Postup Wozniacké v silném větru: trpělivá a účinná hra

9. 9. 2010, 06:36
Aktuality 2
US OPEN ženy - Caroline Wozniacká je k nezastavení. Dvacetiletá Dánka vyhrála už 13. zápas v řadě a po skalpu Cibulkové ji dělí už jen dvě vítězství od premiérového grandslamového titulu. Na US Open se tak pomalu schyluje k repríze loňského finále Wozniacká - Clijstersová.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká si před odletem do New Yorku vůbec neodpočinula. Během čtyř týdnů odehrála čtyři turnaje, na kterých si připsala tři tituly. Ale na US Open na sobě žádnou únavu znát nenechává.

Také pátý zápas zvládla vyhrát ve dvou setech, Dominiku Cibulkovou porazila 6-2 7-5. Slovenská tenistka tak ve svém premiérovém čtvrtfinále na kurtech ve Flushing Meadows své grandslamové maximum nevyrovnala.

Wozniacká znovu předvedla především skvělou obranu, jež byla v silném větru účinnou zbraní. Cibulková sice vyhrála na vítězné údery 20-12, dopustila se však 43 nevynucených chyb, což bylo o pětadvacet více než u trpělivé rodačky z Odense.

"Měla jsem pocit, že hraju v hurikánu. Obě jsme se snažily hrát, ale bylo to spíš jen o přežití," uvedla nasazená jednička Wozniacká.

Do svého premiérového semifinále na US Open a třetího grandslamového postoupila Vera Zvonarevová. Sedmá nasazená Ruska vyřadila v New Yorku Estonku Kaiu Kanepiovou za dvě hodiny 6-3 7-5 a dala si tak skvělý dárek ke svým úterním 26. narozeninám.

Také duel s jednatřicátou nasazenou Kanepiovou se hrál za silného větru, nenabídl tak divákům příliš tenisové krásy. "Někdy to byly docela úsměvné výměny," prohlásila Zvonarevová. "Byl to těžký zápas pro nás obě."

Třetí čtvrtfinále bylo především přehlídkou nevynucených chyb. Zatímco Zvonarevová jich nasbírala 28, pětadvacetiletá Estonka rovných šedesát. K postupu Rusce stačilo získat jen deset vítězných míčů.

Obě tenistky také měly velký problém udržet si servis. Zatímco k zisku úvodní sady potřebovala Zvonarevová tři brejky, ve dvanácti hrách druhého setu si obě dohromady udržely podání jen pětkrát. "Za těchto podmínek bylo hodně důležité udržet rovnováhu mezi agresivitou a trpělivostí. Já tu rovnováhu udržela," dodala vítězka.

Osmá tenistka světa byla nakonec v koncovkách obou setů vždy trpělivější a i proto vyhrála.

Kanepiová si letos zahrála už třetí grandslamové čtvrtfinále.

Postupem mezi poslední čtyři Zvonarevová navázala na skvělé léto, začátkem července si zahrála finále slavného Wimbledonu. V grandslamovém semifinále byla poprvé loni v Melbourne.

V semifinále může Wozniacké vrátit prohru z Montrealu, kde ji Dánka v generálce na US Open připravila o titul.

Druhé semifinále obstará Venus Williamsová s Kim Clijstersovou a je tak možné, že diváci po roce uvidí znovu finále mezi Wozniackou a obhájkyní titulu Clijstersovou.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky (08. 09. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (SR) 6-2 7-5
Zvonarevová (7-Rus.) - Kanepiová (31-Est.) 6-3 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Huberová/Petrovová (2-USA/Rus.) - Raymondová, Stubbsová (5-USA/Austr.) 6-4 3-6 7-5
Chan Yung-jan/Jie Zheng (7-Tchaj-wan/Čína) - Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (15-USA) 6-4 6-4

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Hozumiová (Jap.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší bylo to podání na druhou stranu kurtu :) škoda že se jí nepodařil ten break na konci druhého setu. Dominika by ale měla něco dělat s nervama, aby nedopadla stejně jako naše Nicol, ty nevynucené chyby byly jen věc její hlavy. Rozhodně měla na to, aby aspoň ten jeden set dala, věřil jsem jí do poslední chvíle.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já té "trpělivé a účinné" hře Caroline říkám spíše nudatenis, ale každopádně gratuluji. Fandím ale Clijsters, takže COME ON KIM!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist