Plíšková: Serena se chová arogantně, ale bát se jí nesmíte

3. 9. 2018, 13:02
Aktuality 88
Bez bázně a s touhou vyhrát půjde Karolína Plíšková do čtvrtfinále US Open proti domácí modle Sereně Williamsové. Předloni dokázala jednu z nejlepších tenistek historie v New Yorku porazit a strach z třiadvacetinásobné grandslamové šampionky nemá ani tentokrát.
Karolína Plíšková

V roce 2016 Plíšková zdolala šestinásobnou vítězku z Flushing Meadows Serenu Williamsovou 6-2 7-6. "Byla jsem vyloženě odhodlaná ji porazit. Tenkrát jsem byla outsiderka a překvapení turnaje, přesto jsem šla na kurt s tím, že ji chci porazit. A tohle budu chtít zopakovat," prohlásila osmá hráčka světa s deseti turnajovými tituly na kontě.

Šestadvacetiletá Plíšková upozornila, že se nesmí vítězky 72 turnajů bát předem. "Spousta holek proti ní jde udělat pár gamů, což je chyba. Tohle já určitě nechci. Ona má chování, že se jí dost holek lekne. Má samozřejmě velkou hru, ale nemyslím si, že bych ji nemohla porazit," řekla.

Z předloňského zápasu si pamatuje, jak ji Američanka málem srazila, když se míjely o pauze u sítě. "Chová se až arogantně, což jí pomáhá vyhrávat zápasy. Ať to klidně dělá dál. Šarapka (Šarapovová) to dělá taky, podobně si budí respekt," uvedla Plíšková.

Williamsová tvrdí, že si z prohry v semifinále 2016 hodně vzala. "Teď jsme ale v jiné pozici a bude to zajímavé," řekla Američanka a na hře Plíškové vyzdvihla servis a forhend. "Má hodně silných stránek. Nebyla loni pro nic za nic světovou jedničkou," připomněla osmitýdenní nadvládu Plíškové v pořadí WTA.

Předloni byla v roli světové jedničky Serena Williamsová, letos je ale žebříčkově za Plíškovou, jelikož se vrací po loňském narození dcery Olympie. "Nemyslím si, že se něco změnilo v její hře, to se asi nezmění už nikdy," řekla Plíšková.

Šestatřicetiletá Williamsová dokazuje, že ze svého umění nic neztratila. První dva turnaje v březnu odehrála špatně, ale dostala se do kondice, ve Wimbledonu prolétla do finále a v New Yorku je podle odborníků favoritkou na titul. A stejný názor má i Plíšková. "Takže by bylo určitě fajn získat její skalp," usmála se.

Na US Open je Serena Williamsová ostře sledovaná a vzhledem k návratu po porodu vynášena do nebes. "Zaslouží si tu pozornost. Vyhrála spoustu trofejí," nedivila se Plíšková glorifikaci soupeřky. Ale na druhou stranu řekla: "Je v Americe neohroženou královnou, ale to zbožšťování je trochu přehnané. Ale jsme v Americe, no a Amerika je sama o sobě přehnaná, takže jsem tady něco podobného čekala."

Čtvrtfinále se v úterý nejspíše v rámci večerní show odehraje pod světly na stadionu Arthura Ashe. "Jsem ráda, že jsem se tam propracovala," těšila se Plíšková na největší tenisovou arénu světa, do které se vejde přes 23 tisíc fanoušků. Musí ale počítat s tím, že většina z nich bude na straně soupeřky.

Highlights ze zápasu Karolína Plíšková vs. Serena Williamsová na US Open 2016:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

88
Přidat komentář
FulnekUltras
Za správný konec to bereš Kájo. Stačí si vzpomenout třeba i jen na ty hnusy, které Kong předváděl na kurtu i v pressroomu při RG 2015, když tehdy šlo o Timeu a Šafi. Přišel čas mu to vrátit i s úroky. Jasně - vzhledem k tvému zlendlovatění Tě poslední dobou nijak nemusím, ale tentokrát jde o střet vyšších hodnot. Dokonce i vyšších, než FC. ;-) Kousni se aspoň teď "doma" - a odešli nabubřelou steroidovou krakatici definitivně do věčných lovišť a zaslouženého zapomnění.
Reagovat
gigin
Já se fakt z tebe pochčím :DDDDD
Reagovat
Torn
Pro dnešek ti dávám jedničku s hvězdičkou, Babulko! :D
Reagovat
Jan
Steroidové krakatice tady nechceme :D
Reagovat
VlS
Jak se stalo, že je u tebe někdo horší než Kája?
Reagovat
Andrew89
zemrel tchan...tak to bude psychicky v .....
Reagovat
FulnekUltras
účinek může být ve spojení s dalšími věcmi i přesně opačný
Reagovat
smazaný uživatel
Ví to už od včera, prý
Reagovat
gusticek
Tchán je uplně cizí člověk.
Reagovat
FulnekUltras
jak pro koho
Reagovat
evzenam
No lepší než Petra určitě není, ale Serenu by mohla porazit. Moc jí to přeji. Ale bude to hodně těžké.
Reagovat
FulnekUltras
druhou porážku na USO od stejné hráčky během dvou let už Kong neustojí
Reagovat
Oin
Zruš tu jehovistku, Kájo!
Reagovat
ivecka
Reaguju podobně: jehovistky tady nechceme :o)
Reagovat
kada.tom
To bude asi zajímavý zápas, který bude mít i docela příběh. Pro obě to bude hodně důležitý zápas a pakliže ho ta či druhá vyhraje, viděl bych to s možností celkové výhry opravdu hodně dobře.

Fandit budu Sereně, to je jasné, ode mě snad nikdo nemůže čekat opak :-)
Reagovat
com
od tebe taky kazdej ani nic jinyho neceka.. A i kdyby Serenu porazila, tak v pristim kole budes beztak zase fandit Stephens trapaku :D
Reagovat
kada.tom
samozřejmě, Sloane a Sereně fandím, to tu o mně každý ví :-)
Karolínu prostě nějak nemusím, byť jí i tak povětšinou přeju
Reagovat
peggy
Karolino,neboj se I ta nejlepsi se da porazit.Dokaz,ze jsi lepsi nez Kvitova.
Reagovat
svetova.dvojka
To bude tenis... samé dlouhé maratónské výměny.
Reagovat
Kytka
Dlouhé maratónské výměny hraje např. Nishikori, ale že by to byla kdovíjaká zábava.
Reagovat
svetova.dvojka
Tady si někdo plete aroganci se zdravím sebevědomím viď Karolíno...
Jestli je někdo arogantní, tak z vlastní zkušenosti vím, že jsou to jedině tak ty bílé lopaty, ti tzv. "slušní občané z bílé majority" kteří to dotáhli maximálně tak na pomocného dělníka. Ale povyšovat se nad Romy, ukazovat si na ně, to už jo... jako kdyby to byli nějací pilíři národa nebo co...
Serena má pouze zdravé sebevědomí, proto je nejlepší tenistkou historie, kdyby zdravé sebevědomí neměla, těžko by to dokázala, to co dokázala...
Reagovat
smazaný uživatel
Á, vítej Karásku! Chyběls nám tu, chlapče zvědavá...
Reagovat
Jabadu
Už to fakt přeháníš ... neziskovkáři.
Tvé těšení se na "xenofobní a rasistický" post, abys pak s ním mohl na A4 mávat, šlo u Nečase a Sobotky.
Babiš tě nejspíš pošle do pr ...
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Babiše zašle do pr... Praha. :-)
Reagovat
Jabadu
To už udělala po jeho zvolení. Podívej, já chápu, že obživa je v zemi montoven opravdu složitá a že každý chce přežít. Také chápu, že s volšovýma rukama nemá nikdo šanci.
Ale sloužit něčemu tak odpornému ...
Reagovat
svetova.dvojka
Já nikomu nesloužím, naštěstí...
Pokud chceme být moderní a vyspělou zemí, měli bychom se zbavit některých předpotopních myšlenek.
Ale s těmi montovnami to je pravda, jezdí sem kdejaká havěť z východu, Ukrajiny,Rumunska,Moldavska , protože v jejich zemích je ještě větší bída než v ČR. A pak tady dělají akorát nepořádek na ubytovnách , znásilňují ženy a nebo se řežou mezi sebou. Makají tady za pár šupů..., jenže pro Ukrajince je to pohádkový plat, za který by Rom ani Čech nikdy nemakal... a tu jejich východní mentalitu rasismu, barbarství a primitivismu přenášejí i do Čech smutné. Afričané a východní Slované budoucí zhouba Evropy... :-(
Reagovat
blixa
Ale ale, ty mladý rasisto. Zlatí Ukrajinci proti vám, pilným romským včeličkám :D Bez nich bychom se už dnes asi neobešli, bez vás s lahodným úsměvem ;-) :D
Reagovat
Jabadu
... a ty tance ...
Reagovat
slacker
lasske tance nebo olaske?
Reagovat
slacker
romsky nacek opet zasahuje
Reagovat
ivecka
Ježkovy zraky, tady někdo nemá zdravý v pořádku..
Reagovat
Nenela
Serena je arogantni, to je neprehlednutelny fakt. Svym vystupovanim se navic snazi souperky zastrasit. A dari se ji to, i kdyz o tom souperky vi. Uz jen rozlohou sveho tela je proste impozantni. Arogance se nerovna zdrave sebevedomi, k Serene proste ale patri.
Reagovat
horska.kraslice
Karolína má dobrou náladu a já se jí nedivím. Tím, že teď bude hrát proti supersilné soupeřce, nemá co ztratit. Buďto vyhraje a bude to pecka anebo prohraje a nikdo jí nic vyčítat nebude.
Reagovat
tommr
no pokud prohraje podobným stylem jako proti Sharapce na FO tak asi schytá oprávněnou kritiku. Snad se ale z toho zápasu dostatečně poučila ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono Serena me prijde, ze mentalne jeste zustala ditetem, mozna z toho duvodu, ze asi zadne detstvi nemela, ta by si urcite jeste hrala s panenkama, (ale asi se to bude menit, kdyz ma sama tu dcerku)......a take mne prijde, ze kdyz v zapase vede jednoznacne, dokaze ji to tak uchlacholit a pohladi si tim sve ego, ze dokaze ztratit koncentraci a najednou je tam panika a strach, zeby najednou mohla prohrat...ze ktere se vzdycky tezko hrabe, prska kolem sebe a obcas se z toho nevyhrabe,,,nekdy mne prijde, ze je uz uchlacholena a posimrana sama sebou pred zapasem...
Nemusi to tak byt,,,(nebot nektere souboje byly vskutku vyrovnane bez nejakych jejich mentalnich vykyvu)

...ale jedno si je myslim jasne (aspon tedy pro mne)...po tomto vyroku jiste Serena koncentraci v zapase neztrati. Timhle si to Karolina jiste pojistila:)

Nevim...Mozna nekdy mlceti zlato, a nejlepe to vyresit na kurtu. Z druhe strany... tohle je jen a jen boj Karoliny.

Mno vybrala si asi tu tezsi cestu, mozna by bylo na tomto turnaji dobre spise simrat jeji ego...nez zvysovat jeji koncentraci na zapas.
Vytocit ji myslim tim nevytoci, tahle hracka bych rekl slysela v zivote jiz mnohe, a zkusenost rika, ze ji spis vzdy motivovaly k lepsim vykonum...

Celkem jsem zvedavy jak tohle dopadne:)
Reagovat
Kytka
Pořád lepší, když jde Karolína na kurt vyhrát a odhodlaná udělat pro to vše, než jít tam si "to užít a potrápit ji". Tenhle přístup beru. je to zatím jen bitva přes média, uvidíme. Možné je všechno.
Reagovat
Marduch
"Mno vybrala si asi tu tezsi cestu, mozna by bylo na tomto turnaji dobre spise simrat jeji ego...nez zvysovat jeji koncentraci na zapas."
Přesně tak, zvlášť tyhle zabejčený typy, u nich prostě soupeřům tyto výroky neprojdou.. Ale to je prostě Karolína, které o dopadech svých slov, ať už na jakékoliv téma, nikdy nepřemýšlí.
Reagovat
VlS
Kdo se bojí, vylučuje v síni. Jen ať se Kája nebojí.
Reagovat
lars
pokud to rekla pouze v cestine, tak se o tom Serina nemusi dozveded
Reagovat
FulnekUltras
posero ;-)
Reagovat
Fandina
Moc držím palce. Sebevědomí ti nechybí, to je super, tak moc držím palce, aby to vyšlo. Mám tě ve fantasy ve finále. Pojď!!!
Reagovat
dadaft
no já nevím, jak Kenin, tak včera Barty hrály úplnou tužku, řekl bych, že Serena s Karolínou zamete,,,,,,,,
Reagovat
tommr
Keninová hrála podle mě hodně dobře a byla velice nebezpečná. Bartyová umí zahrát i líp, ale Karolína jí toho moc nedovolila. Zatím Karolína vždycky dokázala zahrát to co bylo na danou soupeřku potřeba na relativně jasnou výhru. Uvidíme jestli dokáže ještě zvednout úroven svý hry na to, aby přehrála i Serenu nebo jestli dopadne jako na FO proti Sharapce. Obojí je možný ...
Reagovat
Kytka
Kenin hodně vrátí, hraje na riziko a když to padá, tak to padá, když ne, líté to všude kolem. A proti Karolíně ji tam spadlo dost. Barty moc neumí backhand a Karolína hrála velice takticky, až profesorsky. Trenérky nadiktovaly taktiku a Karolína dokázala se jí držet. Také je to o tom, co kdo komu dovolí.
Reagovat
dadaft
obě dvě dávaly Karolíně na všechno spoustu času.
Serena jí ho nedá.
Reagovat
blixa
Ale dá, doby kdy Serena byla rychlá jsou fuč. Ale pumelice "na přání" jí tam budou lítat, to zase jo :D
Reagovat
LukasH
Jo? To se mi nezdá. Včera hrála Kanepi ve druhým setu na absolutní riziko, padalo ji tam všechno a Serena s ní dobře držela krok. Ty pumelice stíhala. Sice ten set prohrála, ale to bylo jen tím brejkem na začátku.
Reagovat
blixa
Kanepi sice hrála na riziko, ale hrozně stereotypně, Serena si pro ty míče běhala dřív než je Kanepi odehrála. Proti Sereně je třeba hrát trochu pestřeji a méně očekávatelně.
Reagovat
LukasH
Tak jasně. Já reagoval na tu rychlost.
Reagovat
Kytka
Serenu je třeba honit, ze strany na stranu, dopředu ke kraťasu, pak lob, tohle Karolína umí, měla by to zkoušet. Serena už dávno nemá tu rychlost.
Reagovat
LukasH
Ale Serena umí zas zabít z dobihanyho míče. A když má jeden ze svých lepších dnů, umí to docela spolehlivě.
Reagovat
dadaft
souhlas, Serena má lepší pohyb, než se zdá.
Reagovat
brixner
Už se v předsíni vobouvam a vočekávam taštičku dobrot na cestu, ale sousedka si jen utáhla pásek vod županu, zatnula pěstičky a povídá mi " Hele, Brixi, na ten tenis si příště čum doma na gauči a sem mi už nelez! Starej má jednou za šest neděl noční, já se těšim na ródeo, i u holičky sem nechala skoro litr a depilace voskem pálí jako svině a ty se sem jen přídeš nažrat, nachlastat, vyudíš mi vobejvák těma tvejma smradlavejma hábéčkama, propálíš ubrus, šlápneš čoklovi na vocas, popel z cíga klepeš do akvárka, až z toho paví vočka málem šlehlo, vynadáš mi, že to uzený bylo málo vyuzený a u toho zasranýho tenisu hulákáš jako pako, že se mi i spratek vzbudil a já ho musela hodinu uspávat...Hele, todle ti jen tak nevodpustim, tak táhni, neskas mě fakt nasral!" A já tak smutně koukal...takovádle nespravedlnost! Co nespravedlnost, arogance to byla vod ní!
:-))
Reagovat
com
ty mas taky dost.. Zase mate v Bohnicich vychazky :D
Reagovat
.vorlik.
Konečně pořádnej komentář :D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Fandina
Pobavils :-).
Reagovat
horska.kraslice
Super jako vždy. :-)
Reagovat
janek_da
sousedky jsou někdy svině
Reagovat
Mayo
Karolína vybehni na kurt ako Býk a vyprevad ju z turnaja.
Reagovat
VlS
jsem pro
Reagovat
Kytka
Taky jsem pro. No, že se Sereny lekne každá holka. Každý se lekne, jak je letos vyšňořená. Z toho přechází zrak. Třeba jsou ty její šatičky součástí plánu.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze nemozu prehrat obidve :/
Reagovat
peek
Stačí jí těsně před utkáním říct, že v těch šatičkách vypadá příšerně.
Reagovat
Krisboy
By ti rozbila hubu :D
Reagovat
peek
Tím líp, rovnou by ji diskvalifikovali.
Reagovat
blixa
No jo, ale ty by ses dva měsíce nenajedl :D
Reagovat
Kytka
Na noc bude mít ty tmavé. V tom je zase jako bordel mamá.
Reagovat
blixa
"A noci, noci jsou tu chladné ???"
Reagovat
Kytka
Nejsou.
Reagovat
annah
Ta baletní sukenka je opravdu strašná. Na tak velký zadek si navléknout ještě obří nabiranou sukni, to je fakt něco desiveho. Chybí jí soudnost
Reagovat
Nola
bola si v NY, resp. v USA? amikom je totiz celkom fuk, ako v nejakom oblecku vyzeraju, kludne vylezu do ulic v oblecku supermana, na tlste sunky si navlecku trebars priliehavy potapacky oblek.... hlavne, ze sa v tom dobre citia, naopak u nas sa priklada velka dolezitost vonkajsiemu vzhladu, mne sa ta ich uvolnenost paci, a Serena? ta rada provokuje, ohuruje a evidentne sa jej to dari na jednicku
Reagovat
Kytka
Nejsem pro upjatost, nějaké výstřelky celkem beru, ale čeho je moc, toho je příliš.
Reagovat
annah
I když je jim to fuk, tak to neznamená, že nevypadají jako idi..i. Žádná jiná americká tenistka se na kurt jako idi..ka neobleka. Všechny vypadají elegantně včetně tetičky Venus. Jen Serena často vypadá jak trotl. Nebude to tím, že je Američanka.
Reagovat
Kytka
Viděla jsem pár videí jak chodí ráno do obchodních center nakupovat v negližé. Mnohdy jim z toho čouhaly holé zadky a vůbec všechno. Jsem ráda, že takovéto "uvolněnosti" jsme ušetřeni.
Reagovat
Jan
:D Tak tak, žádné s*aní se Serenou :D
Reagovat
com
tak sem si pustil to video z roku 2016 a zopaknul jak Serena padla :D ..tak snad se situace bude zitra opakovat :)
Reagovat
tommr
tentokrát to ovšem bude mít Karolína mnohem těžší, protože Serena se bude chtít pomstít a bude hrát na krev ...
Reagovat
Kytka
To může i Karolína. Umí se leckdy vybičovat na velké zápasy na velkém kurtu, i když třeba ty předchozí se slabšími tolik nezahraje. Jen doufám, že nezopakuje nedávný výkon proti Márii Šarapové. Ale jak jsem koukla na to video, tehdy Karolína po kurtu přímo létala.Tak nevím, jestli pohyb od té doby vylepšila, jak se tvrdí.
Reagovat
tommr
jj základem bude dobrej pohyb a aktivita. Pokud bude Karolína hrát pěší tenis jako proti Sharapce a bude se jen koukat jak okolo ní lítají míče tak nemá šanci. Pokud ale bude hrát aktivně a naopak dokáže rozhejbat Serenu tak je šance veliká ...
Reagovat
Frantz
Serena to je takovej Federer v sukni
Reagovat
ttopi
To je zajímavý, že všichni Ti nejlepší sportovci jsou vždycky "arogantní" - Federer, Williamsová, Schumacher, James, Woods, Ronaldo s Messim, Crosby, Ovechkin....
Reagovat
blax
Myslím, že to je logický. Aby si byl tím největším šampionem tak nemůžeš mít jenom zdravé sebevědomí, ale musíš si prostě o sobě myslet, že seš ten nejlepší. Prostě sebevědomí na max.
Reagovat
annah
Ale sebevědomý nerovná se arogantní.
Reagovat
ttopi
Proto to taky píšu. A když se to spojí s tím, že takhle dobrej sportovec je 100x žádanější, než průměrný sportovec a logicky nemůže vyhovět všem, protože i pro něj má den 24h, tak je hned arogantní.
Reagovat
Kytka
No Rafa třeba se mi nezdá arogantní. Rituálů má tisíce, ale arogantní se mi nezdá. I když nejsem jeho fanouškem, víc se mi líbí útočná hra Federera, tak aroganci u něj nevidím.
Reagovat
Pesek12
u Rafy to náhodou neplatí
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ty řeči přetaví v úspěch. Berdych to zkoušel celou kariéru a moc to nevycházelo, jeho strategii drží ještě Zverev, ale ten zatím taky nic. Snad to Káji vyjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist