Plíšková vypadla ve Washingtonu i potřetí hned v prvním kole, tentokrát prohrála s Yafan Wang

29. 7., 21:28
Aktuality 22
WTA WASHINGTON - Karolína Plíšková (32) zřejmě nebude mít turnaj WTA 500 ve Washingtonu v oblibě. Bývalá světová jednička totiž zakončila i svůj třetí start v hlavním městě Spojených států hned v úvodním kole, letos v něm nestačila 7:5, 3:6, 0:6 na 73. hráčku světa Yafan Wang (30). Číňanka se o postup do čtvrtfinále utká s Hailey Baptisteovou nebo další bývalou lídryní žebříčku Viktorií Azarenkovou.
Karolína Plíšková schytala ve Washingtonu potupného kanára (© AFP)

Yafan Wang – Plíšková 5:7, 6:3, 6:0

Karolína Plíšková je v posledních měsících v další krizi a nyní má za sebou nepovedený vstup do přípravy na závěrečný grandslam sezony, US Open. Dvojnásobná grandslamová finalistka uzavřela i svůj třetí start ve Washingtonu hned na první soupeřce, v roce 2012 prohrála s Olgou Govorcovovou a loni s Hailey Baptisteovou.

Letos byla nad její síly Yafan Wang, která loni naplno obnovila kariéru a není daleko od svého žebříčkového maxima, 47. místa. Plíšková v úvodním dějství otočila z 2:4 na 5:4, ovšem set dokázala dopodávat až na druhý pokus, přičemž potřebovala tři setboly.

Po ztrátě servisu uprostřed druhé sady česká favoritka úplně odpadla a už nedokázala vzdorovat. Číňanka stav utkání srovnala a ihned po prvním gamu rozhodující sady šla díky třem dvojchybám Plíškové do vedení brejku. Češka se o pár minut později dostala do manka dvou brejků a nakonec nezískala už ani jednu hru.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Plíšková v únoru ukončila téměř roční trápení, když v Kluži získala svůj první titul po více než čtyřech letech a postoupila do semifinále na tisícovce v Dauhá. Jenže následovala další a stále trvající krize, během níž je jedinou výjimkou finále na trávě v Nottinghamu.

Od začátku března se včetně Washingtonu zúčastnila devíti turnajů a na sedmi z nich ztroskotala hned v prvním kole. Po odjezdu z hlavního města Spojených států, kde bude startovat ještě Marie Bouzková, má v plánu kvalifikaci na tisícovkách v Torontu a Cincinnati a poté US Open.

Wang bude proti další bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové, nebo domácí Hailey Baptisteové bojovat o své třetí letošní čtvrtfinále na nejvyšší tour. Mezi nejlepší osmičku prošla v únoru v Hua Hinu a v březnu v Austinu.


Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Torn
Nějam nemám pocit, že tyhle herní výkony jsou primárně proto, že by Karolína byla stará. Když jí vidim hrát, nepříjde mi, že by byla pomalejší nebo tak. Jsou zápasy, kde běhá víc a míň. Je otázkou, zda se už obecně úroveň tenisu nezvedla natolik, že ta její hra nestačí. Před pár lety to stačilo, teď už třeba ne. Druhou věcí je, že Kája je pro soupeřky mnohdy až moc čitelná a herně dost nejistá.
Reagovat
lvicek
Spis myslim, ze v te spicce jde fakt o malickosti. A kdyz se nevede, tak se pak nevede dal. Micek nespadne na lajnu, ale za, nebo vleti do site atd. Take mi to na pohled nepripada uplne spatne, ale pak prijde par pokazenych uderu, jeden nebo dva gemy jsou pryc a pak uz nejak nema vubec moral s tim neco udelat. Souperky jsou vice nabuzene. Mozna ze je na to stara uz mentalne - ze je to vlastne tolik zapasu porad vsude dokola, ze kdyz prohraju tenhle, no tak co, pojedu zas dal a tam zas budu hrat... A pak uz se nedostavi to dostatecne zakousnuti do hry.
Reagovat
1semi1
Když se člověk podívá na průběhy zápasů, tak to vypadá, že chybí sebevědomí - i když Kája na venek působí suverénně. Většinou projede 3. set a naseká hrozně dvojchyb - je to škoda, protože spoustu zápasu prohrává těsně a to na sebevědomí nepřidává...
Reagovat
EllNino
Petra tohle měla v roce 2021, samé třísetové porážky, pak se ještě zvedla a 2023 byl skvělý rok z její strany :)

Tak třeba Karolínu příští rok čeká něco podobného ještě
Reagovat
lvicek
Jojo, to bylo hrozne. Jeden (naprosto nepochopitelne) prohrany vyhrany zapas za druhym. Jeste dneska z toho mam osypky :D.
Reagovat
Blondie
Jo, to byl z hlediska fandění Petrušce pekelný čas O_o
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Teď zrovna těsně neprohrála. 3.set byl kanár!
Reagovat
Ondra979
jo to by tak mohlo byt..navic je opravdu dost citelna a kdyz se ji nedari, tak se docela snadno sesype a souperky to proste vedi..ja uz od ni nic necekam, takze treba nekde prekvapi
Reagovat
Sinuhet1
Stare indianske prislovi: jestlize jedes na mrtvem koni sesednismile
Reagovat
com
Porážka tě může posílit stejně, jako tě oslabí výhra. smile
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
com
jen to, ze je Kvitovic-Vankovic v zebricku na 200 miste smilesmile
Reagovat
lvicek
Budou tam brzy s Kajou spolu, ale Peta uz tedy i s mimcem v kocarku ;).
Reagovat
Blondie
Pak se (nedejbože) Peťa vrátí a i s batolátkem bude výš :D
Reagovat
Blondie
Jsem ti dneska, Comí, chtěla napsat, že jedinou radostí pro tebe může být, že je Karo v žebříčku nad Peťou. Pak mi to přišlo moc zlý, ale když ty sám... :D
Reagovat
Alien
Ty si s tím Raskene co nejdříve zajdi!
Reagovat
aligo
Reagovat
Dobry-den
Kájo, má to ještě smysl?
Reagovat
com
skonci, az vyhraje GS
Reagovat
PetaM
Tak to se brzy bude účastnit GS na vozíku. Tam možná bude mít šanci ... Už si to prý i nacvičovala. Chudák. Snaží se brát, kde může, ale nikdo jí nedává ...
Reagovat
Orgasmator
Nehraje se náhodou i gs veteránek?
Reagovat
paddy
singl tento týden
Wang - ČR 2:1 smile

Wang is the Chinese word for "king".
tím se to vysvětluje smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist