Plíšková se pod světly hledala, chce na Turnaj mistryň

5. 9. 2018, 06:51
Aktuality 51
Poprvé se letos Karolína Plíšková dostala do kotle centrkurtu na US Open a ve večerním čtvrtfinále proti Sereně Williamsové se na dvorci Arthura Ashe "hledala". Netrefovala údery čistě a podlehla palbě americké hvězdy. Zápas prohrála ve dvou setech 4-6 a 3-6.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Plíšková nedělala velké chyby, ale míče z jejího forhendu ani bekhendu nelétaly na půlku Williamsové razantně, jak by si přála. "Možná to bylo tím, že jsem tam byla letos poprvé. Netrénovala jsem tam. Balon jsem netrefovala přesně, nemohla jsem se do toho dostat. Někdy se v nočních zápasech hledám. Nervózní jsem nebyla. Rytmus jsem našla až ve druhém setu, ale to už bylo pozdě," řekla česká tenistka.

Během turnaje se dá na hlavním kurtu trénovat pouze dopoledne, ale to Plíšková nechtěla, jelikož zápas se hrál až večer. "Před turnajem to asi šlo, ale nevím, jestli by mi pomohlo tam hrát po dvou týdnech. Takhle to bohužel vyšlo," řekla a dodala: "Cítila jsem se tam blbě a nevím, z jakého důvodu. Možná to bylo i s její hrou. Nemohla jsem najít rytmus, ona se do toho dostala a zahrála své šance super."

Williamsová po utkání děkovala fanouškům, že jí pomohli k obratu v prvním setu, v němž soupeřka vedla 3-1 a měla tři brejkboly. Plíškové fanoušci nevadili. "To bylo to poslední, co by mi tam vadilo. Na to jsem byla celkem připravená. I když je pravda, že je tam strašný hluk, i když lidi netleskají. Ale to nebyl ten problém."

Nepohoda Plíškové vyplývala ze smutné události v rodině. V neděli umřel její tchán Václav Hrdlička. "Těžký to samozřejmě je, nejvíc pro Michala (manžela). Jsem ráda, že tady se mnou zůstal. Bylo ve vzduchu, co vůbec dál udělat, ale bojovali jsme prostě pro... ," rozplakala se a s omluvou odešla z tiskové konference.

Ještě předtím říkala, jak je se svým tenisem v New Yorku spokojená. I díky nově složenému týmu má zase chuť do hry. "Vrátila jsem se na svůj level, co jsem hrávala. Není to světový, ale je důležitý vyhrávat zápasy, co jsem tady vyhrála. Každým zápasem se to zvedalo a grandslamové čtvrtfinále je dobré," uvedla.

S Australankou Rennae Stubbsovou by měla jet na asijské turnaje a ráda by pokračovala také ve spolupráci se Španělkou Conchitou Martínezovou, která v New Yorku zaskakovala, protože Stubbsová měla povinnosti v televizi.

"Cítím z týmu, co jsem si teďka sestavila, že by to mohlo do budoucna fungovat. Říkají mi dobré věci a mám prostor se zlepšit. Pár turnajů ještě zbývá a věřím, že se ještě něco povede," řekla Plíšková. Rada by u sebe obě legendy udržela. "Rozloučit se určitě nechci. Každá má své povinnosti, takže by to šlo třeba nějak na střídačku, ale teprve to budeme řešit. Na příští rok si teprve musíme sednout."

Před sebou má letos ještě další výzvy. Má šanci se potřetí v řadě kvalifikovat na Turnaj mistryň. Do Singapuru by koncem října ráda jela. "Je to velká motivace. Nechci se tím extra svazovat, ale šance je. Mám to ve svých rukou, musím něco uhrát a věřím, že se tam dostanu. A když ne, tak budu mít dřív prázdniny," řekla.

Volno ale ještě mít nebude. V kalendáři počítá s listopadovým finále Fed Cupu. Češky v Praze přivítají Američanky a je možné, že přijede i Serena Williamsová. "Myslím, že tahle paní nepřijede. Nevím, jak moc o to stojí," uvedla Plíšková. "Bude velký rozdíl, jestli přijede, nebo ne. Jejich tým to může hodně změnit."

Williamsová se úspěšně vrátila na kurty po loňském narození dcery a podle Plíškové může nyní US Open posedmé v kariéře vyhrát. "Má šanci. Může porazit všechny hráčky, které v turnaji zůstávají," mínila česká tenistka.

Sama si nedokáže představit, že by měla dítě a vrátila se na tenisový okruh. "Rozhodně neplánuji mít dítě teď, ještě minimálně čtyři roky. Nechci říkat, že nikdy ne. V tuto chvíli si ale nedokážu představit, cestovat s dítětem po turnajích."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
FulnekUltras
vzhledem ke smutné události u Hrdličků opravdu nehodlám Káju jakkoliv hlouběji kritizovat za hru. V předchozích kolech předváděla solidní výkony a proti Kongovi se bez servisu bojuje těžko. Tím spíš, když tato chorobně ctižádostivá a v zájmu vlastního úspěchu skutečně VŠEHO schopná kreatura větří 24. GS. Jestli se rozhodne v listopadu přijet do Prahy, dostane tam od našich holek na tu její bachratou prdel tak, že to ještě v životě nezažila.
Zároveň musím Káju - přes všechny mé dřívější obecně známé výhrady k její osobě - znovu pochválit za to, jak se vyjadřovala na tiskovkách, ať už po zápase s Ash, nebo i teď po vyřazení. Nebylo to nijak připravené - prostě otevřené odpovědi na otázky, a mimo jiné i jasný názor na chování oné "paní", která je už dobrých 8 let vyloženou ostudou WTA i WADA. Bez falešného pokrytectví a "korektního" čecháčkovského přizdisráčství. Díky za to ještě jednou, holčičko...
Reagovat
Kytka
Tak to mně mluvíš z duše. právě ta chtivost a chamtivost mně na Sereně vadí. Prostě sežrat další a další a další. Samozřejmě všichni šampioni chtějí vyhrávat a mít další GS titul. Ale s jakou nenasytností se vyjadřuje Serena, to jsem nikdy nezaznamenala třeba ani u Rogera, Rafy nebo Novaka, u nikoho. Možná je to dětstvím prožitým v problematické čtvrti a teď je "někdo".
Reagovat
Fandina
A co je na tom špatného, že chce mít nejvíc titulu. Kdyby takových lidí nebylo, nebylo by co překonávat. Pokud to dokáže, není co resit.
Reagovat
Kytka
Na tom, že chce další GS nic špatného není, stejně tak jsou na tom Roger, Rafa, Novak. Ale ten styl jak to říká, že jí nic jiného nezajímá atd. Asi jí ani nejde o radost z tenisu, jen hrabat a hrabat. pamatuji na moment po zápase s Luckou, při dotazu reportéra na kurtu, na další GS, jak chtivě hrabala těmi masitým i prsty.
Reagovat
FulnekUltras
;-))) ženy si všimnou neuvěřitelných detailů... ;-)
Reagovat
Kytka
No, a to mně ostatní ženy stran detailů považují za nevšímavou. A kají celkem pravdu. Na dotaz "co měla na sobě" odpovídám šaty, kalhoty nebo sukni s trikem, víc už zpravidla nevím. Ale tohle mi neušlo.
Reagovat
Kytka
A tenhle moment byl na RG po finále. To neujde.
Reagovat
FulnekUltras
tak bude z mastodonta hraboš... ;-) ne - je mi jasné, že ta motivace 24. a 25. GS musí být pro SW při její povaze obrovská - až tak, že ji to může ve finále herně paralyzovat, podobně jako šance na kalendářní GS 2015 v sf USO proti Bobině.
Reagovat
Fandina
Jenže je rozdil, když někoho parazituje xty titul a druhého jen účast na GS. A o to tu jde. Dosáhnout těch titulů k rekordu. Ona je má. Nic není zdarma.
Reagovat
Fandina
paralyzuje
Reagovat
FulnekUltras
Přiznej se Fandi, že kromě psaní teď děláš ještě aspoň jednu další činnost!!! ;-)
Reagovat
Fandina
Ne, ale nebaví mě opravovat každé druhé slovo tabletu, prát se s ním nehodlám. Používám ho jen malo, třeba jen u moře.
Reagovat
FulnekUltras
tak to jooo ;-)
Reagovat
Fandina
Ne, ale nebaví mě opravovat každé druhé slovo tabletu, prát se s ním nehodlám. Používám ho jen malo, třeba jen u moře.
Reagovat
smazaný uživatel
V jednom rozhovoru Karolína říkala, že když vejde Serena nebo Venus, je vidět, že přišel někdo a to chce jednou taky!
Reagovat
Fandina
Může mít větší radost, než oni. Každý se projevuje jinak. Ale to neznamená, že nemůže mít z hraní radost.
Reagovat
FulnekUltras
Ten hlad po dalších titulech - ovšem sám o sobě - je jedna z mála věcí, ve kterých by si ze Sereny mohli ostatní brát příklad. Ale pak už následují metody JAK - a tam už fakt nic pozitivního nevidím. Venus se k tomuhle životnímu zlomu někdy kolem roku 2010 postavila docela jinak - a stárne s grácií, nejen navenek.
Reagovat
Fandina
Vykládat o ní věci, které nejsou pravdivé, jako vždycky. Jen zažily špínu, jako vždycky.
Reagovat
Fandina
Vykladas hazis, ale já tě chápu, můžeš, tak to děláš. To ale neznamená, že jednou na to nedojedes.
Reagovat
FulnekUltras
Soustřeď se na to v té noční zátoce... ;-)))
Reagovat
Fandina
Já nehazim na druhé špínu jako ty.
Reagovat
FulnekUltras
jj, drž se písku... ;-)))
Reagovat
Fandina
Já se raději držím slušných lidí, kteří nepomlouvaji druhé, nelzou a nevymysli si. To je taková životní jistota, v písku u moře i kdekoli jinde.
Reagovat
FulnekUltras
s jistotami jsi náš člověk ;-)
Reagovat
Fandina
Tvůj ani ve snu.
Reagovat
FulnekUltras
náš
Reagovat
Fandina
Nevím jestli rozumís česky, lidi tvého ražení mi jsou cizí.
Reagovat
FulnekUltras
a proto heil eSeSÓDéeS
Reagovat
com
tak grandslam letos opet nebude :( tak aspon ten turnaj mistryn vyhraj :D
Reagovat
FulnekUltras
všecko je možný ;-)
Reagovat
misa
je nejdůležitější, leccos se dá zlepšit, zranění a nemoci výlečit, ale když se ztratí nadšení, tak je konec. Karolína s novým týmem má pořád naději, že se ještě někdy do finále grandslamu podívá.
Reagovat
tommr
zápas proti Sereně jí sice nevyšel, ale čtvrtfinále na USO je v její momentální formě velkej úspěch ...
O turnaj mistryn ještě bude muset zabojovat, ale šance na postup má slušný. Mělo by jí stačit když udělá na turnajích v Asii solidní výsledky (čtvrtfinále nebo výš) což v jejích silách rozhodně je ...
Reagovat
slacker
no takze Karolinu poradatele zarizli jako pred tim Kvitovou (kdyz ji poslali na pohrebiste favoritu). Je nefer kdyz privelgovani hraci si oshvaji centerkurt skoro kaxdy zaps a nektery se tam nedostanou vubec i kdyz jsou vysoko nasazeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu se říká přírodní výběr. Musíš být šampion, abys tam mohl hrát. A šampionem se musíš stát, tím se nenarodíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě mám zbraně, abych Serenu porazila, Serena je arogantní, Jdu na kurt vyhrát. 3:6 4:6 :D

Nevím, jestli ty řeči někde trénujou, ale je to boží. Plíšková je takový WTA Zverev. Vše umí, vše funguje, na všechny má a pak skutek utek. Vtipné to číst. I Berdych to uměl dost dobře.
Reagovat
tmora
jo presne! Predchozi zapas byl super, ale vcera byla na kurtu za Kristynu, hruza.
Reagovat
Krisboy
Trash talk proniká už i do tenisu :)
Reagovat
lars
i na TP ho je dost
Reagovat
Frick
Co myslíte, nebylo by dobře, kdyby se to rozšířilo? Třeba je to něco, z čeho je zbytečný strach.
Reagovat
Blondie
pro ty děti to asi úplně dobré nebude. Myslím, že pokud uspěje na dalších GS, Serena brzy skončí. Dokáže si, že furt dokáže nakopat zadek i holkám o 10 let mladším a pak půjde do druhého dítěte a roli mámy na větší úvazek :)
Reagovat
Auckland
Nevím proč Plíšková hledá všelijaké excuses? Že jí nevyhovuje kurt, pak zase že se necítí dobře a já nevím co ještě. Měla by spíš uznat, že Serena odehrála dobrý zápas a tím skončit.
Reagovat
marekv
Myslíš nějakou floskuli typu 'Serena je skvělá hráčka, odehrála výborné utkání." To je ale to, co třeba mě ani nebaví číst. Já si radši přečtu jak vnímala kurt, diváky, jaký měla pocity. Třrba i to, co myslí o soupeřce...
Reagovat
Auckland
Samozřejmě, nemusí jí vychvalovat do nebes, to od ní nikdo nechce, ale měla by vážit slova, Serena o ní taky neříká, že je to ledová královna, viz. minulý článek.
Reagovat
tommr
o jakých výmluvách to mluvíš? Karolína normálně odpovídala na dotazy novinářů jak se během zápasu cítila. A to že její koncentraci nepříznivě ovlivnila smrt tchána je snad naprosto pochopitelný pro každýho normálního člověka. Serena ostatně docela nedávno po porážce od Kontaový taky uvedla, že její koncentraci narušilo propuštění vraha její sestry ...
Reagovat
FulnekUltras
tam to ovšem "korektním" pokrytcům samozřejmě nevadí
Reagovat
Auckland
Že ty tak hned dokážeš definovat člověka dřív než ho poznáš, nehraješ někomu druhé housle?
Reagovat
FulnekUltras
Poznal ses?
Reagovat
Auckland
Nemám zapotřebí to tady řešit, přečti si článek a pochopíš sám. Jen jsem chtěl naznačit, že Serena mi nepřijde arogantní a Plíšková by mohla volit lepší slovník, toť vše, toho názoru byli i jiní v tomto vláknu.
Reagovat
FulnekUltras
Stejně jako jiní zase opačného.
Reagovat
Andrew89
jsem velmi spokojený, všichni 4 který jsou chtěl postoupili. Stázka, Serena, Delpo a Rafa. Super den

Zápas Karolíny jsem neviděl, komentovat ho nijak nemůžu. Jen můžu říct, že bych volil příště slova opatrněji.

A S tchánem je mi to líto. Nebylo to určitě lehký hrát s tím pocitem.

A doufám,že ta paní přijede :D musí! :D
Reagovat
FulnekUltras
pro pořádný výprask
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist