Poprvé bez Miami. Federer zveřejnil svůj program na příští sezonu

22. 11. 2012, 20:11
Aktuality 82
Bez generálky na Australian Open a bez účasti na turnaji Masters v Miami. Tak vypadá tenisový rozvrh Rogera Federera na příští rok, který Švýcar odstartuje rovnou na prvním grandslamu sezony.
Profily hráčů
Roger Federer

Zatímco v posledních letech Federer začínal sezonu na exhibici v Abú Dhabí a následně na "ostrém" turnaji v katarském Dauhá, v příštím roce by měl přiletět k obhajobě letošního semifinále bez jediného odehraného zápasu.

Prvním větším turnajem po Australian Open bude pro světovou dvojku Indian Wells. Po něm ale nemá v plánu účastnit se povinného turnaje v Miami, který od roku 1999 ani jednou nevynechal. Vítězi floridského podniku Masters z let 2005 a 2006 za to nehrozí pokuta. Podle pravidel ATP může hráč beztrestně vynechat po jednom turnaji Masters za splnění každé ze tří podmínek: pokud odehrál alespoň 600 zápasů na okruhu ATP, pokud hraje profesionálně dvanáct let, nebo pokud dosáhl 31 let. Když splní všechny tři podmínky, což je Federerův případ, na žádném z turnajů Masters nemá povinnost hrát.

Pokud sedmnáctinásobný grandslamový vítěz nezmění své plány, měl by mít po Indian Wells téměř dvouměsíční pauzu, kterou ukončí na evropské antuce. I na ní vynechá velký turnaj - mezi naplánovanými turnaji chybí Monte Carlo.

Na Wimbledon se Federer znovu připraví v německém Halle a po travnatém grandslamu se znovu objeví až v srpnu v Montrealu. Mezi podzimními turnaji tentokrát nefiguruje podnik ve Švýcarově rodné Basileji, kde vybojoval už pět titulů. Sezonu Federer uzavře v Paříži a případně poté na Turnaji mistrů.

Komentáře

82
Přidat komentář
gigin
drámo :))) Ajde Fernando!!! :DD
Reagovat
dadaft
minule jsem jen tak přepínal a ve chvíli, kdy jsem měl na chvíli F1 zrovna komentátor říkal: "... v minulém závodě bylo zaregistrováno šest pokusů o předjetí..."
šest pokusů o předjetí!!!
smál jsem se ještě u fotbalu...
Reagovat
gigin
U jakého fotbalu?
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, formula 1 je asi tak záživná ako schnutie farby na stene ... Ale niekedy sa dejú zaujímavé závery sezón, Schumacher s Villeneuveom, alebo aj nedávno v Brazílii Hamilton s Massom. Inak ale dosť nuda.
Reagovat
gigin
Nuda to je. Ale právě mne to překvapilo, že to teď tak zamotali. Proto jsem to vzpomněl :)
Reagovat
gigin
Jinak - můj tip. Masínek to napálí do Vettela. Alonso win.
Reagovat
spaniel
Sledovat F1 je jak sledovat vlak a doufat, ze luzkovy vagon predjede jidelni...
Reagovat
smazaný uživatel
trochu se mi zda o vareni z vody. Urcite kazdy muze mit nazor, ze si nekdo rypne, to predjimam jaksi automaticky. Nikdy bych si vsak napriklad netroufla hodnotit TAKOVEMU hraci vyber turnaju. Kdyz navic samozrejme nezam jeho budouci priority a zmena je dodatecne vzdycky mozna. Zakulisi Basileje taky neznam, ale vim urcite, ze kazdy ma svou cenu - a co kdyz se nekdo na te me chce jen prizivit... A rict, ze Roger nic neudelal pro Svycarsko? Pri nejmensim kratkozrake. S chuti jsem se ale zasmala pri predstave, jak v nejakem tom rezervovanem svycarskem DC kotli Roger haze vlastenecke rybicky. Na hardu! A pak si rozerve triko.. :-)
Reagovat
gigin
První část souhlas. Rybičky, tričko - tobě je to směšné? Přijde ti to přízemní?
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má určite svoju cenu, ale od hráča ako Federer, od gentlemana, neegoistu sa možno očakáva tzv.gesto voči turnaju, či mestu odkiaľ pochádza.

Aj Djokovič má svoju cenu a na exhibícii v Bratislave hral za 30tisíc, hoci obvykle si pýta 300...V Belehrade mu isto nedávajú viac. Rovnako ako Rafovi v Barcelone. Je to o pokore a preto má Federerov škrt v podobe Bazileja vôbec neprekvapuje.
Reagovat
gigin
Kamaráde, toto napsat já, tak mám ze života peklo!! :DDDD
Reagovat
a.magerova
Je jedno kdo si to myslí a kdo to napsal...
Pravda bude někde uprostřed jak u Rogera tak u Noleho tak u Rafy :-))
Reagovat
gigin
Máš recht. Je to jedna velká hra. Jak říkal nebožtík můj otec - Všeci sú ožralí, všechno je z papíru :))))
Reagovat
a.magerova
Jo tak Tys polosirotek, no ale já taky, takže to bys mohl být na mě hodnější....
Reagovat
gigin
Tak jo :)) Hele, Janko wins Clash of Continents ;))
http://www.q3.cz/images/43janko.jpg
Reagovat
a.magerova
Delší vlasy mu sluší víc než nějaký pohár....
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Janko+Tipsarevic+Serbia+v+France+Davis+Cup+NFdFdYXmB1rl.jpg
Reagovat
gigin
Tak na, ty taky polosirotku..
http://4.bp.blogspot.com/_WNdQhsLGEss/TIxN5d187dI/AAAAAAAAAEQ/w88U9LNYum0/s1600/rogerhair10.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, argumentace Djokovicem je lacina a ucelova, brnkas pouze na city a predevsim netusim, jakou ma Djokovic souvislost s Basileji. ;-) Skutecne znas zakulisi Basileje, pricinu neshod, lidi, kteri stoji v cele mesta, tamniho tenisu, turnaje, vsechny jejich vazby, historii jejich vztahu atd? Ja rozhodne ne, proto Rogera nesoudim a dokonce verim, ze (by) jiste i mnohe udela(l) zcela zdarma a z dobre vule. Stejne tak Djokovic a kazdy normalni clovek. Ale podotkla bych zaverem, ze exhibice neni turnaj a Srbsko neni Svycarsko...

Gigine, jsi precitlively, ja se normalne jen smeju dadaftovi, protoze jsou mi jeho kamenaky mnohem blizsi, nez mnohe ucene pseudouvahy. Radkovi se prece nesmeju, uchvatil me, jako vsechny vlastence... Ale rvani trik proste neschvalim na Zemi ani ve Vesmiru nikomu, dokud dychat budu... Jeste jsem se nedopracovala k nadhledu tveho tatinka.... :-) A pardon, jestli se nehodim k dalsim odkazum tady, ja se na ne pro jistotu nedivam...;-)
Reagovat
gigin
Rozumím ;)
Reagovat
a.magerova
sojka: souhlas
gigin: házet mi tu fotky JEHO, je sice nošením dříví do lesa, ale oceňuji Tvou snahu a náznak mírových jednání...
Reagovat
smazaný uživatel
Argumentácia s Djokovičom je vecná, kedze to je hrac rovnakého formatu s odlišnými vlastnosťami..Historiu vztahov s predstavitelmi turnaja v Bazileji nepoznám, to je len zámerné a trochu alibistické odpútavanie pozornosti..To sa potom mozeme pytat, ze ake vztahy mal Roger s vedením turnajov v Miami a v Doha...Dolezitým a smerodajným faktom teda zostáva, ze Roger sa pri prvom škrtaní vzdal turnaja, kde ho mali najradšej..To je vsetko.
Reagovat
gigin
a.magerova: Jsem nevěděl, že jsme ve válce :))
Forehand: Všeci sú ožralí, všechno je z papíru!!
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, promin, ale srovnavat kluka, ktery je chvilku na vysluni s legendou.... A zamerne demagogicky sesypavas, misto abys poctive tridil.. :-)
Reagovat
gigin
Kluk. V podstatě pinkálista s atletickými vlohy. Neumí nic. Ale v jaké době je na výsluní? Nakonec, když se tak koukneš kolem sebe, máš recht. Roger je starý, pomalý, špatný. Rafa je na fetu, hraje to na koleno. Můra je pořád labil aj s Lendlem. Zbytek je "vzdálený". Všechno je to divné. Kabát má slavíka, Gott ne....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja o voze, ty o koze ;)..Nechajme to tak, pekný večer ;)
Reagovat
Sonja
Teda tebe to finále TM pěkně nakrklo, co:-))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
bylo mi lito, ze Fedex nevyhral, to je snad jasnacka. :-) Mene jasna je mi uz souvislost Londyna s Basileji, ale vlastne, kdyz s ni souvisi i Miami i Doha.... :-))

Dik, Forehande, pekny vecer i tobe! :-)
Reagovat
Sonja
O žádnou souvislost Londýna s Basilejí nejde, nedělej hloupou;-)...
Jako jedna věc je nemít někoho rád...ale takhle znehodnocovat Noleho kvality, napsat o něm, že je jen "kluk, co je chvíli na výsluní" a nic v porovnání s legendou Rogerem...to je fakt humus.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand, Forehand ... Čo keby si trošku dospel a neporovnával ATP turnaje s exhibíciami ?

Djokovič tiež nehral tento roku turnaj v Belehrade ("turnaj, kde ho majú najradšej") no namiesto toho sa pripravoval na Madrid a Rím, resp. predtým odohral Monte-Carlo.

Pre Federera je logickejším krokom hrať v Paríži ako v Baseli, ale zase hrať 3 týždne vkuse na konci sezóny je tiež trošku dosť.

Prečo nie Dohu - súvisí to s lepšou prípravou na Australian Open.
Prečo nie Miami - po turnajoch v Rotterdame, Dubaji a Indian Wells je Miami už niečo "nadplán". Navyše tam neobhajuje skoro nič.

To ti fakt musím vysvetlovať takéto veci po lopate, alebo si sa opäť len snažil provokovať ? :) Ani nemusíš odpovedať.
Reagovat
gigin
Djoko - Bělehrad - tak tam se to nějak křížilo s úmrtím jeho dědečka....
Reagovat
smazaný uživatel
To bolo počas týždňa v Monte-Carle (vysvetlovalo to aj Djokov mdlý výkon vo finále).
Reagovat
gigin
Ano, v tu dobu umřel. Ale pak je pohřeb a tak .. no.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohreb bol tuším v deň semifinále ;)
Reagovat
gigin
Máš ho zmáklého, koukám :) Jako, že tam nehrál, nebylo až tak překvapující... Já se ani nějak nedivím, že Roger vynechal Basilej. Holt je to špatně datumově situované... Viz celá šaškárna v Paříži. To musel vidět každý. Normální bojkot. Startovné a nazdar. Jediný Rožérek to pojal elegantně a nejel tam vůbec ;))
Reagovat
smazaný uživatel
No hoci si to len tak vtipne naznačil, v tomto sa hnevám na Murrayho či trebárs aj Djokoviča. Existovali hráči, ktorí čakali v Paríži v piatok do noci, či sa dostanú do pavúka kvalifikácie (konkrétne Stachovsky a Karlovič) a ostali tesne pod čiarou.

Potom taký Murray a Djokovič si kľudne vypustia zápasy (nemusíme si tu klamať, boli vypustené) a hurá do Londýna. Načo tam vôbec chodili ?

Djokovič pre peniaze (prémia za odohratie povinného počtu turnajov Masters - 800 000 dolárov tuším) a Murray snáď len preto, aby nemal nulu v kolónke bodov ale zato ich nazbieral neuveriteľných 90.

Sám Karlovič povedal, že keď tam top hráči evidentne nechceli byť (opäť, nemusíme si nič navrávať), nemali tam vôbec chodiť. Federer sa aspoň odhlásil pred turnajom, hoci - aby sme boli fér - aj ten už spravil niečo podobné v roku 2008, zrovna v Paríži.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda len, ze si nepostrehol, ze to bola len reakcia na to, ze kazdy ma svoju cenu..Nic ine nepopieram..Ale dakujem, ze si mi to vysvetlil..:)
Reagovat
smazaný uživatel
"Každý má určite svoju cenu, --- ale od hráča ako Federer, od gentlemana, neegoistu sa možno očakáva tzv.gesto voči turnaju, či mestu odkiaľ pochádza ---.

Ja som narážal na toto. Urobil to isté čo Djokovič v Belehrade (2012), či Nadal v Barcelone (2010).

Inak, to že Nadal hrá v Barcelone nie je ani tak otázka nejakej "pokory", ak niečo také pri výbere turnajov existuje, ako skôr toho, že je to ľahko zarobených 500 bodov do rebríčka pre Rafíka, nakoľko ide o jediný antukový turnaj ktorý hrá mimo RG a Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovoriac napr. o Nadalových vyhrážkach do Madridu, aby zmenili farbu antuky, inak tam ani nebude hrať :)
Reagovat
gigin
Paříž - vidím to stejně :) Kačky a ženy vládnou světem :))
Reagovat
spaniel
Hezky ster, fakticky.
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, druhý :)
Reagovat
spaniel
Klidne i desaty. Hlavni je, ze ma pravdu. Za prvni dosel jsi jen rypat jako obvykle a za druhe sis nakadil do vlastniho hnizda + jeste do Noleho. A jako bonus nekdo poukazal na tvoje diskusni schopnosti, to jest odbocovani, manipulovani, nedrzeni se tematu atd. Proste parada :)
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže :)..Od teba tie slová znejú veľmi hodnoverne ;)
Reagovat
spaniel
Zas zadne fakty, klasicka snaha vyhnout se argumentaci znevazovanim oponenta. Uz nicim neprekvapis. Jaky je to pocit dostat takovy ster? Na nic ses nezmohl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že som v historii našich diskusií preukázal dostatok odvahy, kedy som sa s tebou púšťal aj do hlbších myšlienok, či konverzácií. Bohužiaľ mi skúsenosti navrávajú, aby som sa do ničoho podobného s tebou nepúšťal, je to strata času. Skôr, či neskôr sa s tebou vždy človek dostane do fázy, kedy ho zaskočíš svojimi nechápavými reakciami. Krútiac hlavou a s letmým úsmevom na tvári diskusiu s tebou následne opúšťa.

Ja mám pocit, že rfever pochopil na čo som reagoval, zároveň naznačil, na čo reagoval aj on. Jediným nepochopeným zostáva opäť spaniel :)
Reagovat
spaniel
Ty jsi vrchol trapnosti. Hlavne to tve zhrnuti o co slo je zoufale :) Napsals kravinu, byl jsi vyargumentovan, nemels odpoved, stahnuls ocas a ted varis vodu. Pravda je, ze ja jsem jen ocenil ten zpusob, jak se ti to vratilo od rfevera. To co tady ted placas je uz uplne zbytecne, to vlakno nikdo nesmazal, je to tam uplne jasne a vzdycky bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, tak to predsa skúsim.

Soječka napísala, že každý hráč má svoju cenu, pod ktorú nepôjde. To bola vec, ktorú som sa snažil znegovať na príklade Djokoviča, či honorárov, ktoré Djokovič, či Rafa na podobných turnajoch dostávajú. Rozhodne táto poznámka nebola na mieste. To, kto a čo tu už píše o odrieknutých turnajoch v akých rokoch je v tomto kontexte úplne irelevantné..Rozumieš? No vidíš, nerozumieš.
Reagovat
spaniel
Tak potom asi nerozumel nikdo vzhledem k odpovedem. Zijes si asi ve vlastnim svete. Nechapes, ze turnaj neni exhibice. Neodpustis si trapne narazky na gentlemana atd. A pritom nemas vsechny informace a jdes si hrat na soudce. Mel by ses radeji venovat svemu, i kdyz pravda, neni prilis cemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, nechci se nijak vmesovat do vasich sporu, ale k memu vlastnimu vyroku, ze kazdy ma svoji cenu - pripada mi, ze ses o jeho nevhodnosti nebo dokonce o jeho nepravdivosti zatim usnesl jen sam se sebou ... :-) A to je vzhledem k tomu, zes nicim hodnoverne nedolozil okolnosti a pricinu Fedexova odreknuti Basileje, hodne zvlastni zaver.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/pages/Petra-Kvitov%C3%A1-CZ-Fans/414180895308276
Reagovat
Bob
fakt líto.
Reagovat
Nola
pre expertov na pinkanie dávam do pozornosti najlepšie zápasy roku 2012 - GS, OH
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/11/Features/Best-Grand-Slam-Olympic-Matches-Of-2012.aspx

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/11/Features/Best-ATP-Matches-Of-2012.aspx
Reagovat
steve79
Taky mě to napadlo, že se chystá na Davis Cup. Každopádně je dobře, že vynechal Doha. Stejně mu tento turnaj nic nedal. Rozehrát se může v úvodních kolech na Australien Open. Překvapením je pro mě vynechání Basileje. To teda musím říct.
Reagovat
J.M.
S Basilejí měl velké neshody, dalo se to čekat. I když je to pro mě větší pecka do titulku než vynechání Miami. Rodný turnaj, na kterém začínal jako sběrač... Ale pokud chce hrát v Paříži, asi už ani nemůže jinak.

Ale přijde mi ten kalendář hrozně nevyvážený. První část roku nic, AO "z voleje" bez rozehrání, pak dva měsíce pauza, pak přehuštěné léto, spousta antuky a hned po Roland Garros zase do Halle... Vůbec, to léto nemá ATP moc dobře vymyšlené.
Reagovat
smazaný uživatel
a čože mal Federer za problem v Bazileji?osobne je aj pre mňa prekvapenim,že vynechá práve domáci turnaj.
Reagovat
J.M.
S Basilejí se nedohodli na nové smlouvě pro příští roky, ohledně financí. Byla z toho nepříjemná mediální kauza, a i na Turnaji mistrů komentátorka říkala, že do Londýna Roger přijel viditelně ztrhaný v obličeji, a přisuzovala to právě té mediální honbě na Rogera po Basileji ve švýcarských novinách, která ho hodně mrzela (kritizovali ho jak kvůli těm požadovaným penězům, tak ohledně startování v Davis Cupu).
http://www.iol.co.za/sport/tennis/federer-slammed-by-swiss-1.1415695#.ULA6sBIWWHE

Nicméně včera jsem někde četl názor, že Roger svůj kalendář příští rok může upravovat za pochodu, někde přidat nebo ubrat podle situace, a že by i do té Basileje nakonec mohl přijet. Třeba se ještě dohodnou.
Reagovat
darek.vrana
Je to pro Švýcary k vzteku. Když už mají takovou tenisovou legendu, tak je to hráč, kterému je jeho země u zadku.
Reagovat
spaniel
Malokdo udelal pro Svycarsko tolik co on. Je to jejich nejlepsi sportovec vsech dob. A organizatori v Basileji by meli zklapnout, hral tam celou dobu, kdyz si mohl vydelat v Asii mnohem vic. Redukuje kalendar, Basilej neni Wimbledon a uz pro ne udelal dost.
Reagovat
darek.vrana
Já nechápu, jak někdo, kdo má jmění v řádech desítek miliard, může řešit finance v případě podniku ve svém rodném městě. To mi fakt hlava nebere. Asi holt hamižnost některých lidí nezná mezí. Jinak nevím, co Federer udělal pro Švýcarsko. Ano, je to jejich nejlepší sportovec, to je pravda. Ale to snad dělá pro sebe, ne? Pokud jde o Davis Cup, tak na Švýcarsko absolutně dlabe. Jediný důvod, proč sem tam hraje, je jen a jen to, aby si nepošpinil své dokonalé image v médiích. Ovšem jeho nasazení je nulové. Za normálních okolností by tým Federer, Wawrinka musel nejméně třikrát za poslední léta zvednout daviscupovou trofej.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl tak hamižný, tak se odstěhuje někam , kde nebude muset platit řádně daně. Kdyby byl tak hamižný, tak místo turnaje v Basel, bude hrát na některém asijském turnaji. V Davis Cupu také odehrál spoustu zápasů.Tak nechápu kritiku švýcarských novin.
Reagovat
dadaft
no, když viděli, jak byl Radek Štěpánek na kurtu schopen pro vítězství skákat rybičky na betonu, tak jim možná přišlo, že by Federer přece jen pro reprezentaci mohl udělat víc...
Reagovat
dadaft
P.S. tím se nestavím na žádnou stranu, je mi to osobně jedno.
jen mě to tak napadlo. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně mi tato myšlenka také napadla.To co dokázal Radek v posledním zápase, nemá obdoby. Také pro tuto mísu bojovali několik let. A i kdyby příští rok vypadli už v prvním kole,což si nemyslím,tak mne to mrzet ani nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
No možná je to dané aj tím, že je Švýcar, protože podle mě slovní označení švýcarský vlastenec je trochu abstraktní pojem. Švýcarsko je slepenec 4 jazykových skupin a to národní cítění podle mě není zdaleka tak markantní jako u jižanských států typu Španělska a Srbska...
Reagovat
spaniel
Darku, Lenka ti to napsala dobre. Ze to nechapes, je uz druha vec. Hlavne za kazdou cenu spinit.
Reagovat
darek.vrana
Co je to za špinění? Ať si klidně Basilej vynechá a řekne normálně, že je to blbý termín. Ale nechápu nějaké handrování kvůli smlouvě. Buďto tam nechce hrát kvůli termínu, nebo tam chce hrát a je jedno, kolik za to dostane, pokud je to jeho srdeční záležitost. Ale aby se dohadoval, že tam bude hrát za tolik a tolik, to nepochopím. A co se týče DC, je to jen konstatování skutečnosti. Protože takhle papírově silný tým by prostě musel v DC dokázat mnohem mnohem víc než nějaké jedno čtvrtfinále (nebo snad i semi, teď nevím?). Konec konců, Federer sám řekl, že pro něj DC moc neznamená.
Reagovat
darek.vrana
A argumentovat, že mohl hrát za víc v Asii, to taky neberu. On pořád balancuje na hraně, aby si to nerozházel moc s médii, protože se snaží mít dokonalé image. Takže tohle už by asi bylo moc. Ale zadarmo (resp. "jen" za prize money) doma hrát nebude, Dc sice odehraje, ale jen aby se neřeklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se šetřil na davis cup?
Reagovat
Nola
neviem či je DC reálny..., no je to starší článok
http://sport.sme.sk/c/6581907/wawrinka-nechape-federera.html
Reagovat
BooOoo
neví někdo, zde se dá někde sehnat seznam turnajů, na které jsou přihlášeni tenisté (především Berdych, Štěpánek, Kvitová, Šafářová a spol.)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastne odohra toho tak ako v tej sezone
Reagovat
smazaný uživatel
Sak ten rok vynechal tiez Monte carlo aj Pariz aj Canada masters no Bože a na buduci rok tieto turnaje hrat bude a vynecha Miami Basel no Boze Monte carlo uz vynechaval dost casto
Reagovat
J.M.
Je to docela dramatický škrt. Na příští rok naplánoval 14 turnajů (případně 15 s Londýnem). Letos jich odehrál 18...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz mu pujde jen o grand slamy a bude si uzivat rodiny a zivota. Logicky krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, vek nezastavíš..Logické škrty..
Reagovat
gigin
Prosím vás, jaký je nejzažší termín k příhlášení hráče do turnaje. Děkuji předem za případně odpovědi.
Reagovat
tommr
ono taky hodně záleží jakej turnaj a jakýho hráče máš na mysli. Pokud ti jde o Federera a Miami tak tam se snad ani přihlašovat nemusí, protože účast má zajištěnou díky postavení v žebříčku - prostě tam budto pojede nebo ne a to rozhodnutí je čistě na něm ... :)
A zrovna u Federera (nebo Nadala, Djokovice atp.) bych řek, že tihle borci si nemusí lámat hlavu ani s přihláškama na ostatní turnaje. Ty by vzali organizátoři všude i kdyby se ozvali až po případný uzávěrce přihlášek ... :)
Reagovat
gigin
Díky :) Jen jestli nekecáš :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ATP turnaje a Grandslamy - 6 týždňov pred začiatkom turnaja.
Kvalifikácie na GS, Masters a 500 - 3 týždne pred začiatkom turnaja.
Challengre - 3 týždňe pred začiatkom turnaja.
Kvalifikácie 250 - onsite systém, stačí sa zapísať v predvečer kvalifikácie tuším do 21.00 miestneho času :)

Neni zač )
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenis info.eu/?a=art&id=10711 (bez tej medzery, blokované slovo :D) tu sa píše, že turnaj v Paríži vynechá a objaví sa v Šanghaji, kde je pravda sa mi nechce hľadať každopádne očakávam pokles Rogera na n. 4 možno aj nižšie, skoro všetko len obhajuje, niečo ani neobhajuje ... hlavné je, aby ešte zopár titulov pribudlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se nema kam honit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist