Postoupily Kvitová, Zakopalová a Zahlavová-Strýcová. Šafářová s Benešovou ve dvouhře končí

22. 6. 2010, 18:35
Aktuality 2
Dvě výhry, jedna porážka. Taková je zatím dnešní bilance českých tenistek ve Wimbledonu, kde bojovaly o postup do druhého kola. Petra Kvitová v Londýně postoupila z úvodního kola poprvé v kariéře, o další setrvání na turnaji si zahraje i Klára Zakopalová. Z vítězství se neradovala jen Lucie Šafářová, která ve dvou setech podlehla Slovence Cibulkové.
Petra Kvitová

Dvacetiletá Petra Kvitová je ve Wimbledonu potřetí a předešlé dva zápasy v prvním kole prohrála. Duel se Soranou Cirsteaovou tentokrát zvládla, dokonce velmi hladce. Za 54 minut dala soupeřce pět es a zahrála 26 vítězných úderů. O postup do třetího kola si zahraje s Číňankou Jie Zheng.

"Hrála jsem docela slušně. Hlavně jsem dobře servírovala," pochvalovala si česká hráčka.

Zatímco Kvitová bude mít ve druhém kole slavného turnaje premiéru, Klára Zakopalová si už v Londýně postup jednou vybojovala. Od roku 2004 ale ve Wimbledonu neuspěla, a tak se z dnešního vítězství nad Rakušankou Yvonne Meusburgerovou mohla radovat o to víc.

Zakopalová sice prohrála první set v zkrácené hře, nesložila ale zbraně a zápas už se od té doby odehrával pod její taktovkou. Meusburgerové povolila v dalším průběhu pouhý game a zvítězila 6-7 6-1 a 6-2.

"Vstupovala jsem do toho zápasu nervózní. Bylo to letos moje první utkání na trávě a nevěděla jsem, co od toho čekat," řekla Zakopalová. "Po tom tie-breaku jsem se opravdu probrala, uklidnila se a šla jsem do toho."

Ve večerním utkání pak uspěla ještě Barbora Zahlavová-Strýcová. V utkání s Jelenou Vesninovou papírovou favoritkou nebyla, ruskou soupeřku však od úvodu přehrávala. 

Vesninová je sice 41. hráčkou světa, do Londýna ovšem letěla se sérií šesti porážek v řadě, na které nesou vinu především zdravotní problémy s břišními svaly a zády. Ruska byla v duelu s českou hráčkou od začátku horší hráčkou, a když byla naprosto neškodná na returnu, prohrála 1-6 3-6. 

Zahlavová-Strýcová si o zopakování wimbledonského maxima, které si vytvořila předloni, zahraje s Hantuchovou, nebo Kingovou.

Tie-break v úvodním setu dnes nezvládla Lucie Šafářová, kterou ve Wimbledonu čekala slovenská hráčka Dominika Cibulková. Brněnská rodačka sice v první sadě odvrátila šest ze sedmi brejkbolů, sama ale využila jediný ze čtyř a set tak musela rozhodnout zkrácená hra. Tu vyhrála Slovenka, která už ve druhém setu při svém servisu nezaváhala a po téměř dvou hodinách zvítězila 7-6 6-4. 

"Nemůžu říct, že bych hrála špatně. Ale chtělo to udělat míň chyb," řekla Šafářová.. Klíčovým okamžikem byla ztráta servisu za stavu 5-4 v prvním setu. "V tie-breaku mi pak za těsného stavu podklouzla noha. Takže to všechno trochu nešikovně vyšlo," uvedla.

Svou špatnou formu potvrdila Iveta Benešová. V All England Clubu nedokázala překvapit Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, které podlehla dvakrát 3-6 4-6 a s travnatým grandslamem se rozloučila.

Benešová po zápase mínila, že měla šanci vyhrát a mohla se dostat do vedení v prvním i druhém setu. "Nevyužila jsem ty šance a to asi rozhodlo," prohlásila.

Z devíti českých hráček se tak do 2. kola dostaly čtyři. Už včera uspěla Andrea Hlaváčková.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-2
Zakopalová (ČR) - Meusburgerová (Rak.) 6-7(1) 6-1 6-0
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Vesninová (Rus.) 6-1 6-3
Cibulková (SR) - Šafářová (25-ČR) 7-6(5) 6-4
Pavljučenková (29-Rus.) - Benešová (ČR) 6-3 6-4

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda!! Pro mě osobně je to, vzhledem k posledním výsledkům Petry, moc překvapivý výsledek. Cirsteaová je podle mě jedna z nejtalentovanějších hráček na okruhu WTA, o to více je tato výhra cenná.
Reagovat
smazaný uživatel
no já jsem osobně překvapený... obě jsou ročník 90 a čekal jsem, že Sori se konečně probere z té mizérie... ale i tak jsem rád, že máme další zástupkyni ve 2. kole..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist