Posune se Wimbledon o týden? Ředitel turnaje je pro

27. 6. 2012, 09:28
Aktuality 9
French Open, dva týdny přípravy na trávě a pak Wimbledon. Tenisté mají mezi vrcholem antukové a travnaté sezony jen takto krátkou pauzu, což se od příštího roku možná změní. Oznámil to ředitel Wimbledonu Richard Lewis, podle kterého by nejslavnější turnaj světa mohl začínat později.
Profily hráčů

Jak výkonný ředitel pořádajícího All-England Clubu Richard Lewis řekl, organizátoři "seriózně zvažují", že by se datum začátku Wimbledonu o týden posunulo. "Jde nám o průběžné vylepšování (turnaje). Ačkoliv je letošní rok jedním z mála, ve kterých neděláme významné stavební úpravy - především kvůli olympiádě -, pracujeme na plánu pro Wimbledon do roku 2020," uvedl Lewis.

Pokud se kalendář ATP opravdu změní, hodně hráčů si oddychne - především těch elitních, kteří hrají i ve druhém týdnu Roland Garros a mají tak málo času na přípravu na Wimbledon.

"Pro mě je to asi nejtěžší turnaj v roce, protože nemám čas se přizpůsobit," postěžoval si vítěz French Open Rafael Nadal. "Nemám čas trávit tři hodiny na kurtu, protože to moje aktuální kondice to neumožňuje. V sezoně je to ta nejdrastičtější změna, uspět na tomhle turnaji je hodně obtížné," uvedl Španěl.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
On je ten kalendář celkově zajímavě sestavený - jsou období velice hluchá a pak zas období, kdy jde několik velice silných turnajů po sobě. Přijde mi to hodně nerovnoměrně rozdělené.
Reagovat
horska.kraslice
Taky si myslím. Wimbledon o týden později - dobrá myšlenka a RG by mohlo začínat o týden dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vzdycky jsem si rikal proc je to tak brzo po sobe, protoze na zkousky jsem se nemoh ucit kvuli RG a na reparat kvuli W:DDD Jsem pro to posunout, otazka je jestli by nemuseli hejbat s dalsima turnajema, aby zase nekteri nebreceli, ze maji kratkou pripravu na beton...

Jinak souhlasim, ze by si trava Masters 1000 zaslouzila, treba se toho jednou dockame.
Reagovat
Padme
Mluvíš mi z duše... všechny GS o zkouškovém :( Tohle mě štve...
Reagovat
Stan_Borowitz
To by byl krok správným směrem, ale následovat by mělo zařazení některého z přípravných turnajů do série Masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, chtělo by to Masters 1000 na trávě, ale ani turnaj v Halle a Queens clubu na to nejsou dost velké.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačilo by dát Queens a Halle jako pětistovky, obsazení na to vždy mají.
Reagovat
smazaný uživatel
Halle a Queens ako 500, okej beriem.

Podľa mňa má Halle bez problémov na to, aby to bola aj M1000.
Zaťahovacia strecha, bohatí vlastníci ... už teraz to je lepší turnaj ako napr. Monte Carlo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist