Plíšková po výhře nad Bouzkovou: Konečně normální zápas, měla jsem ho pod kontrolou

2. 9. 2022, 13:58
Aktuality 36
Karolína Plíšková byla spokojená s postupem do 3. kola US Open i s tím, že zvládla český souboj s Marií Bouzkovou bez komplikací. Přestože jejich vzájemný duel ovlivnily zdravotní problémy Bouzkové, jež laborovala se zraněnou rukou, bývalá světová jednička Plíšková věří, že by byla i tak na krajanku připravena. V dalším kole vyzve turnajová dvaadvacítka Švýcarku Belindu Bencicovou.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

"Po dlouhé době to byl zase normální zápas, takže to ještě umím," řekla Plíšková po výhře 6-3 6-2 na tiskové konferenci. Narážela tím na předchozí souboj 1. kola s Polkou Magdou Linetteovou, který dospěl ve třetím setu do dramatického tie-breaku. "Teď jsem to měla pod kontrolou. Maruška nemohla hrát bekhend, takže přes něj vedla cesta. Musím ale říct, že hrála docela dobře. Trvalo mi snad tři gamy, než jsem si všimla, že nezahrála ani jeden bekhend," uvedla rodačka z Loun.

Přestože kvůli zranění musela Bouzková hrát čopované údery, Plíšková zůstávala ve střehu. "Nebylo to lehké. Pořád bojovala a dobře podávala. Věřila jsem ale, že kdybych první set nezvládla, nějak bych si dokázala najít cestu a utkání si pohlídat. Celkově byl můj výkon dobrý," hodnotila Plíšková, jež zahrála 23 vítězných míčů.

Věří, že by uspěla, i kdyby byla Bouzková fit. "Možná by byl zápas delší a těžší, ale já se tu cítím všechny dny dobře. Jsou tu rychlé kurty a já s ní naposledy prohrála v Madridu, kde byla pomalá antuka. Vím, že Maruška teď hraje dobře, vyhrála hodně zápasů, ale myslím, že má hru, která mi může sedět. Když hraju dobře, mám to proti ní ve svých rukou," uvedla Plíšková, která obhajuje na betonových dvorcích ve Flushing Meadows loňské čtvrtfinále.

V další fázi ji čeká olympijská šampionka z Tokia Bencicová. Dosud se střetly jen jednou, před třemi lety v Indian Wells vyhrála švýcarská tenistka. "Bude to dobrý zápas hodný 3. kola grandslamu. Úplně v lásce se nemáme. Já jsem spíš v klidu, ona mi přijde na kurtu taková trochu hysterická. Také má ale nějaké zbraně, čili vývoj nebude jen v mých rukou," dodala Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
A211
Tenis na USO nejsou taneční
Reagovat
Holahej
Plíšková vyhrála 1.kolo se štěstím v TB 3. setu o dva body s 73. hráčkou WTA, 2.kolo proti 41.hráčce, která vzdala debla, aby šetřila ruku a hrála zdravotně handicapovaná, místo aby pokorně děkovala štěstěně, že je v třetím kole,188 000 dolarů, má Plíšková velkohubá prohlášení. Za takové situace se snad žádná hráčka nedovolila takhle vyjadřovat, Marie porazila nedávno Collins, ta tady Osaku, mezi hráčkami nejsou velké rozdíly, rozhoduje často momentum jednotlvého zápasu, proč by Maruška nemohla porazit Plíškovou, diváci by jí zafandili..a ve sportu nemá nikdo nic dopředu jistého..
Reagovat
Nola
smile fanynka hraca, ktory za posledne 4 roky ukratil mladych hracov na prize money, lebo vyuzival WC ako na beziacom pase tu ide niekomu vstupovat do svedomiasmile
Reagovat
lars
fanousek hraca........
jeste fandi Williams , ktera taky bere WC
Reagovat
tommr
Hejholáku ty si tak fanatickej hater Karolíny že je to až k smíchu ... smile
Reagovat
Torn
Infantilní a nedospělé. Na koho by v první kole měla narazit nasazená hráčka? :D Maruška hrála s Noskovou. Petra s hráčkou druhé stovky. :D A takhle bys mohl napadat skoro všechny.

Do druhého kola dostala zraněnou hráčku. Karolína měla taky špatný kotník. A opět tu platí pravidlo, že těch hráček je kvanta. Každá má něco. Pokud nemůžeš, nechoď na kurt. Kdyby se každá hráčka měla ohlížet na to, jak byla protihráčka zdravá...tak by nemohla říct nic. Co letošní prohry Karolíny? Měla zlomenou ruku. To by každá hráčka měla teď říkat. "No, porazila jsem Plíškovou, ale ona si před půl rokem zlomila ruku, takže proto jsem vyhrála." Tohle je blbost.smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
A211
Káje je 30 asi 8 let mezi 100 na žebříčku nechce se mě hledat kolik je do let je v 10, proč přestože fungovala bez prostojů M
K.Muchova, M.Vondrousova,M.Bouzkova mají zde.problemy,je to že K.P+P.K hodně drž (styl hry ???????)
Reagovat
tommr
já si toho že je Marie zraněná během zápasu vůbec nevšim a myslel jsem že ty její slajzy jsou součástí taktiky proti Karolíně. Karolína hrála dobře a měla utkání pod kontrolou. Proti Češkám se jí daří a nemá s nimi až na výjímky (Muška) žádný problémy ...
Zápas proti Bencicový bude zase o něčem úplně jiným hlavně protože Bencicová je o třídu lepší než Marie a proti Češkám se vždycky z nějakýho důvodu dokáže vytáhnout i když zrovna není v nejlepší formě. Čekám velkou bitvu s doufejme dobrým koncem pro Karolínu ...
Reagovat
misa
Tak určitě. Někdo kdo slajz neumí ho bude celý zápas používat jako taktiku. smile

Pustil jsem si ten zápas znova a Marie má slajz skoro na stejné úrovni jako Lucka Šafářová. To znamená oblouček vysoko nad sítí, který dopadne se slušným odskokem - soupeřka zabíjí kam chce.
Naproti tomu Barty: Míček letí kousek nad sítí, padá s nízkým odskokem k základní čáře - soupeřka nemá jak zaútočit, proto sama slazem vrací a tak se to několikrát opakuje, dokud neudělá chybu, nebo pokud míček nezvedne moc nahoru jako Marie - Barty zabíjí míček forhendem. Tohle je taktika. To co včera hrála Bouzková, bylo jen zoufalství z nouze.

Mně bylo jasné po pár výměnách, že má zraněné zápěstí.
Reagovat
paddy
Nemá cit pro míč
Bouchat od základní čáry umějí všichni, 20letá rutina
Reagovat
Torn
Tobě je jasný hned vše. Přitom tvoje tupost bije do očí. :D Proč by slajz nemohl být součástí taktiky? Neumí ho jako Barty? Kdo upřímně jo? Roger možná tak. Zkusila to, nešlo to. Možná by jí ten slajz šel líp, kdyby nebyla zraněná. Neměla prostor to trénovat tolik. Každá hráčka hraje to, co jí je přirozené, ale to neznamená, že nemůže změnit herní taktiku. O tenise nic nevíš.smile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
to řekla přesně. smile Pokud hraje dobře, tak zápasy s Maruškou má ve svých rukou - navíc se hrálo na rychlém kurtu což vyhovovalo Karolíně....
Celkově si myslím, že Kája tady může dojít hodně daleko - klíčem k úspěchu bude servis - je potřeba, aby fungoval a pak to tady může klidně vyhrát - budeme věřit a fandit smile
Reagovat
misa
Kolik zápasů proti sobě odehrály? Tři. Před včerejškem byla vzájemná bilance 1-1 a to jedno vítězství KP bylo z ledna 2019, kdy byla Marie mnohem slabší než je v současné době.

Pokud by byla Bouzková zdravá, mohl to být hodně zajímavý zápas.
Reagovat
Torn
Karolína zase s ní hrála v Madridu po zranění ruky. :D
Reagovat
misa
Marie mě v prvním kole překvapila 45 winnery včetně 12 es. Bylo vidět, že byla naladěná na tomhle turnaji na více útočnou hru než je u ní obvyklé. Karolíně by nedala míč zadarmo, je schopná velmi dobře returnovat, pomoct si podáním.
Řekl bych že v současné době by musela Plíšková předvést svoje maximum, aby měla proti Marii naději na postup. I wimbledonská vítězka se v 1. kole Toronta hodně nadřela, aby šla dál.
Reagovat
Torn
Zase Marušku dost přeceňuješ. Pomoct si servisem? Její servis je v nejlepším průměrný.
Reagovat
zfloyd
chlubit se jak je dobrá v zápase s handikepovanou českou kolegyní a ještě k tomu Maruškou to je divný smile
Reagovat
tommr
žádnýho chlubení jsem si nevšim. Prostě ohodnotila svůj výkon jako dobrej což opravdu byl. Hrát proti zraněným hráčkám je ošidný a Karolína může být právem spokojená že to zvládla s takovým přehledem ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Torn
Přesně. :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když hraju dobře, mám to proti ní ve svých rukou... No, kolikrát jsem už tohle od Káji slyšel smilesmile
A jak to mohl být konečně normální zápas, když hrála proti zraněné hráčce?smile

Pořád stejná klišé. Příští kolo uvidíme, kolik bylo na těch jejích slovech pravdy. Většinou se po podobných prohlášeních sesypala. Když tomu tak nebude, mile mě překvapí. BeBe zdá se hraje stabilně poměrně vysoký standard.
Reagovat
Blondie
A jak to mohl být konečně normální zápas, když hrála proti zraněné hráčce? - co na to říci, že?
Reagovat
lars
nemela bys spis neco " plivnout" na vopicaka Nicka v diskuzi pod clankem o nem ? :)
Reagovat
Blondie
Své kroky řídím sama, ale díky za tip smile
Reagovat
Torn
Ty vážně nejsi normální. Jdi se fakt už léčit s tou averzí na Karolínu.
Reagovat
Nola
no, tak Kaja len okopirovala prehlasenie byvaleho GOATA, tak si to rozmenmne na drobne, zraneny hrac vyhrava GS, tak kde je potom problem?
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
problém je v tom, že není zraněný hráč, jako zraněný hráč a už vůbec ne jako Maruškasmile
Reagovat
Nola
omg, ved ten hrac mal zlomene rebra, pomaly zlomenu nohu, ved chodil o barle a pretrhnute brusne svalstvo, a od vcera aj skoro zlomeny nos ?D
Reagovat
turista
Však už to brzy skončí. Ještě US Open, pak doma miminko a konec sezóny. Snad pochopí, že není na světě jen vrcholový tenis pod analgetiky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
problém je v tom, že není zraněný hráč, jako zraněný hráč a už vůbec ne jako Maruškasmile
Reagovat
lars
asi spatne vyjadreno, asi melo byt: normalni nekolisavy vykon v zapase
Reagovat
elsky
Je to bída letos smile
Reagovat
peggy
Veliké blahopřání Karolino,jen tak dál. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist