Porazila jsem se sama, řekla Kuzněcovová po prohře s Cibulkovou

8. 9. 2010, 17:45
Rozhovory 4
Světlana Kuzněcovová na US Open triumf z roku 2004 nezopakuje - už ve 4. kole ji zastavila Slovenka Dominika Cibulková. Ruska prohrála 5-7 6-7, když v obou setech promarnila nadějný náskok. Neměla se mnou moc práce, bojovala jsem hlavně sama se sebou, řekla po svém vyřazení.
Profily hráčů
Světlana Kuzněcovová

V obou setech jste vždy vedla, ale pak jste nechala Cibulkovou vrátit do zápasu. Co se stalo?
Nevím, co se stalo. Necítila jsem se dnes dobře. Bylo pro mě těžké hrát druhý noční zápas a pak najednou v jedenáct hodin dopoledne. Nepochybně jsem dnes ale měla vyhrát, protože jsem cítila, že úroveň mé hry je lepší. Bojovala jsem pouze sama se sebou. Nedařilo se mi spousta věcí. Vedla jsem, ale pak jsem najednou polevila.

Na konci druhého setu jste ale byla lepší.
Lepší možná, ale to nestačilo.

Myslíte si, že je Cibulková velmi dobrá hráčka?
Myslím, že hrála dobře, ale má hra byla na vyšší úrovni. Tenhle zápas jsem měla prostě vyhrát.

Byla pro vás její hra nepříjemná?
Já jsem bojovala sama se sebou, ne se soupeřkou.

Myslíte si, že se tenis stává pro hráčky více fyzicky náročnější? Mají podle vás větší šanci hrát na vyšší úrovni hráčky, které na sobě pracují v posilovně, než hráčky, které jsou hubené?
Ano, určitě. Protože je spoustu turnajů - nepočítaje grandslamy, Miami nebo Indiana Wells - kdy musíte hrát každý den, takže musíte být pořád fit. Tenis se stal být fyzicky náročný od té doby, co začala hrát Serena s Venus. Protože ony každou doslova vraždily svou silou. Takže se každý musel sebrat a jít na sobě pracovat do posilovny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

4
Přidat komentář
pauloX
šunka jedna sprosta vyzra ako pes od susedov este to aj vyhlasuje aka je psychicky slabo na tom tolko rokov v profesialnom sporte tak by sa mala vedet koncetrovat na kezdy jeden zapas a zvlast na takto dolezity co myslela na ko..oty?
Reagovat
misoSK
nepaci sa mi jej vyjadrenie, tvrdi ze jej hra bola na vyssej urovni a mala vyhrat...radsej mohla povedat ze Dominika zahrala velmi dobre a ze jednoducho bola v dolezitych momentoch trpezlivejsia a lepsia a nie ze bojovala len sama so sebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě si to prohrála sama. To je každýmu jasný.
Reagovat
jordan
:-D :-D tak teď nevim, jestli je to špatnej překlad nebo to tak Světlana skutečně myslela: "Tenis se stal být fyzicky náročný od té doby, co začala hrát Serena s Venus. Protože ONI každou doslova vraždily svou silou." Snad ONY, ale kdo ví... :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist