Plíšková prohrála s Radwaňskou a do 3. kola nepostoupila

28. 5. 2014, 20:50
Aktuality 6
FRENCH OPEN ŽENY - Karolína Plíšková dnes v Paříži bojovala o své premiérové třetí kolo na grandslamovém turnaji, proti těžké soupeřce ale neuspěla. Na Roland Garros podlehla světové trojce Agnieszce Radwaňské, když ve druhém setu neudržela náskok brejku.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková si dnes na Roland Garros zahrála poprvé ve druhém kole, do kterého se v tétosezoně dostala už podeváté. Své grandslamové maximum však nepřekonala, když podlehla 3-6 4-6 třetí hráčce světa Agnieszce Radwaňské.

Čerstvá finalistka z Norimberku začala zápas nervózně a brzy prohrávala 0-3. Sice dokázala vyrovnat, další tři gamy však patřily polské favoritce. V druhé sadě se Plíšková ujala vedení 4-2, jenže brejk nepotvrdila a Radwaňská pak v posledních čtyřech hrách rozhodla o své výhře.

Radwaňská dnes předvedla neobvykle vysoký počet 23 vítězných úderů, zatímco Plíšková jen 16. Úspěšnější byla polská tenistka i ve statistice nevynucených chyb, kterých spáchala 15, o osm méně než Češka.

Dvaadvacetiletá Plíšková s Radwaňskou neuhrála set ani ve druhém vzájemném střetnutí, předloni s ní prohrála v Kuala Lumpur. S hráčkami Top 10 má po dnešku bilanci 1-8.

Radwaňskou ve třetím kole čeká Chorvatka Alja Tomljanovičová, jež po bývalé šampionce Francesce Schiavoneové vyřadila i nasazenou Rusku Jelenu Vesninovou.

Ve dvouhře na Roland Garros pokračují z českých tenistek už jen Petra Kvitová a Lucie Šafářová, které duely druhého kola čekají ve čtvrtek.

Češkám se dnes příliš nedařilo ani ve čtyřhře. V prvním kole dohrály páry Petra Cetkovská a Iveta Melzerová i nasazené devítky Andrea Hlaváčková a Lucie Šafářová.

Zatímco Hlaváčkové se po ukončení spolupráci s Lucií Hradeckou nedaří, její bývalá partnerka je na tom lépe. Potvrdila to i dnes v Paříži, když s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou, s níž před dvěma týdny vyhrály turnaj ITF v Praze, postoupily do 2. kola. V něm jsou i turnajové čtyřky Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková.

- FRENCH OPEN 2014 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
středeční výsledky českých tenistek (28. 05. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Radwaňská (3-Pol.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 6:4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Davisová/Moultonová-Levyová (USA) 6:1, 6:2
Hradecká/Krajiceková (ČR/Niz.) - Schiavoneová/Solerová (It./Šp.) 6:4, 6:3
Fichmanová/Pavljučenkovová (Kan./Rus.) - Hlaváčková/Šafářová (9-ČR) 7:6 (7:4), 3:6, 6:1
Huberová/Raymondová (15-USA) - Cetkovská/Melzerová (ČR) 6:2, 7:6 (7:4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
nebylo to špatné, ale věřím, že se poučíš a příště už Agu dáš. Chybělo hlavně úspěšné první podání, jinak to bylo dobré. Příště to už vyjde, dneska to měla Aga na raketě, ale příště to už vyjde. Držím palce. Kájo ... pojď pojď pojď
Reagovat
vendulkabendulka
Coz je celkem skoda, protoze podanim si Karo obvykle hodne pomaha. Ale je uz na ni videt ta spousta zkusenosti a dneska vubec nehrala druhe housle. Priste uz vyhraje.
Reagovat
Frick
Možná (na její poměry) slabší podání jí zřejmě i stálo výhru v Norimberku...
Reagovat
smazaný uživatel
Aga a Genie jsou na returnu kvalitativně velmi vysoko, proto se může zdát, že podání Karolíny bylo proti nim slabší.
Reagovat
Fandina
Aga a Genie jsou silné na returnu. Takže Kája bude muset příště hodně zabojovat i na ně na returnu. Doufám, že jí tahle zkušenost zase posune dál. Držím palce ... Kájo pojď!
Reagovat
Chrenda
Škoda, tak příště!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist