Petra hrála neuvěřitelně a zasloužila si vyhrát, uznala kvality Kvitové Bouchardová

6. 7. 2014, 09:42
Rozhovory 37
Poprvé v kariéře si včera Eugenie Bouchardová zahrála finále grandslamového turnaje. Ve Wimbledonu však v boji o titul hladce podlehla české jedničce Petře Kvitové 3-6 0-6. Petra hrála neuvěřitelně, nedala mi moc šancí a ukázala, že je jednou z nejlepších travařek, uznala po utkání kvality Kvitové Kanaďanka.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

"Nejprve bych moc chtěla pogratulovat Petře, protože dnes ukázala to nejlepší a hrála famózní tenis. Hrála tu skvěle celý turnaj a ve finále to jen potvrdila, opravdu je to jedna z nejlepších travařek na okruhu a titul si zaslouží. Nedala mi moc příležitostí, hrála o mnoho lépe než já," hodnotila finálové utkání poražená Bouchardová. "Myslím, že jsem nezačala špatně, půlku prvního setu jsem se držela a snažila jsem se hrát svoji hru, ale moc mě k tomu nepustila. Snažila jsem se celou dobu najít ten správný rytmus, ale nepovedlo se to."

"Petře hodně pomohly zkušenosti, které z Wimbledonu už má, už to tu jednou vyhrála. Má velké zbraně, které jí na trávě neuvěřitelně pomáhají, a když jí všechno funguje, tak je téměř neporazitelná. Já jsem se snažila soustředit na sebe, ale dnes to opravdu nešlo, proto si zasloužila vyhrát ona."

Bouchardová, jež se stala vůbec prvním občanem Kanady, který bojoval ve finále grandslamového turnaje o titul, při rozhovoru na kurtu řekla, že si moc váží podpory fanoušků v Londýně. "Jejich lásku si ale po dnešním výkonu moc nezasloužím," dodala se smíchem zklamaná Kanaďanka.

"Já jsem vždycky celkem tvrdá sama na sebe, už to ke mně asi patří. Někdy jsem na sebe přísná možná až moc, ale to je to, co mě motivuje dál pracovat, zlepšovat se. Nikdy nejsem úplně spokojená a ani to nechci, vždycky je na čem pracovat. Tady jsem sice titul nezískala, ale i tak jsem udělala velký kus práce a jsem ráda, že jsem došla až sem. Finále je úspěch, to ano, ale ještě jeden krok chyběl. Věřím ale, že mi tahle prohra dodá další motivaci k tomu, abych příště byla vítězkou já."

"Bylo to dobrá zkušenost a uvědomuju si, že to takhle může dopadnout i v budoucnu, nebudu pořád jen vyhrávat, i když bych to hrozně chtěla. Je to prostě sport. Z prohry si toho hodně vezmu, poučím se a pokusím se napravit chyby, které jsem udělala." Přestože první grandslamové finále Bouchardová v zisk titulu nepřetavila, stále zůstává jejím snem grandslam vyhrát. "Je to sen každého tenisty."

Před finálovým zápasem se o Kanaďance hodně psalo jako o sebevědomé a místy až namyšlené dívce, kterou tlak prvního finále rozhodně nepoloží. Sama Bouchardová ale po utkání přiznala, že měla zvláštní pocit. "Bylo to velmi zvláštní, neobvyklé. Byl to úplně jiný zápas než všechny ty předchozí. Místo tašek jsme na kurt nesly květiny a diváci o sobě dávali vědět už od první chvíle. Budu si to asi navždy pamatovat, určřitě je to zlom v mé kariéře. Jsem šťastná, že mám možnost dělat to, co miluju a co mě baví."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

37
Přidat komentář
Aresko123
JE MI NA GRC !!!!!!!!!! je mi na grc z toho ako sa ospevuje ta nechutna psychopatka Kvitova. Este aj ten jej drbnuty psycholog ma tu drzost trepat kecy o tom ako psychicky vyzrala... Comu drbe? Ved ona je nejlabilnejsia tenistka siroko daleko !!!!!!!!!!! A on ako psycholog u nej absolutne zlyhaval po cely cas! Je mni na grc ako takato chudera vyhrala W! Vsetky hracky ktore mala v ceste boli urovne chalengeru, a jedina Bouchand sa vo finale posrala ako novacik... Kua ako moze mat taka labilna svina tolko stastia a vyhra GS??? To uz naozaj ten tenis nema spravodlivost? Spina spinava labilna vyhra W uplnym zazrakom a uz sa tu pise ako a kedy bude svetova 1???? Co to ma byt? NIKDY TA SVINA NEBUDE JEDNOTKA !!! NIKDY
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho článku mi přijde, že se Bouchardová dost poučila a trošku vyrostla z té své arogantní skořápky. Mám radost jí takto vidět, ne že prohrála, ale že na rovinu uznala, že Petra byla prostě lepší. Věřím, že nakonec GS titul získá a pokud si zlepší i přístup bude i hodně oblíbená a vzhledem její vizáži i nástupkyně Marie.
Reagovat
George_Renel
Petra vyhrála tím, čím byla příznivci charakterizována a favorizována její soupeřka. Evženie má pověst ranařky co nejen střílí, ale dokáže i vracet a rozdělovat. Skutečnost? Oproti úderům Petry byly ty její o stupeň níže a sama nedokázala vracet, natož umísťovat. Dále měl být velkou devízou Kanaďanky výrazně lepší pohyb. Skutečnost? Vypadalo to že je jí líno udělat 2 kroky, přičemž Petra vyběhala a vrátila několik míčů, které byly na první pohled ztracené. Kanaďanka měla být díky sebevědomí "silnější v hlavě". Skutečnost? Po prvních problémech prakticky nedokázala ani pořádně nadhodit. Na závěr musím vzdát hold Vlkovi, který tu Petřinu jízdu až do konce předvídal již po jejím vítězství nad VW. To, zda z Eugenie něco dlouhodobě bude ukáže až budoucnost. Ono takových jedno-dvou sezónních hvězd bylo již hodně, i u nás, a kde je jim konec...
Reagovat
tommr
jj Vlkovi ten tip vyšel perfektně ... :)
Jinak z Bouchardový určitě něco bude. Nevím jestli bude vyhrávat GS, ale na top-20 nebo dokonce top-10 to bude stačit určitě. Oproti našim talentům má obrovskou výhodu v dobrým ekonomickým zázemí ...
Reagovat
EllNino
Tak to Katka nakonec zvládla a proti bývalý čtvrtfinalistce US Open 2009, kde tenkrát porazila v 1. kole Aničku 7:6 ve 3. setu, vyhrála 6:4 4:6 6:3. Nuto však podotknout, že ten zápas viděl celkem 19 ztracených servisů, což je z 29 her hooodně velký číslo :) Katka ale zvládla těžkou zkoušku, snad servis do záverečného kola zlepší. Bude hrát se Slovinkovou Kolar, snad se jí povede dostat se do hlavní soutěže.
Na antuku se rychle přeorientovala i Terka Smitková a porazila další bývalou hvězdu Eleni Daniilidou z Řecka 6:2 6:3, přechod na antuku tedy zvládla bravurně, jen tak dál holky ! :D
Reagovat
EllNino
jinak portál opět spí, protoe už začal další podnik WTA v Bukurešti a je za námi už i 1. kolo kvaldy, ale po výsledcích Denči Allertový ani památky, přestože už včera porazila Kaniu, nojo :D
Reagovat
LubosZabloudil
O postupu rozjeté Denisy Allertové jsme psali včera v 14:41 v express zprávách ;)

http://www.tenisportal.cz/zpravy/expres-zpravy/
Reagovat
EllNino
okok :) ale chybí vám v nabídce turajů Bukurešť ...
Reagovat
blixa
Taky mohli dát Tereze divokou kartu přímo do soutěže, joudové ;-)
Reagovat
EllNino
Do 2. kola postupuje i Martincová, smetla Shapatavu 2x6:1 :D ...nice :D
Reagovat
vendulkabendulka
A Terezka taky, 6:2 6:3
Reagovat
vendulkabendulka
Katka vyhrala ve trech a jde dal
Reagovat
EllNino
Prosímvás, nevíte, kdy změnila Anna Tatishvili občanství za americké ? :D
Reagovat
klarat
Někdy na jaře...
Reagovat
blixa
dle ITF : "Changed representation from GEO to USA in April 2014"
Reagovat
EllNino
díky moc :)
Reagovat
slacker
Hmmm, Gruzie spojenec NATO proti zlemu rusku a lide odtud zdrhaji na zapad :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková hraje 1. kolo kvalifikace turnaje WTA proti Kateryně Bondarenko a vyhrála 1. set 6:4. :) Já už pomalu pojedu na basket, takže 2. set už budu sledovat jenom v mobilu... Tak Katce pořádně fanděte, ať se kvalifikuje na turnaj, kam ji loni z byrokratických důvodů nepustili. :D
Reagovat
EllNino
přesně, to si taky pamatuju :DD ...zatim je to hlavně o "ztrátovaný" :D ...
Reagovat
gedzitka
Katka by měla zapracovat na efektivitě servisu, s tím má docela problém...
Reagovat
EllNino
no obě tenistky 7x ztracený servis po 2 setech ...
Reagovat
vendulkabendulka
Ve druhem setu je break down. A prave zacal i zapas Terezy Smitkove, bohuzel taky zatim musi hrat kvaldu.
Reagovat
vendulkabendulka
Ano, tento clanek vzbuzuje pocit, ze je to vlastne mila holcina. Jenom upozornuji, ze to jsou (nepresne prelozene) vynatky z pozapasoveho rozhovoru, after-match rozhovoru a tweetu z druhe ruky.
Proberte si to jak chcete. You've been fed again.
Reagovat
Jan
Co si pamatuji, v pozápasovém rozhovoru vyzvedla Petru, ale chválila i sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký rozhovor a všechno v něm je pravdivé. Snad se haterům konečně alespoň trochu otevřou oči.
Reagovat
vendulkabendulka
Az na drobny detail, ze to neni rozhovor.
Reagovat
Cico93
Super dievča, zdravo sebavedomá a to je len dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký článek. Troufám si říct, že Genie se svým přístupem je předurčená k úspěchu. Její slova jasně vypovídají o tom, že není namyšlená. Ano, sebevědomá je určitě, ale dokáže být taky pořádně sebekritická... Jak říkám: Tohle je pro sportovkyni ideální přístup, se kterým může dojít až na vrchol.
Reagovat
smazaný uživatel
no osobně jí předpovídám slušnou budoucnost..
ale já prostě nechápu rozdíl mezi sebevědomím a namyšleností / arogancí.
Může mi tady někdo definovat tyhle pojmy, abych měl úplně jasno?
Abych pochopil ten rozdíl?
Reagovat
Cico93
to nemysliš vážne, ale nooo potom ten nick ti sedi fakt:)
Reagovat
darek.vrana
Tak tenhle rozhovor rozhodně na aroganci a namyšlenost neukazuje. Je tam zdravé sebevědomí, ale i kritika a hlavně uznání pro soupeřku. Arogancí je například, když hráč nikdy neuzná, že byl soupeř lepší a vždycky hledá výmluvy všude jinde. Je fakt, že v některých předchozích vyjádřeních na mě působila taky namyšleně, ale tady si dojem rozhodně vylepšila. Asi největší arogance od ní byla, když odmítla při Fed Cupu podat ruku Kučové.
Reagovat
smazaný uživatel
no já to říkám proto, že když sem koukal na její tiskovky, tak mi přišlo, že sem nikdy nic podobného neslyšel. Opravdový unikát.
Upřímně mě její vyjádření přišli až komické.
Souhlasím, že tímhle to trošku zachránila. Petra ji posadila zpátky na zem. Ale ta po-semifinálová tiskovka, to je síla. Maria vedle ní působí jako Matka Tereza.
Reagovat
smazaný uživatel
a nejde jenom o to "co říká", ale i "jak to říká".
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych to asi takhle: Genie má zdravé sebevědomí, které musí mít každý člověk, pokud chce být úspěšný v tom, co dělá. Zároveň je na sebe Genie hodně náročná a nespokojí se s málem. Když podá špatný výkon, tak se za něj zkritizuje... Kdyby byla namyšlená nebo arogantní, tak by si nepřipouštěla žádné vlastní chyby, neměla by žádnou sebereflexi atd.

Takže rozdíl mezi sebevědomím a namyšleností je v tomhle, aspoň tak to vidím já.
Reagovat
blixa
Ale ona se za výkon obvykle nekritizuje, i když prohraje , víme ? ;-) Jenže po tomhle vejprasku bylo jasný i jí, že cokoliv jiného než jistá sebekritika by z ní udělalo totální blbku. Tak to holt pro jednou musela překousnout :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem fanoušek Genie, takže její tiskovky a rozhovory moc nesleduju. Něco jiného je samozřejmě prohrát jako včera nebo prohrát ve vyrovnaných třech setech... Ale nevěřím tomu, že by se Genie dostala do Top 10, kdyby na sebe nebyla náročná a neuměla být sebekritická. Podle mě je taková pořád a včerejší zápas na tom nic nezměnil. Krom toho, každá tenistka takový zápas někdy zažila, přičemž většina z nich ani nemusela hrát finále Wimbledonu...
Reagovat
blixa
Jo, Evženka bude dobrá, o tom žádná ale mě to přijde spíš jako reakce namyšleného spratka, co dostal řádně za uši :D Ale to jí jen prospěje, ještě pár takových výprasků a ona se nám Evženka zklidní ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist