Plíšková vypadla opět v prvním kole, ve Stanfordu přišla o vedení proti Linetteové

20. 7. 2016, 06:53
Aktuality 20
WTA STANFORD - Kristýna Plíšková ve Stanfordu Venus Williamsovou nevyzve. Česká tenistka v zápase prvního kola podlehla 6-2 2-6 5-7 Polce Magdě Linetteové a z posledních devíti utkání si tak připsala už osmou porážku.
Kristýna Plíšková

Loni si ve Stanfordu zahrála finále Karolína Plíšková, letos byla jedinou českou zástupkyní v soutěži její sestra Kristýna Plíšková. Na úspěch svého dvojčete ale nenaváže.

119. hráčka světa Plíšková vypadla už v prvním kole, což se jí stalo na šestém turnaji v řadě. Přitom zápas s Polkou Magdou Linetteovou měla  výborně rozehraný. Vedla 6-2 a 2-1, jenže pak přišla černá série. Z následujících devíti her získala jen jednu - po boji při svém podání - a rázem v rozhodující sadě prohrávala 1-3.

Za stavu 3-5 sice odvrátila dva mečboly a vyrovnala na 5-5, ale jen tím oddálila své vyřazení. Následně počtvrté v utkání přišla o svůj servis a její polská vrstevnice pak zápas ukončila čistou hrou, Vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 3-1.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková, která měla dobrý vstup do sezony, vyhrála svůj poslední zápas v hlavní soutěži turnaje WTA v dubnu v Katovicích (stejně jako Linetteová). Od té doby pro ní skončilo devět podniků na hlavním okruhu v prvním kole, nebo v kvalifikaci. Na menších akcích ITF má za toto období bilanci 2-2. Z posledních osmi třísetových duelů sedm prohrála.

Linetteová si o postup do čtvrtfinále zahraje s domácí nasazenou jedničkou a dvojnásobnou šampionkou Venus Williamsovou.

Poprvé v sezoně postoupila do 2. kola turnaje WTA Catherine Bellisová. Sedmnáctiletá Američanka porazila dvakrát 6-4 šestou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a zaznamenala tak cenné vítězství.

"Na konci zápasu jsem hrála víc konzistentně, než soupeřka. Jen jsem se snažila vrátit co nejvíce míčků, hlavně v posledním gamu. Bylo to těsně, měla jsem pár infarktů, ale dobře to dopadlo," komentovala 203. hráčka světa Bellisová, jež k zápasu málem nenastoupila. V pondělí totiž dostala v deblovém utkání ránu míčkem do oka a uvažovala o odstoupení z turnaje.

"Vůbec jsem nevěděla, jestli dnes budu hrát, protože jsem včera dostala ránu do oka. Hodně jsem plakala a nic jsem neviděla. Takže i proto pro mě dnešní výhra moc znamená," dodala Bellisová, jež vylepšila svou bilanci s hráčkami Top 50 na 3-2.

Bellisová si připsala svou první výhru na okruhu WTA už předloni na US Open, kdy si v pouhých 15 letech vyšlápla na Dominiku Cibulkovou. Loni v Miami se dostala do 3. kola a nyní bude usilovat o své premiérové čtvrtfinále. O to si zahraje s krajankou Sachiou Vickeryovou.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 753.000 dolarů
úterní výsledky (19. 07. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Linetteová (Pol.) - Kr. Plíšková (ČR) 2:6, 6:2, 7:5
Bellisová (USA) - Ostapenková (6-Lot.) 6:4, 6:4
Riskeová (USA) - Lepchenková (8-USA) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4)
Vickeryová (USA) - Kostovová (Bul.) 6:1, 6:2
• Čtyřhra - 1. kolo •
I-fan Sü/Saj-saj Čeng (1-Čína) - Bejgelzimerová/Kri. Plíšková (Ukr./ČR) 7:5, 6:1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
horska.kraslice
Kristýna bohužel ve svém dlouhodobém modu. :-(
Reagovat
EllNino
další výhra ...AKS se v koncovce rozsypala a darovala to Katce 3 chybami zasebou :) Ale to vedení 4:1 by se pouštět nemělo ;) Každopádně gratulace, tohle je už teď povedený turnaj, v dalším kole Golubic nebo Errani, to už bude těžký
Reagovat
EllNino
ovšem co se děje na centru ...to je opravdu k smíchu :) Nevím, proč tam Angie jela, bodově si nepomůže, mohla se vklidu připravovat na betony :) ...aha já už vím, prachy :D
Reagovat
makro99
v klidu, děláš, jak kdybys byl poprvé na score-boardu;
po finále GS, po pauze, 1. turnaj, malej turnaj, jinej povrch... běžný;
Reagovat
EllNino
tak já vím, že to je běžný, já mám pro tohle pochopení, ale spíš mě zaráží, proč tam vůbec jezdila :) po trávě trapčit na antuce před náročnou hardovou sezonou v USA a navíc s Olympiádou, bude se hodit každá ušetrená síla :)
Reagovat
makro99
tak asi tam byla přihlášená dřív, ne? takže pak se jí bude buď vyčítat, že se na to vykašle, nebo, že přijede a podá výkon ne zcela hodný světové dvojky...
Reagovat
makro99
varianta A - viz vedlejší článek o Torontu například :)
Reagovat
historik
Katka má první set! Zatím hraje dobře a Šmidla mlátí raketou
Reagovat
rusedski
Nakonec ta antuková sezona Týny zpětně nevypadá tak zle :)
Reagovat
EllNino
Prakticky nemá krom servisu nic, co by mohlo být konkurence schopné na první stovku ...asi proto byla zatím nejvýš v 9. desítce - pořád je ale nejhorší ten pohyb, to je fakt utrpení, 3/4 míčů bere pozdě, z pozice a jsou to pak takové paskvily, k bekhendu se natahuje jako by chtěla hrát pozemní hokej místo toho aby šla trochu do kolen ...pořád si ale nejsem jistej, jestli je to jenom lenost a nebo fakt ten pohyb zlepšit nemůže, protože Kája se díky zlepšenému pohybu dostala do top 10 ...ale Kája má narozdíl od Týny brutální forehand bez liftu, Týna liftuje až moc ....takže asi 2 možnosti, zlepšit pohyb a pak si toho plácání bude moct dovolit a nebo to nechat bejt a prostě začít mydlit na 2,3 údery ...protože plácat s mizerným pohybem se prostě nedá, to je sebevražda ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska na streamech všech 5 Čechů(šek) hezky zasebou od 11hod až do večera
Reagovat
George_Renel
Hluchá místa možno proložit Tour de France :-).
Reagovat
EllNino
a já pudu k vodě :D ...
Reagovat
George_Renel
To já si po ránu odšlapal svoji třicítku a teď u TV zasloužená odměna :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to stejně :D
Reagovat
fretek
Na konci, za kritického stavu 5:5 podávala a v gamu vyrobila tři DF. Co dodat?
[odpovědět]
Reagovat
lars
jen 2 DF
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou tenistů bože ještě že máme Berdycha!!
Reagovat
Permonik
Ach, ten češtin!-:)
Reagovat
historik
viděl jsem jen první set a vypadalo to dobře. Ale zase třísetová prohra. A to mohla dostat daleko těžší soupeřku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist