Předvedli nedostatek respektu, zkritizoval Djokovič britské fanoušky po postupu v Davis Cupu

24. 11. 2023, 11:01
Aktuality 48
Novak Djokovič (36) po výhře nad Velkou Británií ve čtvrtfinále Davisova poháru zkritizoval soupeřovy fanoušky, kterým vytkl nedostatek respektu. Snažili se mě rozhodit, ale v Davis Cupu na to musíte být připraveni, uvedl Srb.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

Djokovič ve druhé dvouhře porazil dvakrát 6:4 Camerona Norrieho a zajistil Srbsku postup. Při rozhovoru se poté nejprve na hlučné fanoušky obořil, aby byli zticha, a následně uvedl, že se ho celé utkání pokoušeli rozhodit.

"Předvedli nedostatek respektu, ale na to musíte být v Davisově poháru připravení," řekl vítěz rekordních 24 grandslamů. "Když to fanoušci přeženou, tak se musíte ozvat, aby věděli, že něco takového nebudete tolerovat," dodal Djokovič.

"Celý zápas se mě snažili rozhodit, takže jsme si to na konci museli trochu ujasnit," uvedl zkušený tenista, kterého se srbským výběrem v sobotním semifinále čeká Itálie.

"Jedna moje část se už těší, až odložím raketu a odpočinu si, ale teď ještě na volno myslet nemůžu," prohlásil Djokovič, který by po 13 letech rád dovedl Srbsko k druhému triumfu v Davisově poháru.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
Napadlo někdy toho Ježíška, proč se tohle děje jenom jemu?
Aneb - každému, co jeho jest.

Kdyby byl alespoň arogantní, ale on bude do smrti vzteky skřípat zubama, že není oblíbený jako jiní...chyba je u všech okolo, jen ne u něj a jeho fotra.
Reagovat
Kandinsky1
To je tedy krásná blbost, že se to děje jen jemu
Reagovat
Pe3k
Krysák vždycky byl y vždy bude mimo
Reagovat
Krisboy
No dobře, ale nikdo jinej kvůli tomu neustále nebrečí tak, jako on.
Reagovat
srnecek
Nikto nie je na očiach tak ako on, preto je to min. skresľujúce
Reagovat
Marduch
Djoko pěkná hra, povrch mu pro ten jeho sliding patrne velmi sedí.. A ten FH, z ruky krásně loose.. ty úhly nebo jak z crossu otočí výměnu po lajně.

https://youtu.be/SdC_MRIxwfs?si=yyODGFYJv6VAsbNV
Reagovat
sojka1
ja mam takovy poznatek... :-)) Ty vis, ze se na Djokovice normalne nedivam a vydrzi mi to roky, protoze se mi z neho uz i fyzicky nedela dobre, Djokofobie jako vysita :-))) ale nekdy se proste premuzu. On zpevnil trup a to naprosto neuveritelne, stred tela, pises FH z ruky loose.... vsimni, jak mice vytaci a drzi trupem. Pomohlo mu to i pri servisu. On neni pruzny, ale pevny. Pri tom hubenem telicku. Jo a proto je tak srandovni v tech svych krkolomnych pozicich. A proto se taky v nich udrzi. Navic nema nijak extremne dlouhe nohy, takze ma celkem nizko teziste.... takze tak asi, ja to neumim presne vyjadrit, ale presne to vidim, teda spis citim. Je dobrej. :-(((
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pěkný postřeh, soječkosmile
Reagovat
enfee
Bezna vec, ze hlupaku je vetsina. A omezeni hlupaci Novaka radi nemaji, to se vi.
Reagovat
turista
Reagovat
PetaM
Člověk, který sám netuší, co je respekt, ho bude vyžadovat od ostatních.
Reagovat
Nola
LOL, citala som, ze britskí burani bubnovali do pozápasoveho rozhovoru a nedivim sa, ze sa taketo praktiky pacia vuvuzuelovi, jedni bubnuju, iní trubia, no chorí fanúšikovia..., pre takých sú ostatní nenormálni
Reagovat
Pe3k
Takových lidí znám hodně, dokonce bych řekl, že je to zcela běžné.
Reagovat
Nola
koho nerešpektoval?
No daj , nespomínam si, že by nejakých hráčov ponižoval, nerešpektoval, alebo sa vyhováral po prehre..... Tie rozhádzané hračky duopolu sa neodpúšťaju, či ? A chudáci Briti k tomu, mali rovnakú štartovacie dráhu ....to sa nezabúda, Andy si odrovnal telo aby sa mu vyrovnal.....to je mi ľúto
Reagovat
Pe3k
Nevím na co reaguješ, ale já psal, že znám hodně lidí co vyžadují respekt a sami netuší, co to je. O Djokerovi nic...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže Nolka v tom okamžitě poznala Jokera
Reagovat
ladinec
Co to placaš za h.........y?
Reagovat
turista
Djokovič dokáže zatleskat rukou o raketu a tak ocenit skvělý úder soupeře. Takže píšete hlouposti.
Reagovat
Orgasmator
Reagovat
Patik
Príde mi to a je to len môj osobný dojem ze Djokovic už sa tak nejak vykaslal na hľadanie obľúbenosti ešte kým hrali jeho rivali a viedli gs race a bola ešte big3 plne aktuálna hľadal nejaké docenenie u ľudí ale akonáhle rivali skončili predbehol a prekonal najväčšie rekordy povedal si ze aaa naserte si už som najlepší som tu sám a pekne si to užijem.
Reagovat
Kandinsky1
Já mu dávno radil, aby tu roli bad boye přijal a náležitě si ji užíval.
Reagovat
Patik
Prijať to ale asi nechcel lebo sa tak necítil..ma povahu akú má každý sme nejaký a možno sme ešte horší..ludia ho nemajú radi zato aký je ale na štadión idú na neho hukat a robiť mu napriek počas zápasu hulvati kričia ze je to hulvat.
Reagovat
d@ve
smile Je to nepokrytý arogant. smile
Reagovat
turista
Ale koželuh!
Reagovat
Krisboy
Přesně naopak. Je to pokrytec a falešnej frustrát. Arogantní by byl možná rád, ale na to nemá koule.
Reagovat
Patik
Jeho charakter mu získal tak polovicu titulov.
Reagovat
Krisboy
...a zároveň mu to znemožňuje dosáhnout toho, co moc chce: být nejoblíbenější, všemi obdivován a všemi bezmezně milován.
Reagovat
arvncr
Těžko může očekávat respekt od lidí, pro které je kvůli svému původu "untermensch".
Reagovat
Kandinsky1
Djokovič asi došel k názoru, že kdyby ve finále Wimbledonu fandili Alkáčovi jako Federerovi, tak by určitě vyhrál. Takže jen nenechává nic náhodě.
Reagovat
Pe3k
V tom videu vypadá Novak nějaký šedivý.
Když se Djoko chová jak ovado, tak je v pořádku, že mu to fanoušci dávají sežrat, ale pokud na něj pískají, jen proto, že je Srb, tak to v pořádku není. Zastávat se ho nechci, ale když 20 let jezdí po okruhu, kde na něj všichni pořád pískají apod., pak je jasné, že na to chce taky nějak reagovat.
Zajímavé je, že Alkáč v zápase proti Djokerovi zahodil raketu, ale vůbec nikdo se nad tím nepozastavuje, nikdo to neřeší, žádné opakované záběry nic.

Vzpomínám na Wimledon 2010 kdy Federer prohrál s Berdychem a pak řekl, že nebyl 100% fit, že ho bolela záda a strhla se na něj obrovská lavina hněvu, že neumí prohrávat atd., zajímavé, že se Nadal může vymlouvat téměř po každé prohře, ale Federer to nemůže udělat ani jednou
Reagovat
Kandinsky1
Taky mi to nejdřív přišlo, ale spíš byl nedávno pod mašinkou a už nemá tak husté vlasy jako dřív.
Reagovat
Krisboy
Skutečně jeden z nejnesympatičtějších, co kdy drželi raketu. Jen nechápu, proč to musí pořád dokazovat?
smilesmilesmile
Reagovat
ladinec
Ty jsi velký k......t.
Reagovat
NoletheBest
tady nelze nesouhlasit
Reagovat
turista
Reagovat
Mantra
a ještě by mě zajímalo jak to on nebude tolerovat... nebude hrát proti britům? Nebude hrát v Británii? Třeba na Wimbledonu? Kašpar
Reagovat
wojtop
Asi tak, ako sa pise tu: https://sport.aktuality.sk/tenis/clanok/tenis-dc-djokovica-prerusili-skandujuci-briti-naucte-sa-respektovat-hracov-2023112408330931434?fbclid=IwAR0irHINqanBCnRnmBaMwQ1nFMK7d4RcbKo9Cr_HJE1QMFQpPltJRMfWCrE_aem_Aac7RgAWiNUr6uOKXKsW9-P-s8V1npYz75t8TJ5P6krE-YWQTY7-2BSMEucyhvRY2AI
Svojim pokusom o "humor" si aspon u mna docielil nieco ine, ale to ta trapit nemusi, samozrejme...
Reagovat
Mantra
zjevně jsi na jiné vlně, to neznamená, že si o něm nemohu jako i jiní myslet, že je to pako vylízaný
Reagovat
Kozoroh
Jako pako se tady chováš ty. Djoker z pozice vítěze 24 grandslamů a světové jedničky má právo komentovat věc, která se mu nezdá správná.
Reagovat
sojka1
jauvajs, jauvajs.... v civilizovane spolecnosti snad ale rozhoduje prave to pravo, ne pozice... :-)
Reagovat
NoletheBest
i "civilizované společnosti" netrpí nedostatkem primitivů a frustrovaných jedinců natož ta naše
Reagovat
Kandinsky1
To určitě
Reagovat
Mantra
asi si ho nezaslouží ne?.
Reagovat
srnecek
?? To už je čo za názor.... Nemusíš byť jeho fan, môže ti byť aj nesympatický, ale nie je to predsa vyvrheľ spoločnosti (aj keď podľa niektorých komentov naprieč tenisovým spektrom to tak vyzerá). Divák nech prejaví svoje emócie, nech to prežíva so svojimi obľúbencami, ale základné pravidlá slušnosti by mal dodržiavať. Aj základné princípy rešpektu. Keď nie, to už potom kde sme - v osade? Obklopení ľuďmi, čo poznajú len 2-3 základné životné potreby a nimi sa riadia? Takí ľudia nech si nekupujú lístky na tenis, ale nech idú do oktagonu, alebo na kohútie zápasy
Reagovat
Mantra
tak asi z 15ti postů tady, jste snad dva tři na jeho straně, tzn že většina ho ráda nemá, on se chová k té většině po světě již x let jak se chová, a chce respekt... hm tak to bude asi chyba jinde ne? Protože statisticky mi nesedí, že by 80% fanoušků tenisu bylo vedle s míněním o nejlepším hráči historie (technicky ho tak uznávám)
Reagovat
Kandinsky1
80% fanoušků tenisu jsou zneuznaní fanoušci Fedala.
Reagovat
wojtop
Na toto je aj skoda reagovat, ale zjavne som sa neudrzal... Stacia dva posty a clovek o sebe povie viac, nez by asi chcel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist