Porušení wimbledonských tradic stálo Hamiltona místo v hledišti

13. 7. 2015, 14:06
Aktuality 26
O tom, že dodržování tradic platí ve Wimbledonu bez výjimky a pro každého, se před včerejším finále mužů přesvědčil i mistr světa formule 1 Lewis Hamilton. Britský závodník měl na vyvrcholení grandslamového turnaje pozvánku do královské lóže, nedostavil se ale v předepsaném oděvu a pořadatelé ho proto do hlediště nevpustili.
Lewis Hamilton ve Wimbledonu

Pro diváky v královské lóži platí v All England Clubu nekompromisní dress code, který vyžaduje od mužů sako, kravatu a společenskou obuv. Třicetiletý jezdec Mercedesu ale na finále přišel v košili s květinovým vzorem a v klobouku.

"Lewis byl velmi zklamaný, že kvůli nešťastnému nedorozumění ohledně předepsaného oděvu zmeškal finále mužů," uvedl Hamiltonův mluvčí v oficiálním prohlášení. Britská hvězda formule 1 se přitom na zápas ohromně těšila a pozvánkou do královské lóže se předem pochlubila na sociálních sítích. Na instagramu pak jezdec zveřejnil i svou fotografii v nepřijatelném oděvu.

Mluvčí Wimbledonu nechtěl Hamiltonův případ příliš rozebírat. "Pokud nebyl adekvátně oblečen, můžete si sami dovodit, že nebyl vpuštěn dovnitř, ale my naše hosty nikdy nekomentujeme," řekl. "Pokud přišel bez saka, kravaty nebo (společenských) bot, měl by dvě možnosti - odejít, nebo si ty věci sehnat," dodal.

Další pozvané hvězdy ze světa sportu nebo filmu s dodržením dress codu problémy neměly. V královské lóži tak mohli čtyřsetové vítězství obhájce titulu Novaka Djokoviče nad Rogerem Federerem sledovat mimo jiné David Beckham, Thierry Henry, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch, Hugh Grant či Kate Winsletová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
gigin
https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xtf1/v/t42.1790-2/11691806_1637700489806080_78777328_n.mp4?efg=eyJybHIiOjUyOSwicmxhIjo1MTJ9&oh=a7d23f097572dffcde2a66fe3ce23055&oe=55A4D822
Reagovat
smazaný uživatel
Co by řekli ve Wimbledonu na tento Černoškův společenský oděv?
http://img.blesk.cz/img/2/full/2347364_.jpg :-D
Reagovat
Frick
+1
Reagovat
George_Renel
Pleteš hrušky s jabkama.
Nebo snad byl Černospek v královské lóži?
Reagovat
George_Renel
Ale že se mi ten překlep povedl :-)
Reagovat
a.magerova
No to sice jo, ale..... pod nevhodným článkem ses prořekl.... to by Ti příště nemuselo projít :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nepletu. Jen si tak pohrávám s myšlenkou, co by mu řekli, kdyby do té královské lóže zkusil takhle přijít (na 99,9999999999 % by dopadl stejně jako slavný závodník). Ovšem asi by na něj zahlíželi i v normálním hledišti, je tu přece jen ta úroveň o trochu vyšší než na RG.
Reagovat
Frick
Taky si myslim. Už jsem to psal tehdy - že si nějak nedovedu představit, že by byl takto oblečen na wimbledonském centru.
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že i v bistru U veselé kozy by se dívali divně, co to přišlo za burana.
Reagovat
a.magerova
To ovšem bylo selhání jeho týmu (nemyslím tím Mercedes), pochybuji, že se Lewis jen tak sám od sebe blbě navlíkl a šel, určitě to musel s někým probrat (pokud měl čas se pochlubit na soc. síti, tak určitě měl i časoprostor na probrání vhodného oblečení).... no ještěžě tam byl správně oblečen Thierry Henry......

Ale na Tomův zápas by ho pustit mohli, když vyznávaj stejnou módu :-)))
http://img.blesk.cz/img/2/full/2377939_.jpg
Reagovat
FulnekUltras
Nedávno udělal Lewis menší "faux pas" i u stolu s britskou královnou...takže na jeho (PR)tým moc nevěřím...
Reagovat
a.magerova
Jo vlastně, četla jsem :-))
Reagovat
slacker
Zacal jist prvni?
Reagovat
slacker
Zacal jist prvni?
Reagovat
slacker
Zacal jist prvni?
Reagovat
gigin
Svatá trojice, tvl..
Reagovat
tommr
slackerovi evidentně nestačí, že těma jeho dementníma blábolama zamořuje celej TP takže je ještě začal zdvojovat nebo ztrojovat ... :(
Reagovat
slacker
Tak co ty na tom "zamorenym" TP jeste delas?
Reagovat
FulnekUltras
kvokat (viz níže)
Reagovat
a.magerova
Ale zde (oběd) uznávám, že to byla chyba v okamžiku, ale do královské lóže Wimbledonu se chystal, takže měl být informován.
http://www.cas.sk/clanok/321832/na-tento-trapas-lewis-hamilton-v-zivote-nezabudne-priucku-zo-spravania-mu-dala-samotna-kralovna.html
Reagovat
George_Renel
Pokud je až tak nesvéprávný, neměli by ho pustit ani za volant ;-))).
Reagovat
gigin
Dokola kolem na okruhu může.
Reagovat
George_Renel
Vypadá to, že to opravdu ještě zvládá a i skvěle umí. S vlastním myšlením to už bude horší.
Reagovat
gigin
To tak u volantů většinou bývá :))
Reagovat
George_Renel
A nejhorší jsou u bílých dodávek. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
by ho v rámci pozitivní diskriminace pustili zcela bez problémů kamkoliv... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist