Poprvé ve 3. kole: Plíšková v Melbourne, Hradecká na grandslamu

21. 1. 2015, 04:58
Aktuality 153
AUSTRALIAN OPEN ženy - Karolína Plíšková a Lucie Hradecká postoupily po třísetových výhrách poprvé do 3. kola Australian Open. Plíšková zdolala Francouzku Dodinovou a vyrovnala své grandslamové maximum, Hradecká ho po obratu proti Hercogové dokonce překonala. Naopak další dvě Češky Klára Koukalová a Kateřina Siniaková dnes v Melbourne skončily.
Karolína Plíšková (© ausopen.com)

Karolína Plíšková v Melbourne hraje svůj první turnaj jako tenistka Top 20 a nasazená hráčka na grandslamu a roli favoritky v úvodních dvou kolech zvládla. Po Rusce Rodinové si poradila i s talentovanou Francouzkou Oceane Dodinovou, jež startovala na divokou kartu.

Dvaadvacetiletá Češka, jež si v sobotu zahrála finále v Sydney, dnes měla s osmnáctiletou soupeřkou více starostí, než se očekávalo. První set sice získala, jenže ve druhém celkem třikrát neudržela náskok brejku a o postup tak musela bojovat ve třetím dějství.

Karolína PlíškováV něm bývalá juniorská vítězka Australian Open přišla o vedení 3-1, za stavu 5-3 a 40-0 nevyužila tři mečboly a mohla se dostat pod tlak. Znovu však potvrdila, že psychická odolnost je její silnou stránkou. Udržela chladnou hlavu, utkání v Hisense Areně ukončila čistou hrou při svém podání a po dvou hodinách zvítězila 7-5 5-7 6-4.

Plíšková si v zápase pomohla 14 esy, trefila 37 vítězných úderů a udělala jen 16 nevynucených chyb, zatímco rovněž aktivně hrající Francouzka jich nastřádala rovných čtyřicet.

"Bylo to těžké. Nepodávala jsem tak dobře jako obvykle. Normálně bych měla vyhrát ve dvou setech. Ale nakonec jsem ráda, že jsem to zvládla ve třech," okomentovala Plíšková zápas s divoce hrající soupeřkou. "Dokáže zabít i míče, které by zabíjet neměla. Pak zase leccos zkazí. Asi jsem ji měla víc tlačit. Neměla jsem to ve svých rukou, jak jsem zvyklá. Nehrálo se mi dobře, ale zůstala jsem klidná," řekla v rozhovoru pro iDnes.cz.

Nyní má Plíšková v Melbourne splněnou 'povinnost', když si poradila se dvěma papírově slabšími soupeřkami a postupem do 3. kola vyrovnala své grandslamové maximum z loňského US Open. Pokud ale chce poprvé do osmifinále, musí najít recept i na těžší soupeřku. V pátek vyzve světovou jedenáctku Rusku Jekatěrinu Makarovovou, se kterou loni prohrála finále v thajské Pattaye.

"Dostala jsem se tady do jiné role. První dvě kola jsem jako nasazená měla papírově vyhrát. Když proti sobě mám nasazenou holku, hraje se mi trošku líp," řekla Plíšková. "S Makarovovou jsem už hrála. Vím, co mě čeká. Je levačka. Nebude to taková ztřeštěnost jako dneska. Zahrajeme si víc delších výměn. Bude to lepší," věří ve formě hrající rodačka z Loun.

Lucie HradeckáHradecká překonala své grandslamové maximum
Až svůj celkově 21. start na grandslamovém turnaji dokázala Lucie Hradecká proměnit v premiérový postup do 3. kola. Česká tenistka, jež si účast v hlavní soutěži musela vybojovat v kvalifikaci a v prvním kole vyřadila světovou pětku Anu Ivanovičovou, svého životního výsledku ve dvouhře dosáhla po dnešním obratu proti Slovince Poloně Hercogové.

Aktuálně až 142. hráčka světa přišla za celý zápas jen jednou o podání, přesto musela vývoj stejně jako v předchozím duelu otáčet. V první sadě totiž za stavu 4-3 neproměnila tři brejkboly, vzápětí ztratila servis a první set prohrála. Ovšem v dalším průběhu už čelila jedinému brejkbolu, který úspěšně zlikvidovala a dokráčela si tak pro vítězství 4-6 6-3 6-2.

Včetně kvalifikace tak Hradecká vyhrála už pátý zápas v řadě. "Síly se snažím šetřit, dneska jsem na kurtu byla hodně soustředěná, abych jimi neplýtvala, ani jsem se nijak extrémně nepovzbuzovala. Už jsem cítila, že těch zápasů bylo a že každá ušetřená energie bude super," řekla pro iDnes.cz Hradecká.

Zítra ji čeká čtyřhra s Andreou Hlaváčkovou a přihlášena je i do mixu s Rumunem Horiou Tecauem. Že by však kvůli nečekanému úspěchu ve dvouhře debl vypustila, vůbec neuvažovala.

Dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Hradecká, která v květnu oslaví 30. narozeniny, se o postup do osmifinále dvouhry utká v pátek s nenasazenou Julií Görgesovou. S o tři roky mladší Němkou vyhrála jediný ze šesti vzájemných zápasů (včetně bundesligy), před dvěma týdny s ní prohrála v Aucklandu.

"Vím, do čeho jdu. Hrála jsem s ní už začátkem roku na turnaji v Aucklandu a i když jsem prohrála ve dvou setech, šance tam byla. Ona tam zničehonic přepnula, hrála vabank a všechno jí tam napadalo. Snad si to tedy v Aucklandu vybrala a v pátek to bude lepší," řekla Hradecká.

Koukalová a Siniaková dohrály
Görgesová vyzve druhou Češku po sobě, neboť dnes vyřadila Kláru Koukalovou. Dvaatřicetiletá rodačka z Prahy prohrála 3-6 6-4 2-6 a nevyrovnala tak svůj nejlepší grandslamový výsledek.

"Mrzí mě to, povedlo se mi vyhrát druhý set a na začátku třetího jsem měla 40-15 při svém podání, ale bohužel jsem to neudržela. Soupeřka už po tomhle úvodním brejku byla ve třetím setu rozjetá a už s tím šlo těžko něco dělat," řekla pro server iDnes. "Škoda, že jsme nehrály na nějakém rychlejším dvorci, v téhle zrekonstruované Margaret Court Areně se mi povrch zdál pomalejší a celý kurt tak nějak větší.“

Ve druhém kole ukončila svou premiéru na grandslamovém turnaji Kateřina Siniaková. Osmnáctiletá Češka, jež v prvním kole porazila Vesninovou a připsala si svou první výhru, podlehla 5-7 4-6 Irině-Camelii Beguové. Proti Rumunce, která v předchozím zápase vyřadila světovou devítku Kerberovou, nedokázala zopakovat dva týdny starou výhru z čínského Shenzhenu.

Siniaková v prvním setu vedla 3-0, ale pak prohrála pět her v řadě. Sice ještě dokázala vyrovnat, ale sadu už nezachránila. Ve dr Ve druhém dějství po ošetření snížila z 2-5 na 4-5, ale na obrat už síly nenašla. Za celý zápas ztratila šest z jedenácti gamů na podání.

"Nedařilo na servisu, v minulém zápase proti Beguové jsem se právě o své podání mohla opřít. Tentokrát to bohužel nevyšlo, ale je to pro mě další zkušenost a musím prostě trénovat ještě víc," řekla Siniaková.

O pár hodin později pak talentovaná Češka vypadla i ze čtyřhry, ve které se Švýcarkou Bencicovou potrápily hvězdný pýr Hingisová/Pennettaová. V prvním seto otočily z 2-5 na 6-5, ale Siniaková pak přišla o podání a nakonec česká dvojice prohrála 6-7 2-6. "Byl to zážitek, zahrát si proti takové legendě, jen škoda, že jsem tenhle pár vyfásly hned v prvnm kole. Teď už ale musím rychle letět domů a dotáhnout do konce první pololetí ve škole.“

Další čtyři Češky Petra Kvitová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Tereza Smitková a Denisa Allertová se na dnešní postupy Plíškové Hradecké do 3. kola pokusí navázat ve čtvrtek.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky českých tenistek (21. 01. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (22-ČR) - Dodinová (Fr.) 7-5 5-7 6-4
Hradecká (ČR) - Hercogová (Slovin.) 4-6 6-3 6-2
Görgesová (Něm.) - Koukalová (ČR) 6-3 4-6 6-2
Beguová (Rum.) - Siniaková (ČR) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krajiceková/Záhlavová-Strýcová (13-Niz./ČR) - Erakovicová/Puigová (N. Zél./Portor.) 6-7(9) 7-6(6) 6-3
Kuzněcovová/Stosurová (Rus./Austr.) - Pescchkeová/Hao-Ching Chan (8-ČR/Tchaj-wan) 6-3 6-2
Hingisová/Pennettaová (4-Švýc./It.) - Bencicová/Siniaková (Švýc./ČR) 7-6(3) 6-2
Kudrjavcevová/Pavljučenkovová (12-Rus.) - Aoyamaová/Voráčová (Jap./ČR) 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

153
Přidat komentář
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/225651/ranarka-z-australian-open-stosurova-ohromila-svaly-dru-kazdy-den.html

Skoro neuvěřitelný, že může holka nabrat takovej objem bez nějakýho zobání. Ale nedovedu si přestavit, že by jí to mohlo projít (když Barče neprošel ani potravinovej doplněk), takže asi skutečně ano, může. Zřejmě má na tom velký podíl genetika.

Ovšem, tohle už skutečně nevypadá hezky narozdíl třeba od Lucky u který je to celkem roztomilý.
Reagovat
PH94
Dnes byl pěkný článek v Deniku sport o Karolíně :) + rozhovor s jejím trenérem :)
Reagovat
Frick
Vyfotil bys to? :o)
Reagovat
PH94
Grr já ty noviny vždy zahodím :/
Reagovat
sprchon
Gratulace Lucce a Káje! :)

Kája to podle všeho neměla jednoduché, ale zachovala chladnou hlavu a zvládla to. Vypadá to, že si věří i na Ekaterinu. Tak jen do toho! :)

Od Lucky Hradecké jsem ještě před pár dny nic nečekal. Nyní se ale zdá, že je v pohodě a že klidně může jít ještě dál. Při další výhře a za předpokladu, že prohraje Falconi, Lucka obsadí v live rankingu přesně 100. místo. :)

Od Kláry jsem taktéž neměl velká očekávání, takže ani moc zklamán nejsem. Jeden zápas tu vyhrála a Julča zatím podle výsledků taky nehraje špatně...

Katka tu parádně začala, tentokrát to proti Begu nevyšlo. Myslím si, že nemusí věšet hlavu a že příště to bude zase třeba o něco lepší. :)
Reagovat
Frick
Giorgi - Smitková

Souboj děvčat, co neví, co je to tuková vrstva :o). No, tedy nevim, co od toho čekat. V Hobartu toho Camilka zas tolik nepředvedla, vlastně ani nevim, co si myslet o tom, jak moc cenný byl skalp Flavie. Skutečně, tento zápas bude otevřený, Terka určitě má šanci, ale nebude to určitě lehké a přecijen, spíše to vidím na výhru Italky, tak snad se budu šeredně mýlit. :o)

Allertová - Cornet

Denisa má dvě výhody 1) absolutně nemá co ztratit 2) soupeřka jí nezná. Nicméně jinak se Alizé tváří celkem ve formě, na HC všechno vyhrála, vč. zápasu s Agou, která jí to ovšem i s úroky vrátila v 1. kole Sydney. V 1. kole AO pak bezezbytku potvrdila pozici favoritky v zápase se Zhang. No, nebudu říkat, že je Denisa bez šance, ale jako nejpravděpodobnější se mi jeví varianta výhry Alizé ve 2 setech, byť ne nějaký debakl.

Kvitová - Barthel

No, asi jako před dvěma dny. Petra je jasná favortika a měla by to potvrdit. Nakonec Mona ani nemá nyní zas tak dobré výslekdy. V Auckladu i Hobartu vypadla v 1. kole, až v 1. kole AO si připsala první letošní výhru, konkrétně nad Donou Vekič.

Strýcová - Chang

No, Bára dostala solidní dáreček. Určitě nelze Chang podcenit, ale rozhodně si nemůže dovolit s ní prohrát a věřím, že ani neprohraje.

Solidní a i očekávaný základ tedy dnes budou výhry Petry a Báry a pokud se k nim přidá ještě nějaká další (asi tedy spíše od Terky), tak to bude příjemný bonus.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila je prostě strašně nevyzpytatelná. Pokud jí to tam bude padat, tak vyhraje.. ale pravděpodobnost, že jí to tam padat nebude, je dost vysoká.

Cornet je velmi dobrá hráčka, Denisa možná je, možná není :-)
Hádám Cornet ve 2 setech

Pokud Petra prohraje, tak to zamrzí.

Barča snad vyhraje.
Reagovat
PH94
Vidím to uplně stejně :) Petra s Bárou musí postoupit a pokud se k nim přidá alespoň jedna z dvojice Smitková a Allertová, tak to bude velká nadstavba :)
Reagovat
tommr
jj Petra a Bára jsou jasný favoritky, zatímco Denisa a Tereza můžou jen překvapit - postup 3 našich hráček by proto byl příjemný překvapení (ale jen pokud by mezi mima nechyběla Petra) ... :)
Reagovat
Frick
To by pak byla zase diskuze :o)
Reagovat
Frick
...a Šafi by byla připravena od titul české loosera AO....

Kurňa, jak mi ta Šafi chybí. Tos Lucko fakt musela prohát, ty vole?
Reagovat
tommr
no Petra by určitě dostala co proto a třeba říct, že zaslouženě. Doufám ale, že napotřetí Petra prokletí prvních dvou kol na AO zlomí ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Chtěl bych jen (ne)alibisticky připomenout, že už teď brzy ráno je na místě skoro +20°C a v čase zápasu Petry má vrcholit odpolední vedro dokonce až +36°C... ;-(
Reagovat
smazaný uživatel
Fujtajbl. Snad to Petra zvládne rychle ve 2 setech.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak.
Reagovat
PetaM
No, pokud bude na kurtu přes 40 °C, tak by se měly zápasy začít přerušovat, ne?
Reagovat
FulnekUltras
Uvidíme. Každopádně zítra už by měly jít extrémní teploty rychle dolů a od soboty celý druhý týden AO už denní maxima údajně nepřesáhnou 25-28 stupňů, od středy má být dokonce ještě "evropsky" komfortněji - oblačno, občasné přeháňky a maximální odpolední teploty kolem +22°C, což by pro Petru bylo naopak ideální. Hlavně teď přežít dnešek...
Reagovat
Frick
http://revue.idnes.cz/dcera-borise-beckera-anna-jermakovova-dwv-/missamodelky.aspx?c=A150120_132901_missamodelky_zar

1/4 černoška (zřejmě). No, je to na ní dost vidět :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se obávám, že už máme vítězku...Vloni z mečbolů Li Na, letos Máša.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to teda ne!
Reagovat
PetaM
Jenomže Na Li utekla jen z jednoho, navíc v úplně jiném kole. Takže smůla :D
Reagovat
Michaelus
jj :D to je něco úplně jiného, i když věřím, že se Maria dostane do semifinále.
Reagovat
Frick
Jo, jenže to bylo 5 cm :o)
Reagovat
kada.tom
no, nezbývá jen věřit a doufat v to, že Sharapova dnešní výkon ještě zopakuje a tvá slova nenabudou pravdivé povahy ... jako ze špičky to přeju skoro každý krom Sharapky, Bouchard a Halep ... a stejně si myslím, že vyhraje Serena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máme to úplně stejně :D Zajímavé :)
Reagovat
Cico93
To by bolo krásne.
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám, že by to bylo krásné, ale nezlobil bych se .-)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby ti ta předpověď vyšla, nezlobil bych se! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne blahozelam Simone Halep vs J.Gajdos.Je nesporne,ze Jarmila Gajdos na Simonu Halep nema
Reagovat
Davor1
Simona super, s veľkým prehľadom a stále s rezervou :-))
Semifinále musí urobiť, v ďalšom kole Mattek- Sands, potom Errani/Wickmayer a vo štvrťfinále Makarova/Plíšková...veľmi jednoduchý los, vďaka prepadáku Ivanovič.
Plíšková nevyzerá byť na tom najlepšie, myslím, že sa u nej prejavuje únava zo Sydney, na Simonu v tomto stave by nemala mať ani náhodou...
Reagovat
smazaný uživatel
ty zřejmě moc nefandíš Čechům, že? Odkud že jsi?
Reagovat
Davor1
v tenise to nemám rozdelené podľa národnosti, tam ide o tú konkrétnu osobu, ktorá mi musí sedieť, môže byť hoc aj z trantárie...

Čechov mám rád, mám množstvo českých priateľov, v osobnom živote slovákov a čechov ani veľmi nerozlišujem...
Reagovat
PH94
Halep dnes předvedla skvělý výkon a i já jí vidím minimálně na semifinále, ale třeba Karolína překvapí :)
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně aby Simonu nepřekvapila zase (???) nějaká hnačka... ;-)))
Reagovat
ptpc
Celkom nesúhlasím. Naopak mne sa zdá že Plíšková je vo forme. Vyrovnanosť posledného zápasu nebola v zlej forme Plíškovej ale vo vynikajúcej forme Dodin. Keď sa pozrieme na tohtoročnú sezónu - v Brisbane porazila Azarenkovú po výbornom výkone. A v Sydney postúpila do finále kde prehrala s Kvitovou ale opäť po výbornom výkone. Za ďalšie - Plíšková je zvyknutá hrávať kvantum zápasov, takže v tom by som problém nevidel.
Ale napísal by som to asi tak:
Tak ako mala Plíšková vyhrať nad Dodin tak by mala vyhrať Halep nad Plíškovou(teda ak skôr nevypadnú).
Reagovat
FulnekUltras
Souhlas - přičemž Kája může Simonu zaskočit s pravděpodobností ještě výrazně vyšší...
Reagovat
smazaný uživatel
bude mít co dělat už s Makarovovou.
Reagovat
blixa
To bude, Katka je v dobré formě. Na druhé straně, bude se hrát tenis, což bude na rozdíl od té šílené Francouzky úleva. Klíčové bude, jak Káje pude podání, pokud ano tak rozhodně má šanci.
Reagovat
ptpc
A v zápase Plíšková vs Dodin sa hralo čo?
Reagovat
blixa
Těžko říct, jak to nazvat :D
Reagovat
ptpc
Na Makarovovú jej verím.
Reagovat
FulnekUltras
aj ja...
Reagovat
ptpc
Myslím si že tá pravdepodobnosť bude cca rovnaká.
Reagovat
VlS
Teď ten zahlášenej aut za stavu 30:30, když v autu nebyl ani mm míče, to je na ránu raketou do hlavy
Reagovat
smazaný uživatel
Simča teď krásný FH po lajně přesně na čáru, pěkně umísťuje a rozděluje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Simča pěkně, rychle. I když mi obě přišly nějak vyšťavené. Gratulka. :)
Reagovat
Grape
Simona zatím moc dobře. :-) Měl jsem z tohohle zápasu trochu obavu, Simona proti Kanpp nehrála nic moc a Jarka vypadala ve formě, ale zatím to Simona zvládá s přehledem.(i když teď v posledním gamu měla Simča štěstí, že Jarce nesprávně zahlásili aut)
Reagovat
FulnekUltras
I padesátiprocentní úspěch ze včerejších čtyř 2K-ženských singlů má vysokou sportovní hodnotu.
U Kláry se asi výhra čekat nedala, Katka ještě ve svém věku potřebuje s podobnými zápasy nabrat nějaké zkušenosti.
Hodně oceňuju Káju, že se dokázala vypořádat s papírovým tlakem i ne právě ideálním průběhem utkání. V příštím kole s Káťou to bude zcela otevřené a můžeme čekat nádherný duel.
No a na konec si samozřejmě nechávám Lucku Hradeckou. ;-) Mač s houževnatou Slovinkou zvládla bravurně a plně potvrzuje letošní vzestup, jak kondiční, tak i psychický. Nemůžu si pomoci, ale pořád za tím vidím v prvé řadě znovuobnovení deblové spolupráce H+H... Moc se těším i na třetí kolo s Julií. Případná odveta za nedávný Auckland i s úroky není vůbec vyloučena.
Reagovat
PetaM
Stovečka je na dohled!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí vyhrát ještě jeden zápas a je tam! ;-)
Reagovat
PetaM
Přesněěě, líbilo by se mi moc 4. kolo Karolína - Lucie ... :D Jasná ČF a navíc možná pěkný souboj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to by bylo skvělý. :)
Reagovat
tommr
ovšem jen za předpokladu, že Falconi taky nevyhraje ... :)
Reagovat
tommr
jen malá technická poznámka: mluvíš o dnešních zápasech ... :)
Reagovat
PetaM
Když příspěvek vložil, v Melbourne byly už 4 minuty po půlnoci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
JARMILOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MUSÍŠ VYHRÁT
Reagovat
tommr
bohužel to vypadá na dost jednostrannej zápas. Gajdosová je zatím jasně horší ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel no
Reagovat
Kozoroh
Bohudík :)
Reagovat
dadaft
konečně baby !!! :))
hned je to jiná kávička...................
Reagovat
smazaný uživatel
to je na koho? :)
Reagovat
blixa
No že si konečně přišla ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě ne :) Spíš že je dadaft rád, že hrajou holky ne? :)
Reagovat
blixa
Možná obojí ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mi zase nefandi :)Simča pěkně, myslela jsem, že Jarka bude víc kousat :)
Reagovat
smazaný uživatel
držím palce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím pěkně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu si dovolim blahozelat Karoline Pliskovej,ma dobru postavu i povahu na vitazku,len tak dalej Karolina a nech sa zacne darit i jej dvojicke,bolo by to impozantne ak by sestry-dvojicky dosiahli svojimi dispoziciami co NAJvyssie,len nech sa dari a dobre zdravie
Reagovat
freeteepek
Škoda, že Rafa nevypadl. Prasárničky budou pokračovat i v příštím kole. A zase se v tom bude plácat minimálně 3 hodiny... Ty, co mají hrát bezprostředně po něm, lituju. Třeba dneska Simonu:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Jarmilo doufám že tu rumunu porazíš!!!!
Reagovat
kada.tom
mohla by, já bych se vůbec nezlobil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já bych byla moc ráda, Halepovou a cibuli nemám moc ráda
Reagovat
blixa
Nadal vyhrál AO, podle té hysterické scénky ? :D :D Zaplať bůh, že je tomu utrpení konec. Hroznej tenis.
Reagovat
PetaM
Neboj, naštěstí vyhrál jen ve druhém kole. Pohár si snad odveze někdo jiný. Nemusí konec Světa nastat tak brzo ...
Reagovat
VlS
Měl kliku, že proti němu stál pinkal s holčičím servisem, hlavně druhým. Stát tam trochu střelec, tak už moh letět na Malorku. O tom konci ani nemluvím, to se klaněl směrem k Mekce?
Reagovat
blixa
Asi je progresivní, a dal se včas na islám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně může Simča na kurt. :-)
Reagovat
PetaM
To byla doba ... :D Ale aspoň jsem to stihl ze školy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, jestli to bude ještě na Eurosportu?
Reagovat
smazaný uživatel
bude
Reagovat
blixa
Hodlá Nadal vůbec dneska pustit Simonu na kurt, nebo se tam budou pinožit ještě dvě hodiny ? Hrůznej tenis, dlouho jsem ho neviděl, proč hraje tak blbě ?
Reagovat
A.R.R.
to mi povídej, už čekám na Simču skoro 2 hodiny. To víš, ono to trvá než se před každou hrou upraví :-D
Reagovat
dadaft
zápasy na 3 vítězné jsou fakt neskutečná pruda.
Reagovat
freeteepek
Taky proto na ně nekoukám. Tedy jen vyjímečně a určitě ne od začátku:-)
Reagovat
dadaft
jj, od třetího setu je to tak akorát.
Reagovat
tommr
nechápu co je to za zlozvyk dávat zápasy ženských až po skončení zápasů mužů. Zvlášt když je na programu takovej notorickej zdržovač jako je Nadal, kterej stráví hodinu čistýho času jen vytahováním slipů ze zadku ... :(
Reagovat
PetaM
:D :D Udělal jsi vtip, to je super :D Dávám ti lajk :D
Reagovat
blixa
:D :D Rafafanatici tě asi nebudou mít rádi ;-)
Reagovat
tommr
to je mi jedno. Já chci vidět pořádnej tenis a ne pořád sledovat ty jeho nechutný prasárničky ...
Reagovat
FulnekUltras
El Řiťuál... ;-)))))
Reagovat
dadaft
jj, dívat se na pětiseťák s Nadalem je čisté utrpení -- už tak 3 hodiny je mi úplně jedno, kdo tohle utrpení vyhraje..........
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s dadaftem a první větou tommra... :)
Reagovat
blixa
S druhou ne ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já to Rafovi neměřil, takže nevím... :D
Reagovat
blixa
Už si se vzpamatoval z Marfuši ? Srdíčko v pořádku ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :) Já to sice prožívám, ale pořád je to sport. Navíc Masha vyhrála, takže se z toho dramatu dalo vzpamatovat celkem snadno... :)
Reagovat
blixa
No vypadal si na infarkt, že jsem si ani rejpnout neodvážil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš vědět, jak jsem vypadal. :D Co píšu, to je druhá věc.
Reagovat
blixa
Tak jasně, myslím to obrazně, podle tvého psaní ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, při nejhorším bych ti ukázal fakáče... :D
Reagovat
Kozoroh
http://en.wikipedia.org/wiki/2015_Australian_Open_%E2%80%93_Mixed_Doubles

Z Češek jsou v akci obě háčka, Bára a Květa.
Reagovat
tommr
Bára si toho naložila hodně: zatím pokračuje v singlu i v deblu a k tomu bude mít ještě mix ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to Lucka H. taky
Reagovat
blixa
Jojo, obě mají sakra naloženo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by ti Australani už vypadli, protože kvůli nim jsou naše holky nasazovány na žebřácké kurty bez tribun :D a nechápu proč dali Petru zase do Hisense Areny a Radwaňskou do Rod Laver Areny, to má jako ta polka přednost před Petrou a jestli nebude Eurosport dávat Petru tak osobně pojedu do Paříže a všechny je tam zabiju.
Reagovat
slacker
Jo a prijed v burce. At to neni na Cechy.
Reagovat
smazaný uživatel
neboj přijedu v burce. jednu mám ve skříni (nejsem muslimka)
Reagovat
dadaft
nevím jak to rozhodují, nicméně u Kvitové s Barthel je zde dost velké riziko, že ten zápas bude k neukoukání.
Reagovat
smazaný uživatel
no Radwaňská s Larsson také nebude žádná tenisová krása. To bude zase jenom pinkaná, někdy kraťas a někdy winner ale pro mě jsou všechny zápas Agy nudné a zbytečné. Já bych dal Agu až na kurt 8 nebo 6.
Reagovat
smazaný uživatel
dala :)))
Reagovat
A.R.R.
Streamy máš ze všech kurtů, tak se zbytečně nerozčiluj :-D
Reagovat
smazaný uživatel
na streamy se.ru. Petru chci vidět ve vysoké kvalitě v TV
Reagovat
A.R.R.
tak jí holt neuvidíš no....
Reagovat
smazaný uživatel
uvidím na streamu ale určitě ji budou dávat ne Eurosportu
Reagovat
vrabejka
Pojď Time!
Reagovat
Vojtiik
tak já to zkusím taky, už se totiž nemůžu dočkat, až se o sobě dozvím nějaké nové věci od gayhanda

1) to je neodhadnutelné, protože všichni 3 ještě mají stále aktivní kariéru, tahle otázka je hypoteticky zodpověditelná do nějakých 27 let (nebo kolik je dneska nolemu)

Kdybychom brali tedy výsledky do 27. roku života, řekl bych, že by na tom Rog byl lehce hůř, Nadal podobně, dokonce bych řekl, že nadalovic podmínky jsou extrémně neelastické, že se to ani v hypotetických případech moc měnit nebude. Novak by měl výsledek o trochu lepší. Teď trochu argumentačně, Nadal by nastoupil tak, jak nastoupil, sbíral by RG, jak na běžícím páse, do toho by urval nějaký hard 2-3x a wimby, prostě by předvedl to, co jsme viděli u něj. Otázka Rogera a Noleho je zajimavější, řekl bych, že Novak by se do popředí dostal dříve a Federera by v úvodu kariéry porážel (bych ho přirovnal k Hewittovi třeba) a s rafou by to měl na hardu vyrovnaně (přecejen, nole je více defenseman než rog, takže rafa pro něj není tak špatný match-up), postupem času by získal lehkou převahu nad rafou na hardech, ale naprosto ztratil sílu v soubojích s rogerem, který by ho přehrával pravidelně. Roger by měl pozdější nástup, určitě by nevyhrával GS jako náctiletý (tak jak to i ve skutečnosti), ale pokud jste tenis někdy hráli a podíváte se na jeho hru, tak se není čemu divit. Federer má v sobě oproti Rafovi i Nolemu mnohem víc té tzv. "geniality", čerpá z mnohem hlubší studnice talentu, má složitější a náročnější techniku, jeho hra je mnohem víc náchylná na jakékoliv lehké nedostatky ve hře. Pilování a zdokonalení takovéto hry trvá velice dlouho, i na té top úrovni, prostě než si to všechno sedne a zapadne to dohromady (podobně třeba na tom je grigor, ja furt doufám, že se tam něco zlomí, sedne si to a začně kralovat :D ).
Reagovat
blixa
Hezký rozhovor s Kájou :
http://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-po-druhem-kole-australian-open-fb4-/tenis.aspx?c=A150121_084812_tenis_par

a s Luckou :
http://sport.idnes.cz/hradecka-po-druhem-kole-australian-open-fcg-/tenis.aspx?c=A150121_104721_tenis_par
Reagovat
Empe
Ten rozhovor s Karolínou na mě působí dost dobře. Zní sebevědomě, ale bez nafoukanosti. Věří si. Moc jí přeju, aby jí ta forma včetně stoického klidu vydržela. :) Třeba Petra se mi ve svých vyjádřeních zdá mnohem opatrnější, i když poslední dobou se to trošku zlepšilo...
Reagovat
George_Renel
tu komedii co tam Dodin předvádela. Jednak s tím doktorem, kde už scházelo snad jen gynekologické vyšetření, ale hlavně to gesto k soupeřce poté, co jí vypadla z ruky raketa.
Reagovat
tommr
myslím si, že to byla součást její taktiky jak vykolejit soupeřku. Tady je o ní docela zajímavej článek: http://www.wtatennis.com/news/article/4430632/title/french-phenom-goes-for-broke
Reagovat
Fandina
Karolína dneska zvládla hodně dobře hrající soupeřku. A to se počítá. Gratulace Kájo a jen tak dál. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
Lucka je poprvé na GS ve třetím kole, tak to by chtělo pokračovat, protože Julia sice hrála dneska proti Klárce dobře, ale některé chyby tam byly dost zbytečné. Lucce přeji, aby hrála tak soustavně a dobře, jako proti Aně a Hercog. A přeji dobré podání, myslím, že by víc es neškodilo. Lucko pojď!!!
Reagovat
VlS
Tak nevím, jestli jsi to viděla. Jak Klára, tak Julča hrály jedna bídněji než druhá - strašnej tenis a rozhodně ne ukázka tenisu dvou hráček elitní stovky. Klárčin servis by neuspěl ani v dorostu.
Reagovat
Fandina
Něco jsem viděla, Julča byla rozhodně lepší než Klárka na podání a některé Julčiny rány byly super, stejně tak jak se někdy vyhazovala. Ale podání měla dobré. Klárka občas zatlačila ve výměnách, ale zase nějak zvlášť marná nebyla. Některé winery stály za to. Jen jich potřebovala trochu víc.
Reagovat
Fandina
Genie super. Výhra ve dvou setech. Nádhera!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže všechny moje mladé pušky dneska skončily. :( Kiki nezvládla oba vyrovnané sety. Škoda je hlavně toho druhého, ve kterém nedopodávala za stavu 5:3, potom za stavu 6:5 nevyužila setbol na returnu a za stavu 6-5 v tie-breaku setbol při vlastním podání.
Reagovat
dadaft
tak se o Bušičce spekulovalo, jak to loni všechno vyhaluzila a že to letos bude těžko obhajovat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale zatím se zdá, že ona bude mít problém akorát s nejužší elitou.

ani letos ji druhý týden AO pravděpodobně neuteče.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Nesledoval sem teda Garciu, což je výborná hráčka a třeba by ji mohla potrápit..
Ale s tímhle tenisem, co Evžena předvádí, může i při troše štěstí vyhrát AO. A nejenom AO.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě tím "štěstím" myslím, že nenarazí na hráčku, která by ji nedovolovala hrát její hru. Zas tak moc takových hráček tam není.
Reagovat
vrabejka
Maria, Serena, Petra, možná Halep
Reagovat
smazaný uživatel
Maria s hrou co tenhle týden předvádí troufám si tvrdit že ne.
Navíc už Garciová bude velká prověrka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká super obrat a hlavně,at ukážé té blbce.. věc hlavačková ,že je totálně k ničemu a raději se odhlásí ze čtyřhry. Dá se hrát singl ,když se to opravdu umí a věnuje se tréninku,ne jako to střevo...
Reagovat
smazaný uživatel
Klárky je škoda, i když se porážka dala čekat.
Snad ještě letos nějakou formu chytí.
Ale ostatní naše holky zatím dost dobré!
Reagovat
rod_laver
Rafa předevčírem na koupačce, kolega po jeho pravici má pěkné plavky:

http://s14.postimg.org/qu4rmm775/10365485_10152772823091026_3720598248053591484_o.jpg
Reagovat
Roger_Federer
:) nadherne.
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulka, moc jsem Lucce nevěřila, ale je to super, i když jsem zápas neviděla. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně se dočkám a Kiki půjde na kurt. To vše díky epickému obratu Kimiko a Casey ze stavu 4:6, 0:5 a 15-40. :D
http://www.livesport.cz/zapas/pxx9EkIu/#prubeh-zapasu;2
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje zítra na tom samém kurtu jako první kolo 3.zápas, takže cca v 5 ráno našeho času. Po mě ideální. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka s Belindou v 1. setu dobře otočily z 2:5 na 6:5, ale potom Katka ztratila servis a tie-break prohrály. Ve 2. setu už si to Martina s Flavií zkušeně hlídaly... Škoda, že Katka s Belindou dostaly takhle těžký los, protože určitě mohly jít dál. Ani se nedivím, že si spolu rozumí, protože obě jsou takové mladé a divoké. :D Jinak to bylo docela zajímavé měření sil mezi dvěma talentovanými mláďaty a dvěma zralými ženami. :) Taky si vlastně Belinda zahrála proti svému vzoru, takže to bylo určitě speciální.
Reagovat
smazaný uživatel
Do 2. kola čtyřhry naopak postupuje Donna Vekic, která spolu se Shelby Rogers porazila francouzské duo Cornet/Parmentier po setech 4:6, 6:2 a 6:4. :)

Dobře zatím vypadá i Monča Puig spolu s Marinou Erakovic proti Krajicek a Strýcové. Monča s Marinou vedou 5:3 v 1. setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel, nakonec Monča s Marinou prohrály 7:6, 6:7 a 3:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko, skvělý! Zápas jsem opět zaspala, budík mě neprobudil. Gratulace.
Reagovat
Frick
Koukalová - Görges

Už tak celkem pohledná Klárka se utká s něčím ještě krásnějším :o) No ale tu jde o tenis, ne soutěž miss (jakkoliv by představa J.G. na mole v bikinách nebyla špatná :o)). Ovšem tedy, dnes to vidím na Julčin hezký úsměv a Klářino "boží umučení". Bohužel, Julča má celkem formu nyní, Klára na tom naopak s formou moc dobře není. Velmi rád bych se mýlil, ale bohužel čekám vcelku hladkou pořážku naší pohledné veteránky.

Siniaková - Begu

Sezóna teprva načíná třetí týden, nicméně již druhá naše tenistka bude hrát se soupeřkou, se kterou již letos hrála. A bude to má neoblíbená Begu, která mne velice zarmoutila výhrou nad Luckou v SF Moskvy. No, nebude to sranda. Begu sice prohrála v Šenzenu první kolo (to byl již vzpomínaný zápas s Katkou) a pak i první kolo kvalifikace o Sydney s tenisovou babičkou Dateovou. Nicméně, v prvním kolo zde na AO šokovala výhrou nad Kerber. No z tohoto úhlu pohledu to nebude lehký zápas, nicméně nejsem nějaký velký zastánce postojů typu "Když jí porazila, to bude nebezpečnější supeřka jak Kerber", takže věřím ve vyrovnaný zápas s českou radostí na konci.

Hradecká - Hercog

Po šokující výhře nad Anou čeká Lucku H. ve druhém kole vcelku přijatelná soupřeka, která má v této sezóně takové průměrné výsledky. Věřím, že Lucka se trochu sveze na vlně euforie z výhry nad Anou, dá vzpomenout na nedávné vzájemné měření sil z Linze a zvítězí. Snad i celkem bez problémů.
Reagovat
Frick
Plíšková Ka. - Dodin

Být to první kolo, řeknu si, jakou měla Kája kliku, že dostala tuto snadnou soupeřku z konce druhé stovky, jenž startuje na WC. Jenže takto mohla klidně uvažovat i Riske, která s Dodinovou to první kolo prohrála. A podotýkám že Riske, nyní na 40. místě WTA (její maximum), asi špatnou formu mít nebude, když vybojovala SF v Hobartu. I tak samozřejmě musí Kája dneska vyhrát, ale nebudu se divit, když to nebude úplně lehké a bude to třeba 6:4 6:4, podobně jako včera Bára.

Super!!! - 4 postupy
Velká spokojenost - 3 postupy
Jakž takž spokojenost - 2 postupy
Nespokojenost - 1 postup
Šok, zklamání - 0 postupů

(Platí v případě, že mezi postupujícími bude v případě 1-3 postupů Kája)
Reagovat
Frick
------------------------------
*** RESUMÉ ***

Nakonec tedy Klárka dosáhla dílčího úspěchu a vzala Julče alespoń set. Nicméně na výhru to asi skutečně dnes nebylo. Tak sbohem Austrálie nebo za rok nashledanou? Ani sama Klárka to asi zatím vědět nebude.

No, Begu ukázala, že asi ta výhra nad Angie nebyla úplná náhoda. Katka tedy končí ve druhém kole. Dnes asi trocha zklamání, no ale jede se dál, Katka ve svých necelých 19-ti má spoustu šancí před sebou.

Jako velký optimista jsem čekal, že Lucka vyhraje tak 6:3 6:4, nakonec to bylo velké otáčení a podařilo se, jak koukám, Lucka si vylepšila osobní maximum a vůbec prvně je na GS ve třetím kole. Paradoxně v době, kdy její žebříčkové postavení je o plných 101. míst horší, jak její žebříčkové maximum. Věřím, že během jara přijde okamžik 10 Češek v TOP 100. :o)

Tak Karolína to ne, že neměla lehké, Karolína to měla sakra težké, ale nakonec to zvládla. Samozřejmě, ztrácet set s takovouto hráčkou, to je rozhodně něco, co by bylo třeba probrat s trenérem.

Nuže platí "jakž takž spokojenost". Šestičlenný "Tým 1" tedy do 3. kola prořídl na třetinu, podle očekávání se přezivší jmenují Karolína a Lucie, jen v tom jednom příjmení je to trochu jinak. Uvidíme, co zítra vymyslí tým č. 2. Rozhodně se těším a jsem pln očekávání...
Reagovat
ptpc
Nechápem prečo tú Dodin tak podceňuješ.
Reagovat
mahycek
Snad Lucie Hradecká pomstí Koukalovou,která prohrála s Gorgesovou,ale bude to mít těžké.Bravo Lucie.
Reagovat
EllNino
Nevíte, proč se Serena s Venus odhlásily z debla ? ...
Reagovat
smazaný uživatel
podle mého názoru cítí, že Venus může dojít daleko a chtějí tedy pošetřit síly.
Reagovat
EllNino
asi jo :) ..
Reagovat
freeteepek
Gratulace Karolíně, ale do příště se musí dost zlepšit. Dala sice 14 es, ale úspěšnost prvního podání měla ve třetím setu jen 48% zatímco ve druhém 50%. Celý zápas hrála převážně pasivně, nechala soupeřku tvořit hru a nakonec vyhrála hlavně díky chybám, který ta Dodinová udělala. To byla teda střelkyně! Mydlila to tam hlava nehlava a dost často jí to vycházelo. Naštěstí měla nemalý výpadky, ale jinak nepochybně velký talent. Však taky dala Karolíně 10 es, a přestřílela ji na vítězné míče 40/37.
Reagovat
ptpc
Už sa teším na zápas proti Makarovovej...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist