Pomohl mi servis, pochvalovala si Petra Kvitová

9. 2. 2013, 16:21
Aktuality 2
Pochybnosti o své sportovní formě v úvodu roku Petra Kvitová utnula tím nejlepším způsobem. V zahajovací dvouhře fedcupového souboje s Austrálií česká jednička porazila Jarmilu Gajdošovou 7-6 a 6-3 a zajistila obhájkyním titulu první bod.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Dvaadvacetiletá tenistka z nedalekého Fulneku proti naturalizované Slovence Gajdošové potvrdila ošidnou roli favoritky a rozdíl 160 příček na žebříčku WTA. Přiznala však, že do vyhraného tiebreaku hledala větší vnitřní pohodu.

"Nebyl to jednoduchý zápas a ona ukázala momenty, kdy hrála moc dobře. Na druhou stranu mi v některých momentech i pomohla. Bylo důležité udržet koncentraci a vyčkat na pravé body, které nakonec přišly. První set jsem byla hrozně nervózní a nehrálo se mi nejlíp," řekla Kvitová na tiskové konferenci.

Osmá hráčka světa však psychický balvan svalila vítězstvím ve zkrácené hře. "Druhý set už byl lepší, zápas jsem si už více vychutnávala," řekla Kvitová, kterou potěšilo i zlepšení v některých herních atributech. Například servis, na nějž si ještě úvodem týdne stěžovala. "Dneska jsem měla o dost lepší servis než v minulých zápasech. Dneska mi první servis pomohl v důležitých momentech, pak už to bylo jednodušší," pochvalovala si.

Tiebreak první sady byl jednou z nejzářivějších pasáží české opory. "Celý jsem ho hrála snad nejlíp z celého zápasu. To je povzbuzující v tom, že se jedná o důležité body. To bylo hodně důležité v tom, abych se uvolnila do druhého setu," řekla Kvitová.

Vítězka předloňského Wimbledonu prokázala vzestup formy, ale jako nejlepší v letošním roce zápas s Gajdošovou neoznačila. "Patří určitě k těm nejpovedenějším, ale třeba první kolo v Austrálii se Schiavoneovou bylo taky hodně povedené a bylo to podobné tomu dnešnímu," podotkla Kvitová. "Když to shrnu, nebyl to z mé strany vůbec špatný zápas. Dopadlo to dobře, to se počítá. I když jsem dala pár 'dablů', tak servis byl dneska o dost lepší, pomohla jsem si jím v důležitých momentech a myslím, že jsem i o dost lépe returnovala," dodala Kvitová.

Poklonu znovu vysekla i fanouškům, kterých do ostravské ČEZ Arény přišlo k pěti tisícům. "Diváci tady jsou vždycky famózní a ukázali to i dneska, i když nebylo tak plno jako posledně," dodala Kvitová, kterou z hlediště povzbuzovala například rodina nebo přítel.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
Petra nehrála proti naturalizované Slovence Gajdošové, ale proti naturalizované Australance Gajdošové ... :)
Reagovat
Fandina
chválím Petruško za výhru a výkon a držím palce. Zítra bod se Sam a je to !!! Pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist