Plíškovou utavila spousta turnajů. Musím o programu víc přemýšlet, uvědomuje si

2. 9. 2015, 08:44
Aktuality 31
Karolínu Plíškovou nejspíše 'utavil' příliš nabitý program. Světová osmička neměla na US Open v New Yorku energii, s kterou vlétla do sezony. Pro nadcházející roky bude přemýšlet o změně složení programu turnajů, aby měla více času na odpočinek.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Na US Open prohrála Karolína Plíšková v pondělním prvním kole s hráčkou z kvalifikace Annou Tatishviliovou. Američanka hrála ostře a riskantně, ale Plíšková působila matně. "Tenis umím, takže o tom to asi nebylo. Asi jsem neměla den, nebyla jsem tam asi tolik hlavou, jak bych měla být," uvažovala Češka. 

Plíšková má za sebou po osmi měsících roku už dvacet turnajů, k tomu Fed Cup v Kanadě. Celkem už odehrála 61 zápasů. Žádná z hvězd tolik nemá. 

"To na to má asi trošku vliv. Loni jsem to hrála stejně a cítila jsem se dobře, nicméně loňský rok byl jiný než letošní, tolik jsem nevyhrávala. Možná proto přišla i fyzická únava. Necítím se tak, jak jsem se cítila tři měsíce zpátky," řekla Plíšková. 

Vítězka turnaje WTA Tour v Praze a finalistka dalších čtyř turnajů přiznala, že je poněkud skleslejší než dřív. "Nemám do toho takovou chuť. Asi to muselo přijít. Neměla jsem takový výsledek za celý rok, bohužel to přišlo na US Open. Teďka prostě je taková asi horší část roku," uvedla třiadvacetiletá hráčka z Loun. 

Bude se muset naučit z turnajů odhlašovat. Třeba jako Ruska Maria Šarapovová, která se necítila fit a odstoupila z US Open. "Holky z desítky mají plán a vědí, co dělají. Nehrají tolik turnajů před grandslamem. Hlavu a patu to má. Uvidím, jak skončí tenhle rok, a podle toho bych ten plán chtěla trošku změnit," řekla Plíšková. 

Turnaj mistryň? Musím najít sílu
Není ani rozumné dávat všanc pověst a jméno elitní hráčky. To hvězdy nedělají. "To mi možná dojde časem, nad tím jsem ještě nepřemýšlela," řekla Plíšková. 

Grandslamy a velké turnaje mají hráčky povinné, vybírají si menší akce. Na těch se Plíšková domlouvá s trenérem Jiřím Vaňkem. "Když řeknu, že chci jet sem a nechci jet sem, tak toho Jirka moc neudělá, ale plán děláme dohromady. Jemu věřím nejvíc a když řekne, tohle je nesmysl, tak bych to neudělala," řekla tenistka. 

Po US Open čekají Plíškovou turnaje v Asii, na kterých bude usilovat o premiérovou účast na Turnaji mistryň v Singapuru. "Budu o to bojovat. Musím najít, ne motivaci, ta mi nechybí, ale trošku sílu a života do svého tenisu," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vyzkoušela tohle tempo turnajů a asi toho bylo moc.
Čili teď má aspoň dva týdny volno na přemýšlení (než skončí US Open).
Že se na ni nějaké konkurentky tlačí, to je sice fakt. Ale v ženském tenise by mě osobně nejvíc překvapilo, kdyby nedošlo ke mnoha překvapením. Takže to klidně může být na TM - a možná i bez dalšího vítězství před tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok měla tempo ještě větší - hrála 31 turnajů. Možná bylo letos víc zápasů (dostávala se na turnajích dál), to jsem nepočítal. Jinak zatím volno nemá, dneska nastupuje do čtyřhry se Sabine Lisickou.
Reagovat
martinek37
No co se TM týče, moc to s Karolinou dobře nevypadá, ta smečka za ní v race je pěkně hladová. Pokud tam chce jet, bude si to muset urvat. Už po US Open můžou jít dvě hráčky před ní. To Lucka a Petra jsou na tom v tomto ohledu mnohem lépe, i když Lucka vypadla.
Reagovat
martinek37
ale zase kdo by před sezónou řekl, že budou tři naše holky reálně usilovat o TM?
Reagovat
blixa
Reálně bych viděl jako úspěch udržet se na konci roku v TOP16. Nokonec to byl i původní cíl, TOP10 ani nebyla v plánu. TM považuju za nereálný, kdo ví jak dlouho tenhle útlum potrvá, když navíc zjevně vůbec netuší jaký má důvod. Zase tolik zápasů od antukové sezony včetně nehrála.
Reagovat
Frick
30 singlů (bez Bundesligy) + 15 deblů
Reagovat
blixa
No, třeba "ségra" Mladenovic hrála 34 singlů a 35 deblů, co ta by měla říkat ? Angie 34 singlů, podle mě je to normální zátěž. Něco je špatně ale moc utkání, to nevím teda.
Reagovat
janek_da
Já bych se nedivil, kdyby ji teď dostihla šňůra 22 zápasu od začátku roku do půlky ledna. Potom už sice měla odpočinek, volnější tempo. Jenomže to se v organismu musí nastřadat, kór u takového typu. To nejde jakože týden volna, to chce třeba vysadit i na měsíc.

Navíc mi vidíme jenom zápasy. Co trenink? Třeba se u něho utavila. Právě i ve spojitosti s tím začátkem roku.
Reagovat
janek_da
půlky února :)))
Reagovat
blixa
Jako jo, může být problém třeba přetrenovanost a nedostatek regenerace, do toho my prd vidíme. Přijde mi ale, že Kája i její tým tápe ve tmách :((
Reagovat
janek_da
Nejen fyzicky, ale i psychicky potřebuje dobít baterky.

V přírodě, udělat si puťák se stanem, sjet řeku, lozit po horách. Krosit brody na horáku s výšlapy. Chodit do tůňky horského potoka. Hledat kešky po lesích. Přes den pivko, večer něco ostřejšího.

Úplně vymazat tenis z hlavy. I v takovém režimu, bych řekl, moc kondici neztratí.
Reagovat
blixa
Jo, to bych jí schválil :D
Reagovat
FulnekUltras
než ji kolotoč WTA dočista ztumpachoví... ;)
Reagovat
martinek37
Jen si při tom nesmí nic udělat. :D
Reagovat
janek_da
ale takove lapalie, na to je tu kolaloka
Reagovat
lars
musis taky uvazovat velikost svalu Angina / Karol >1.3 :))
Reagovat
blixa
To s tím má pramálo společného. Tenista není kulturista.
Reagovat
bIbec
tak má v race 2850 bodů nebo tak něco. To už jí nikdo nesebere. Takže ta top 16 je jasná.
Teoreticky by jí na TM dotlačil jeden velký úspěch na posledních 2 větších premierech, nebo 2 solidní výsledky. Obě tyhle varianty teď působí celkem nereálně.. ale jenom celkem. Každý chvilku tahá pilku a stát se může ledacos. Nicméně to nemá myslím moc cenu hrotit.
Reagovat
bIbec
tím nemá cenu hrotit nemyslím, aby se na těch turnajích nesnažila, ale aby si toho nenakládala ještě víc. Buď to vyjde nebo ne, prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem už je 100 % jisté, že všechny tři mají jistý ... Turnaj šampionek, nebo jak se to jmenuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou výmluvy, prostě jseš tele!
Reagovat
blixa
No jo, ty seš vůl, ty to musíš vědět ! ;-) :D
Reagovat
Frick
Ale docela pěkný.
Reagovat
sprchon
To je ta lepší zpráva. ;) O zranění ani zmínka, tak snad je to jenom tak jak říká. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to teda bylo velké zklamání.U hráčky top-ten jsem to teda ještě neviděl. Přístup k zápasu=0. Šla to tam vysloveně odfláknout z povinnosti a to by se na grandslamu rozhodně nemělo stávat. Asi na takové velké turnaje ještě nemá hlavu.
Reagovat
horska.kraslice
Člověk není stroj. Líbí se mi, že je Karolína upřímná a snaží se situaci otevřeně analyzovat. Má celou kariéru před sebou a věřím, že letošní rok je pro ni užitečná zkušenost.
Reagovat
VlS
Asi si při kritice neuvědomujeme, jak strašně těžký je zůstat ve formě 11 měsíců v tahu. Tenis je děsná otročina.
Reagovat
Jan
Souhlas.
Reagovat
Jan
Jsou to lidi a ne stroje.
Reagovat
smazaný uživatel
to není odfláknutí,Kája musí být ta,která kočíruje zápas,jinak má vždy problémy..prostě Tatisvili byla na ní lépe připravená,než naopak..,nedala Káje čas,tak to někdy chodí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist