Pokusím se hrát svou hru a půjdu krok za krokem, říká před Wimbledonem Nadal

22. 6. 2014, 11:54
Rozhovory 6
Rafaelu Nadalovi se v posledních dvou letech ve Wimbledonu nedařilo, proto by rád v letošním roce své nezdary napravil. Mám pocit, že dělám věci lépe než dřív, jsem přesvědčen, že můžu hrát zase dobře i na trávě, řekl na tiskové konferenci před startem slavného turnaje Španěl.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© wimbledon.com)

Rafael Nadal je sice stále vedoucím mužem světového žebříčku, ve Wimbledonu je však až druhým nasazeným hráčem. Nasazení pro Wimbledon má pro muže jasná pravidla - určuje se z bodů v žebříčku ATP k 16. červnu 2014, k nimž se připočtou body, které tenista získal na trávě za posledních dvanáct měsíců, a 75 procent nejvyššího bodového zisku za rok předtím. Díky tomu je na turnaji v All England Clubu nejvýše nasazeným tenistou Srb Novak Djokovič.

Nadalovi se v posledních dvou ročnících na travnatém grandslamu vůbec nedařilo - v roce 2012 vypadl ve druhém kole a vloni prohrál už svůj první zápas. Vítěz Wimbledon z let 2008 a 2010 však věří, že letos by ve Wimbledonu mohl své nezdary z posledních dvou ročníků napravit.

"Osobně mám pocit, že dělám věci lépe než dřív. Je pravda, že jsem v posledních letech na trávě neodehrál tolik zápasů, ale jsem přesvědčen, že můžu hrát zase dobře i na trávě. Nemluvím o vítězství, ale o hře," vysvětloval své pocity Španěl, jenž letos neuspěl ani na přípravném turnaji před Wimbledonem. V německém Halle čtyři dny po rekordním devátém triumfu na Roland Garros nestačil již ve svém prvním utkání na domácího Dustina Browna.

Ve Wimbledonu chce však čtrnáctinásobný grandslamový vítěz jít krok za krokem. "Čeká mě těžké první kolo s Kližanem, takže nechci přemýšlet nad tím, co bude dál. V posledních letech jsem tu skončil už v prvním nebo druhém kole, takže letos půjdu krok za krokem, pokusím se hrát svou hru a uvidíme, jak to dopadne."

"Po turnaji v Německu jsem byl nějakou dobu doma, musel jsem si dát pauzu, pár dní jsem vůbec netrénoval a snažil jsem se relaxovat a načerpat novou energii. Byl jsem venku s kamarády a s rodinou, byl jsem na party, kde jsem se potkal s lidmi, které mám rád. Chodil jsem na pláž na Mallorce, což bylo to moc fajn, užil jsem si to. Pak jsem chodil cvičit do posilovny, kde jsme pracovali na fyzičce, ale tenis jsem vůbec netrénoval, potřeboval jsem si od něj odpočinout, protože Roland Garros bylo náročné jak psychicky, tak i pro moje tělo," popisoval Nadal svou přípravu před třetím grandslamem sezony.

"Na turnaji v Halle jsem se snažil, chtěl jsem napravit nepovedené roky, ale nevyšlo to. Odpočinek mi určitě hodně pomohl, ale teď jsem od středy tady a zvykám si na podmínky. S mým týmem tu tvrdě trénujeme, myslím si, že o mnoho víc než na jiných turnajích, takže doufám, že to pomůže," dodal.

V prvním zápase v All England Clubu čeká Nadala 57. tenista světa Martin Kližan ze Slovenska, s nímž má světová jednička bilanci 1-0 - porazil ho minulý rok ve druhém kole French Open. Jako druhý nasazený je Nadal ve spodní polovině pavouka, ve čtvrtfinále by mohl narazit na turnajovou osmičku Milose Raonice, v semifinále by pak případně mohl změřit síly s Rogerem Federerem.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

6
Přidat komentář
Jiri
Bez ohledu na predchozi rocniky bude Rafa jednim s favoritu, o tom zadna. Turnaj v Halle mu pomohl v tom, ze si travu osahal, ale mel cas na odpocinek. Osobne nechapu, proc se do tolika turnaju stale zene, ale to je jeho boj. I pres prubeh teto sezony si myslim, ze WIM bude zase o byvale top4. Ostatnim neverim.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že postúpi čo najďalej, Kližana na 95% dá, prvá vážna skúška bude zrejme v 3. kole Karlovič, dúfam, že aspoň štvrťfinále z toho bude (v ňom by snáď Raonica porazil, keby prišlo na lámanie chleba), ale som realista. Budem sa tešiť z každého jedného úspešného duelu.
Reagovat
Mayo
vamos Rafa...ja si myslím, že horšie ako predošlé ročníky to už ani byť nemôže...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se tam tedy meni obrazek hrace? Dik :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jacku hodil jsem info do chatu...
Abych tady neplnil temi vecmi prispevky;)
---
Jakekoliv dotazy se snazte napsat tam, aby nas za chvilu neroztrhli , ze jim tu v tom delame fantasy maglajz...;) diky;)
Reagovat
Cico93
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist