Po výhře Kvitové vedou tenistky ve Fed Cupu nad Itálií 2:0!

21. 4. 2012, 13:57
Aktuality 77
FED CUP - Petra Kvitová porazila Saru Erraniovou 6:4, 6:3 a české tenistky dělí bod od druhého postupu do finále Fed Cupu za sebou. Obhájkyně titulu vedou v semifinále v Ostravě nad Italkami po sobotě 2:0 na zápasy.
Lucie Šafářová a Petr Pála

V úvodní dvouhře uspěla česká dvojka Lucie Šafářová, která za podpory sedmi tisíc fanoušků v ČEZ areně porazila Francesku Schiavoneovou 7:6 a 6:1.

"Vést 2:0 je perfektní, ale stále chybí nejdůležitější krok, a to je ten třetí. Ještě jsme nevyhráli, ale věřím, že jeden mečbol ze tří proměníme," řekl kapitán Petr Pála v České televizi. "Bod je důležitý a 2:0 po prvním dnu je super výsledek. Potřebujeme jeden bod a je jedno, kdo ho urve," doplnila Kvitová.

V neděli může postupový bod přidat Kvitová, proti které by měla od 11:00 nastoupit Schiavoneová, ale je možné, že italský kapitán Corrado Barazzutti přichystá změnu. Na kurt může poslat Flavii Pennettaovou nebo Robertu Vinciovou. K další dvouhře nastoupí Šafářová a Erraniová, ale i v tomto případě je změna možná. Lucie Šafářová

Do závěrečné čtyřhry jsou na české straně nahlášeny loňské vítězky Roland Garros Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a na italské Vinciová s Erraniovou.

Semifinále skvěle začala Šafářová. Hrála útočně, opírala se o rychlý forhend a dařil se jí i levácký servis. V prvním setu ale neudržela brejk a za stavu 5:6 odvrátila tři setboly. Ve zkrácené hře se uvolnila a dominovala díky větší agresivitě.

Ve stejném duchu pokračovala v druhé sadě a od stavu 1:1 získala pět her v řadě. Zápas česká hráčka ukončila hned při prvním mečbolu po hodině a tři čtvrtě.

"Pocity jsou nepopsatelné, protože atmosféra byla nádherná, lidi mě hnali a bylo to báječné. Je to krásný pocit vyhrát první bod," radovala se Šafářová. Pětadvacetiletá tenistka vyhrála ve Fed Cupu šestou dvouhru v kariéře a vítězstvím nad světovou dvanáctkou dosáhla nejcennějšího dílčího úspěchu v soutěži.

Světová trojka Kvitová, která hrála zápas po poprvé po měsíční pauze, se pomalu rozjížděla a zastřelovala. Občas dala předlouhý aut a proti běhavé a nepříjemné Erraniové přišla jako první o podání. Vzápětí ale vyrovnala na 2:2 a první set rozhodla nekompromisně v desáté hře. Získala ji po tvrdých returnech čistou hrou.

"Od začátku jsem byla trošku nervózní, přeci jen jsem nehrála dlouho zápas a navíc to bylo doma v Ostravě a kousek od Fulneku. Nervozita byla znát, kazila jsem hodně returnů a bekhendů, ale forhend mě sem tam podržel. Chvilku trvalo, než jsem se dostala do hry. Důležitá je výhra a historie se neptá, jaká byla," řekla Češka.

I v druhém setu musela Kvitová dotahovat Italčin náskok. Wimbledonská vítězka ale ukázala agresivní údery i rychlé nohy a v závěru rovněž dobré voleje na síti. Od stavu 1:3 Kvitová zvýšila tlak, méně kazila a šňůrou pěti her zápas dokončila. Kvitová tak prodloužila svou fedcupovou sérii výher ve dvouhře na devět zápasů.

Tenistky loni získaly stříbrný pohár, který je vystaven v hale, pro Česko po 23 letech výhrou ve finále nad Ruskem. Italkám patří díky titulům z let 2006, 2009 a 2010 a čtvrté semifinálové účasti za sebou pozice současných jedniček fedcupového žebříčku.

- FED CUP SEMIFINÁLE -
(Česko, Ostrava / tv. povrch, hala)
kompletní výsledky (21. - 22. 04. 2012)

Česko - Itálie 2-0

sobota 21. dubna 2012:

Šafářová - Schiavoneová 7-6(3) 6-1 
Kvitová - Erraniová 6-4 6-3

neděle 22. dubna 2012:

Kvitová - Schiavoneová (Pennetaová)
Šafářová - Erraniová (Pennettaová)
Hlaváčková/Hradecká - Erraniová/Vinciová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
tommr
bylo to ovšem těžce vydřený ...
Kuriozní moment byl při třetím setbolu Petry, která už slavila vyhranej set, ale HE ukázal out. Budiž Petře ke cti, že jí to nerozhodilo ... :)
Reagovat
VlS
Petro, pojď, pojď, pojď, zvedni se
Reagovat
tommr
ale Schiavone bude ještě kousat - to její včerejší ošetřování byla jen komedie ...
Reagovat
dadaft
!!! POJD !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem čekal, že nastoupí místo Francesky Flavia, ale coo. :D Tak do toho Petro.. :D
Reagovat
galisj
Naše holky jsou super,fandíme...
Reagovat
tommr
zajímavý je hlavně to, že Petra se tam ve druhým kole nejspíš střetne se Schiavone (pokud ta porazí v prvním kole Niculescu). Jejich případnej nedělní zápas může bejt tudíž i generálkou na Stuttgart ... :)
Reagovat
dadaft
jj, v tom losu jsou i další zajímavosti:
pokud Andrea Petkovičová přejde přes první kolo, čeká ji Azarenka - tomu říkám křest ohněm.
Mášu čeká (asi) Flavia, se kterou poslední dva zápasy prohrála.
atd.
Reagovat
dadaft
ještě ke Stuttgartu - Aleksandra Wozniaková překvapivě vypadla už v kvalifikaci - - - smutním a jsem truchliv.
moc jsem se na ni těšil...
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart je cely hezky namixovany, zajimava jmena uz v kvalde... Lucka pistolnice v 1. kole Li Na, pane jo..
Reagovat
dadaft
Na Li loni vyhrála RG. jsem zvědav, co bude letos předvádět na antuce.
Reagovat
Fandina
ještě jedeeeeeeeeen ... zítra ... a je to ... jedeeeeeeeeem

Dneska to bylo super. Lucka mě sice trochu znejistila, taktika kterou popisovala rychle Fran na bh a omezit výměny se v prvním zrovna nekonala, ale po ztracené podání na set, když od TB hrála k super pěkné rychlé střely, tak to mě zase nadchla, i za to jak první set zvláda a druhý ovládla ... sympaťanda kočka modroočka ... zítra znovu ... fandím ... jeď jeď jeď

Petra mě udělala radost. Od začátku pěkně pěkně pěkně. Střídala dělovky a jasně k tomu ue, ale žádné vyhazování, daň za risk v agresivnímu stylu ... věřila jsem jí a nezklamala ... zítra se těším na její hru ... Petro ... ještě jeden bod zítra a ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
FANDÍME, FANDÍME, FANDÍME s Fandinou a úsměvem
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
VlS
A holkám to moc slušelo a vypadaly opravdu pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Fandina
Vypadaly vypadaly ... šatičky hlavičky ... i ty dvě na lavičce ... Petruška nový make-up ... pěkné holky moc ... úsměv
Reagovat
tommr
zatím mají naše holky jasnou převahu na kurtu i mimo něj - snad jim to vydrží i v neděli ... :)
Reagovat
pepin
A já se divím, že Ty, který si přes části ženského těla se tímto vůbec zabýváš.
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se, že vás tahle upadající směšná soutěž (totéž DC) tak vzrušuje. Hraje se semifinále ATP 1000 a vy koukáte na takovou trapnost!
Cechrep do toho!
Reagovat
smazaný uživatel
koukali jsme i na to:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tvuj notoricky se opakujici vypad neprekvapi, ale je mi divne, ze mas tak maly zorny uhel a zachovavas takovy myslenkovy uz. Navic - tebe fakt nezajima Petra? Jde o svetovou hracku s nespornym potencialem ovlivnit vyvoj zenskeho tenisu, "vraci se"...... Nic? Tak to pardon.... :-(((
Reagovat
dadaft
neví, co je dobré.
já teď koukám na zápas Ivanovičová - Kuznetsova a je to extratřída. hraje se na vítězné míče, plno náběhů a volejů, lobů, prohozů, celodvorcový tenis - zkrátka paráda.
lepší než chlapi...
Reagovat
smazaný uživatel
Opakující se? Čemu vlastně nerozumíš? Mám snad jednou napsat, že celý FC včetně toho našeho stupidního Cechrepu je mi ukradený a příště zase, že tuhle soutěž miluju?
Petra mě bude zajímat na nějakém důležitém turnaji (PM/P5, TM, grandslam), tahle nesportovní FC + DC fraška je mi víš kde (vyřvávání a troubení v hledišti, výkřiky před druhým podáním, v dobách před jestřábem lživé hlášky domácích čárových rozhodčích).
Reagovat
smazaný uživatel
ale samozrejme, dovedla bych si predstavit komornejsi divacke prostredi, ale nedovedu si predstavit, kdy jindy by asi lidi u nas videli hrat tenisove hvezdy, ne kazdy za nimi na turnaje vyrazi... A souteze narodu mi z principu nijak nevadi, jsem zrejme divna, dokonce bych nominaci v kazdem sportu vnimala jako uznani svych sportovnich kvalit a cest. Kdyz uz nemluvim o historii a dalsich aspektech.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím že si stejně díval a teď tady ,,machruješ¨ jaká je o kravina a odpoledne si seděl u Fed cupu!! :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíte a já se na to koukám jenom kvůli Aně. :)
Reagovat
VlS
No, tak měl jsi to na tři sety, tak sis to užil, jak se Anči trápila s tím divným chlápkem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten třetí set jsem právě neviděl, ale druhý set jsem si užil, to jo. :) Je to škoda, ale zítra to bude určitě lepší. Přál bych Aně ve Fed Cupu nějaký úspěch. Má na něj poslední dobou smůlu a když už jí to šlo, tak se zranila (loni na Slovensku). No jo, ten Světlany účes je úlet. Aspoň vidíš, jak to vypadá, když je holka ostříhaná na kluka. :D Ana má zase krásné bílé šaty, moc jí to sluší. Už se těším, jak jí to bude slušet ve světle zelených, které má připravené na letošní antukovou sezonu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani na chvíli jsem od včerejšího losu nezapochyboval, že by to mělo být jinak než 2:0 po sobotě...
Lucka hrála tak jak měla - dobře (někdy i výborně), což na Schiavone stačilo...
Petra miliarda EU, ale ani na chvilku jsem se nebál...vypadalo to spíš jako by si zkoušela různé údery po té pauze, ale jak potřebovala bod, tak ho uhrála...
Velká gratulace oběma...a zítra už nevěřim v nic jiného, než v celkovou výhru...
Reagovat
tommr
tak hladkej průběh jsem opravdu nečekal. Máme to skvěle rozehraný a Petra by to mohla zítra ukončit už ve třetím zápase. Jsem hodně zvědavej proti komu bude hrát. Schiavone dneska nehrála nic moc a navíc se nechala ošetřovat. Nepřekvapilo by mě proto, kdyby proti Petře zítra nastoupila Pennetta, která má ve FC skvělou zápasovou bilanci 20/4 a umí zahrát i na tvrdým povrchu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
také počítám s Pennetou, ale pokud je zraněná, tak možná i Vinci - Schiavone na 90% hrát nebude...
zato Lucka bude mít s Errani velký potíže - 50 na 50
Reagovat
smazaný uživatel
"zato Lucka bude mít s Errani velký potíže - 50 na 50" - bude met stejne potize jako dneska Petra, Lucina momentalne hraje stejne dobre, ne-li lip nez Kvitova, takze tipuju zitra opet 2-0, a celkem sety 4-0 pro Lucinu.
Reagovat
tommr
mě se to moc nezdá, že by byla Pennetta nějak zraněná. Myslím si, že Barrazzutti jen první den vsadil na zkušenost Schiavone a dobrou formu Erraniový. A když mu to nevyšlo tak dá šanci Pennettaový. S Vinci bych moc nepočítal, ta bude hrát jen za už rozhodnutýho stavu nebo ve čtyřhře, kde je ve FC zatím neporažená ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný, vážně sem ani nedoufal, že to dáme 2-0 ve 4 setech.
Reagovat
dadaft
ty jo, tak němky maj problémy. to jsem nečekal, spíš 1:1.
Reagovat
freeteepek
Tak to je teda síla, jak hrajou Němky ve Fed Cupu doma. Na druhou stranu klobouk dolů před Petrou, jak zvládla krizový momenty. To je pro mě příslib do budoucna. Dlouho nehrála, potřebuje se do toho dostat. Ale základ je tam dobrej! Počítám, že zítra se ještě zlepší.
A dobře se na ní sází. Před zápasem kurz 1,20 je na nic, ale po každý ztrátě jejího servisu to vyletí na 1,9 (kurz na výhru setu) a to už je slušný:-))
Monte Carlo: Jenom škoda, že Berďa nezvlád tu dlouhou první hru 2.setu s Djokovičem. Pak by ho nejspíš taky dostal:-(
Reagovat
tommr
jasný vedení Austrálie je jednoznačně největší překvapení dnešního dne. Němky nějak ten FC nezvládaj ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra a Lucka me dneska dostali, neztratili ani set, proste parada. Lucka ma fakt formu jako hrom, s touhle hrou by mela dojit letos hodne vysoko. Petrino podani sice nic moc a uz klasicky slusna radka UE, ale pak se do toho dostala a ten posledni uder byl...no, zkratka mistrovsky. Uz se tesim na zejtrek.
Reagovat
freeteepek
U Petry je hlavně klasická ta krize 2.setu. Ale já si jako sázkař nestěžuju. Nejdřív vsadíš na soupeřku s vysokým kurzem po prohraným prvním setu. Pak si Petra prohraje podání a vsadíš pro změnu na Petru...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, jo, pravda, to uz ani nekomentuju, ale nastesti to ustala a nebyl z toho trisetak, i kdyz ona, jak se sama kdysi vyjadrila, je ma zrejme rada, na rozdil ode me....:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k tomu mečbolu - half-volley-drop-shotu (rád bych to napsal promptně česky :-), ale nevím jak) hranému v nouzi: pustíte-li si z netu záznam ČT4 a počkáte-li si na druhý zpomalený záznam tohoto momentu, můžete si v pozadí na lavičce Italek všimnout, jak se Francesca po tom, co to viděla, rozchechtala, pustila z ruky láhev s pitím a sesula se nevěřícně s židle. Moc hezký moment! :-))
Reagovat
tommr
a seš si jistej, že se opravdu smála? Nebrečela náhodou? :)
Reagovat
pepin
Tak velká gratulace, Petra to zvládla famozně, a můžou se ty pinkálky těšit. Souhlasím s Denisou, že rychlostně se Petře může rovnat jen Azarenka, trošku siréna a ještě

Tak předně velká gratulace Petře, bylo to moc hezké, souhlasím s Denisou, že rychlostně se s ní může momentálně rovnat jen Azarenka, trošku siréna a Serena. Pokud Petře vydrží zdraví, v což doufáme, tak se mají ty pinkálky na co těšit. I když musím říci, že nechápu proč např. při 2 servisu, kdy míček sotva přeletí sít, do toho pere, že by tu sít přetrhla a nebo to dá metr za. A že je boží ssouhlasím s dadaftem. Ale dnes i Lucka, to musíme spravedlivě říci.
Reagovat
tommr
tak ti ten tvůj optimistickej tip vyšel a můžeme po dnešku dát tu půloslavu ... :)
Reagovat
freeteepek
Petra do těch nalitejch míčů tak mlátí, protože to má zažitý. A taky proto, že si s trenérem domluvili taktiku. Kdyby trenéř řek, že má hrát kraťasy, tak by je hrála. Jenomže on jí nic takovýho neřek, takže to nedělá. Kolik dnes Petra zkusila kraťasů? Myslím, že jeden. Hned na začátku a ten nevyšel. Tak už to potom nezkoušela. Přitom by jich podle mě měla hrát víc. Soupeřky od ní čekají dlouhý míče křížem a běhají zleva doprava 2 metry za zákl.čarou. Erani to taky zkoušela, jenomže nebyla na rychlém povrchu dnes dost rychlá:-) Jenomže když pak Petra hraje na pomalejším povrchu a má běhavou soupeřku, která všechno vrátí (např.McHale letos v IW)...
Reagovat
tommr
Souhlasím s pepinem, že Petra hraje někdy úplně zbytečně silou i když by mohla zvolit technický řešení. A nemusí to bejt nutně kratasy, který jí moc nejdou - často by stačilo jen přesně umístit míč do odkrytýho dvorce ... :)
Reagovat
pepin
Přesně jak to napsal Tommr, jde jen aby v určitý moment zvolila lepší řešení. Já bych vůbec nechtěl, aby ze zásady měnila to co hraje. Jen přispůsobit danné situaci lepší řešení. No jo, ale ono se to dobře radí na gauči v obýváku. Tak Tommr, dáme večer tu dvojku ne?
Reagovat
tommr
já už jsem to oslavil, ale jen mírně, abych to náhodou nějak nezakřik. To nejdůležitější je pořád ještě před náma ... :)
Reagovat
dadaft
IT´S GREAT. ))
Reagovat
dadaft
Petro, jsi boží !!!!!!!!!
ČR - Itálie 2 : 0.
Oléééééééé.
Reagovat
VlS
jóóóó - je to tam.
Reagovat
dadaft
kromě Petry a Lucky bych rád poblahopřál i ostatním holkám. Potěšila určitě Samantha, skalp Kerberové má svou cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace! Petra neprekvapila, ocekavany vysledek i zpusob hry, bojovnice, reznik nam ale zadarmo neda ani tu radost... :-)
Mam taky radost, Sam, Kimiko, Serena, Jarka, drzi Kuzna....
Reagovat
smazaný uživatel
dalsi radost... chtela jsem napsat, ale divala jsem se, jak hraje Sveta...
Reagovat
smazaný uživatel
a procpak jsi vynechal Serenu???? :-))
Reagovat
VlS
A tak, když řezník mával tou sekerou, tak jsem chvilkama strkal hlavu pod stůl, protože to nebylo zrovna s chirurgickou přesností, ale konec dobrej, všechno dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pepin: promin, nevynechal, cetla jsem jen uvod... nestiham... :-)

VIS: :-)))
Reagovat
gigin
WIN !! :-)) Novak pojď !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde Ana! :)
Reagovat
gigin
:-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co na tech Srbech porad vidis?:o Jeden namachrovany a arogantni frajer vedle druheho.Dneska se opet Djokovic chova jak namysleny pav.
Reagovat
gigin
jo chová ..
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka moc hezky, take me neprekvapila jeji vyhra, Fran je momentalne dost dole, ale prekvapil me zpusob, jakym si zapasem prosla. Vyborne, gratulace!
Reagovat
VlS
Lucka dobrý (mimo těch 3 her v závěru prvního), 2 set super, ani taktika MTO ji nerozhodila, prostě pistonilce s ledovým pohledem :-D
Reagovat
VlS
Petra mi zatím připadá dost nejistá - což není divu. Peťo, pojď!!!
Reagovat
VlS
1:0 - dobrý a gogogo fandíme!!!!
Reagovat
pepin
Myslím si, že se není co bát. Petra viditelně zkouší, jak na tom je, ale mám dojem, že pokud potřebuje gam uhrát, tak prostě neriskuje a jednoznačně to dá. Příklad závěr setu. Aspon je vidět, jak úžasné údery má.
Reagovat
dadaft
jj, některé údery jsou jak z jiného světa - na to nemá ani Máša, ani Vika.
Reagovat
Bob
musí se pořádně rozehrát a půjde to ;)
Reagovat
smazaný uživatel
urcite veliky prislib, ale zatim by mi na rozjezd stacily ty z tohoto sveta a do tohoto kurtu.. :-)
Reagovat
Bob
přesně tak, nějak moc to lítá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Videla jsem jen prvni set, koukam na Toma, ale mam radost, Lucka zvladla i tezky chvilky, kdy
sla do Tb, pak uz jsem ji ale verila, ze to da :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí se dnes v diskusi pod včerejším článkem připomenul super tipař Lopata a Lucku odepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim kdo je Lopata, tak dlouho tu nejsem ale prekvapni to rozhodne nebylo, ocekavana vec, nervy bude proste kazdy zapas Kvitove.. a ten kuz 1.23 na ni dal jen "sebevrah":)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nakonec relativne napohodu, no tiim liip:)
Reagovat
Fandina
Lopata je provokatér ... jinak tipy na sázky jsou nejlepší live ... u holek určitě ne? ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist