Plíšková v IPTL odvrátila mečboly a pomohla k výhře. Federer opět dvakrát prohrál

15. 12. 2015, 19:02
Aktuality 152
IPTL - Karolína Plíšková v IPTL znovu přispěla k výhře svého týmu. Česká tenistka dnes v Dubaji zdolala po odvrácení dvou mečbolů Francouzku Kristinu Mladenovicovou a Singapore Slammers tak i díky ní porazili UAE Royals. V jejich barvách dál čeká na svou první letošní výhru v soutěži Roger Federer, který opět prohrál čtyřhru a pak i dvouhru proti Andymu Murraymu.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková nerozehrála zápas s Kristinou Mladenovicovou nejlépe. Prohrávala už 1-4 a byla dva brejky pozadu, přesto dokázala vyrovnat. A i když pak potřetí ztratila podání a za stavu 4-5 čelila dvěma mečbolům, situaci ustála a díky agresivní hře nakonec zvítězila 6-5. 

Třiadvacetiletá Češka si v IPTL, ve které letos debutuje, vylepšila svou singlovou bilanci na tři výhry a jednu porážku. Před Mladenovicovou porazila také Serenu Williamsovou a Samanthu Stosurovou, prohrála pouze s Anou Ivanovičovou. Dvakrát vyhrála také ve smíšené čtyřhře s Dustinem Brownem.

Singapore Slammers dnes udělali další krůček směrem k nedělnímu finále, neboť i díky Plíškové porazili 27-24 své největší konkurenty v boji o druhé místo ve skupině UAE Royals. V jejich barvách nastupuje místo Tomáše Berdycha Roger Federer, ale hvězdný Švýcar se výsledkově trápí. Odehrál už tři čtyřhry a tři dvouhry, ale vítězství se ještě nedočkal. 

Federer dnes nejprve v deblu s Marinem Čiličem, který často chyboval, prohráli s Marcelem Melem a Nickem Kyrgiosem, kterého v závěru nahradil Andy Murray. Britský vítěz Davis Cupu, který si dnes odbyl debut v soutěži, pak Federera porazil i v závěrečném singlovém utkání.

Téměř jisté místo ve finále už mají suverénní Indian Aces. Ti si  v devátém vystoupení v letošní IPTL připsali již osmou výhru, z toho čtvrtou po zisku maximálního počtu 30 gamů. Dnes porazili 30-17 tým Philippine Mavericks, když se o vítězství postarali Rohan Bopanna, Agnieszka Radwaňská, Ivan Dodig, Sania Mirzaová a Bernard Tomic.

Do tabulky si ale Aces započítali pouze výhru 24-23, neboť do úvodní dvouhry legend nenastoupil nemocný Fabrice Santoro, který tak prohrál bez boje 0-6. Místo Francouze nastoupil Rohan Bopanna, ale podle pravidel se jeho drtivá výhra nad Blakem počítat nemohla. Přesto Aces vývoj otočili.



"Jsme opravdu silný tým a každý nás chce porazit. Fabrice se dnes omluvil kvůli horečce, ale my měli stále hlad po vítězství," komentovala Mirzaová z Indian Aces, kteří obhajují titul z prvního ročníku. "Až na pár drobných změn jsme víceméně stejný tým jako loni. "Pořád hrajeme na vítězství, takže s dnešním výkonem jsme znovu spokojeni," dodala nejlepší deblistka světa.

V Dubaji se bude hrát ještě zítra, pak IPTL vyvrcholí 18. - 20. prosince v Singapuru, kam je na neděli naplánované finále mezi dvěma nejlepšími týmy ve skupině.

 

• INTERNATIONAL PREMIER TENNIS LEAGUE 2015 •
Dubaj / Spojené arabské emiráty, tv. povrch
úterní výsledky (15. 12. 2015)
Philippine Mavericks - Indian Aces 23-24
Blake - Santoro 6-0 bez boje
(náhradní zápas Blake - Bopanna 0-6)
Tomljanovicová - Radwaňská 4-6
Roger-Vasselin/Gajdošová - Dodig/Mirzaová 4-6
Roger/Vasselin/Huey - Bopanna/Dodig 5-6(2)
Karlovič - Tomic 4-6
UAE Royals - Singapore Slammers 24-27
Ivaniševič - Moya 4-6
Mladenovicová - Kar. Plíšková 5-6(3)
Nestor/Mladenovicová - A. Murray(Kyrgios)/Bencicová 6-3
Čilič/Federer - Melo/Kyrgios(Murray) 5-6(2)
Federer - A. Murray 4-6

TÝM Z V-P SETY GAMY % GAMŮ
1. Micromax Indian Aces 9 8-1 33-12 241-182 57,0
2. OUE Singapore Slammers 8 5-3 23-17 201-191 51,3
3. Philippine Mavericks 9 5-4 20-25 214-221 49,2
4. OBI UAE Royals 8 3-5 17-23 188-195 49,1*
5. Legendari Japan Warriors 9 1-8 16-29 189-233 44,8
* týmům se do skupiny započítají výsledky ze všech jedenácti odehraných zápasů. Vzhledem k lichému počtu týmů ale jeden celek musí odehrát o jeden zápas více. Letos jsou to UAE Royals, kteří si tak mohli vybrat jeden výsledek, který se jim do tabulky nezapočítá (smazat si nechali prohru 18-29 s Philippine Mavericks)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

152
Přidat komentář
EllNino
Andy na Karolínu "Comeback queen" :D
Reagovat
freeteepek
Další super výkon od Karolíny! Věštím jí velkou budoucnost v 2016:-)
Reagovat
EllNino
snad jo :)
Reagovat
EllNino
Ta raketa Sanii má ale pořádně velkou hlavu :) takovej kyj
Reagovat
EllNino
Tak co teď Kája s Dustinem zahráli, to byla bombička, elastickej Dustin a Kája suše lob :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Občas tam stála ako štatista. :-)
Reagovat
Frick
Jelikož tu létaly různé cifry, rozhodl jsem se, že když jsem to udělal u Stromovky, tak to udělám i u Štvanice. Abych nezjistil, že když Černoškovci myslí 2 500 místy necelých 1 900, tak aby i Štvanice nebyla výrazně menší, než jsem předpokládal. Jako "pesimista" jsem spíše počítal s tou nejnižší kapacitou, jejíž nadnesení jsem kdy zaregistroval. To jest 5 000, jak zaznělo na té tiskovce po JTB Prague Open. Jsem nakonec mile překvapen - 5 000 to není. Tedy můžu říct, že....

Kapacita štvanického centrkurtu je 6 300 míst.

To je po Edenu, Letné, O2 areně, Stadionu E. Rošického, Sportovní hale a Julisce sedmé největší sportoviště pro míčové hry v Praze.

Zároveň to znamená, že to není o tolik méně jako kapacita vítkovické arény.

Takže - pokud by na případné ČF Davis Cupu s Francií nebyla ve hře O2 arena, tak by skutečně dávala ta Štvanice smysl.

Nicméně je fakt, že by Francie byla skutečně atraktivní soupeř a s nimi se hrálo v O2A....

Na druhou stranu - náklady na pořádání by byla neporovnatelně nižší a budou prázdniny, takže by se teoreticky dal čekat menší zájem diváků.

Stále proti Štvanici ale mluví fakt, že je to venku, a v červenci zkrátka lejt může...
Reagovat
Serpens
Ty by ses hodil do Evropské unie - žvanit, žvanit, ale nic neudělat.
Reagovat
Frick
Štvanice je tradiční místo pro Davis cup. To, aby se tam hrál, brání obvykle termíny a Čechům nepříliš oblíbená antuka. V červenci by termín nebránil a po změně povrchu by nemusel bránit ani ten. Čili skutečně - tahle možnost se zkrátka nabízí.
Reagovat
Frick
...nejdřív se ale musí postoupit, of course... a Frantíci...

Ani nevim, kde by se hrálo s CAN...
Reagovat
Serpens
Mně je uplně putna, kde se hraje Davis Cup, Fed Cup, WTA a jiné podniky. A je to jedno taky dalším 95% zdejším uživatelům. Víme?
Reagovat
Frick
Tak já myslim, že místo konání (domácích) zápasů Fed Cupu či Davis Cupu je věcí poměrně podstatnou.

Že tě to nezajímá, tak to nečti.
Reagovat
Serpens
Jenže podstatné věci se neřeší a nevyřeší tvým nikam nevedoucím kydáním, jako se zdá tobě
Reagovat
Frick
A ono se v nějaký internetový diskuzi (jakýkoliv) něco kdy vyřešilo?
Reagovat
Serpens
Když to není středem zájmu, tak ne. Evidentně jsi si toho vědom, takže jaký je vlastně důvod, že ty dřísty tady vkládáš pořád dokola? Co tím sleduješ? O co ti jde, když ne ten problém vyřešit?
Reagovat
EllNino
tady jde spíš o to, že ty si neustále na něco stěžuješ, pořád dokola, takže to lidi otráví a jseš za kreténa
Reagovat
Frick
Ale zase když je něco dobrý, tak to dokážu pochválit.
Reagovat
EllNino
já bych ti přál, aby tě taky někdy někdo takhle hodnotil, to bychom se asi dozvěděli věcí ...
Reagovat
marekv
Ta posledni veta je naprosto klicova. Jsou nakoupeny nejake vysilaci casy a pod. Pokud na turnaji jeden den prsi, tak se to odehraje druhy den, ale co tady ? Pritom venkovni turnaje mam urcite radsi nez halu. A koooor ten cervenec, me to pripada, ze v nem prsi vic jak v cervnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Červenec je dle dlouhodobých statistik nejdeštivější měsíc roku. I když to tak v poslední době moc nevypadalo. :-)
Reagovat
Frick
Spousta DC zápasů se hraje venku. Není prostě divný bejt v hale, když je venku léto?
Reagovat
Frick
Nic moc. Nerozumim tomu kruhovýmu půdorysu. Přijde mi to asi jako fotbalovej stadion s atletickou dráhou. S tím, že ta atletická dráha má aspoň nějakej účel.

To Honza Kodeš to (spolu)navrhl mnohem lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Mají ve městě i jeden lepší areál. Ale prý tam něco blokuje nějaký Miroslao Negrao, asi bafuňář, četl jsem článek jen v portugalštině a moc jsem tomu nerozuměl, tak nevím podrobnosti.
Reagovat
VlS
:-))
Reagovat
Frick
No, ač to myslíš převážně nevážně, tak něco na tom je.

Rio open se konalo na tomto, prý to má shodou okolností míst jako Štvanice - něco přes 6 tis.

http://abload.de/img/rioopenkurty2muszv.jpg

A to musíš uznat, že diváci to maj ke kurtu blíže....

No a pozor - je to montované...

http://abload.de/img/rioopenkurtyevszp.jpg

Takže je třeba uznat, že smontovat se dá i centrkurt velikosti Štavnice. Upřímně mne to až skoro "děsí", že i takové, vcelku impozantní, stavbě, může konkurovat něco montovaného...

Jenže prostě - Černošek tam nemá na tyhle věci místo. zase se budu opakovat, ale ta bolest toho areálu je nejen v tom, že tam žádný centr kurt není, ale i že na tom "nudlovym" půdorysu ho není kde postavit. Měl by se dohodnout s vnitrem a postavit ho přes ulici. Něco jako ve Štrasburku. Případně se domluvit s tou dřevozpracující firmou a odkoupit část jejich pozemků.
Reagovat
blixa
No ale tohle už není sranda ! Kdo jste mu schoval ty prášky ? Přiznejte se ! Dyk má zase záchvat !
Reagovat
Frick
Blixo - zkus mi tady zhodnotit v čem je tak hrozně neligitimní hovořit o areálech a centrkurtech.

Klidně to zopakuju - s hokejem a fotbalem jezdim po mnoha sportovištích - navšívil jsem 12 ze 16 stadionů, kde se hraje Synot liga a cca 5 dalších, kde se hrajou nižší soutěže. Z hokeje jsem navštívil 13 ze 14 stadionů, kde se hraje nyní ELH + 6 dalších....

Takže už si tak nějak umím zhodnotit, kde se jako divák cítím dobře a kde mám dobrý požitek ze sledování sportovního zápolení.
Reagovat
EllNino
to, že když se to napíše jednou, dvakrát, budiž, ale když to zmíníš pod každým článkem, že je Sparta horší než Štvanice, tak na tebe zkrátka lidi koukaj jako na nemocnýho retarda ...a popravdě se už ani nedivím, po tom, co jsem viděl :D
Reagovat
Frick
Já jsem jen uvedl, že ve stejném městě je turnaj, jehož centrkurt je pro diváky svými dispozicemi lepší. A to, že je montovaný, jsem uvedl jako zajímavost. Já myslím, že to, že taková na pohled poměrně masivní stavba se pouze smontuje, je vcelku zajímavé. A ano - i v souvislosti s tím, že i když ve Stromovce nic nestojí, tak by to nemuselo být překážkou. Kdyby aspoň bylo kde.
Reagovat
EllNino
tvým velkým koníčkem je diskuze o něčem, co je fakt, ale tobě se to nelíbí, myslím, že jsi celkem nespokojený člověk, nespokojíš se s málem, musíš mít hodně, teda aspoň takhle mi to připadá, asi si tím něco kompenzuješ
Reagovat
Serpens
Je to jen snaha být středem pozornosti, když už to nejde ve skutečném životě, tak to zkouší tady, ale nejde mu to ani tady.
Reagovat
Frick
Vadí mi, když mám pocit, že stačí málo k tomu, aby něco bylo výrazně lepší. Zhruba tak.

Třeba magazín Archiv ČT 24. Jak už název napovídá, tak je to pořad, kde běží archivní materiály. A ty jsou ve formátu 4:3. A kanál ČT 24 vysílá 16:9. A strašně mi vadí to, že ty 4:3 materiály jsou do toho 16:9 ořezány, takže 25% původního obrazu nevidim. Přitom by stačilo to ono "málo" v podobě ponechání obrazu ve formátu 4:3 a zbývající místo (dva sloupky po stranách obrazu) čímkoliv vyplnit.
Reagovat
EllNino
ně spíš zaráží, co v tom životě děláš, že ti vadí takovýhle drobnosti, který se tě navíc jako přímo tebe vůbec netýkají, to fakt nemáš žádnej osobní život ?
Reagovat
Frick
Prostě se zajímám o tyhle věci. Třeba tobě zase vadí úplně něco jiného, nad čím bych mávl rukou.
Reagovat
bIbec
tj, ale Elnino sem to nějak extra netahá furt dokolečka, co mu vadí a tak.
Jako já nemám problém přiznat, že bych taky raději viděl ten turnaj na Štvanici.. bych řek, že většina lidí tady. Ale jako proč to řešit furt dokolečka každej den? Tam třeba jednou ten turnaj bude časem, za pár let. Proč si s tím lámat hlavu? Turnaj máme a je tam kde je. I tak je to super.
Reagovat
Frick
To si rád čtu, blbče. :o) Mne i třeba frustruje, že mám pocit, že nevim všechno, co bych vědět chtěl. Že třeba jsem naštvanej na nesprávnou stranu (Černoškovci). Z toho, co vim, to zřejmě vypadá na to, že kdyby Černošek chtěl, tak by to na Štvanici bejt třeba i mohlo, ale on si paličatě trvá na svym (dle MÉHO názoru) nevhodnym písečku. Přitom to třeba je tak, že na triku to má především Ivošek. A nebo, a to by bylo pro mne zvlášť bolestivé, to může mít nejvíc na triku pan Profesor Ing. Václav Klaus, CSc.

Jako já jsem si v tý Stromovce místo s akceptovatelnym výhledem našel (vč. finále), to je taky fakt (byť rozhodně ne tak dobrym, jako by byl na Štvanici)....
Reagovat
smazaný uživatel
Co je doprdele tak těžkýho pochopit na tom, že jenom hlupák by platil konkurenci, když si to může v klidu uspořádat na svém. To není paličatost, to je racionální chování.
Reagovat
Frick
Jágr mohl v září 2012 hrát zápas Kladno - Slavia "ve svém" na kladenském zimáku a dal ho do O2, tedy v domácím stánku soupeře. Totéž udělal i se zápasem Kladno - Kometa.

Samozřejmě - bylo to za účelem zisku ze vstupenek, ale proč to omezovat jen na to. Byla to "reklama na hokej". Noviny byly plný toho, že Jágra pokořil rekord návštěvniosti atp.

A třeba taková open air game Pardubice - Kometa v lednu 2011. Ta tuším skončila ve ztrátě. Ale byla to reklama na hokej, bylo to něco, o čem se mluvilo.

A nebo to Beach prague open. Třeba požadavky FIVB na pořádání Open turnaje o 75 000 USD nebudou žádné přemrštěné a klidně by stačilo postavit pár montovaných tribun někde na Ládví. Bez nutnosti vyblokovat na 14 dní celou Štvanici, bez nutnosti navážet tisíce tun písku a pak to zase odvážet.

Ale připravit se o toto?

http://www.fivb.org/Vis2009/Images/GetImage.asmx?type=press&no=52307
Reagovat
smazaný uživatel
A to ti nedochází, že je kapku rozdíl mezi přesunutím jednoho zápasu a přesunutím celého turnaje? Nebo že Open Air Game je především exhibice?

A volejbal? ČVS zkrátka vyhodnotil, že pronajmout si Štvanici je vyjde levněji než to zorganizovat někde na Ládví. Tím spíš když ani to Ládví není jejich.
Reagovat
Frick
A to víš jak, že je Štvanice vyšla levněji než pár kurtů někde mezi paneláky? Proč by to nemohlo být skutečně tak, že chtěli vytvořit nějaký ten "produkt", který by se na Ládví nevytvořil.

Nemluvě o tom, že by na finále těžko stačila divácká kapacita...
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě tak, že se to nakonec uspořádalo ve Štvanici a ne v Ládví.

A Open Air Game je sice formálně běžný zápas o body, nicméně jde o specifikou jednorázovou událost, nikoli o běžný standard.
Reagovat
Frick
A proč si lidi místo Dacie Sandero 1.2 za 175 000 radši koupí Medvěda za 1,75 mega? Oboje by je to dovezlo z bodu A do bodu B.....
Reagovat
smazaný uživatel
Protože nevědí, co s prachama. Což bych řekl případ sportovního svazu úplně nebude.
Reagovat
Frick
Tak ale turnaj je v zásadě jednorázová specifická událost. Bežný standart v klubovém životě TK sparta je ten, že tam závodnící chodí trénovat nebo si tam amatéři chodí pinknout...
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj není totéž, co jeden zápas.
Reagovat
Frick
Ale myslím, že v tomto případě to porovnatelné je.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to fakt není.
Reagovat
Frick
Skoro jo. Turnaj se hraje hlavně pro to finále. A to finále je jednorázová záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, hokejová extraliga se taky hraje pro finále a přesto by to nikdo nenazval jednorázovou událostí. Příště se zamysli než něco plácneš.
Reagovat
Frick
A Open air game je normální extraligová zápas o body. BTW: Letos se v Lužánkách budou hrát hned dva mače...
Reagovat
EllNino
já jsem vcelku spokojenej člověk, akdyž mi něco vadí, tak se s tím zkrátka smířím, což tobě očividně vůbeec nejde :)
Reagovat
Frick
Co je to "smířim"?
Reagovat
EllNino
řeknu si, že jsou důležitější věci na světě, než tenisový areál ...:) a naštěstí tim nežiju tak jako ty
Reagovat
Frick
Ale samozřejmě, že jsou důležitější věci na světe, OMG.
Reagovat
EllNino
no u tebe mi to připadá, jako by byla Lucka tvoje žena a Štvanice tvuj bejvák ...:)
Reagovat
Frick
Ale no tak. Míša je na Lucku taky "fixován", Iqe zase na Petru a to nemluvim o tom polygamistovi, píšící romány, na které nestačí 2048 znaků...
Reagovat
EllNino
Jasně, každej máme někoho, mně by se taky třeba líbilo, kdyby byla Jarka ve dvacítce, na kterou reálně má, ale když je prostě labilní killerka, tak s tím nic dělat nemůžu :)
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=rHEeD7dhDOM

Jarka byla i ve čtrnáctce...
Reagovat
EllNino
LOL :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ty ;D
Reagovat
VlS
Fricku, věci, který nedokážu změnit musím vzít, tak, jak jsou a nehňápat se v tom furt sem a zpátky. Nelíbí se mi politika radnice mého města, ČR, EU, USA, Ruska ............. Šalamounovejch ostrovů a San Marina. Něco můžu udělat při obecních volbách, volbách do pislanecký sněmovny a senátu, Prezidenta a parlamentu EU. Můžu napsat dopis Barackovi a Putinovi a vysvětlit jim, jak to dělají blbě. Můžu si napsat skvělej politickej program pro obec, stát, republiku a EU a založit politickou steanu a pokusit se získat většinu. Protože takovej program neumím napsat, obhájit a získat pro něj parlamentní většinu, jen volím nejmenší zlo podle svejch preferencí a jen přiměřeně nadávám a jsem rád, že v zásadě demokracie funguje a můžu volit podle svejch preferencí a můžu klidně napsat, že se mi vláda a prezident nelíbí. ( Spící Karel by se mi nelíbil taky, zkoušel jsem ukecat Ferdu Mravence, Káju Maříka a Bivoje, leč neuspěšně).
V hoby máš možnosti širší. Kandiduj do předsednictva ČTS ( pokud neumíš pinknout, tak se ti budou smát, takže se to prvně nauč ) polož na stůl program o zbudování svatostánku a úspěšně ho zrealizuj a budeš slavnej ( pokud nezdrhneš s pokladničkou). Jinak už všichni vědí, co si o tom myslíš a už s tím dej konečně pokoj.
Reagovat
Serpens
TAK NĚCO S TÍM UDĚLEJ, KDYŽ JE TŘEBA TOHO TAK MÁLO.
Reagovat
Frick
Však ano. ČT Sport vysílala tzv. "Archiv Z" se záznamy starých sportovních přenosů. A taky to ořezávala. Dost jsem si na to stěžoval i Zárubovi...

https://twitter.com/robertzaruba/status/492944045740920832

...až nakonec to ořezávat přestali, což jsem i pak pochválil...

https://twitter.com/robertzaruba/status/492944045740920832

Shodou okolností zcela podle mých přestav bylo s archivními materiály nakládáno v dokumentu o Štvanici. Nejen, že nebyly ořezány, ale pokud byly natočeny na filmový pás, tak byly nově přepsány do HD rozlišení.
Reagovat
Serpens
Skvělý počin. Teď to udělej tak i s tou Štvanicí a potom tvou snahu oceníme.
Reagovat
Frick
Tak zrovna pokud jde o tu Štvanici jsem se snažil zjišťovat informace, kde to šlo. Třeba jsem měl to štěstí i krátce o tom prohodit pár slov s jedním nejmenovaným českým wimbledonským vítězem.
Reagovat
VlS
No, je docela dost lidí, kteří soudí, že právě nejmenovaný Wimbledonský vítěz je za úpadek štvanice dost zodpovědný a že není až tak zlatej hoch, jak si myslíme my, co ho neznáme.
Reagovat
Frick
Můžeš to konkretizovat? V čele ČTS skončil už v roce 1998....
Reagovat
VlS
Fricku, Kodeš měl všude otevřený dveře včetně Štrougala už za totáče. A řekni mě, koho vychoval, nebo o čí výchovu se zasloužil? Jak je možný, že ho tenisti odstavili a zvolili Kaderku? Jak je možný, že jouda, kterej neumí anglicky a nemá řidičák najednou v subprovinčním Prostějově vybuduje centrum, který najde a vychová talenty, kteří se v rankingu prokoušou zatraceně nahoru? Kdo teda pracuje s mládeží a rozvíjí talenty? Jak to, že už roky táhne DC a FC? A co onen nejmenovaný Wimbledonský vítěz nad Gruzíncem Metrevelin ( z ročníku, kdy celá špička Wimbl na protest bojkotovala), kde jsou jeho zásluhy o svaz, rozvoj tenisu, výchovu mládeže, rozvoj svatostánku a hlavně jeho pověst v luzích donácích i světových?
Na to nestačí bejt skvělej hráč, na to muzí být organizátor s vizí a vůlí ji dosáhnout.
Potřeboval bys daleko víc informací, než kolik si vůbec myslíš - to je jen analogie odjinud, v tenisu je taky nemám.
Reagovat
Frick
A já nehodnotím jeho organizační schopnosti. Do toho bohužel nevidím. A asi to i těžko zjišťovat, co bylo v druhé půlce 90., jenž prakticky nebyly "on-line".

Jako člověk je mi sympatický.

A považuju ho za člověka, co by do toho měl teroeticky vidět, protože má blízko k ČLTK i TKS.....
Reagovat
VlS
Ale bereš ho jako autoritu, co? A proč?
Reagovat
Frick
Tak autoritu... Beru ho jako velkou osobnost českého tenisu...
Reagovat
FulnekUltras
kterou netřeba snižovat lacinými antikomunistickými narážkami na úrovni ÚVTR (dříve ÚVZK)... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že by tu šlo o něčí shazování, spíš v tom vidím konstatování, že Kodeš sice rád rozdává rozumy, ale jinak za ním moc práce (a výsledků) vidět není.
Reagovat
FulnekUltras
Je pravda, že ve funkcionářské práci a výsledcích s mládeží na Černoška nemá, což podle mě po roce 1991 hlavně v Praze a k ní radiálně spádových Čechách ;) dost souvisí s brzdicí rolí modrých ptáků... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je to jednodušší a prostě to neuměl. Holt úspěšný tenista se ještě nutně nemusí rovnat úspěšný manažer. O modrých ptácích a jiné havěti si velké iluze nedělám, ale tohle mi trochu zavání snahou házet vlastní (tedy spíš Kodešovo) neschopnost na ostatní.
Reagovat
FulnekUltras
On v první polovině 90. let byl u nás celkem znatelný pokles i v jiných sportech. Objevily se pro mladé nové možnosti, ti, kteří už něco uměli, chvátali do zahraničí, a modří dravci se na tělovýchově začali spíš rychle přiživovat, než že by byli schopni nějaké dlouhodobější koncepční práce. Lidé jako Kodeš, svázaní v očích náhle povstalých ;))))) posametových "revolucionářů" s minulým režimem, pak měli svou úlohu ještě o to víc ztíženou.
Reagovat
smazaný uživatel
Že tady po převratu panoval všeobecný chaos, kdy se vehementně rušilo cokoliv, co mělo něco společného s komunisty aniž by se přemýšlelo nad tím, jestli je opravdu potřeba to rušit, na což některé druhy sportu dost doplatily, to nezpochybňuju.

Ale podíleli se na tom všichni společně a nerozdílně, zdaleka nejenom modrý straky.
Reagovat
FulnekUltras
S menšinou ve sněmovně i převážném množství obecních zastupitelstev se s rychlokvašenou modrou mafií bojovalo velmi těžko - zvlášť za vydatně celospolečensky mediálně přiživovaného absolutního kultu Klausovy osobnosti, který přetrval až do podzimu 1997.
Reagovat
Frick
Fulneku, jsi volič KSČM?
Reagovat
FulnekUltras
V 90. letech jsem volil Sládka... ;)
Reagovat
FulnekUltras
...neboť na to, co se tehdy u nás dělo, byli komunisti na můj vkus až příliš měkcí...
Reagovat
smazaný uživatel
Aletovíšžejo..
Reagovat
FulnekUltras
Dneska už se obtížně vysvětluje, jak ti nejagresivnější kariéristi a často i vyložení převlékači kabátů, větřící svou v podstatě bezpracnou finanční a majetkovou příležitost, rozložili v roce 1991 Občanské fórum a založili stranu, která následně provedla ta nejhorší vnitropolitická zvěrstva v československých i českých dějinách. Kdo nemá osobní historické srovnání, těžko pochopí... A přímé stoupence těchto zrůdných praktik, případně jejich vědomé patolízaly a přisluhovače nemá smysl přesvědčovat.
Reagovat
Frick
No, strana se nezrušila....
Reagovat
VlS
Fricku, ty máš problém s tím, že se na to chceš dívat tak nějak nezaujatě zvenku. A to je to, co nejde. Na problémy je potřeba se dívat zevnitř a ze všech stran a i s těma informacema, který ti nikdo zevnitř ven nedá. Prostě když chceš něco řešit, tak si to musíš ukousnout a žvejkat - a často pak zjistíš, jak odpornou to má chuť.
Reagovat
Frick
Tak to je mi jasný. Prostě Černošková řekne, že je to turnaj sparty (+ pro sichr Štvanici ještě i poplive) a s tímto agumentem se musíš milá veřejnosti vyrovnat. Těžko řekne, že vztahy s tím a tím jsou na bodu mrazu.

Samozřejmě že bych rád, tomu všemu přišel na kloub. Chce to mít štěstí na lidi, co do toho trochu vidí a třeba i něco naznačí, jak to asi je. A z těchto kousků tak nějak složit tu skládačku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinej, kdo tady furt na někoho plive, jsi ty.
Reagovat
slacker
tohle co jsi prave napsal nebylo plivnuti?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoliv, to bylo pouhé konstatování.
Reagovat
slacker
To chce odchytit behem DC A FC nekoho s te bandy bubeniku a trumpetaru
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
VlS
Řekni mi fakt jeden racionální důvod, proč by to Černošková měla chtít dělat jinde, než doma? Když si pizveš domů návštěvu, taky se půjdeš domlouvat k sousedům, jestli by to nemohlo proběhnout u nich, protože mají větší televizor? To je prostě jenom tvoje obsese. ČLTK s podporou Klause má určitě stejný lobovací možnosti ( a hlavně měla, když byl Klaus na vrcholu), proč to sakra na tý štvanici neudělali? Proč nestřílíš do ČLTK, že stojej za prd, protože nic nedělají a proč se vozíš po ton, kterej běco dělá?
Tak se nediv, že jsi pro většinu kolem magor.
Reagovat
Frick
Když bych slavil oslavu narozenin a pozval si, dejme tomu, 10 lidí, udělám to doma, kde bych se s hosty sice vešel, ale tak tak nebo si radši pronajmu prostorný salonek v restauraci?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle srovnání je mimo.
Reagovat
slacker
proc?
Reagovat
Frick
A kdyby ČLTK zkrachovalo / šlo jinam a celý to na Štváně patřilo svazu, tak co?
Reagovat
Frick
A řiká, jak to dělá pro lidi. Tak aby si to lidi užili.
Reagovat
blixa
No jo, je zacyklenej ... to bude mít pan primář zase radost ...
Reagovat
Frick
Ok - najdi mi někde informaci, kde se vyjadřuje v tom smyslu, že lidi jsou jí někde, že jí jde hlavně o těch pár desítek až set partnerů a to, že lidi viděli z tý tribuny místo hráček jen hlavy lidí před sebou, jí je ukradený...
Reagovat
EllNino
proč by to říkala ? je to diplomatka, ty bys to řekl ?
Reagovat
Frick
Zeptám se otázkou - ty, kdybys dělal turnaj, tak jak moc by ti záleželo na tom, jaký komfort bude nabídnut řadovym divákum?
Reagovat
EllNino
rozhodně by to pro mě nebyla priorita, nejsem totiž Mirek Dušín jako ty, mně zase na těch lidech tolik nezáleží :D
Reagovat
Frick
Njn, si pak podejte s madame Černoškovou ruce.
Reagovat
EllNino
ty jseš opravdu naivní člověk, že si myslíš, že jí záleží na lidech :D ...
Reagovat
VlS
Nezapomeň doříct " řadovým NEPLATÍCÍM divákům, kteří jsou důležití jako kulisa, ale jinak o ně nejde".
Reagovat
Frick
Pak by měla ale i zasáhnout WTA. Např. UEFA má ve stanovách o tom, že z míst musí být výhled, jinak jsou to "restricted view seats". A bylo to tak i na ME U21, kde bylo vstupný za hubičku.

Navíc je možné, že UEFA povolí dodat do prodeje tak zvané ?Restricted View Tickets?, jako se to stalo třeba u zápasu Anglie - Portugalsko (zápas vidělo o šest set fanoušků víc, než je čistá kapacita stadionu v Uherském Hradišti). Jde o lístky na místa, ze kterých není ideální výhled. I kdyby fanoušek neviděl jen rohový praporek, UEFA takovou sedačku přesunuje do této kategorie.

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/otazky-a-odpovedi-listky-na-mistrovstvi-evropy-fotbalistu-do-21-let-1p4-/me-fotbal-2015.aspx?c=A150621_103252_me-fotbal-2015_pes
Reagovat
slacker
primar bude mit radost a tobe dovoli si pujcit 1 knizku z jeho knihovny
Reagovat
Frick
Kapitál?
Reagovat
FulnekUltras
Zdivočelá země... ;)
Reagovat
Serpens
Je to jednoduché. Abys mohl o něčem tady hovořit, musíš umět s tím zaujmout. Nejen že se ti ještě nikdy nepodařilo, ale taky s tím nasíráš každého normálního člověka. A ty to víš, jenže prostě pořád to tu musíš cpát, aby náhodou někomu z Tenisportálu neuniklo, že tady je tím nejznámějším člověkem Frick a jeho názory na stadiony. Je to možná legitimní, ale těžce nemorální.
Reagovat
Frick
OK - doufám, že každýmu, kdo by hodnotil negativně to, že hlediště je poměrně vzdáleno od hrací plochy, označíš (div ne) za magora.
Reagovat
EllNino
ne, jenom tebe Petře
Reagovat
VlS
Tak šup šup na brazilskej TP a pořádně jim to tam vysvětli. A když už tam budeš, tak k tomu přiber i tu zátoku pro jachting.
Reagovat
Frick
Pojede Charleston, (asi) Fed Cup, Stuttgart, (samozřejmě) Madrid, Řím....

A do toho, jí Mirošek ještě za 6,35 mil. v jediném volném týdnu zařídí nucené práce.
Reagovat
PetaM
Tý jo, vydělat si tolik za dva prohrané sety. Velká závist co, Friceku.
Reagovat
Frick
Ona si tolik nevydělá. Těch 6,35 mil. musel Černošek investovat do toho, aby tam Lucka mohla hrát.

Takže Lucka si tam pinkne jeden, dva zápasy, získá 0-30 bodů a odletí do Madridu.

Místo toho, aby si po (očekávatelné) šňůře IW, Miami, Charleston, Fed Cup a Stuttgart trochu odpočinula. Sec jenom - už jí neni 20...

To už tedy skutečně mohl radši třeba udělat v Prostějově ITF-ko spolu s Chall.... třeba....

Takhle se tam skutečně natahaj akorát další cizinky.
Reagovat
George_Renel
Nucené práce bys potřeboval ty, a ne nějakou zašívárnu v call centru...
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/hphotos-xfp1/t51.2885-15/sh0.08/e35/12346095_1094250513919033_551418194_n.jpg

Je v tom!
Reagovat
EllNino
Nechápu, co se děje se Soranou, takovej talent, 25 let, v nejlepším věku a lácá se ve 3. stovce, dneska dostala v Ankaře 1:6 1:6 od Ipek Soylu ...smutný
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si říkal... :(
Reagovat
Cico93
Smutné.
Už dlhší čas čakám, kedy sa nakopne a ono ne ne;((
Pamätám ako pred 2 rokmi hrala v Toronte finále..( vyradila Caro, Jelenu, Petru, Li.)
Reagovat
Frick
Ty, jo tak to jsem ani nevěděl. Věděl jsem, že ještě před 2 lety (resp. 2 lety a 4 měsíci) byla rumunskou no. 1, ale že byla dokonce ve finále Premier 5...

Navíc rozhodně žádná haluz na los - Caroline, Jelena, Petra, Li-Na, los měla velice těžký.

Možná jediná finalistka P5 turnaje, co nikdy nebyla v TOP 20? Asi hej.
Reagovat
EllNino
Byly zveřejněny komplet listiny hráček i s kvalifikantkami, v Brisbane se žádná eobjeví, v Aucklandu bude hrát Andrea a 3. Alternativa je Terka Martincová, 2. nasazenou v Shenzhenské kvalifikaci je Katka Siniaková a objeví se i Terka Smitková ...tahle kvalda se jim vyplatí nejvíc, protože je jen dvoukolová ...

Zajímavostí je, že Madison Keys se pozdě přihlásila do Brisbane, takže bude muset hrát jako 18. hráčka světa kvaldu :)
Reagovat
Serpens
Jak dlouho ještě ta exhibice bude trvat? Co tam ty hvězdy tak drží?
Reagovat
aligo
tenhle týden je myslím finále :P
Reagovat
smazaný uživatel
Charleston: Safarova and Bencic have confirmed for 2016. Join a field that already includes Venus, Kerber, Keys, Petkovic. @VolvoCarsOpen.
Reagovat
Haitik
Tady je i krásná tabulka hráček TOP 25, kam jsou předběžně přihlášeny na začátku sezony.. :-))

https://pbs.twimg.com/media/CWSwbAPU4AA1SQs.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
Serena na pohodu jen AO. :D
Reagovat
aligo
jako vloni :P
Reagovat
aligo
nebo letos :D
Reagovat
aligo
to vloni mělo bejt letos :P nevím jestli mám sezonu brát jako loňkslou nebo ještě letošní :P
Reagovat
smazaný uživatel
A co Hopman, ten nejede?
Reagovat
aligo
ten se jako turnaj nepočítá, ale mám z to že hraje ve skupině s luckou :P
Reagovat
smazaný uživatel
Jako turnaj ne, ale jako příprava na AO snad ano. :-)
Reagovat
aligo
trošku... ale Sydney nebo Brisbeine by bylo lepší... Perth je na druhý straně kontinentu :P
Reagovat
smazaný uživatel
No řekl bych, že letos se Sereně ten Perth docela vyplatil. ;-)
Reagovat
aligo
co je S.P.? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petrohrad - Saint Petersburg
Reagovat
aligo
dík :P
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-zimni-sporty-biatlon/255117/o-vanocich-hrozi-galeje-proc-to-nejde-ceskym-biatlonistum.html

"Zpomalení nemusí však být jen v závodnících, ale i v lyžích. Servisman Danielo Müller je známý jako expert na přípravu mázy pro mokrý sníh, jenže ten ve Švédsku, ani Rakousku nebyl."

Tohle je zajímavá informace. Nevíte o mazači, co je na tvrdej? :o)
Reagovat
VlS
jo, a proto měla Verča nejrychlejší běžeckej čas stíhačky, co?
Žádnej mazač nezařídí, aby někdo dobře střílel.
Reagovat
slacker
Ale zaridi. kdyz zaridi ze neprijede na strelnici na krev aby se uvisel ostatnich.
Reagovat
Frick
Tak, tak.
Reagovat
Frick
Mi připomíná jednu veleslavnou americkou herečku.

Uhádnete kterou?
Reagovat
EllNino
Whoopi Goldberg
Reagovat
Cico93
hlavne farbou pleti sú si podobne:-)

Frick noo daj!
Reagovat
Haitik
:DDD
Reagovat
majkl005
(y) :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Meryl Streep zamlada?
Reagovat
Frick
http://nd06.jxs.cz/216/062/9299a1ad1a_99161372_o2.jpg

4 YOU :o)
Reagovat
Fandina
To je super, že Kája vyhrála. Gratulka.
A také jsem se dívala na její twiter a zjistila jsem, že tam má nejvíc fotek zrovna s Kiki. Dál s Belindou a pak s našima holkama. Ale s Kiki opravdu hodně, jak jsem četla, že je to její velká kamarádka, tak podle fotek to tak také vypadá. A další kamarádka Belinda.
https://twitter.com/KaPliskova/media
https://pbs.twimg.com/media/CRH_khwWUAAhXSq.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CEfxxDRWIAA4qkd.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CE9LbhwUkAEn9bn.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CPbWK1pVAAExG2A.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CWMNkmqWsAE3tmX.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CMaS0aRWUAAi7hi.jpg
Reagovat
Frick
se zase Kája utkala se ségrou Kristýnou. Po 2,5 letech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist