Předčasné ukončení smlouvy na Davis Cup. Kosmos v čele s Piquém žádá od ITF přes miliardu korun

22. 6. 2023, 14:20
Aktuality 25
Kompenzaci ve výši 50 milionů dolarů (přes miliardu korun) požaduje investiční skupina Kosmos po Mezinárodní tenisové federaci (ITF) za ukončení smlouvy o pořádání Davisova poháru. Španělskému listu Marca to řekl bývalý fotbalista Gerard Piqué, který stojí v čele společnosti.
Gerard Piqué (© AFP)

Kosmos vstoupil do Davisova poháru v roce 2018. Společnost, která měla v plánu během 25 let vložit do soutěže tři miliardy dolarů (65 miliard korun), přistoupila k radikální změně herního formátu.

Místo čtyřkolového systému zápasů na domácí půdě jednoho z týmů, rozloženého do celého roku, byl po kvalifikaci zaveden turnaj pro 18 týmů během jednoho týdne na jednom místě. Za to sklízela kritiku nejen od předních tenisových svazů a ITF letos v lednu smlouvu s Kosmosem vypověděla.

"Věříme, že to, co jsme dokázali s Davis Cupem, je ohromný úspěch. Přišli jsme, když ta soutěž upadala, byla dole. A po sportovní a ekonomické stránce i sledovanosti jsme ji dali do latě," tvrdí Pique.

"Za jeden rok jsme se dostali na čtyřnásobek příjmů. Místo tří sponzorů jsme jich získali patnáct. Pak ale přišel covid a všechno se v celém sportu změnilo. V roce 2020 se Davis Cup nehrál, v roce 2021 se zčásti konal za bez diváků. Pevná cena, kterou jsme platili, neodpovídala realitě," uvedl bývalý španělský reprezentant k částce 40 milionů dolarů, kterou jeho společnost ročně platila ITF.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
turista
Davis Cup v tomhle formátu nebyl to nejlepší řešení i když ho hrálo víc hráčů ze špičky. Nelze ale hrát finále každý rok ve Španělsku.
Reagovat
paddy
smile
nemělo by se hlavně zapomínat na funkcionáře, kteří tento exkrementní experiment za slušný drobák odhlasovali smile
těm to vyšlo na jedničku smile

Před piquolou za piquolou nikdo nesmí stát...
Reagovat
IngStavinoha
jak posléze skončí všechny progresivistické zkurviprojekty - "příjmy" prý byly úžasné, ale do čích kapes a s jakým efektem ??? smile
Reagovat
GaelM
Žádný problém. Za zku*vení značky a dobrého jména soutěže odškodné 2 mld, při placení se račte usmívat smile
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Tenhle vocas by se měl dát na politiku, dotáhne to daleko. Něco totálně rozjebat a ještě se za to pochválit je výborný předpoklad.
Reagovat
IngStavinoha
;-))) tak nikdo jiný to za něj rozhodně neudělá ;-)
Reagovat
Krisboy
"Věříme, že to, co jsme dokázali s Davis Cupem, je ohromný úspěch. Přišli jsme, když ta soutěž upadala, byla dole. A po sportovní a ekonomické stránce i sledovanosti jsme ji dali do latě,"

Dělá si prdel, nebo mluví o jiném Davis Cupu?
Reagovat
vavrinec
Možná že žije v nějakém paralelním vesmíru. smile
Reagovat
Krisboy
Ano, ve svém vlastním Kosmosu smile
Reagovat
IngStavinoha
jako všechny podobné globál-neoliberální rychlokvašky
Reagovat
vavrinec
Piqué určitě není neolibrální a už vůbec ne rychlokvaška. Fotbal hrál na špičkové úrovni cca 16 let, což je sakra dost. Opět jste se vrátil ke svým tradičním manipulacím, pane inženýre. Mohu se zeptat, kde jste promoval?
Reagovat
turista
Pique byl výborný fotbalista. Ale pan inženýr Stavinoha má jadrný slovník. Nemějte mu to za zlé.
Reagovat
IngStavinoha
ve sportovním "top" managementu samozřejmě neoliberální rychlokvašák je - a nadívaný - za tím si stojím - nekonečně "flexibilní" jak tzv. sorosovská progresguma smile
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat
Pocrok
To, že kompe 16 let do balónu z něj nedělá jaderného inženýra... ten formát byl od základu špatně, ani Kaderka s ním nesouhlasil a jiné svazy také se bourily... jen si vzpomenout jaké to mělo porodní bolesti...peníze nejsou všechno...
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Stalinoha nikde nepromovala. Jeho "studium" spočívalo v placení členských příspěvků, chození na schůze, starání se o nástěnku a bonzování. Studoval maximálně tak marxismus-leninismus.
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
tak hlavně jsem rád, že jsem nevystudoval loajální přizdisráčství, kterému už svět naštěstí nebude patřit dlouho, a neskončil jako bezpáteřní pohůnek s "postojem" smile

https://echo24.cz/a/HXrZK/30-rozhovoru-matejckova-nemecky-teoretik-medii-bolz
Reagovat
turista
Pane inženýre, jste kořením tohoto portálu. Bez Vás by to tady nebylo ono.
Reagovat
IngStavinoha
Pan doktor Bolz - to je skutečná kapacita. A hlavně už je ve fázi života, kdy opravdu nemá zapotřebí si veřejně na nic hrát. ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
miliarda tam... a příště můžou udělat smlouvu třeba s někým z F1smile
Reagovat
IngStavinoha
už aby se DC konečně zmocnil Kaderka s osvědčenými ODS kumpány ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, kdo je v ODS přes sport, ale takový tandem Blažek - Faltýnek by byl myslím velmi kvalitní smile
Reagovat
IngStavinoha
a v nejhorším se toho ujme prasoryj ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=Z3KriaS2kx4
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist