Petrohrad: Povedené obraty Balkánců Čiliče a Tipsareviče

29. 10. 2011, 12:00
Aktuality 2
ATP PETROHRAD - Chorvat Marin Čilič a Srb Janko Tipsarevič v Petrohradě odvrátili překvapivé vyřazení už ve čtvrtfinále. Oba prohráli první set, Italy Seppiho, respektive Staraceho ale nakonec zdolali.
Marin Čilič

Janko Tipsarevič zažívá životní sezonu a výsledky na podzim to jen potvrzují. Už v srpnu se dostal poprvé do semifinále turnaje Masters 1000 v Móntrealu a v září na US Open do grandslamového čtvrtfinále. A nyní v hale vyhrál už 12 zápasů v řadě - sérii začal v Davis Cupu proti Mónakovi, následoval premiérový triumf na turnaji ATP v Kuala Lumpuru a před týdnem vyhrál i v Moskvě. Další tři vítězné duely přidal v těchto dnech v Petrohradě, kde po obratu s Italem Potitem Staracem postoupil už do semifinále.

Pro sedmadvacetiletého Srba, který má teoretickou šanci postoupit na Turnaj mistrů, je to letos už osmý turnaj, na kterém postoupil minimálně mezi nejlepší čtyřku. O finále se utká s Alexem Bogomolovem, se kterým jediný vzájemný duel před sedmi lety prohrál. O rok starší Američan s ruskými kořeny v pátek smetl 6-2 6-1 Srba Dušana Lajoviče a postoupil do svého teprve druhého semifinále. Dál se ještě nikdy nedostal.

O čtvrté letošní finále bude usilovat čtvrtý nasazený Marin Čilič. Chorvatský tenista v dvou a půlhodinovém boji zdolal potřetí v této sezoně Itala Andrease Seppiho. Čilič stejně jako ve druhém kole s Indem Devvarmanem prohrál první set, aby nakonec zvítězil 4-6 7-6 6-4.

V semifinále se třiadvacetiletý Chorvat utká s Michajlem Južným, s nímž má bilanci 1-5. Jedinou výhru si připsal letos v hale v Marseille. Ruský tenista, v Petrohradě pátý nasazený, se může do finále dostat poprvé přesně po 12 měsících. Ve čtvrtfinále zastavil přemožitele turnajové jedničky Simona a Čecha Rosola a Francouze Adriana Mannarina.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů)
páteční výsledky (28. 10. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (2-Srb.) - Starace (It.) 6-7(6) 6-2 6-1
Čilič (4-Chorv.) - Seppi (It.) 4-6 7-6(8) 6-4
Južnyj (5-Rus.) - Mannarino (Fr.) 6-2 6-3
Bogomolov (7-USA) - Lajovič (Srb.) 6-2 6-1

Semifinálové dvojice:
Tipsarevič - Bogomolov, Čilič - Južnyj.

Čtyřhra - semifinále:
Fleming/Hutchins (3-Brit.) - Čermák/Polášek (1-ČR/SR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
kde jsou slibovani petrohradsti vlcaci??? Vzdyt jste nechali vsechno na Marinovi!!! Umluva byla prece jasna: panenka voodoo, muchlacek je pro amatery! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bratrstvo psí panenky selhalo :-(, jdu nastartovat singrovku a šít na zítra :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist