Plíšková po devíti letech v kvalifikaci. V Adelaide nezaváhala, uspěla i Siniaková

7. 1. 2023, 10:39
Aktuality 12
WTA ADELAIDE 2 - Bývalá světová jednička Karolína Plíšková úspěšně zvládla svůj první zápas v kvalifikaci od roku 2014. Do boje o start na podniku WTA 500 v Adelaide vstoupila dvousetovou výhrou nad Němkou Jule Niemeierovou a na druhý pokus si připsala první letošní výhru. Uspěla také Kateřina Siniaková, která se rychle oklepala z porážky ve finále čtyřhry.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková si do Adelaide naplánovala dva přípravné turnaje před Australian Open. Ten první se jí ale vůbec nepovedl, v úterý v úvodním utkání sezony podlehla Lotyšce Jeleně Ostapenkové jednoznačně 1-6 3-6.

Druhý turnaj musí aktuálně 31. hráčka světa zahajovat už v kvalifikaci, neboť na poslední generálku před melbournským grandslamem se přihlásilo 18 z 23 nejvýše postavených hráček ve světovém žebříčku a ani jako bývalá světová jednička nedostala divokou kartu. 

Do své první kvalifikace od srpna 2014 vstoupila třicetiletá rodačka z Loun vítězstvím. O sedm let mladší Němku Jule Niemeierovou porazila 6-4 6-3, když si pomohla 15 esy. Jediný servis ztratila už ve třetím gamu, ale zareagovala okamžitým rebrejkem.

O start v hlavní soutěži se Plíšková utká s Američankou Shelby Rogersovou (h2h 1-1).

Necelé tři hodiny po nezdaru ve finále čtyřhry končícího turnaje úspěšně vstoupila do kvalifikace navazujícího podniku Kateřina Siniaková, která si s domácí outsiderkou Alexandrou Osborneovou poradila 6-0 6-4.

Také před týdnem 26letá Siniaková první kolo kvalifikace zvládla, ale do hlavní soutěže se neprodrala přes Claire Liuovou. Druhý pokus dostat se letos poprvé do hlavní soutěže bude mít v souboji s Rumunkou Anou Bogdanovou (h2h 0-2).

• WTA 500 ADELAIDE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 826.837 dolarů
sobotní výsledky (07. 01. 2023)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Kar. Plíšková (ČR) - Niemierová (Něm.) 6-4 6-3
Siniaková (ČR) - Osborneová (Austr.) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
EllNino
Nakonec si s Ottem stejně zahraje, i když ne na Unitec Cupu :) Zítra ho čeká v 1. kole kvalifikace v Adelaide
Reagovat
tommr
úvodní kolo našim v kvaldě vyšlo ... smile
Ve druhým kole je ale čekají velice nepříjemné soupeřky které je opravdu prověří: Karolínu Rogersová a Katku Bogdanová. Postup do MD by byl za takových okolností velkým úspěchem ...
Reagovat
Dobry-den
Katka tedy hrála v jeden den na dvou turnajích, navíc není zvyklá hrát prvně debla a poté singla, takže hned dvojí unikát. :)
Reagovat
EllNino
Po odhlášení Igy, Jessicy a Madison je teď ve hře už trojice LL míst, možná se po dnešku odhlásí i Ons, takže naše holky mají poměrně velkou šanci postoupit, i kdyby zítra prohrály :)

Jestli se odhlásí Ons, Petra by měla být nasazená 12, protože nasazená 11 je teď Haddad Maia
Reagovat
tommr
kéž by se Petra v pavouku posunula. Samsonova jako soupeřka do prvního kola je jako zlej sen ...
Reagovat
EllNino
No jenže pokud se odhlásí Ons, tak se na její místo dostane nasazená 5 Jabeur a její místo by obsadila Petra, která by si tak v 1. kole zahrála s Rybakinou ... to je snad lepší ta Samsonova smile
Reagovat
EllNino
*nasazená 5 Kasatkina
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu. To by si Petra moc nepolepšila ... smile
Reagovat
Blondie
Ve druhým kole kvaldy je podle sázkařů favoritka soupeřka Karolíny. Ty jo... jsem zvědavá, zda to Karo prolomí.
Reagovat
EllNino
Jedině dobře, že se rozehraje ... proti Penko hrála hrozně, ale už to bude jen lepší ...

Shelby zítra smile

Katka ... 6:0 2:0 -> 6:0 2:4 -> 6:0 6:4 ... typické :) Zítra proti neoblíbené Bogdan smile
Reagovat
com
po deviti letech do kvaldy, aby nasledne vyhrala GS smilesmile
Reagovat
Blondie
A true believer! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist