Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedení

9. 3., 05:39
Aktuality 12
ATP INDIAN WELLS - S padesátiprocentní úspěšností absolvovali čeští muži v pátek zápasy ve druhém kole Masters 1000 v Indian Wells proti domácím soupeřům. Zatímco Jiří Lehečka (22) v repríze předloňského finále Next Gen ATP Finals otočil souboj s Brandonem Nakashimou (22), Jakub Menšík (18) v boji o druhý nejcennější skalp neudržel vedení proti světové šestnáctce Benu Sheltonovi (21) a premiéra na 'tisícovce' pro něj skončila.
Jiří Lehečka (© AFP)

Nakashima – Lehečka 6:3, 3:6, 4:6

Jiří Lehečka minulý týden v Dubaji po dvou třísetových bitvách vzdal kvůli bolestem pravé ruky boj o postup do semifinále, o osm dní později ale úspěšně zvládl vstup do turnaje Masters 1000 v Indian Wells. Amerického vrstevníka Brandona Nakashimu zdolal 3:6, 6:3, 6:4.

Dvaadvacetiletý český tenista začal brejkem, ale pak dvakrát přišel o podání a úvodní sadu prohrál. Vývoj však dokázal otočit. Byť v rozhodující sadě ztratil vedení 3:1 a prohrával 3:4, získal 12 z posledních 16 fiftýnů.

Statistiky zápasu Brandon Nakashima – Jiří LehečkaStatistiky zápasu Brandon Nakashima – Jiří Lehečka (@ Livesport)

Lehečka vyhrál i druhý vzájemný zápas na hlavním okruhu poté, co předloni s Nakashimou prohrál dva souboje včetně finálového na Next Gen ATP Finals v Miláně a loni ho zdolal ve třech setech v Torontu.

V Indian Wells startuje rodák z Mladé Boleslavi podruhé v kariéře a opět začal vítězstvím, letos mu jako nasazenému stačilo již k postupu do třetího kola. V neděli v něm narazí na Andreje Rubljova (h2h 1:2), kterému může oplatit loňské vyřazení ze druhého kola.

Rubljov se na kurtu představil poprvé týden po diskvalifikaci v Dubaji. Andyho Murrayho porazil 7:6, 6:1, když odvrátil všech šest brejkbolů včetně čtyř setbolů.

Shelton – Menšík 4:6, 6:3, 6:4

Také Jakub Menšík minulý týden v Dubaji vzdal kvůli zranění (pravý loket) v průběhu zápasu, spíše se však jednalo o přetížení po náročném programu na Blízkém východě. V Indian Wells si odbyl vítězný debut na podniku Masters 1000 a také svou šestou účast na hlavním okruhu začal vítězstvím, nicméně druhý úspěch přidat nedokázal.

Osmnáctiletý rodák z Prostějova podlehl 16. hráči světa Benu Sheltonovi. V prvním setu sice využil soupeřova pomalejšího rozjezdu na servisu a ujal se vedení 1:0, ale v dalších dvou sadách na returnu uhrál dohromady už jen devět fiftýnů a o tři roky staršímu Američanovi, který se na turnaj naladil triumfem na exhibiční akci smíšených dvojic Tie Break Tens po boku krajanky Emmy Navarrové, podlehl 6:4, 3:6, 4:6.

Statistiky zápasu Ben Shelton – Jakub MenšíkStatistiky zápasu Ben Shelton – Jakub Menšík (@ Livesport)

"Musel jsem si dnes sáhnout hodně hluboko. Je to ofenzivní tenista se skvělou hrou. Musel jsem přidat na agresivitě. Od druhého setu jsem trefil pár povedených forhendů a pomohlo mi to být agresivnější," komentoval Shelton, který ve třetím kole narazí na Argentince Francisca Cerúndola.

Menšík hrál proti členovi TOP 20 popáté v kariéře a počtvrté prohrál. Zatím nejcennější skalp slavil v polovině února v Dauhá, kde cestou do prvního finále na okruhu ATP skolil i světovou pětku Rubljova.

Až v sobotu bude o postup do 3. kola usilovat Tomáš Macháč. Na skalp Stana Wawrinky se pokusí navázat proti Francouzi Adrianu Mannarinovi.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Jirkovi gratulace k vítězství a postupu! Snad je už z Brandona jeho oblíbený soupeř. Každý potřebuje svého Andersona, že A to nic proti Kevinovi, byl to můj oblíbenec. Jen jednou prohrou proti Jokerovi mě naštval.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kuba bohužel potvrdil to, o čem jsem psal po prvním kole - velmi nízká úspěšnost 1.servisu a větší množství UE. Zlepšení ve 2.kole nepřišlo, možná i naopak přišlo mírné zhoršení a Ben toho využil. Pokud by Kuba udržel první servis aspoň z 75% jako v Dauhá, zápas by nejpíš vyhrál, protože Ben je tak trochu ztřeštěnec a chvílemi to pálí hlava nehlava, má výrazně slabší BH než FH. Kuba je ve výměnách rozhodně kvalitnější a solidnější. Benovi tam ve 3.setu padlo do kurtu taky pár haluzí, ale po tom se historie ptát nebude.
Kubovi přeji zlepšený výkon do Miami.smile
Reagovat
GaelM
Měl by hrát kvalifikaci. Pokud zase nedostane WC...
Reagovat
GaelM
... reakce na Krisboye a Kubu Menšíka
Reagovat
Krisboy

Pochopil jsem, mě se to stává taky
Reagovat
Pavol
Pochválim aj Kleina. Aspoň niekto robí SK radosť. Na rozdiel od politikov.
Reagovat
Krisboy
Tak jeho soupeř sice nebyl z nejsilnějších, ale také gratuluji!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Krisboy
Škoda, snad se v Miami zadaří lépe. Jestli tam teda startuje...
Reagovat
GaelM
Měl by hrát kvalifikaci. Pokud zase nedostane WC...
Reagovat
Krisboy
Možná by byla lepší ta kvalda, než WC do hlavní soutěže. Přece jenom tam ještě nikdy nehrál, tak ať si to tam pěkně omrkne, rozehraje se, zvykne na povrch/podmínky...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist