Plíšková si v Torontu poradila s Podoroskou, v dalším kole vyzve neoblíbenou Pegulaovou

7. 8., 00:39
Aktuality 16
WTA TORONTO - Karolína Plíšková (32) prošla při posledních třech startech v Torontu minimálně do čtvrtfinále a tuto sérii může prodloužit letos. Do aktuálního ročníku National Bank Open vstoupila výhrou 6:4, 7:6 nad trápící se Nadiou Podoroskou (27) a upravila svou bilanci v úvodních zápasech hlavní soutěže na tomto podniku na 9:1. Ve druhém kole narazí na svou neoblíbenou soupeřku Jessicu Pegulaovou (30).
Karolína Plíšková začala v oblíbeném Torontu dvousetovou výhrou (© Profimedia)

Podoroská – Plíšková 4:6, 6:7

Karolína Plíšková vstoupila do probíhající US Open Series už před týdnem ve Washingtonu a vypadla hned v prvním kole s Yafan Wang. V Torontu však potvrdila, že na National Bank Open úvodní zápasy hlavní soutěže prostě umí, svou bilanci vylepšila na 9:1. A to po výhře nad trápící se Nadiou Podoroskou, která má nyní na kontě už osm porážek v řadě.

O postup se ovšem musela bývalá světová jednička prát bezmála dvě hodiny. V úvodním dějství likvidovala manko 0:3 a také celkem čtyři brejkboly v šesté hře, tři v řadě. Set nakonec získala díky brejku v devátém gamu, v němž Argentinka vedla už 40:0. Do deficitu se dostala i ve druhé sadě, ale také tentokrát si s ním poradila.

Druhý set nakonec vyvrcholil v dramatickém tie-breaku. Plíšková v něm musela odvracet celkem tři setboly a po proměnění třetího mečbolu vyhrála zkrácenou hru poměrem 12:10. V utkání odvrátila devět z 11 brejkbolů a sama si vypracovala jen pět šancí.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Plíšková získala v únoru v Kluži svůj první titul po více než čtyřech letech a následně prošla do semifinále na podniku WTA 1000 v Dauhá a do osmifinále na další tisícovce v Dubaji. Poté však opět spadla do krize a jedinou vítěznou sérii od února zaznamenala v červnu po cestě do finále na trávě v Nottinghamu.

Trápení by mohla zlomit v Torontu, kde byla při posledních třech startech minimálně ve čtvrtfinále. Maximum na National Bank Open má v Montrealu, v roce 2021 padla až ve finále s Camilou Giorgiovou.

Dvojnásobnou grandslamovou finalistku teď čeká mnohem těžší zápas. Ve druhém kole totiž vyzve svou neoblíbenou soupeřku Jessicu Pegulaovou, se světovou šestkou prohrála čtyři z pěti předchozích soubojů. Ten poslední před třemi lety v Cincinnati však vyhrála.

Z českých tenistek startuje v Torontu už jen Marie Bouzková. Bývalá šampionka Livesport Prague Open vstoupí do turnaje ve středu soubojem s nasazenou Beatriz Haddadovou Maiaovou.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
hanz
Myslím, že Pegýsek už se těší...
Reagovat
tommr
Ten program Toronta je nějakej divnej. Kdyby se Marii Bouzkový dařilo a turnajem postupovala bez porážky tak musela bud odehrát finále v pondělí nebo hrát některej den dva zápasy ...
Reagovat
misa
Finále má být v pondělí.
Reagovat
misa
Letos začala kvůli olympiádě hlavní soutěž Toronta až v úterý, aby se aspoň některé tenistky stihly přesunout a s malým odpočinek nastoupit (třeba Šnajder, která hraje snad všechno, co existuje).
Reagovat
tommr
to ale znamená že i Cincinnati bude začínat až v úterý a končit v pondělí?
Reagovat
misa
Taky
Reagovat
Trojchyba_Mat
Nějaké zápasy prvního kola budou v Cincinnati už v pondělí
Reagovat
aligo
A já myslel, že se Kája šetří na finále USO... tak to je v pytli... teď to nedá
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Bude ještě někdy hrát Venus Williams?
Reagovat
annah
Nestraš...
Reagovat
GaelM
Blíží se americká série, určitě už jí někde uklízejí WC...
Reagovat
aligo
Vzhledem k postavě, co teď Serena předvedla v Paříži, bych spíš věřil jí a asi by to ani nemuselo být tak strašný
Reagovat
bardunek666
Taky jsem koukal, že má postavu jak lusk. Docela by bylo zajímavé, kdyby se vrátila. :)
Reagovat
Torn
Podoroska nehrála úplně špatně s ohledem k tomu, jak na to teď je. Pravdou ovšem je, že co Káje vyšlo proti první soupeřce, tak u hajduly pajduly Peguly neprojde. Někdy až moc volná dohrávka atd. Pegula sice nemá oslnivou formu, ale i tak si bude na Káju věřit. Jestli chce Kája vyhrát, musí zlepšit výrazně svůj výkon.
Reagovat
com
V pulce druhyho setu sem usnul smile
Ale zvladla to i beze me smile
A dneska v noci prestrilet Pegulu Predpokladany cas ve 23:00, takze na to zas kolem pulnoci asi kaslu smile
Reagovat
tommr
23:00 je ideální čas. Původně byl začátek uváděnej na 2:30 a to bych asi nezvlád ani já ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist