Předrkm finále? Federer ve čtyřhře porazil Nadala

19. 3. 2011, 09:34
Aktuality 9
ATP INDIAN WELLS - Možná to byl předkrm pro nedělní finále ve dvouhře. Roger Federer v Indian Wells totiž porazil Rafaela Nadala, zatím ale jen ve čtyřhře, ve které si po boku krajana Stanislase Wawrinky zahraje o devátý deblový titul.
Nadal/Marc Lopez - Federer/Wawrinka

Špičkoví tenisté se většinou soustředí jen dvouhru a čtyřhrám se vyhýbají. V Indian Wells však osm z deseti hráčů Top 10 udělalo výjimku. Hlavním důvodem tradičně hvězdně obsazeného deblu v Kalifornii je případný brzký kolaps ve dvouhře. Další turnaj v Miami se hraje až takřka dvou týdnech a tenisté chtějí zůstat v zápasovém zatížení.

Federer vs. Nadal ve čtyřhře (1-2):
2011 Indian Wells (semifinále):
Federer/Wawrinka - Nadal/M.Lopez 7-5 6-3
2007 Řím (1. kolo):
Nadal/Moya - Federer/Wawrinka 6-4 7-6
2004 Indian Wells (2. kolo):
Nadal/Robredo - Federer/Allegro 5-7 6-4 6-3

Letos se navíc nedařilo nasazeným párům a do závěrečných kol se prodraly ikony současného tenisu.

V semifinále na sebe totiž teprve potřetí ve čtyřhře na okruhu ATP narazili Rafael Nadal a Roger Federer. Z obou dosud odehraných zápasů odešel jako vítěz Španěl, na třetí pokus se ale dočkal i Švýcar.

Federer s krajanem Wawrinkou, kterého o pár hodin dříve vyřadil ve dvouhře, v semifinále vyhráli 7-5 6-3 nad španělskými obhájci titulu Nadalem a Marcem Lopezem.

O prvním setu rozhodla jediná dvojchyba Nadala, který si slabší chvilku vybral zrovna na setbol. Federer s Wawrinkou si pak už jen hlídali své servisy a jediným brejkem druhé sady rozhodli o postupu. 

"Byla to zábava, užíval jsem si to," řekl Federer po zajímavém deblu, kterému přihlíželo zaplněné publikum centrálního dvorce.

Švýcaři, kteří před třemi lety vyhráli olympiádu v Pekingu, vyzvou ve finále ukrajinsko-belgickou dvojici Alexandr Dolgopolov a Xavier Malisse.

Vyhraje Federer dvouhru i čtyřhru?
Ve čtyřhře Federer dosud vyhrál osm turnajů, na turnaji ATP však naposledy před šesti lety na trávě v Halle. Pětadvacetiletý Wawrinka v deblu triumfoval jen na zmíněné olympiádě.

Devětadvacetiletý Federer navíc může na letošním ročníku turnaje Masters 1000 v Indian Wells získat dva tituly. Loni se to na menších turnajích podařilo pouze Querreymu (250 Memphis), Llodrovi (250 Marseille) a Chelovi (250 Bukurešť).

Získat dva tituly během jednoho turnaje Masters 1000 se v historii (od roku 1990) podařilo jen Kimu Courierovi (Indian Wells 1991) a Rafaelu Nadalovi (Monte Carlo 2008). Na grandslamech vyhrál naposledy dvouhru i čtyřhru Jevgenij Kafelnikov na French Open 1996. 

Rodák z Basileje v sobotu nejprve nastoupí v 21:00 hodin k semifinále dvouhry proti Djokovičovi, proti kterému bude bránit post světové dvojky. O titul ve čtyřhře se pak utká čtvrt hodiny po půlnoci. V neděli ho může čekat ještě finále ve dvouhře. 

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz za uplynulých sedm dní odehrál osm zápasů. V žádném však nemusel jít do vyčerpávající bitvy a navíc je jeho hra známá fyzickou nenáročností. I s víkendovým programem by si tak měl po fyzické stránce poradit.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (18. 03. 2011)

Čtyřhra - semifinále:
Federer/Wawrinka (Švýc.) - Marc Lopez/Nadal 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
no to je hezký, už se těším na baráž DC
Reagovat
smazaný uživatel
turnaj vyhraje del potro
Reagovat
smazaný uživatel
jen aby nebylo finale del potro-djokovič
Reagovat
pauloX
aspom nech sa NADAL neusmieva ako .....
Reagovat
smazaný uživatel
FEDEX se na starý kolena vrací k deblu. To celkem rozumný řešení - v deblu může vyhrávat do 40.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice pravda, ze v deblu lze vyhravat i ve vyssim veku (prikladu je spoustu: Dick Norman, Daniel Nestor, John McEnroe), ale jsem presvedcen o tom, ze kdyby Roger prestal hrat singl, tak by nehral ani debl. Pokud Roger totiz jednou skonci (doufam, ze za dlouho), bude to uz velky duvod, aby rekl STOP. Pokud mu vsak tahne na tricet, ma zenu, deti a porad hraje, co by se muselo stat, aby skoncil? :-) Potom uz by se mohl bavit exhibicnimi turnaji ci zapasy v deblu, ale vrcholove uz asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Debl je rekreacni sport!
Reagovat
smazaný uživatel
A proč? Já jsem taky rád když můžu vypadnout pryč ...
Reagovat
Pe3k
Nadal to zas nedal :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist