Plíšková si velké cíle v Londýně nedává. Druhý týden by byl fajn, řekla světová trojka

2. 7. 2017, 19:00
Aktuality 43
V dobrém rozpoložení, vyplývajícím z celé sezony, přijela Karolína Plíšková do Wimbledonu. V sobotu slavila titul v Eastbourne, který úplně nečekala, na londýnské trávě může dosáhnout na první místo světového žebříčku, ale před turnajem je ostražitá a nedává si přehnané cíle.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Důvod je jednoduchý. V All England Clubu má současná světová trojka zatím nevýraznou bilanci čtyř výher a pěti porážek. Při premiéře v roce 2012 vypadla v prvním kole a v dalších čtyřech letech pokaždé došla jen o kolo dál.

"Nechci si dávat obrovské cíle. Postup do druhého týdne by byl fajn," řekla Plíšková v neděli v podvečer na terase v areálu slavného klubu. "Wimbledon je poslední grandslam, kde se mi nepovedlo prorazit. Nečekám super tenis od prvního kola. Asi budu mít nervy, ale když se přes ně dostanu, mohla bych jít daleko."

Přesně to předvedla před měsícem v Paříži. Na French Open rovněž byla při prvních pěti startech nejdále ve 2. kole, ale tentokrát prošla až do semifinále.

V sezoně už Plíšková vyhrála 36 zápasů a má tři vavříny, což se pozitivně podepisuje na její náladě. "Je dobrá. Až na pár antukových turnajů se mi daří," přikývla. Navíc hned na první akci na trávě letos uspěla v Eastbourne. "S titulem jsem při prvním startu na trávě ani nepočítala, ale hrála jsem dobře," konstatovala.

Do Londýna se přesunula v sobotu večer a v neděli si zatrénovala. Další trénink stihne v pondělí, protože první kolo ji čeká v úterý. "Vyšlo to parádně, mám dva a půl dne na přípravu," řekla. A třeba se letos dostane v All England Clubu i na centrkurt, kde ještě nehrála. "Na každém turnaji bych se na něj chtěla dostat."

Ve Wimbledonu zatím neprorazila, ale výsledky na trávě má. Získala titul z Eastbourne, kde loni hrála finále, a před rokem vyhrála v Nottinghamu.

Její rychlá hra podpořená tvrdým servisem je na trávě hodně účinná. "Jak se celkově zlepšuju, víc si na ní věřím," řekla Plíšková, že se navíc každým rokem cítí na zeleném pažitu lépe. "Jsem silnější na nohou, můžu jít víc do kolen, což je při nízkém odskoku míčů potřeba. Projevuje se to na výsledcích."

Její největší zbraní je servis. Třetím rokem kraluje mezi ženami statistikám v počtu es (letos už jich dala 286 v 43 zápasech). Na trávě by mělo být její podání ještě větším nebezpečím. "Jak to tady sjede, občas to ani neodskočí pravidelně, tak tady dobrý servis píše nejvíc," doufala v zisk snadných fiftýnů.

Agresivněji hraje i údery. S koučem Davidem Kotyzou, s kterým je od prosince, pracuje, aby dávala ještě větší rány. "Když budu razantnější, soupeřkám nedám čas to doběhnout, nebo to jen vyškrábnou a budu to mít nahraný. To je cíl," řekla.

S týmem se už zabydlela, jak bývá zvykem, v pronajatém domě. "Oproti minulým rokům máme hezký," pochvalovala si a vzpomínala na ten loňský. "Byl depresivní, bez oken. A strašila v něm Doiová," připomněla Japonku, s kterou loni prohrála.

Tradiční bílou barvu oblečení, která je pro hráče ve Wimbledonu povinná, moc nemusí. "Sama od sebe bych se do bílého neoblékla, ale jednou za rok to zmáknu. Ale jinak to nevyhledávám," usmála se pětadvacetiletá tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
Frick
Na druhé místo pořadí WTA v minulosti dosáhly wimbledonské vítězky Petra Kvitová, Jana Novotná a někdejší král Australian Open Petr Korda.

http://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-muze-byt-svetovou-jednickou-fl8-/tenis.aspx?c=A170702_130825_tenis_ald
Reagovat
freeteepek
Jinak Kája měla ve finále EB neskutečnou úspěšnost prvního podání 69%! Hlavně díky tomu s Caroline zametla. Očekávám, že v prvním kole Wimbledonu to zase spadne na 49%, jelikož její průměr je někde uprostřed:-)
Reagovat
Frick
Velká gratulace Mírovi k výhře na Challengeru v Miláně. Netušil jsem, že je tak dobrý tenista.
Reagovat
misa
Když už se píše o servisu, tak podle WTA jsou na prvnch třech místech v počtu es české tenistky:
http://www.wtatennis.com/stats
Reagovat
EllNino
Lucka už dneska trénovala podle IG :) tak snad je noha už v pořádku
Reagovat
misa
Viděl jsem a mám radost :)
Reagovat
freeteepek
Doufejme, že 300 ve Wimblu udělá:-)
Reagovat
Alexandria
-prajem-prekl.pardon
Reagovat
gigin
Podle mne jsi navalený brixner.
Reagovat
a.magerova
Nebo je to jedna ze sousedek.... :-))))
Reagovat
Alexandria
Ja nie som "susedka",dokonca aj Vas som pozdravovala na pociatku r.2017 a zelala dobre zdravie,aj teraz zelam vsetko dobre
Reagovat
a.magerova
Taky přeju všechno nej nej.... :-)))
_______________________________________

Od: Alexandria 01.01.2017 11:44
re: a.magerova
Prajem dobre zdravie, stastie v tom co robite, radost z toho, ze ste schopna a dokazete sa zivotom pohybovat tvorivo. Dokazete kreovat vsetko co sa da, aby ste mali radost! Teda nech je Vas zivot o radosti, PF 2017.
P.S. Aby Vam R.Federer robil mnoho radosti!
Reagovat
smazaný uživatel
Netrpí nedostatkem kyslíku v Himaláji? :-)
Reagovat
Alexandria
Pozdravujem Vas,uz mi trochu opadli povinnosti/vzdelavanie/,ktore mam rada,tak si Vas dovolujem pozdravit,nech sa Vam dari a nech ste v dobrom zdravi i v dobrom rozmare,prejem dobry vecer
Reagovat
slacker
ty vole to je moc, .../---/..././--./...-/---/././-./.--/..--//
Reagovat
a.magerova
.-. / --- / --. / . / .-. // ..-. / . / -.. / . / .-. / . / .-. // .--- / . // -. / .- / ... / . // --.. / .-.. / .- / - / --- //
Reagovat
blixa
/.-//.../../.-./---/-/-.-/---/...-/.-//.----/.//-./.-/...//-/.-/-/.-//
Reagovat
a.magerova
- / .- // ---- / -.-- / -... / -.- / .- // .--- / . // ..- / -- / -.-- / ... / .-.. // -. / . / -... / --- // .--. / .-. / . / -.- / .-.. / . / .--. / ..--.. // -.-. / .-.. / --- / ...- / . / -.- // ..- / --.. // -- / .- // ...- // - / . / ---- // .--- / . / -.. / -. / .. / -.-. / -.- / .- / ---- // --.. / -- / .- / - / . / -.- / .-.-.-. ///
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 470 Eastbourne W, 470 b.)

Po týdnu další titul z travnatého Premieru míří do Česka. Karolína prošla turnajem celkem "hladce-obratce" a ani ztracený první set v zápase s Kuzněckou jí nerozhodil. W/O v SF pochopitelně byla klika, ale na to se historie ptát nebude. Nicméně samozřejmě - horká kandidátka na post no. 1 by měla vyhrávat i ty skutečně velké turnaje. A to se Káje zatím podařilo jen 1x a to téměř už před rokem.

ZNÁMKA: 1 (9/10)

2) Barbora Strýcová
(WTA 470 Eastbourne QF, 100 b.)

Jak tento turnaj hodnotit u Báry? Těžká věc. Skalpy Davis, Muguruzy i Genie se určitě musí počítat, ale když celý turnaj je zakončen nikam nevedoucími hádkami...?

ZNÁMKA: 2- (6/10)

3) Kateřina Sinaková
(WTA 470 Eastbourne R64, 1 b.)

Bohužel, Katka zcela vyhořela.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

4) Kristýna Plíšková
(WTA 470 Eastbourne R32, 30 b.)

V prvním kole to Týna ještě urvala, ve druhém už ale přišla tradiční prohra z 1:0 na sety. Angie byla rozhodně poražená, ale Týna místo toho, aby v koncovce zápasu zabrala, tak naprosto zkolabovala a výhru soupeřce darovala na zlatém podnose.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

5) Markéta Vondroušová
(WTA 470 Eastbourne Q1, 1 b.)

Markéta bohužel na Pironkové doslova ztroskotala hned v prvním kvalifikačním kole...

ZNÁMKA: 4 (3/10)

4) Tereza Martincová
(GS 2000 Wimbledon Q1, 2 b.)

Tereza zápas, do nějž šla v pozice jasné favoritky, hrubě nezvládla. Tudy cesta do vyšších pater rozhodně nepovede.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

5) Barbora Krejčíková
(GS 2000 Wimbledon Q2, 20 b.)

V Q1 to Bára ještě nějak urvala (ač soupeřka měla být snadná), ve druhém ale již přišla hladká porážka. Na Norimberk tedy Bára rozhodně nenavázala.

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
Frick
6) Tereza Smitková
(GS 2000 Wimbledon Q1, 2 b.)

Osmifinalistka z roku 2014 završila svůj pád vylítnutím v prvním kole kvaldy i přes pozici vcelku jasné favoritky. Možná by to chtělo více brečet, pak by to šlo lépe.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

7) Marie Bouzková
(GS 2000 Wimbledon Q2, 20 b.)

Maruš si prvně zahrála GS kvaldu a snad se i dá říct, že ona si "své" uhrála. V Q1 pozici favoritky bezpečně potvrdila a ve druhém kole se solidně rvala s hráčkou o 100 míst výše. Bohužel ale neúspěšně.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

8) Jesika Malečková
(ITF 60 Toruň R32, 1b.)

Jesulda si s každým týdnem čím dál více koleduje o vyřazení z portfolia... :-(

ZNÁMKA: 4- (2/10)

9) Anastasia Zarycká
(ITF 50 Vaihingen R16, 5 b.)

Ani Anastasia se moc nepředvedla.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

10) Miriam Kolodziejova
(ITF 60 Toruň F, 36 b.)

Nově zařadím do portfolia Miriam. Pořád ji věkově lze řadit k nadějí a tento týden dokázala, že se může prosadit i na větším ITF-ku. Škoda, že v tom finále to už nevyšlo.

ZNÁMKA: 1- (8/10)
Reagovat
EllNino
Fricku, četl jsi třeba nějaký ty články z kvalifikací z Tenisovýho světa, možná byses dozvěděl víc informací a nevařil z vody, třeba jako že pro Báru Krejčíkovou to byla první výhra na trávě v Roehamptonu a už to je úspěch ...

Ty známky jsou prostě povrchní, stejně jako tvoje myšlení
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečný.
Já si dávám 1 podtrženou, že na toho nicka fricka teoreticka od RG přímo nereaguju :-)
Reagovat
VlS
Vidím to stejně
Reagovat
Frick
Ta holka byla 677. (!!!) tam už musí bejt takej výkonostní rozdíl, že se to musí projevit povrch, nepovrch.

Navíc Bára ukázala, že její top herní level je určitě o dost výše než na 140. místo...
Reagovat
EllNino
Přečti si článek z Tenisového světa a uvdíš, Bára tam píše, že holky, co dostanou WC třeba i jen do kvalifikace, jsou hrozně natěšený a nemaj, co ztratit, chtějí se ukázat, mají tam faoušky a hrají jako o život ...
Reagovat
Frick
Sorry, ale to vyznívá potom tak, že Bára jako neměla mít dostatečnou motivaci... Nepochybuje o tom, že ji holka ze 677. místa měla. Ale Bára ji měla mít stejnou. Protože je to kurwa grandslam.
Reagovat
blixa
Tvoje zcela marná snaha pochopit duši sportovce se mi zdá proklatě podobná snaze slepce, snažícímu se představit si barvy duhy ...
Reagovat
com
a proč má jako Karolína jen 9 bodů z 10ti? Vyhrála titul, co víc jako měla za ten týden č. 26 ještě udělat, aby se ti zavděčila a měla 10/10 :D
Reagovat
Frick
10/10 bude za vyhranej GS :o)
Reagovat
com
no ale však tu máš hodnocení za týden č. 26 a v tomto týdnu GS nebyl.. takže by sis v tom měl udělat pořádek.. :P
Reagovat
Dobry-den
S týmem se už zabydlela, jak bývá zvykem, v pronajatém domě. "Oproti minulým rokům máme hezký," pochvalovala si a vzpomínala na ten loňský. "Byl depresivní, bez oken. A strašila v něm Doiová," připomněla Japonku, s kterou loni prohrála.
Reagovat
blixa
No co ? Světové trojce už se neodváží nabídnout domek bez oken s duchem :D
Reagovat
Dobry-den
Nevěděl jsem, že je Zlounek takový strašpytel ;-)
Reagovat
blixa
Tak ona neříkala že se bála. Jen že tam ta Japonka strašila.
Reagovat
Dobry-den
A proč se teda zabydlovala v domě, kde straší malá nebezpečná Japonka?
Reagovat
blixa
Na poslední chvíli asi jiný bydlení už nesežene.
Reagovat
Dobry-den
Od toho má snad kolem sebe lidi???
Reagovat
blixa
Kde nic není ani čert nebere.
Reagovat
Dobry-den
To není tento případ.
Reagovat
Alexandria
Srdecne si Vas dovolim pozdravit.Karolina hrala skvely tennis vs.Wozniacki,zlepsila pohyb a hru na sieti.Len som zarmutena dalej z"mojej konfekcnej velkosti"-Garbine Muguruza Blanco,ale...!Verme v jej renesanciu nadsenia!Z muzov podporujem Juana Martina Del Potra,A.Zvereva,T.Kokkinakisa a K.Khachanova,dalej uz"dej sa co dej"!Resp.ti starsi ako R.Federer,R.Nadal,N.Djokovic,A.Murray ti moju podporu nepotrebuju,maju dost podporovatelov,ja som skor"minoritny zaner"!Prajem dobry vecer vsetkym
Reagovat
blixa
Děkuji za pozdrav a za přání ;-)
Reagovat
vrabejka
HMM :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist