Pořadatelé French Open chtějí zakázat sázení po internetu

1. 2. 2008, 15:19
Aktuality 1
Velké ztráty hrozí některým internetovým sázkovým kancelářím. Organizátoři Roland Garros totiž nechtějí, aby se na jejich turnaj po internetu sázelo. U soudů v belgickém Lutychu a v Paříži proto požadují, aby to během nejvýznamnějšího antukového podniku sezony zakázal.
Roland Garros

Organizátoři svým krokem zareagovali na vlnu spekulací o ovlivňování výsledků v mužském tenise, kterou rozpoutaly nezvyklé sázky na zápas Nikolaje Davyděnka s Martinem Vassallem-Arguellem na srpnovém turnaji v Sopotech. Na sázkové burze Betfair se i v průběhu zápasu objevovala spousta vysokých sázek na prohru favorizovaného ruského tenisty. Ten sice v úvodu duelu dominoval, ale pak zápas skrečoval.

V následujících měsících vystoupila řada tenistů s informací, že jim někdo nabízel úplatek za zmanipulování zápasu. Podobných akcí se obávají i organizátoři druhého grandslamového turnaje roku. "Je nezbytné jednat, protože je ohrožena sportovní etika. Je to stejně důležitá záležitost jako boj proti dopingu," prohlásil generální ředitel Francouzské tenisové federace Jean-Francois Vilotte.

Federace chce, aby soud zakázal činnost na Roland Garros společnostem Betfair, Bwin a Ladbrokes. Za každý den, kdy by nařízení porušily, tenisoví funkcionáři požadují pokutu 50.000 eur. Sázkové kanceláře podle nich na French Open pouze vydělávají a nic neriskují.

Pokud by Francouzi u soudu uspěli, znamenalo by to pro dotčené sázkové kanceláře miliardové finanční ztráty. Právě grandslamové turnaje patří k nejpopulárnějším sázkovým příležitostem, vedle tradičních sázek na výsledky zápasů je možné tipovat i takové maličkosti, jako je třeba počet vyhraných míčků hráče v gamu.

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist