Plíšková se musí podle Stubbsové soustředit na sebe

4. 9. 2018, 20:55
Aktuality 9
Karolína Plíšková se musí v dnešním čtvrtfinále US Open s Američankou Serenou Williamsovou soustředit na vlastní výkon a výborně podávat. Podle staronové trenérky české hráčky Australanky Rennae Stubbsové Plíšková v New Yorku ožila a věří ve výhru.
Profily hráčů
Karolína Plíšková a Rennae Stubbsová

"Kája není před zápasem proti Sereně, nejskvělejší hráčce všech dob, pod tlakem," řekla českým médiím Stubbsová, která nahradila u Plíškové kouče Tomáše Krupu před turnajem v Cincinnati. "Musí jít na kurt s vědomím, že ji může porazit. Ví, že to může dokázat. Vždyť už ji tady porazila," řekla sedmačtyřicetiletá Australanka.

Plíšková přehrála Serenu Williamsovou na US Open v předloňském semifinále a od té doby se nestřetly. "Kája musí skvěle servírovat a soustředit se na sebe. Potřebuje zůstat na své straně dvorce. Serena je Serena a umí soupeřku zastrašit - jako tenistka i jako žena," upozornila bývalá světová deblová jednička Stubbsová.

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Williamsová je podle Australanky ohromující osobností. "Bude to neskutečně těžký mač. Zároveň ale platí, že vítězství v takových zápasech přináší největší radost," řekla Stubbsová.

Plíšková získala obnoveným spojením se Stubbsovou a navázáním spolupráce se Španělkou Conchitou Martínezovou, která Češce v New Yorku rovněž vypomáhá, větší chuť do tenisu. "Je vidět, že Kája v New Yorku ožila. Aby ne, když tu dosáhla svého největšího úspěchu," připomněla Stubbsová předloňské finále Plíškové na US Open.

Plíšková je jediná česká hráčka, která dokázala bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou porazit na grandslamu. Pokud vyhraje také tentokrát, utrží Williamsová poprvé od roku 2007 dvě porážky za sebou od tenistky z jedné země. Na turnaji v Cincinnati před US Open americkou hvězdu zdolala Petra Kvitová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
FulnekUltras
Káju nadlouho vykolejila v Madridu Petra,

a právě Petra také v Cinci načala Serenu,

no s kým teď asi tak logicky může Kája chytit novou mízu?

Hraj to dneska pro Míšu ještě víc než kdy jindy, holčičko...
Reagovat
FulnekUltras
urážet, útočit, podvádět - a neztratit při tom vnější glanc a koncentraci. Kája není Američanka. Přesto jí věřím, že po mediální předehře zvládne i hru samotnou.
Reagovat
Fandina
To co píšeš není americký naturel, maximálně tak v tvé hlavě.
Reagovat
FulnekUltras
Kanadští hokejisti jsou Ti bližší? ;-)
Reagovat
Fandina
Každý, kdo je slušný je mi blízký a je mi fuk odkud. A nemám ráda lidi, kteří mají potrebu kolem sebe plivat jako ty.
Reagovat
FulnekUltras
tak jsem to trochu zjednodušil, no... ;-) hlavně že Stubbs ví, že Kája musí držet svou lajnu a nenechat se hlavně na kurtu rozhodit absolutně ničím... teď by se drsnější výchova ZLoun mohla hodit... ;-)
Reagovat
Blondie
no a nakonec se ukázalo, že silácká prohlášení byla úvodem k prohře. Těší mě to.
Reagovat
slacker
za prohru muze diskriminace hrace v nasazovani na kurty. pozitivne diskriminovana Serena je na centru doma, Karolinu tam za cely turnaj nepustili aby si ho osahala vcas
Reagovat
FulnekUltras
Proč silácká? Kája prostě během tiskovky po zápase s Ash v rámci několika odpovědí pravdivě a otevřeně sdělila o SW víc, než jsme se na toto téma z "korektních" zdrojů dozvěděli za celou Kongovu kariéru - jakkoliv to každý za ty roky mohl vidět už mnohokrát sám i přes tv obraz.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist