičová (6-Srb.) 7-6(5) 6-2
Petkovicová (28-Něm.) - Bertensová (Niz.) 1-6 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Andrea hraje celkem přesvědčivě. Proti Saře se nechám překvapit. Jsem zvědavá, která vyhraje. Obě mají něco do sobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra budu určitě fandit Saře. Sara tady převádí úžasné výkony. Hraje agresivně a na síti je opravdu hvězda.
Reagovat
smazaný uživatel
petkoo!
Reagovat
Titan
Tahle holka mi konečně začíná dělat velkou radost. Ani Errani nemusí být k neporažení... Koneckonců v Madridu ji porazila Caroline Garcia...;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist