Petkovicové návrat zhořkl, proti Azarenkové si podvrtla kotník a vzdala (uvnitř video)

26. 4. 2012, 22:54
Aktuality 68
WTA STUTTGART - Andrea Petkovicová má pech. Sotva vyléčila únavovou zlomeninu v oblasti zad, musí si od tenisu znovu odpočinout. Na antuce ve Stuttgartu si dnes v souboji s Azarenkovou podvrtla kotník a čeká ji další vynucená pauza.
Andrea Petkovicová

Andrea Petkovicová se v polovině ledna musela smířit s nepříjemným zraněním, které ji připravilo a několik turnajů včetně Australian Open. Po 3 měsících, během nichž vyléčila únavovou zlomeninu v bederní části zad, se na okruh WTA vrátila tento týden na domácí antuce ve Stuttgartu, z comebacku se ale dlouho neradovala.

Petkovicové z kurtu pomáhá i AzarenkováČtyřiadvacetiletá Němka sice v úvodním kole porazila hladce krajanku Barroisovou a dnes - především ve druhém setu - sváděla vyrovnanou bitvu se světovou jedničkou Victorií Azarenkovou, jenže za stavu 2-6 a 4-4 si nepříjemně podvrtla kotník a zápas musela okamžitě vzdát.

Petkovicové nohu ještě na kurtu ihned zaledovali a světová dvanáctka i za pomoci Azarenkové zmizela se slzami v očích v útrobách stadionu.

"Jak jsem si ten kotník otočila, hned mi natekl. Teď přesně nevím, jak špatné to je, ale půjdu na kontrolu vazů, aby zjistila napáchané škody. Zatím to jen leduju, zítra půjdu na magnetickou rezonanci a CT," uvedla Petkovicová. 

Tenistka narozená v Bosně a Hercogevině se do turnajového kolotoče vracela s velkým odhodláním a rychle se vracela do formy, nyní ji však čeká další pauza, kvůli které může přijít i o French Open.  Antukový grandslam začíná přesně za měsíc.

"Bylo to příjemné hrát před stuttgartským publikem, hodně mi pomohlo. Ale jak jsem se postupně začala dostávat do rytmu, otočila jsem si kotník. Je to smůla, ale zase se vrátím," potvrdila srdce bojovnice.



Světová jednička Azarenková ve svém prvním zápase na antuce od loňského Roland Garros vylepšila svou letošní bilanci na 27 výher a jedinou porážku. Na cestě za 5. titulem této sezony ji ve čtvrtfinále čeká další Němka - přemožitelka Any Ivanovičové a Marion Bartoliové - Mona Barthelová.

"Andrey je mi opravdu líto. Doufám, že se co nejdříve uzdraví a brzy ji uvidím zpět na kurtu," přeje si Azarenková. "Dnes to byl můj první zápas na antuce, takže jsem nekladla důraz na dokonalost. Snažila jsem se najít svůj rytmus a svou hru na antuce. Předvedli jsme několik dobrých výměn a já zahrála nějaké dobré údery, tak jsem ráda," komentovala Běloruska.

- WTA PREMIER STUTTGART -
(Německo, antuka / hala, 740.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (26. 04. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Schiavoneová (It.) 6-2 6-2
Azarenková (1-Běl.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 4-4 skreč P.
Stosurová (5-Austr.) - Görgesová (Něm.) 6-2 2-6 6-3
Kerberová (Něm.) - Wozniacká (6-Dán.) 6-1 6-2
Barthelová (Něm.) - Bartolivá (7-Fr.) 6-3 6-1
Na Li (8-Čína) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Görgesová/Grönefeldová - Pavljučenková/Šafářová (Rus./ČR) 6-4 7-5
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Barroisová/Wöhrová (Něm.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
gigin
Petko - a je to v řitce .... jsou to vazy :-((
Reagovat
VlS
to pravděpodobně přijde i o olympiádu, má pech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bych to přivolal, ale jak jste to s Fandinou popisovali, tak to prostě dobře nevypadalo :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes s Monou, diky vcerejsim nadsazenym kurzum sem si mohl dnes dovolit ten luxus to pojistit, takze Mona vyhraje = zisk, Mona prohraje = vracene naklady, s jedinou vyjimkou, ze by Aza skrecovala... toooooo se doufam nestane (worry)..
no a az to Mona vyhraje.. tak to hned protocim dal.. pac zbyle 2 zapasy vidim relativne jasne, vyhraje Maria, lehke to nebude, mozna i 3 sety, ale taky je solidni kurz 1.7+, tak to lehke byt nemuze:). Fakt je ze Stosurova porazila ve Fed cupu Kerber i Petkorazzi, tady pak tu Goerges.., ale verim ze Sharapku bez backhendu opet neporazi, a Kerber Kvitova?.. to je lehke, prani otcem myslenky, chci fandit Kvitove, kurz vyrostl pres 1.70, tak proc nespojit prijemne s uzitecnym. Pravda Kerber ma formu, ale se vsi uctou, Wozna uz neni zadne meritko kvality a Kerber prohrala ve Fed se Stosur.. tak proc by mela dat Kvitovou:)

Tak tot vse, ted jen pockam az to Radwa p(ro/do)hraje a zacne zapas dne:)
Reagovat
smazaný uživatel
jo 3ti... set, prvni podani jen 46%... trochu to zlepsit, aspon 50% a das ji, houkacku!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
a tak:(.. dobry zapas, bohuzel hlava a podani Monu zabilo.. 1ni servis kolem 45%... a tolik dvojchyb.. 1set stav 5:5, ma podani, 4x dvojchyby v rade..., 3ti set 5-6, ma podani, 2 dvojchyby..
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak zatim to je ze strany Agy divne az obcas priserne...dost podobne divne hrala na antuce minuly rok, ale ted se trenuje sama, tak si jiste poradi lepe:) (mysl. ironicky)

Kdyz tak na to koukam, tak to preji i te Li. Hraje zatim lepe i aktivneji. Jinak tenis zatim...celkem nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uplne jasne zaslouzeny set pro Li.Aga jen kouka jak to pekne lita.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned v uvodu brejk Li...Zatim samoucka Aga predvadi na antuce paradni "kousky"...:) Ale nebudu zly...i kdyz mne 2 tydny zpet poradne dozrala...
Reagovat
VlS
No, Aga je dneska trochu zaskočená (zatím) a drpy jí moc nejdou. Tak zpanikaří Li, nebo Li nezpanikaří a dotáhne to?
Reagovat
smazaný uživatel
Li hraje lepe, Aga mela ted jeste stesti, ze se lajnovi spletli, jinak by byl opet brejk...Vubec ma jeste haluz. Kdyby Li nebyla trosku z formy a hrala vic stabilneji jak ji zname, tak uz to ma davno za sebou a mohla sedet uz v Krakoove na rymku u pivka:)

Jinak Aga nikdy nic zajimaveho na antuce nepredvadela...Celkem jsem byl zvedavy, jak to bude vypadat letos. Zatim nic moc.Vubec se mi ta hra nelibi...
Reagovat
smazaný uživatel
No super:) Aga se nemusela ani moc zlepsit. Li se defacto polozila sama...to je zoufalstvi.

UE Aga 15
UE Li 30, Li ve druhem schopne zlepsila UE produktivitu...
Reagovat
VlS
No, vždyť jsem se ptal, jestůli zpanikaří a zpanikařila. Třeba se z toho ještě probere :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted to vypadalo, ze se opet probrala, ale to byl jen chvilkovy zablesk...ona to asi jeste projede. Je to nepochopitelne, ale co uz. Proste od chvile, kdy vedla 6:3 a 2:1 a sla Li na podani, ktere ztratila se sesypala. Nechapu. Ale mozna ma Aga nejakej svatek, nebo narozky, nebo se dnes v Cine slavi nejaky svatek davani...
Reagovat
Roger_Federer
Teda přiznam se,že tak odevzdany zapas jsem dlouho nevidel..Lina se snad pomatla na rozumu,Radwanska se nemusela ani zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Winners
20 vs. 37
UE
20 vs. 38

Li se polozila sama. Na EU anglicani byli jeste slusni. Aga kontrolovala od chvile, kdy Li zacala vic kazit zapas, a hezky si ho podrzela...jinak tenis, jak na antuku nic moc. A to su slusnej zase ja.
Reagovat
smazaný uživatel
S tim souhlasim. Moc se snazit nemusela...nevim, ale celkove to bylo i utrpeni se na to divat. A to hraly holky na antuce...osobne spis ze zapasu zklamani. Par peknych vymen, jinak nic moc.
Jinak zapas Li vs Aga:
Rezie: Li Na
Scenar: Li Na
Hlavni role: Li Na
Produkce: Li Na
Spec. Efekty: Li Na
Vedlejsi role a role haluz: Aga
Reagovat
Fandina
Na českém Eurosportu jasný stručný věcný koment ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, tak to bohužel je ..ještě, když zminuješ Schiavone, tak to je moje oblíbená hráčka, bez ohledu na to, jak moc je, či není, divácky "atraktivní..a to památný finále RG si moc dobře pamatuju, komentovala ho krásně Sandra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva, to patří dolů..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to komentovala krásně už nevím, ale narozdíl od jiných "odborníků z české verze" Eurosportu cizím tenistkám trapně neprzní jména.
Programy vč. Eurosportu si platím jen občas, pokud ho mám, téměř vždy přepínám na anglickou zvukovou stopu. U Skylinku na Eurosport HD (11797 H 27500 8PSK) je naštěstí k dispozici volba.
Páč poslouchat plky (často plné chyb) našich komentátorů se mi už moc nechce. S občasnými výjimkami, klaun Jakub "Dulko-ová" Vančura bývá kvůli své vyšinuté výslovnosti dost legrační.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se k Sandře vyjadřuju ještě vedle, u článku Kvitový, vím, že nepřechyluje, zminuju to tam jako její plus. A nejen to..
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem, ale tady to není tak utopené v záplavě dalších.
Reagovat
Madrileno
Skoda, bojim se aby Andrea nebyla takovy zensky Delpo, co se tyce zraneni. Drzim palce at se rychle uzdravis
Reagovat
smazaný uživatel
Jakto že tu nenadáváte na Viku, že nejdřív odehrála míček jako na AO Almagrovi?
Reagovat
gigin
taky mě to napadlo .. :-) To víš, jak není na druhé straně Tomík, tak je to fuk !!
Reagovat
Fandina
Almagro u sítě nejdřív narval Toma, přestože kdyby to dal někam mimo jeho dosah, určitě měl fiftýn a pak bodoval vedle ležícího Toma u seku ... tak asi proto ... úsměv
Reagovat
gigin
No ale oba míčky byly zahrané, když byl protivník kaput ...
Reagovat
Fandina
jak kaput?
Reagovat
gigin
nepoužitelní
Reagovat
Fandina
... ale ten první míček nebyl nahrán u sítě do druhého, když mohl být pohodlně vedle něj ne? ... úsměv
Reagovat
gigin
Ano to máš asi pravdu. Já se bavím o druhém míčku, o tom dohrání, no.. Od Berdi se to odrazilo a Almagro to dohrál, když Tom ležel na zemi. Petko ležela taky na zemi a Aza to dohrála .. o tomto momentu se bavím, i když se oba "postižení" na zemi ocitli úplně z jiných důvodů ..
Reagovat
Fandina
Přesně jak píšeš, jde o úplně jiné důvody ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kaput? Běžně se stává, že se tenista po pádu zvedne a utkání dál pokračuje. Co měla siréna dělat? Pokud by míč neodehrála na druhou stranu, fiftýn by získala Petko.
Reagovat
gigin
tady to sice bylo celkem jasné, že se nezvedne, ale jo, máte pravdu, nebudu se hádat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Auu. :-( Má holka neskutečnej pech teda. Ale musím pochválit Viku, to bylo od ní hodně sympatické gesto.
Reagovat
Basa
Jinak dneska Kvitová od 20h na Eurosport 2 živě:)
Reagovat
freeteepek
To není obyčejná smůla, to je megasmůla. Vika je sympaťačka. Jenom, kdyby u toho tenisu tak "neřvala".
Žádný záznam zápasu Petry není k dispozici. Komentátor Eurosportu to okomentoval slovy, že si museli vybrat a že Poláci prý čučí na tenis mnohem víc, než Češi a tak radši pustili Radwaňskou. Jestli to nebude tím, že Poláků je 4x víc...Jsem si pořídil na začátku roku, ten jejich eurosportplayer, kde jsou i záznamy tenisových utkání. Zajímaj je jenom ženský, ale ani v tom jejich archivu ten zápas nemají. Asi jim napíšu oficiální stížnost na tahání peněz lidem z kapes. A nebo rovnou Evropský komisy. Za stejný prachy chci stejnou kvalitu a je celkem logický, že když jsem Čech, zajímá mě víc zápas Kvitový, než Kerberový. Eurosport je nadnárodní společnost, a tohle zavání diskriminací malých národů, což by se na půdě EU stávat rozhodně nemělo!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo,taky me to nastvalo vcera,misto aby davali primy prenos Petry,tak tam pusti ze zaznamu Agu....to jsem nechapal.
Nebo predtim to same s Luckou.Dali tam zaznam s Petkovic(coz jeste malinko chapu)a Lucku ktera prave hrala vubec nevysilali..Eurosport posledni dobou opravdu"boduje"
Co se tyka Petkovic tak to me moc mrzi,ta holka ma opravdovy pech:(
Reagovat
petrulinka
No to mi povídej! Já jsem včera nebyla doma, tak jsem si tenis nahrála a celkem jsem se nestačila divit, když jsem tam měla nahranou Radwaňskou. Ještě bych pochopila, kdyby nevysílali Petřin zápas live, ale nechápu, proč v době, kdy už běžely live zápasy, vysílali zápas z předešlého dne. Dost mě to tedy vytočilo!!! V případě stížnosti se k vám přidám!!
Reagovat
Basa
Ahoj chlapi, zaprvé: Není to o tom, že je zajímaj jen ženský, ale práva na vysílání vlastní Eurosport pouze pro turnaje WTA, 3 grandslamy a mužské turnaje v Dauhá a Queensu, proto vysíláme zejména ženy. Zadruhé - rozhodně to není tím, že je Poláků 4x víc, dělá se to samozřejmě proncetuální sledovaností a ne množstvím, ale ruku na srdce, ČR rozhodně není sportovním národem, ikdyž se nám to občas někdo snaží namluvit. Podívejte se na návštěvnost sportů a je to jasné. Poláci sledují sport mnohem více, tudíž platí více a z toho plyne, že polští sportovci jsou upřednostňováni. Jak jsme několikráte zmiňovali a zmiňujeme, česká verze je pouze česká z důvodu českého komentáře, takových verzí je v Evropě cca 20, ale o programovém složení rozhoduje Paříž a nikdo jiný. Nemáme žádnou možnost ovlivnit to, co se vysílá. Ale Petrulinko, jestli chceš, stížnost pošli, ale musíš směr Francie:) Libor
Reagovat
Titan
Čeští fanoušci tenisu jsou mnohem víc slyšet, než mnohá konkurence. Jak FED Cup, tak Davis Cup jsou toho důkazem. V Německu a Belgii české publikum, v Srbsku byl Tipsarevič přímo otráven Českým publikem, protože přeřvalo i tamní nadšené fanoušky. A to nemluvím o zápasech doma. Radwanska měla pouze lepší lobbing, nikoli diváckou podporu!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli je Basa opravdu Basík, asi je to jedno, ale co píše, je pravda, četla jsem rozhovor s ředitelem Eurosportu, kde tohle přesně říkal, ještě o tom, že kdo bude v tv vidět, rozhoduje i to, jestli je ta která tenistka atraktivní pro diváka..takže prý třeba Hantuchová ano, i když je slováků mín, je to mix všeho možnýho, proč někoho dají a někdo má smůlu, jako třeba Petra.
Reagovat
Basa
Děkuji za podporu:)Jako, že bych se vydával za někoho? To nemám zapotřebí...jak si řikala, tak to je...holt Petra je atraktivní v ČR, ale už ne tolik v zahraničí a jde o evropská čísla sledovanosti, ne česká...
Reagovat
Heather_Fedex
wimbledonska sampionka a mistrine tenisu neni pro tenisovych nadcencu dost atraktivni?
zato hracka, kt. nic podobneho v zivote nedosahla ano. to mne teda podrz...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli jsi to ty, tak pozdrav do vysílání stálou divačku Emu :-))
..ne, dělám si legraci, ale opravdu za to česká mutace Eurosportu nemůže, proč se některé zápasy "našich" prostě nedávají..od té doby, co jsem si ten rozhovor přečetla, je mi to jasnější a už jsem víc v klidu.
Jen by mě ještě zajímalo, kdo konkrétně rozhoduje o tom, která tenistka je atraktivnější, ve smyslu krásnější, protože je to přece subjektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač nejsem fanoušek Petry, taky mě docela překvapuje, že třetí hráčka žebříčku není pro někoho "dost atraktivní". Ale nějaký ten rok zpátky jsem snad četl rozhovor s člověkem, který na Eurosportu vybírá přenosy. Třeba o ženském tenisu říkal, že se snaží dávat hlavně pohledné (jako příklady uvedl Caro, Masha, Ana, Daniela) a charismatické hráčky (uvedl Francescu). Pak dodal, že zápasy Caroline mají skoro stejnou sledovanost jako zápasy mužského tenisu. :) To bylo samozřejmě ještě v době, kdy Caro byla jedničkou.

freeteepek: No vidíš to, dneska tě bude zajímat zápas Kvitové i Kerberové. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jsme četli stejný rozhovor..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo, Emičko. :) Já jsem to četl v nějakých novinách, které se mi náhodou dostaly do ruky. Teď už nevím, jestli to byla MF Dnes nebo Lidovky.
Reagovat
smazaný uživatel
MF Dnes :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ono je to podobné. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, stejný vydavatel, vlastník..takže je to v podstatě jedno :-)) ale o tenisu tam píše mimo jiné i Knap, ten mě fakt vytáčí..píše bulvárním stylem v "seriozních" novinách..to nechápu proč, když budu chtít tohle číst, tak si koupím rovnou Blesk :-/
Reagovat
Fandina
je ale starý tak minimálně rok. Ne? Takže Petra byla v té době v jiné tenisové pozici ... před Wimblem určitě ... úsměv
Reagovat
Basa
Dneska zrovna Petru komentuju já, tak pozdravim:) Ne, to nesmim:)))Jinak nejde samozřejmě o vizuální atraktivitu, ale o to, co diváci chtějí nejvíc...můžeme se vztekat, nadávat, psát stížnosti - ale víc s tim asi neuděláme:)
Reagovat
smazaný uživatel
Karel Knap? Ten píše hlavně o hokeji (přispívá i do časopisu Pro Hockey). Ještě donedávna jsem ho respektoval, ale pak napsal před MS juniorů tenhle "článek" a začal jsem ho nesnášet. :D
http://hokej.idnes.cz/hlavne-nesestoupit-hokejove-dvacitce-zacina-svetovy-sampionat-pwp-/reprezentace.aspx?c=A111226_203035_reprezentace_ald

Ale aspoň jsme se mu, my masochisté, mohli po výborných výkonech českého týmu pěkně vysmát. :D

Fandina: Určitě máš pravdu. :) Ale pokud si to dobře pamatuju, tak ten člověk říkal, že Petra zatím ještě není taková hvězda, ale brzy se to změní. No změnilo se to, ale výběr zápasů na Eurosportu se moc nezměnil. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdrav prosím :-)) a proč nesmíš? Zakázané? A když ti tam někdo mailem posílá nějaký divácký dotaz, tak toho člověka taky jmenujete, ne?
No, když bys pozdravil, tak děkuju moc :-)

Jinak ta atraktivita, já bych to asi shrnula takto:
v prvé řadě jde vždy o peníze..co chtějí vidět diváci, to tv vysílají a od toho se pak odráží sledovanost, reklamy atd..začarovaný kruh.
Reagovat
Fandina
dneska ale Petra už bude ... těším se a držím palce mooooc
Jinak ale Basa o tom tady nahoře píše proč. A taky jde o sledovanost vzhledem ke komerci, dávají tenistky těch zemí odkud mají nebo předpokládají víc finací ... logické ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Proč není záznam zápasu ani na eurosportplayeru k dispozici? Práva přece máte.
Reagovat
Basa
Tak eurosportplayer nevim, to by ses musel ptát jinde, jak je to se záznamy na playeru - bohužel. Ema: Neměli bychom, ale vždycky se to nějak dá zařídit, nebo zkusit:) A je pravda, co si řikala, začarovaný kruh, ale tak to chodí. Někdo holt má něco navíc, co diváci chtěj - vzhled, mediální obraz, skandály atd, atd - někdo ne. Podívej třeba na Schiavone - taky vyhrála French Open, ale furt je to hráčka z pohledu divácké atraktivity až tou "druhou"
Reagovat
Heather_Fedex
ale mne prijde logicctejsi ukazat kvlitni hracku, kt. vyhrala gs, nez hracky, kt. nic takoveho nedokazali
Reagovat
Basa
Nechci se Tě dotknout, ale bohužel na Tvém názoru nesejde - jde o to, na co chtějí dívat diváci, koho chtějí vidět ti, co platěj peníze za reklamy atd...snaž se to pochopit
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím. Tak fandi, Fandi. :) Já budu taky fandit - Mashe a Vice.
Reagovat
horska.kraslice
Kveta a Katarina - vitejte zpet a hodne uspechu.
Reagovat
Heather_Fedex
uz jenom na pohled je to dost osklive. a od azy je to moc hezke gesto, ze ji takhle pomohla. nevim, kolik jinych hracek by bylo tak ochotnych, ze by takhle pomohli sve protihracce. timto cinem si u mne vika jeste vic zvysila sympatie.
petko preji skore zotaveni
a vice titul ze stuttgartu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Petko má pech :/
Reagovat
smazaný uživatel
Brzy se uzdrav, Petko!
Reagovat
gambon
Je mi líto Andrey, ale zase ocenuju férovej přístup a pomoc ze strany Viky.!!!! To se na ženskym okruhu moc nevidí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem to jako fanoušek Viky ocenil. :) Je pravda, že takhle férové gesto jsem asi ještě neviděl. Přesto si myslím, že většina holek má vždycky starost, když je jejich soupeřka zraněná. Na druhou stranou máš i pravdu. Bohužel jsou některé hráčky, které jsou schopny za takové situace slavit a zdraví jejich soupeřky je vůbec nezajímá... Ale naštěstí jich není mnoho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist