Plíšková: Tříseťáků se bát nemusím. Cítím, že dobré výsledky nejsou náhodné

5. 7. 2019, 19:53
Aktuality 20
Skvělý první servis a víra, že třísetové zápasy zvládá, dovedly ve formě hrající Karolínu Plíškovou do osmifinále Wimbledonu. Třetí nasazená hráčka dnes v All England Clubu nasázela čtrnáct es a vyřadila nevyzpytatelnou Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Po postupu plánovala v sobotu nákupy místo tenisu.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Plíšková dohromady s titulem v Eastbourne protáhla svoji vítěznou šňůru na trávě už na osm zápasů. "Ale prohrála jsem set, takže jsem hodně zklamaná," vtipkovala tenistka, která ztratila sadu po patnácti vyhraných. "Druhý set nebyl nejlepší, ale jinak jsem to zvládla, byla jsem dobrá na servisu a moje hra se zvedá."

Su-Wei Hsieh porazila 6-3 2-6 6-4 a vyhrála patnáctý třísetový zápas sezony. "Tříseťáky umím, nemusím se jich bát. A třetí set byl ode mne nejlepší," řekla Plíšková. Byla i ráda, že po sérii dvousetových výher zvládla vyrovnanější duel. "Čekala jsem, že přijde, a co se týče sebevědomí, může mi takový zápas prospět," uvedla.

Jak bývá zvykem, základem bylo podání. Do hry trefila 74 procent prvních servisů. "Dostávala jsem ji podáním pod tlak. Trefovala jsem rohy. Ona má šikovné ruce, hodně toho vrátí, ale na servisu jsem se cítila jasně lepší," řekla Plíšková.

Na dvorci číslo jedna ji v jejím boxu soustředěně sledovala trenérka Conchita Martínezová. Manžel a manažer Michal Hrdlička tradičně hlasitě oslavoval vítězné míče i postup. "Občas něco odseknu nebo na něj mávnu, ale dost často mi to pomůže. On takové vypjaté zápasy prožívá hodně. Kdybych chtěla, aby byl trochu víc potichu, tak mu to řeknu a on bude. Ale Michal mi pomáhá hodně," řekla tenistka.

Letos má poprvé sebou na grandslamu Mariána Jelínka. Mentální kouč s ní byl už v Eastbourne. "A rozhodli jsme se, že se přesune taky sem. Řekla jsem si, proč nezkusit jeden grandslam s ním. Jezdí tak na dva tři turnaje za rok."

Plíšková hraje třetí týden v kuse. Na trávě začala v Birminghamu, pak byla v Eastbourne a nyní má za sebou první týden Wimbledonu. Další zápas ji čeká až v pondělí, proto dva dny volna uvítala. "Obyčejně to nemám moc ráda, ale teď se hodí. Sice se necítím rozbitá, že bych potřebovala pauzu, ale pro hlavu bude dobré nejít v sobotu na tenis. Pauza může být jen pomoc," doufala Plíšková.

Plánovala, že asi vyrazí do města něco si koupit. "Určitě nebudu ale zahálet celý den, udělám fitko nebo regeneraci. Nechci nic podcenit," upozornila, že si nehodlá lenošením zkazit nejlepší tenisové období v kariéře. "Cítím, že se posouvám, že výsledky nejsou náhodné, a věřím, že jdu výhrám naproti. Dělám pokroky a ještě nejsem u svého stropu."

O premiérovou účast v All England Clubu ve čtvrtfinále bude hrát s krajankou Karolínou Muchovou, kterou letos porazila v prvním kole Australian Open. "Zápas je za dlouho, nechci se unavovat tím, že už na něj budu myslet," řekla a těšila se, že si po Su-Wei Hsieh a její atypické hře zahraje normální tenis. "Nic horšího už mě potkat nemůže."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jan
Škoda, že se obě Karolíny nepotkají až v semifinále :) To by bylo to pravé. A ve finále s Petrou Kvitovou :)
Reagovat
com
Reagovat
Torn
Tohle je jenom důkaz toho, že Karolína se pohybovat opravdu umí, protože není zase tolik hráček, co by podobné kusky od Su-Wei dokázalo doběhnout a ještě vrátit. Navíc k tomu Kája tam běhala, jako žirafa na tripu. :D Su-Wei jí teda dost prověřila v tomhle ohledu, takže udržet si hlavu a úroveň hry a může se dostat daleko.
Reagovat
blixa
Zase na druhé straně, kdyby Číňanka nefrajeřila a nevychutnávala si ji, ale prostě to zamázla ... :D Je to hravé děvče ;-)
Reagovat
tommr
Hsieh asi nečekala, že Karolína vydrží tak dlouho běhat a podcenila to ... :)
Reagovat
jirkaS
hustýýý :-)
Reagovat
cabuna
Díky za odkaz to bylo fakt parádní nikdy bych nevěřila,že by tohle Kája zvládla.
Reagovat
Fandina
se mi tady moc líbí. A jen mi je líto, že jí los svedl s Muškou. Jak moc by se mi líbilo, kdyby obě mohly postoupit.
Reagovat
slacker
nemuzou pozadat o zmenu v pavouku? Je to jen o domluve
Reagovat
Fransoas
Možná,že si Muška bude muset zvykat na to,že bude potkávat vícekrát naše hráčky.Ovšem vždy to je nešťastné.Je naprosto jedno v které fázi turnaje to bude.
Reagovat
Fandina
Muška ví, že když chce cokoli vyhrát, musí porazit každou. Stejně tak to ví Kája. Mně jde o to, že bych si přála, aby obě došly daleko a kdyby nebyly nalosované k sobě, tak je šance. Takhle jedna musí vypadnout. Jde o fanouška. Tenistky to vědí, že se mohou potkávat s krajankami.
Reagovat
vrabejka
Vždyt je skvělé jak máme kvalitní hráčky a že se ještě proti sobě potkají ve 2. týdnu na Wimbledonu to je taky skvělé. Lepší než kdyby všechny vyletěli v prvvnímch dvou kolech. Já si to v ponděli patřičně užiju :)
Reagovat
Fandina
Což ale nesouvisí s tím, že je los svedl dohromady.
Reagovat
tommr
Karolína Muchová taky nehraje zrovna "normální" tenis, ale pravdu má Karolína v tom, že nic horšího než Hsieh už už jí potkat nemůže. Dnešní zápas byl pro ní hodně dobrej trénink na pondělí ...
Reagovat
Fransoas
Přesně tak,jak to je prezentované.Nikdo na ATP nehraje tuto zvláštní hru než Tchajvanka Navíc jí k tomu pomáhá čtyřhra.Její styl je nepředvídatelný.
Reagovat
d@ve
ATP? :)
Reagovat
Fandina
joooooooooo tam už vůbec :-))
Reagovat
Torn
A co taková rumunská zaříkávačka Monča? :D
Reagovat
tommr
ta už má asi svoje nejlepší léta za sebou, ale i tak by se jí Karolína měla na GS pokud možno vyhnout ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist