Předčasný dárek k 17. narozeninám. Valentová v Tunisku proměnila v titul první finále mezi ženami

18. 2., 18:27
Aktuality 9
ITF MONASTIR - Tereza Valentová (16) dva dny před oslavou 17. narozenin postoupila poprvé do finále turnaje na profesionálním okruhu a ještě v ten samý den ho přetavila v premiérový triumf. Finalistka loňského US Open juniorek slaví na podniku ITF W15 v tuniském Monastiru, kde v boji o titul porazila 6:3, 6:2 Číňanku Yufei Ren. Česká teenagerka navíc na severu Afriky ovládla i čtyřhru po boku Slovenky Radky Zelníčkové.
Tereza Valentová (© Profimedia)

Tereza Valentová vyhrála šest juniorských turnajů, loni si zahrála finále na US Open a stala se pátou nejlepší juniorkou na světě.

Letos sice prožila zklamání na Australian Open, ze kterého se vrátila po neúspěchu hned v prvním kole, náladu si však zvedla hned na prvním turnaji mezi ženami.

Šestnáctiletá tenistka TK Sparta Praha na podniku ITF s dotací 15.000 dolarů v tuniském Monastiru nenašla přemožitelku ve dvouhře ani ve čtyřhře. V celkově devíti utkáních neprohrála jediný set.

Valentová zvládla i fyzicky náročné vyvrcholení soutěže, neboť v neděli musela odehrát celkem tři utkání. Zvládla však dopolední semifinále i následné finále, které si zahrála poprvé v kariéře, a získala premiérový singlový titul.

Večer navíc zkompletovala i double, když ovládla také čtyřhřu. Triumfovala společně se Slovenkou Radkou Zelníčkovou, kterou o pár hodin dříve vyřadila ve dvouhře, a získala druhou deblovou trofej. Poprvé slavila loni na domácím podniku ITF W60 v Olomouci po boku krajanky Magdaleny Smékalové.

Česká teenagerka si tak dala krásný dárek k úterním 17. narozeninám. Do světového žebříčku si připíše 15 bodů a přiblíží se šesté světové stovce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
makro99
Před týdnem 1. titul Laura, teď Tereza...
Reagovat
Levinest
Gratulace. Doufám, že to bude povzbuzení do další kariéry a poměrně rychlý vzestup žebříčkem
Reagovat
A211
Gratulace Tereze Valentové k vítězství jen tak dál a přidávat
Reagovat
tommr
Tereza získala k prvnímu singlovému titulu i deblovej titul ...
Doufám že teď už bude hrát mezi dospělými trvale ...
Reagovat
Ronnyx
Terka je velký talent, možná už bych od ní čekal i lepší výsledky, ale určitě je času dost.
Reagovat
Mony
Taky byla pro mě černým koněm, ale nějak to ještě loni drhlo....snad letos uvidíme velké české nálety, Valentová, B.Fruhvirtová, Bejlek, Samsonová, Kovačková, Bartůňková, Šalková, Klimovičová...
Reagovat
Mony
Možná i Havlíčková a Palicova, I když ty se trochu zadrhly.
Reagovat
tommr
a snad se zmátoří i Linda Fruhvirtová která je mladší než Lucka a Bára ...
Reagovat
GaelM
Četl jsem nějaký rozhovor před sezónou, že 2024 už chce mezi juniorkami jenom GS a jisté je zatím jen AO, dál se uvidí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist