Před New Yorkem mi pomohl debl, řekla nejlepší grandslamový rok prožívající Strýcová

28. 8. 2018, 10:20
Aktuality 3
Barbora Strýcová už dva roky na grandslamech neprohrála zápas prvního kola. Do letošního US Open vstoupila dvousetovou výhrou nad domácí kvalifikantkou Danielle Laovou a prožívá nejlepší grandslamový rok, co se počtu vyhraných zápasů týče.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© Instagram B.S.)

Dvaatřicetiletá Strýcová s výhrou v prvním kole na US Open už letos vyhrála devátý zápas na grandslamech, což v minulosti nikdy nedokázala. "To je skvělé, to jsou největší turnaje. Samozřejmě to vnímám. Jsem za to moc ráda," řekla čtvrtfinalistka Wimbledonu z roku 2014, což je její nejlepší výkon na grandslamu.

V Austrálii a v Paříži se podívala do osmifinále, na londýnské trávě došla do třetího kola. V New Yorku je nyní popáté v kariéře ve druhém kole. "V prvním kole je obrovský tlak. Jsem ráda, že to zvládám, i když se dneska za to nechválím, ale kolo jsem vyhrála a do druhého se budu snažit nějakým způsobem zlepšit," řekla.

V pondělním duelu Strýcová zdolala kvalifikantu Danielle Laovou z USA 6-3 6-4. "Byla jsem extrémně nervózní. Asi, jak moc chci, tak jsem si na sebe vytvořila velký tlak. Zakončit zápas pro mě bylo hrozně těžké," řekla tenistka.

Před US Open přitom prohrála na betonech ve dvouhře třikrát v řadě. "Na to jsem nemyslela, protože jsem hrála tři zápasy proti skvělým hráčkám. Se Suárezovou jsem sice prohrála, ale potom jsem měla skvělý pocit," uvedla Strýcová.

Možná jí pomohl i deblový titul minulý týden z New Havenu. Poprvé se radovaly v páru s Andreou Sestini Hlaváčkovou. "Vyhrát takový turnaj, to vždycky pomůže. Spoustu věcí jsem v deblu trénovala právě na singla. Třeba to bylo i tím, že jsem hrála debla až do konce. Pomohlo mi to v závěru zápasu," uvažovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
to má přesně opačně než Petra: na GS hraje výborně a mimo GS je úplně marná ...
Reagovat
MM66
Jasně nejhezčí fotka BS co pamatuji...., fandím.
Reagovat
FulnekUltras
tyhle snad taky ujdou... ;-)

https://img.cncenter.cz/img/18/new_article/3725217-img-tenis-strycova-v5.jpg?v=5

https://www.o2tvsport.cz/wp-content/uploads/2017/06/str%C3%BDcov%C3%A1.jpg

https://www.tojemasakr.cz/wp-content/uploads/nejv%C4%9Bt%C5%A1%C3%AD-ko%C4%8Dka-strycova.jpg

A ještě něco pro opravdové fajnšmekry... ;-)))

https://www.sbs.com.au/yourlanguage/sites/sbs.com.au.yourlanguage/files/styles/full/public/thumbnail_williams_strycova.jpg?itok=eJaRuDYj&mtime=1485172768
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist