Plíšková má chuť do tenisu a věří, že může uspět i ve Wimbledonu

15. 6. 2018, 12:54
Aktuality 9
Karolína Plíšková nabrala po Roland Garros znovu chuť do tenisu. Světová sedmička už vyhlíží sezonu na trávě a věří, že jednou prorazí i ve Wimbledonu, kde dosud nepřešla druhé kolo.
© j48tennis.net

"Není všem dnům konec a nevidím důvod, proč bych tam nemohla hrát dobře. Myslím, že když se sejde pár věcí, úspěch tam může přijít," řekla šestadvacetiletá Plíšková při dnešním podpisu spolupráce se značkou Mototechna.

V slavném All England Clubu hrála hlavní soutěž šestkrát a z pěti posledních startů vždy dohrála už ve druhém kole. Proto má pro letošek jednoduchý cíl - dostat se do třetího kola. "Jo. Pro spoustu lidí je to malej cíl, ale pro mě velkej. Chtěla bych se dostat do druhého týdne, což je třetí čtvrté kolo," stanovila si.

Zajímavé je, že na trávě přitom nemá špatné výsledky. Loni před Wimbledonem vyhrála turnaj v Eastbourne a o rok dříve v Nottinghamu, v Birminghamu postoupila v roce 2015 do finále. "Nevím, proč to ve Wimbledonu zatím nevychází. Tráva mi tam přijde jiná než na jiných turnajích, kde se mi skoro všude dařilo."

Na ostatních grandslamových turnajích se dostala minimálně do čtvrtfinále, na US Open předloni i do finále. A aby prorazila i v Londýně, snaží se dělat všechno možné. Především se připravuje na specifický tenisový pohyb po trávě. Už si v Praze na Olympu nazula i tenisové boty na zelený pažit. "Zkoušela jsem pohyb bez rakety, tenis jsme trénovali na betonu," řekla svěřenkyně kouče Tomáše Krupy.

Pod dohledem kondičního trenéra Marka Všetíčka se také snažila snížit těžiště. "Míče odskakují nízko, takže je třeba chodit do kolen. To bude základ všeho a docupitávání je jiné než na antuce i na betonu. V Birminghamu to otestuju," řekla s odkazem na turnaj, na který odletí v sobotu.

Po pařížské antuce, na které vypadla ve 3. kole s Ruskou Marií Šarapovovou, si dala týden volna. Odpočívala s rodinou a přáteli, na chvíli odjela do Monte Carla. "Myslím, že mi to prospělo. Síly jsem dočerpala, teďka se cítím velmi dobře a chuť do tenisu je zase větší. Řekla bych, že jsem zpátky, kde jsem byla před antukou. Na trávu se těším a doufám, že se mi povede něco uhrát," uvedla Plíšková.

Na trávě by si měla více než na antuce pomáhat servisem. Královna es, jak se jí říká, proto na podání v posledních dnech kladla důraz. "Snažila jsem se hrát trošku s boční rotací, protože to na trávě píše. Tak uvidíme," řekla Plíšková.

Po Birminghamu je ještě přihlášena na turnaj v Eastbourne, ale teprve se rozhodne, jestli tam bude hrát. "První zápasy na trávě jsou náročné. Nechávám to plynout, ale chci být před Wimbledonem v klidu. To je vrchol trávnaté sezony."

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
letityfanousek
Na trávě musí udělat nějaký výsledek aby si napravila reputaci, nejlépe slušným výsledkem ve Wimbledonu (min. QF). Měla by se optat své kamarádky Petry Kvitové, jak se to dělá aby byla milá, oblíbená v kolektivu a přidala něco na bojovnosti.To bude přetěžký quest.
Reagovat
blixa
1) žádnou reputaci si napravovat nemusí
2) Kvitová není její kamarádka
3) nechce být milá
4) nechce být oblíbená v kolektivu
5) bojovnosti má dostatek
6) vyliž si prdel blbe
Reagovat
cabuna
Podepisuji:-D
Reagovat
tommr
taky moc nechápu proč má Karolína jinak dobrý výsledky na trávě, ale přitom opakovaně selhává ve Wimbledonu. Snad to letos konečně zlomí a dojde aspoň do čtvrtfinále. Konec ve třetím nebo čtvrtým kole by pro ní nebyl dobrej výsledek i když to třeba sama může cítit jinak ...
Reagovat
EllNino
tak primárně je nejdůležitější, co cítí jako dobrej výsledek ona ... rozhodně ne, co cítí její fanoušci ...
Reagovat
GaelM
Jak přejde to prokleté druhé kolo, tak se trochu uklidní a může klidně dojít i do závěrečných kol... uvidíme, jednou to přijít musí ;-)
Reagovat
bIbec
Přseně tak Kájo. To třetí kolo už letos dáme.
Reagovat
Alexandria
Dear Karolina+sister Kristyna take advantage of your wishes and win,good luck
Reagovat
slacker
uz si zapomnela slovensky?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist