Po 20 letech napodobil tátu a dal mu dárek k padesátinám. Sebastian Korda v Melbourne vyhrál juniorku

27. 1. 2018, 07:33
Aktuality 42
AUSTRALIAN OPEN - Dvacet let po triumfu Petra Kordy se mezi vítěze Australian Open zapsal jeho syn Sebastian. Sedmnáctiletý reprezentant Spojených států amerických ve finále zdolal Tchajwance Chun Hsin Tsenga.
Profily hráčů
Sebastian Korda

Sedmnáctiletý Sebastian Korda hrál v roli sedmého nasazeného a ve finále v Rod Laver Areně porazil Chun Hsin Tsenga z Tchaj-wanu 7-6 6-4. Po zisku titulu vystřihl ve výskoku i pověstné nůžky, které jeho otec předváděl po každém vítězném zápase. "Takhle to my Kordové děláme," smál se Korda junior během turnaje.

"Je to mimořádné, protože táta tady vyhrál jeho jediný grandslamový titul," řekl Korda na webu turnaje. "Přijel jsem sem s cílem zkusit vyhrát pro tátu k padesátinám. Navíc má pátého února narozeniny i máma (bývalá tenistka Regina Rajchrtová) a proto je tenhle úspěch o to báječnější," dodal.

Sebastian je navíc už třetím vítězem Australian Open reprezentujícím klan Kordů. V roce 2012 vyhrála to golfové v rámci LPGA jeho starší sestra Jessica.

Petr Korda zůstal doma na Floridě, aby na sebe nestrhl pozornost. Když jeho syn přišel s trofejí do šatny, přečetl si od něj na telefonu vzkaz. "Hodně rodičů na děti příliš tlačí, táta taky trochu, ale podporuje mě, jak může. Je pořád mým hlavním koučem, když jsem doma, a hodně jeho zápasů jsem viděl," řekl Sebastian.

Golf, který hrají na vrcholné úrovni obě jeho sestry Jessica a Nelly, se mu zdál nudný. A od hokeje utekl, když viděl hrát Radka Štěpánka, kterého jeho otec trénoval. "Tenis miluju. Propadl jsem mu," řekl 193 cm vysoký Sebastian Korda.

Celý turnaj chodil v Melbourne Parku kolem velké fotografie svého otce, zachyceného po vítězství ve finále ročníku 1998 nad Chilanem Marcelem Riosem. "To je super chodit kolem něj. Je to docela srandovní. To měl ještě hezký vlasy," vtipkoval Sebastian na otcův účet.

Otce respektuje a zvládá roli potomka slavných rodičů. Nebere příjmení Korda jako přítěž. "Miluju být Korda. My jsme si v rodině strašně blízko, pomáháme si," řekl Sebastian loni ČTK na pařížském Roland Garros. Je otci podobný, ale jeden rozdíl mezi nimi je: Petr Korda drtil soupeře levačkou, jeho syn hraje pravou rukou.

Korda v Melbourne zabránil dvojímu tchajwanskému triumfu mezi juniory. O pár minut dříve se totiž z vítězství mezi dívkami radovala sedmnáctiletá En Shuo Liang, která ve finále porazila 6-3 6-4 o rok mladší Francouzku Claru Burelovou.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (27. 01. 2018)
• Dvouhra juniorů - finále •
Korda (7-USA) - Chun Hsin Tseng (6-Tchaj-wan) 7-6(6) 6-4
• Dvouhra juniorek - finále •
En Shuo Liang (2-Tchaj-wan) - Burelová (Fr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
Frick
V titulech Caroline a Kordy.

Jsme podzemě, které nestojí za to reprezentovat?

Koukat se na Kordu je bolest. A čím víc se mu bude dařit, tim více se budou sypat do ran.

Nebo se Černoškovi povede to, co se nepovedlo u Hingisky. To bych ho asi musel ocenit.
Reagovat
blixa
Co to meleš, demente ? Narodil se v USA, vyrostl v USA, o ČR bude vědět max. to že je to nějaká podivná zemička v Evropě odkud pochází rodiče. Proč by ji měl reprezentovat ? Tobě totálně hrabe ...
Reagovat
Fandina
Tak zase zlé to nebude, že by nevěděl nic o ČR. V nějakém článku říká, že Česko miluje, má tam babičky a dědečky. Vyrostl a chodil do školy v USA, a je v tamním programu USTA, který vychovává tenisové talenty.
Reagovat
Fandina
Nebo nevím, jestli jenom prarodiče z jedné strany, ale jezdí do Prahy.
Reagovat
Frick
Tak třeba Jesika Česko reprezentovala, ty pitomče.
Reagovat
blixa
Jistě, do 15 let kdy o tom rozhodovali rodiče. Od 15 let, kdy o tom rozhoduje sama reprezentuje USA. Zcela logicky, viz výše.
Reagovat
slacker
vsak to je hlavne chyba jeho rodicu ze reprezenuje cizi velmoc a k rodne zemi se obratili zady
Reagovat
Krisboy
a dobře udělali :D
Reagovat
Aussie
To máš tak. Jsme oba Češi, poznali a brali jsme se v Londýně, syn se nám narodil v Austrálii. Mluvili jsme na něho česky, on také mluvil, až asi do 4-5 let. Jak začal chodit do školy, už ale chtěl mluvit jen anglicky, jako ostatní děti. Dnes sice česky celkem rozumí, mluví ale špatně a na české otázky odpovídá anglicky. Je mu 33, má univerzitu a dělá pro zdejší akademii věd. V Česku byl párkrát, líbilo se mu tam, je to ale Australan.
Co naděláš? Měli jsme ho snad nutit do toho, aby byl Čechem? Jak? Tlouct ho řemenem?
Reagovat
slacker
furt mi neni jasne jak to ti zidi delali ze tu heberejstinu a jidis udrzeli tisice let v exilu
Reagovat
Aussie
To je kapitola sama pro sebe. Ono už to ale dneska tak žhavé není a hebrejsky umí opravdu dobře jen pár rabínů a několik jiných.
Oni vždycky tvořili gheta, byli k tomu i donuceni. Totéž dělají muslimové, a do sisté míry Řekové či Italové. Češi ne. Češi se integrují už v druhé generaci, kdy ne hned v té první. Přišel jsem na to, že když nějaké dítě českých rodičů mluvilo dobře česky, nebyli to ti příliš inteligentní. Takoví ti, co by volili Zemana.
Reagovat
FulnekUltras
myslíš méně vychcaný nezmanipulovatelný póvl? ;-)))
Reagovat
George_Renel
Já bych to upřesnil. Jidiš umí dobře pár rabínu, hebrejsky dobře umí většinová populace v IL, je to běžný i úřední jazyk.
Reagovat
Aussie
Já mluvím právě o těch, kteří v Izraeli nebydlí. Déle, rabíni mohou někteří znát jidiš, všichni ale znají klasickou hebrejštinu, kterou jsem také studoval. Nejsem žid, studoval jsem ale kabalu přes 30 let.
Reagovat
vrabejka
Není Čech nezájem :D
Reagovat
Frick
Že jo, Fullneku?
Reagovat
Jabadu
Příběh Petra Kordy trochu připomíná příběh Romana Kreuzigera. Špičkoví sportovci (untermensch), kteří mohli kazit reklamní příjmy anglosaských "nazobanců".
Nebo se snad domníváš, že Alpy a Pyreneje se dají přejet na kuře a vodu?
:-)
Reagovat
Aussie
Přeleouji sem, co jsem napsal před několika hodinami jinde - zápas jsem sledoval celý na zdejším streamu:

Sebastan Korda. Nová hvězda na obzoru?
Tohle je vždycky riskantní, když se píše o juniorech. Mezi jejich doménou a tou náležejícím vyspělým profesionálům, se totiž nachází to, čemu rád říkám ?pásmo much?. To jsou ta malá stvořeníčka, která přivedla chudáka hospodského Palivce do kriminálu, když se neslušně vyjádřil o jejich exkrementech v souvislosti s obrazem císaře pána.

Toto pásmo skutečně existuje a podílí se svými výkaly velkou měrou na hubení tenisového talentu, nacházejícího se na přechodu mezi juniory a seniory. Věřím pevně, že se jim vyhne mladý Sebastian Korda (nebo ony jemu). Právě se dívám na stream jeho finále australské juniorky a povím vám, že je to talent! Navíc, jakoby z oka vypadl tátovi. Právě má match point a právě ho vyhrál! Jako jeho táta ten hlavní titul a přesně před dvaceti lety.
Skvělý výkon a gratulace!

Tohle už je třetí australský titul v rodině Kordových!
Sebastianova sestra Jesica vyhrála před pár lety Australian Open Ladies v golfu. Nyní 24-letá Jessica má ale ještě 19-letou sestru Nelly a ta už druhým rokem také hraje LPGA Tour, což je něco jako golfová verze WTA. Wede si moc dobře.
Prostě, talentovaná rodina.
Reagovat
fretek
Sursum Corda
Reagovat
Aussie
Habemus ad Dominum.
Reagovat
fretek
Gratias agamus Domino Deo nostro
Reagovat
blixa
A jsi si tím otcovstvím jist ? :D
Reagovat
fretek
Nejsem, proto jsem zatím nepsal Pater ani Filius
Reagovat
janek_da
v juniorech je daleko menší konkurence z důvodu věku. Takže i kdyby mělo všechno šlapat jak na drátkách, tak stejně z pozice 1 v juniorech, může být klidně pozice 4 v seniorech aniž by něco vážně špatného udělal.
Reagovat
svetova.dvojka
No ani se nedivím , že pan mladý Korda nereprezentuje Českou republiku.
Stačí se podívat na ty tzv. "Zemanovce" a máme hned jasno..., kdo soudný by takovou ostudu chtěl reprezentovat že...
Reagovat
annah
Tak, tak, v zemi, kde na Hradě bude dalších pět let sedět to ovarové monstrum... Budeme to muset přežít, co jiného se dá dělat. Všichni emigrovat nemůžou... :-((( Ale je to hrůza...že skoro půlka dospělých je ochotná dát hlas tomu příšernému hulvátovi.
Reagovat
Ondra979
taky to nechapu, ale je to smurna realita, nicmene Ruska propaganda urcite zapracovala a nese to sve ovoce
Reagovat
lars
A v cem je lepsi reprezentovat zemi D.Trumpa ?
Reagovat
svetova.dvojka
V USA je alespoň svoboda... a je to země nepřeberného množství možnosti jak se uplatnit :-)
Co tady může dělat takový průměrný Čech ? Leda tak hákovat v prozápadní montovně za pár šupů...
V USA i idi.oti vydělávají milióny... :-)
A Trump je úplně v pohodě , je to úspěšný podnikatel a žádný rasista to není... !
Reagovat
a.magerova
Od Jessica Korda

https://pbs.twimg.com/media/DUhNZPrXcAUsURM.jpg
Reagovat
Krisboy
"Takhle to my Kordové děláme." :D
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
Krisboy
Tak to je superpeckabombaparáda. Škoda, že reprezentuje USA, ale i tak velká gratulace! Doufám, že to zopakuje i mezi dospělými.
Reagovat
slacker
presen dite dvou rodilych cechu a reprezentuje cizi zemi, hnus
Reagovat
Fandina
A co má být? Narodil se v USA, je jeho věcí nebo jeho rodičů, za kterou zemi hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Podstatný je, jak hraje.
Hnus jsou většinou slackerovy komentáře.
Reagovat
paprikovygulas1
Reprezentuje USA pretože práve tam s neho spravili tenistu akým je a nie som si istý či by take úspechy dosiahol aj kebyže trénuje v CR.To je ako by som chcel aby Bencic hrala za Slovensko len kvôli jej slovenským rodičom a to aj napriek tomu že si ju vychovali v Švajčiarsku.
Reagovat
Fandina
Jj, škoda, že nehraje za ČR, ale i tak mu budu fandit.
Reagovat
Fandina
gratulace. Dívala jsem se na jeden jeho zápas na AO a moc se mi herně líbil. Gratulka!!!
Reagovat
svetova.dvojka
bezvýznamný turnaj...
Reagovat
Labi
jo tohle vyhrál i Jirka Veselý....
Reagovat
Labi
jo tohle vyhrál i Jirka Veselý....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist